forum.gif
Kiev 15 TEE
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kiev 15 TEE
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.01.11 22:33
 citēt
Gribēju apvaicāt, kādas domas +/- par veco labo Kiev 15 TEE?
Gribu pakost foto zinātni bik sīkāk, tāpēc digitālais foto liekas zaimošana un metu acis uz šo Kiev :D.

Kāda varētu būt cena normālam Kiev 15 TEE.
Publicēts: 03.01.11 22:37
 citēt
nē,nu var jau arī tā,bet jebkurš mehāniskais nikons/canons/minolta/olympus būs vismaz par kārtu labāks
Publicēts: 03.01.11 22:38
 citēt
kaads:Gribēju apvaicāt, kādas domas +/- par veco labo Kiev 15 TEE?

*labais* nebūs pareizais epitets ...

kaads:
Gribu pakost foto zinātni bik sīkāk, tāpēc digitālais foto liekas zaimošana

lai neizgāztos, verdiktus drošāk ir izteikt PĒC *zinātnes pakošanas sīkāk*

Kāda varētu būt cena normālam Kiev 15 TEE.

ļoti zema, taču adekvāta aparāta kolekcijas vērtībai, nevis spējai ar to bildēt - savādāk būtu zemāka
Publicēts: 03.01.11 22:57
 citēt
...bet kolekcijas vērtība būtu tikai tad, ja tas būtu ar sērijas numuru līdz pirmajam simtam, jauns, rūpnīcas iepakojumā un ar veikala čeku. Citādi - tikai veca krāma cena.
Publicēts: 03.01.11 23:44
 citēt
Man vienai krāmu čupai, ko pirku, piesvieda klāt Kiev 60. Nedomāju, ka vienam filmas rullim kādu neglābjamu postu nodarīšu, ja pamēģināšu, kādas skaņas tas brīnums dod ārā. Pirmais 6x6 kā nekā... :D
Publicēts: 04.01.11 00:47
 citēt
bajonete "на хуй шире!".:grimace:
Publicēts: 04.01.11 00:48 labots
 citēt
Drausmīgs mēsls , ko pat Krievu laikā nevienam nevarēja iemānīt :D :D Fočēt viņš točna nefočija jau no veikala plaukta:):) No šito Kievu serijas lietojams bija tikai KIEV-19 kas bija savdabīga Krievu NIKON FM kopija :):)
Publicēts: 04.01.11 01:43
 citēt
Mjā. Arī es neko labu nepateikšu par to kameru. Ja jau stāv tāds mājās uz plaukta un izskatās, ka strādā, tad jau nekas slikts nebūs, ja izlaidīsi kādu lētu filmu cauri. Tai Kiev bajonetei nav tik viegli stiklus atrast kā M42. Tas tā- ja taisies pirkt.

Ja vēlies pirkties iekšā vecā sistēmā, tad Canon FD ir labs variants. Arī M42 nav slikts variants, bet tur viegli sajukt tajās kamerās.

Un Kiev 60 nav ne vainas. Ja tiešām to vainu nav. Jo ja ir vainas, tad tas ir tikai divus kilogramus smags aizmugurējais vāciņš.
Publicēts: 04.01.11 02:11
 citēt
nafig iedziļinātie,paņem olympus mjū II filmu ziepi un bez bēdu tiksi pie ļoti pieklājīgām bildēm.bet ja nopietni jebkāda agūšana ar digi sanāks lētāk.:face-wink:
Publicēts: 04.01.11 09:47
 citēt
Lunis:lietojams bija tikai KIEV-19 :):)
KIEV-17 jau arī ar lielu pierunāšanu. KIEV-15 bija tikai 1 laba īpašība, kura zaudējusi nozīmi. kādu laiku tam visus iespējamos stiklus no 20 mm - 135 mm varēja vienkārši ieiet veikalā un nopirkt, ja nebija žēl naudu par tādu sūdu izdot. :big_smile:
Publicēts: 04.01.11 10:15
 citēt
Kaut ko nejauc? Tam bija tikai Gelios-81 Avtomat, Jupiter-9 un -11. Baiso deficītu laikos pats biju nopircis Jupiteru-11 priekš Zenīta. Darba attālumi sakrita, fragmas piedziņu ar bleķa plāksnīti izvedu uz āru, iedaļas sazīmēju uz dullo. Uz bajoneta virpotājs uzgrieza 42 vītni, viss bija labi, bet ieskrūvēt varēja tik skaidrā prātā. Jau mērenā ķitē trāpīt to uz 3 izciļņiem uzgriezto vītni kļuva par diezgan lielu problēmu.
Publicēts: 04.01.11 10:17 labots
 citēt
pašam 20-nieku iedavāja, tak man nebija, kur ieskrūvēt. varbūt ne 135 mm, bet 90 vai 100 mm, karroče, kas garāks arī bija.
kurā kijevā redzēju - 35-70 zoom un man šķiet, ka tā vis nebija, ka kijevā ar nikon bajoneti nikkors, bet nu krievu zoom tikai kinčukam vēlāk sastapis,:face-sad:
Publicēts: 04.01.11 10:28
 citēt
Vot šitos lāgā neatceros.Bija jau bija,ja tā labi padomā...Divreiz dārgāks par Zenitčiku plauktos rēgojās bezmaz kā vienīgais brīvi nopērkamais...nevaru atsaukt atmiņā kādu pilsoni,kurš to būtu lietojis.:face-sad:Drusku vēlāk nedaudzie krievu tehnikas cienītāji sāka spiest uz Almazu,kurš arīdzan izrādījās absolūts mēsls lai gan Nikon pakaļdarinājums,bet uz K bajonetes it kā skaitījās.Kā jau parasti-ar Brežņevlaika kvalitāti taisīts.:face-smile:
Publicēts: 04.01.11 10:33 labots
 citēt
haralds:pašam 20-nieku iedavāja, tak man nebija, kur ieskrūvēt. varbūt ne 135 mm, bet 90 vai 100 mm, karroče, kas garāks arī bija.

