forum.gif
Zibspuldzes gaismas noteikšana
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Zibspuldzes gaismas noteikšana
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 04.01.11 13:57
 citēt
Bildēju ar analogo. Galīgs iesācējs, bet tas tā.
Ir skaidrs, ka diafragmas, attālumus un zibspuldzes "power" var pēc GN izrēķināt. Tas problēmas arīdzan nesagādā.

Jautājums ir, ko darīt ja "šauj caur lietussargu" utt.? Tur tak kaut kāds gaismas (zibspuldzes) zudums ir, vai ne? Var kaut kā aprēķināt, noteikt uz aci?

Flešmetra nav, vot kur tie sūdi, bet nopirkties vēl nepērkas...
Publicēts: 04.01.11 14:00
 citēt
ja pret atstaarojošu virsmu, jāpaver diafragma, par vienu, divām iedaļām, salīdzinot ar tiešā blieziena aprēķiniem....., tas tā pa rupjo .....
Publicēts: 04.01.11 14:05 labots
 citēt
avotins:Bildēju ar analogo. Galīgs iesācējs, bet tas tā.
Ir skaidrs, ka diafragmas, attālumus un zibspuldzes "power" var pēc GN izrēķināt. Tas problēmas arīdzan nesagādā.

Jautājums ir, ko darīt ja "šauj caur lietussargu" utt.? Tur tak kaut kāds gaismas (zibspuldzes) zudums ir, vai ne? Var kaut kā aprēķināt, noteikt uz aci?

Flešmetra nav, vot kur tie sūdi, bet nopirkties vēl nepērkas...

skaties info, C var uzlikt ka rāda pārblieztos laukumus, gan jau citiem arī
Un mēģinājumu/kļūdu ceļā
Publicēts: 04.01.11 14:11
 citēt
NilsS, nu ja man filminiekam būtu ekrāns es tādu jautājumu neuzdotu ;)
bet paldies :)
Publicēts: 04.01.11 14:24
 citēt
avotins:NilsS, nu ja man filminiekam būtu ekrāns es tādu jautājumu neuzdotu ;)
bet paldies :)

nu... ja pavisam godīgi, tad bez flashmetra nevar - var rēķināt pieaugošo attālumu + ņemt vērā atstarošanās koeficentu, bet tas ja laiks ir lērums un bildējamais beigts + visticamāk (pat šaujot taisni virsū) lietojot tik tabulu un kalkulatoru, rezultāts LIKSIES apmierinošs tik tāpēc, ka filmai diapazons plašāks un ekspo kļūdas tik traki neredz

samērā viegli var ievērot konkrētas filmas atbilstību konkrētam ciparu kameras rgulējumam un bildējamos parametrus piešaut uz ciparu kameras - tādu vidēju kompaktu tam izmantot
Publicēts: 04.01.11 14:42
 citēt
mja.... pirkumu sarakstā klusām ieslīd arī flešmetrs.
Publicēts: 04.01.11 16:15
 citēt
Izmaitā pāris 12 kadru filmas, pierakstot katram kadram parametrus un cauri, vot ta problēma!
Publicēts: 04.01.11 18:37
 citēt
No pieredzes saku , ja tur visādas muhļišanas bez flašmetra nekas nesanāks kaut cik baudāmi.
Publicēts: 04.01.11 18:50
 citēt
ne vella!
izniekosi pārdesmit filmiņas un jau uz aci varēsi visu noteikt... !!!
Publicēts: 04.01.11 18:51
 citēt
nu protams, nejaušais brāķis vienmēr analogajā gadījās... :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):