forum.gif
Audiotehnikas fotografēšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Audiotehnikas fotografēšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.01.11 11:32
 citēt
Sveiciens,
Tā kā pēdējā laikā sanācis nedaudz aizrauties ar vintage audio - remonti, atjaunošana, tad ir vēlme iegūto rezultātu smuki sabildēt gan no ārpuses gan iekšpuses, jo paši aparāti vairumā gadījumu tiek "atdoti tālāk". Tad nu vēlētos uzklausīt kādus ieteikumus šādu bilžu radīšanai - gaismas, lietojamie stikli, zibeņa izmantošana, atspīdumu neitralizēšana, pēcapstrāde utt. Rezultātu nevajag profesionālu, vairāk pašam skatāmu + kādam parādāmu.
Studijas aprīkojums nav pieejams, ir kamera, statīvs, zibenis, pāris celtniecības prožektori :) Kaut ko dārgu (aprīkojuma ziņā) šim mērķim iegādāt neesmu gatavs, kaut ko lētu varbūt varētu.

Jau iepriekš pateicos par padomiem/ieteikumiem.
Publicēts: 04.01.11 11:44
 citēt
domāju, ka nevajag iespringt. paeksperimentē ar rīcībā esošiem līdzekļiem, pavēro reklāmas prospektus ierosmei
Publicēts: 04.01.11 11:44
 citēt
Varbūt pajautā Friidim, cik atceros viņš arī kā "traks" uz vecajiem labajiem aparātiem, moš iedos kādas nianšu idejas :face-wink:
Publicēts: 04.01.11 12:01 labots
 citēt
powers:Varbūt pajautā Friidim, cik atceros viņš arī kā "traks" uz vecajiem labajiem aparātiem, moš iedos kādas nianšu idejas :face-wink:

Gluži traks jau nu neesmu, bet tāds hobijs ir...:face-wink:

Tā bildēšana jau var būt dažāda. Par cik man nav jāveic nekādi maksas pasūtījumi, bildēju atkarībā no "lustes" un vajadzības un pārāk neiespringstu. Visbiežāk vienkārši paķeru ziepi (Canon S70) un uzbildēju tehniskai kolekcijai atjaukta aparāta iekšas un dažādas detaļas.
Ja gibas bik zolīdāk- nolieku uz galdiņa 2 gaiša koka imitācijas laminēta "pres-kartona" plāksnes- viena pamatam, otra fonam.
Bildēju parasti loga dienasgaismā ar zibspuldzes piegaismojumu, atstarojot to dažādos leņķos no griestiem/sienām, dažreiz jāpagroza audioaparāts (vai visa pamatne), lai nav lieki atspīdumi uz skalām. Dažreiz paspēlējos ar polarizatoru.
Ja jābildē vakarā, bez lielās blices uz aparāta ar kliedētāju, izmantoju arī mazo lietussarga zipeni uz statīva.
Aktuāli var būt arī apgaismoto skalu (mēraparātu) optimāla savietošana- dažreiz nākas montēt 2 bildes kopā- aparāta kopskats un skalas ar optimālu ekspozīciju katram.
Publicēts: 04.01.11 12:09 labots
 citēt
pirmkārt ideālā variantā atrod, vai radi vidi, kurā to aparātu bildēsi, piepildi ar vēl kādiem nieciņiem, lai rodas noskaņa. Var jau, protams, uz balta, jeb mazliet šikāk uz melna fona, bet tas vairāk velk uz komercija/stoki.
Otrkārt - ja ir pāris celtnieklampas, tad piemeklē kliedētājus. Retro stilam laba būtu ļoti kliedēta, mīksti zīmējoša gaisma.
Neesmu nekad mēģinājis bildēt ar prožektoriem, bet var mēģināt panākt augšminētos efektus ar cauršaujamiem baltiem lietussargiem, papīru, audumu, pat plastmasu.
Var provēt arī kliedēt pret sienām/griestiem, vēlams baltiem.
Manuprāt smuki izskatītos arī neuzkrītoša kontūrgaisma
Publicēts: 04.01.11 13:40
 citēt
neatradu īsto, bet +/- par to pašu

www.youtube.com...
www.youtube.com...
www.youtube.com...

viņam labas pamācības, ir ko apskatīt.
Publicēts: 04.01.11 15:51
 citēt
Paldies visiem par padomiem, mēģināsim :)
Publicēts: 04.01.11 16:55
 citēt
Nu skatos tu tā nopietni pieķēries Audio lietai :face-wink:
Viss atkarīgs no tā, ko gribi parādīt tajā bildē. Man vairāk patīk dažādas tuvplānu uzn detaļas saviem aparātiem fočēt - uz mākslu nespiežu , esmu par slinku lai zipeni uzliktu :D Kopumā no savas pieredzes varu teikt - vajag lai verķis būtu tīrs un bez nevienas skrambiņas un putekļīša.
Es neiespringstu un kaut kā tā bliežu ar to gaismu kāda ir ar to stiklu kurš ir virsū tajā mirklī :D

daži mani piemēri

content8-foto.inbox.lv...

