forum.gif
super 8 filma
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / super 8 filma
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.01.11 17:26
 citēt
Sveiki!

Manā īpašumā nonākusi Aurora 215 kamera ar trijām tukšām, kasetēm piedevēm. Cik saprotu, tās ir super 8 filmas, katrā 15 metri (vai tas nozīmē, ka nofilmēt var tikai 30 sekundes ar tādu?)

Man ir jautājums vai kādam ir apjausma, kur un kā iespējams to attīstīt, varētu mēģināt arī pati...

Tāpat arī, lai gala produktu noskatītos, vai obligāti nepieciešams speciālais projektors (kaut kas tāds kā šis? cgi.ebay.co.uk... )vai to varbūt iespējams kaut kā ieskenēt?

varbūt kāds, kam ir pieredze vai idejas, varētu padalīties?
Publicēts: 05.01.11 17:45
 citēt
pa manam bēdīga kamera un jēgas ar to filmēt 0

tīstīt melnbaltu var pats

projektoru vajag ne tādu štruntu, bet godīgu, kas rāda uz sienas

8mm filmas laukums nav gluži tas kas dod fantastisku kino efektu - savukārt labā līmenī filmēt kaut uz 16mm ir dārgāk nekā ar puskadra DSLR
Publicēts: 05.01.11 17:49
 citēt
Bērnībā ar šito nodarbojos. Cik atceros 8mm kamerām filmēšanas ātrums bij akutkādi 16-18 kadri sekundē. Kadra augstums ~ 4mm. Nu tad parēķini cik minūtes būs 15m.
Ja ir tanks un ķimikālijas pieejamas, atīstīt var pats, vai kaut kur to vēl dara profesionāli, x viņu zina. Lai noskatītos vajag Super8 filmu projektoru. Tas, kas Tavā linkā ir drīzāk montāžas galds filmu graizīšanai, līmēšanai. Projektors izskatās kaut kā šitā cgi.ebay.com...