Šitam nebija Nikona bajonets, kurš sākās tikai no Kijev-17. Kijeviem-10 un -15 bija savs stiprinājums, objektīvi tikai - G-81, Era-6, Ju-9 un Ju-11 un laikam Mir-1.

Publicēts: 04.01.11 10:44 labots
 citēt
Jā, krievu vikipēdija arī stāsta, ka šamējiem (10 un 15) bija sava bajonete.

ru.wikipedia.org...

www.rus-camera.ru...

Šamo verķi no jaunības laikiem gan neatceros. Fāteram bija tālmēra Kijev-4 un Zenit-S, ar tiem arī sākās manas "fotoskolas".
Kijev 4 dikti patika. Joprojām atceros "samtaino" slēdža skaņu...:)
Publicēts: 04.01.11 10:47 labots
 citēt
Schneider:fragmas piedziņu ar bleķa plāksnīti izvedu uz āru, iedaļas sazīmēju uz dullo. Uz bajoneta virpotājs uzgrieza 42 vītni, viss bija labi, bet ieskrūvēt varēja tik skaidrā prātā. Jau mērenā ķitē trāpīt to uz 3 izciļņiem uzgriezto vītni kļuva par diezgan lielu problēmu.

Exstrēmisc jooooo:D:D
Vispār man vienā darbavietā seifā kādreiz mētājās Kiev 20 un Koev-19 ar 20mm , 28mm , 35mm , 50mm , 100mm 135mm un 200mm visi ar KIEV-NIKON bajoneti:):) Darbavietu nodega bet pie manis somā kutkā palika 50mm "Nikonu slepkava" joprojām mājās metājās:)
Publicēts: 04.01.11 11:28
 citēt
Friidis:Jā, krievu vikipēdija arī stāsta, ka šamējiem (10 un 15) bija sava bajonete.

ru.wikipedia.org...

www.rus-camera.ru...

Šamo verķi no jaunības laikiem gan neatceros. Fāteram bija tālmēra Kijev-4 un Zenit-S, ar tiem arī sākās manas "fotoskolas".
Kijev 4 dikti patika. Joprojām atceros "samtaino" slēdža skaņu...:)
Nu vecais.Pats zini,ka šitam Kijevam nav nekā kopīga ar tālmēra Kijev-4,kas faktiski ir Contax.Par slēdzi-100 punkti,man arī tāds bija.
Publicēts: 04.01.11 11:35
 citēt
luni,kas tas par slepkavu?
Publicēts: 04.01.11 12:22 labots
 citēt
shvaboc:luni,kas tas par slepkavu?

NIKON slepkava:):) Krievu KIEV bija "Tikpat kā" NIKON bajonete ižnemot dažas tīri "Krievijas" īpatnības , tie der TIKAI MF NIKON kamerām , ja kādu no vieņiem pieliek pie AF NIKON tas ir pēdējais objektīvs kurš pielikts šai kamerai:):) Problēma tā ka AF kardāna pievads iekļust vienā no "Nestandarta" KIEV bajeonetes skrūvju ligzdām un nostrādā ka "Fiksātors" un VISS stiklu vairs nevar noņemt nekā citādi kā izjacot pilnībā visu kameru:) Istenība jau tas arstējās vienkarši , ar krstālisku līmi aizlej visus "Skrūvju caurumus" un noslīpē un lieto vesels uz jebkura NIKON bet ja to nezin ta ĀMEN :):)
Publicēts: 04.01.11 12:30
 citēt
Bija,bija šitā štelle.Esmu sēdējis pie Naglas Ilgvara un pļāpājis par politiku kamēr šis ārda laukā Kievnikona objektīvu,ko citādi no rumpja nevar nost dabūt.:face-grin:
Publicēts: 04.01.11 12:32
 citēt
hmm. man nikonam pagrizžot puļķi, skrūvgriezis ielien bodijā. Nez, tas nepalīdzētu?
Publicēts: 04.01.11 12:41
 citēt
Versatile pareizi saka- arī man trīssimtajam ar C-S-M slēdzīti autofokusa kardāns atjūdzas.
Publicēts: 04.01.11 15:53
 citēt
RudeWolf:Versatile pareizi saka- arī man trīssimtajam ar C-S-M slēdzīti autofokusa kardāns atjūdzas.

tiem AF rumpjiem, kuriem nav kontaktu stiklā iebūvētā AF motora darbināšanai, iespējams pievads nekustās
Publicēts: 04.01.11 16:09 labots
 citēt
Maris:
RudeWolf:Versatile pareizi saka- arī man trīssimtajam ar C-S-M slēdzīti autofokusa kardāns atjūdzas.

tiem AF rumpjiem, kuriem nav kontaktu stiklā iebūvētā AF motora darbināšanai, iespējams pievads nekustās

JĀ un tas ir visām NIKON AF kamērām taču tas problēmu neatrisina , kautkas citss tur vēl iefiksējās :face-wink::face-grin: Katrā ziņā to arsteja drastiski , ar epoksīdu līmi aizlēja visus skrūvju galvas kas bija bajenetē un noslīpēja un lieto vesels uz NIKON un jūties laimīgs :) Seviški populāri tam bija MIR-20 20mm platleņķis un Kaleinar 100mm f2.8 MC stikli kas bija ļoti labi tik maksāja vismaz 10x mazāk kā tolaik Japāņu:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):