content9-foto.inbox.lv...

content5-foto.inbox.lv...

content21-foto.inbox.lv...

content20-foto.inbox.lv...
Publicēts: 04.01.11 17:06 labots
 citēt
osscar:Nu skatos tu tā nopietni pieķēries Audio lietai :face-wink:
Viss atkarīgs no tā, ko gribi parādīt tajā bildē. Man vairāk patīk dažādas tuvplānu uzn detaļas saviem aparātiem fočēt - uz mākslu nespiežu , esmu par slinku lai zipeni uzliktu :D Kopumā no savas pieredzes varu teikt - vajag lai verķis būtu tīrs un bez nevienas skrambiņas un putekļīša.
Es neiespringstu un kaut kā tā bliežu ar to gaismu kāda ir ar to stiklu kurš ir virsū tajā mirklī :D

daži mani piemēri

content20-foto.inbox.lv...

Var redzēt, ka neiespringsti... :what: Bet nu personīgai lietošanai jau der.
Publicēts: 04.01.11 19:32
 citēt
CerambyX:
osscar:Nu skatos tu tā nopietni pieķēries Audio lietai :face-wink:

daži mani piemēri

http://content20-foto.inbox.lv/albums116754817/osscar/F5/DSC04575.jpg

Var redzēt, ka neiespringsti... :what: Bet nu personīgai lietošanai jau der.

gluži manas domas
Publicēts: 04.01.11 21:51
 citēt
osscar: vajag lai verķis būtu tīrs un bez nevienas skrambiņas un putekļīša.

Njā, šitais ir grūti izpildāms, vintage tehnika parasti tomēr ir ar savām "lietošanas pazīmēm"
Publicēts: 04.01.11 21:55
 citēt
www.thevintageknob.org...

te var apskatīties vecos verķus un to bukletus, bildes. Atceros sencim Vefā bija JVC katalogi (80-tie gadi liekas) , tajos bija smuki sudrabotie aparāti, atvērtā veidā arī, stratēģiskie, jaunie mezgli un elementi tuvplānos, tad kāda tā laiku tusiņu bilde ar dāmām kleitās un tehniku lielos rackos...
Publicēts: 04.01.11 22:24
 citēt
Vispār laba ideja penša garā ziemas vakaru laika kavēšanai. Līdz šim bildēju tikai "protokolam"- tehniskai ilustrācijai, bet daudzu veco aparātu detaļas tiešām ir tā vērtas lai pavingrinātos kautkādā "tehniskās klusās dabas jomā". Būs jāpaspēlējas.
Piemēram, kaut vai šāda interesanta regulatoru bloka konstrukcija:

Publicēts: 04.01.11 22:53
 citēt
njaa a- oscar paraadiija izcilu rezultaatu ;-))))))))))

par tiem putekljiem - jaa - ar mikroshkjiedras lupatu ciitigi jaanoslauka un peec tam tik un taa veel PSaa ar healing brush jaanjme nost .... bet CS5 healing brush ljooti labi stradaa!!!! (nupat ciiniijos ar GPS aparaatinju fotografeeshanu .... juuuuu)
Publicēts: 04.01.11 23:01
 citēt
sevis lietošanai un tehniskajiem forumiem der, ko piesējāties :face-grin: nav tak reklāmas foto, neko nepārdodu vai kā tā.
Tas domai par detaļām - kā Frīda bilde .
Publicēts: 04.01.11 23:04
 citēt
nu saliidzinaaji ar friida bildi ...... tur i gaisminjas ij veel shis tas ...... a tavas bildes - apmeram kaa manai mazmeitai ;-))))) un ja topika autors ir uzdevis jautaajumu, tad vinju NTEIKTI neintersee taadas bilde,s kaa tev ir sanaacis ;-ppp;-(
Publicēts: 04.01.11 23:09
 citēt
Man nav laika bildēt, man jālodē jauni aparāti :D
Publicēts: 04.01.11 23:16
 citēt
oscar, nu tad nafig teeree laiku uz linku meshanu sheit?;-ppp;-))))))))) a tu man vari salodeet "gaismas zobenu" no gaismu diozhu lentas?;-) (da hvz kaa vinju pareizi sauc)
Publicēts: 04.01.11 23:19
 citēt
nē nevaru :D bet kādu pastūzi varu. pa dārgo tikai gan būs :D
Links bij domāts detaļām ne bildes kvalitātei. Jo nevar plastmas širpotreba pastūzi nobildēt smuki, jo tur nav ko bildēt ne iekšā ne ārā. Vecos , tādus ne lētā gala gan var - jo tur ir alumīnijs, smukas iekšas un vis kā nākas :D ne plastmasas grabuļi ar zilām lampiņām.
Publicēts: 04.01.11 23:22
 citēt
plastmasas grabvuljus arii var labaak ;-ppp;-)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):