Ja tas viss tik dēļ tā ka atrastas 3 tukšas video filmas ar kameru,, tad lētāk Tev būs noīrēt profesionālu operatoru ar video kameru.
Publicēts: 05.01.11 17:54
 citēt
Ja pareizi atceros, tā viena kasete gāja 3 minūtes. Un ko tu taisies tīstīt, ja kasetes ir tukšas? Filmas rādīja uz sienas ar citādu projektoru, pēdējā laikā populārākis bija šis -sovietchest.ucoz.ru... Tas, ko tu atradi Ebayā, nav projektors, arī pārdevējs, kā redzams to nezina, bet tas ir montāžas galds.
Pieredze man ir no krievu laikiem, kad filmēju uz 8 un 16 mm, bet nu tas jau ir sen aizgājis vilciens. Kodaks it kā vēl ražo 8 mm filmas, bet ņemšanās ar tām esot elitāra laika nosišana, tev tas tagad sanāks pārāk dārgi. Labāk paņem prastu videokameru, bet šito saglabā, kad mazbērni izaugs, varēsi ar gudru ģīmi viņiem stāstīt, ka ar to kādreiz taisīja kustīgas bildītes, kuras skatījās tumšā istabā uz palaga, kurš bija piekārts pie sienas.
Publicēts: 05.01.11 18:16 labots
 citēt
8mm SUPER ja atmiņa neviļ filmēja uz vienas filmas 2x abos virzienos un vēlāk grieza gareniski pušu kautkā tā:face-grin::face-wink: sjitais prieks nav to verts lai ar vinju krametos pat fanam. 16mm vel saprotami :)
Publicēts: 05.01.11 18:28
 citēt
Nē-a, tā tā arī saucās - 2x8 Super. Man uz bēniņiem vēl mētājas divas kameras - Avrora-Super, kura bija 2x8, kad izfilmēja reizi, tad spoles mainīja vietām un laida pa otrai reizei, pēc attīstīšanas ar speciālu rezaku grieza gareniski. Otra - Kvarc, tā jau bija 1x8 S, 275 rub samaksāju, bet drīz vien tā amatierkino ēra arī beidzās.:anger:
Jā, Krasnogorsk-2 arī vēl ir. Kvalitāte bija kudī labāka, bet nu to duru, un vēl projektors Ukraina...
Publicēts: 05.01.11 18:57
 citēt
Lunis:8mm SUPER ja atmiņa neviļ filmēja uz vienas filmas 2x abos virzienos un vēlāk grieza gareniski pušu kautkā tā:face-grin::face-wink: sjitais prieks nav to verts lai ar vinju krametos pat fanam. 16mm vel saprotami :)
Cik atceros, arī parastais 8mm bija 2x8 un tad to šķērēja uz pusēm. To, ka tas šķērējamais taisīja švīku uz filmas, redzēja tikai uz ekrāna... :( Bet supers, ja pareizi atceros bija tāpat 2x8mm platumā, bet kadra augstums bija augstāks, salīdzinot ar parasto 8. Atcerējos savu nepiepildīto sapni- 16mm Krasnojarsk :(, tā arī neiepirku.
Publicēts: 05.01.11 19:07
 citēt
Lunis:8mm SUPER ja atmiņa neviļ filmēja uz vienas filmas 2x abos virzienos un vēlāk grieza gareniski pušu kautkā tā:face-grin::face-wink: sjitais prieks nav to verts lai ar vinju krametos pat fanam. 16mm vel saprotami :)
Tas ir 2reiz super 8(nevaru reiz zīmi uz klavieres atrast:face-sad:)Un bija vienkārši super 8,kas iet uz vienu galu.8 no super8 atšķīrās ar drusku lielāku kadru uz perforācijas rēķina.Filmas platums tas pats.Liekas tā bija ,ja ko neputroju.Krasnogorsk jau bija 16 mm filma un pat "transfokālais"objektīvs tobiš zūms mūsu valodā un lauku darbaļaudīm nepieejamu cenu pie 700 rē.Drusku muļķojos ar Ņeva kameru divreiz astoņi,vienu objektīvu un tādu uzparikti priekšā,kur varēja pagriezt tele vai platleņķa pristavku pie pamatnieka klāt.Uzvelkama ja pareizi atceros tā štuka bija ar federi:face-grin:
Publicēts: 05.01.11 19:18
 citēt
bija man gan Kiev alfa, gan Krasnogorsk, abas 16mm. diez vai tagad jēga ņemties ar filmu kinokamerām, sevišķi 8mm, vai 8mm super, piedevām ar krievu aparātiem, kuri ir diezgan niķīgi, iznāk filmas zudumi, dažādu problēmu dēļ, ekspozīcijas mērīšana tagad gan jau garām, tādu gadu kamerām + problēmas ar filmu iegādi, attīstīšanu ....
Publicēts: 05.01.11 19:38
 citēt

tas bija dubultais super8 - 16mm filma ar super8 perforāciju. Pēc attīstīšanas ar tādu interesantu nazi to filmu uz pusi šķēla. Pats to kādā 5 klasē darīju. :)
Publicēts: 05.01.11 19:41
 citēt

Jaunībā visam tiku izgājis cauri- gan 8, gan 16 mm filmēšanām, tīstīšanām, montāžām un pat balvām kautkādā skolnieku kinoamatieru skatē...:) Toreiz, kad nebija video pieejams, tas ķinītis likās tīri skatāms.
Tagad sadomāju nociparot jaunības laiku kinoarhīvu, pat 8 mm projektoru Ebajā nopirku, bet baigi lielā vilšanās bija, paskatoties tās filmas- pēc mūsdienu modernā video (pat telefonā) baigās miglu bildes šķiet. Gandrīz vai tā lielā luste pārgāja- galu galā vēl visas filmas jāpārtin, jāatjauno līmējumi. A filmas ta jau pārkaltušas...:(

Bet autoram (-ei) gan neiesaku iespringt- tas nav tā vērts.
Pat ja atradīsi ķīmiju, vēl vajag speciālu tīstīšanas tanku (kautkur laukos man vēl mētājas):

sites.google.com...

Lai vien stāv mājas muzejā. Vai nu izjaukt priekš skrūvītēm utt...:)
Publicēts: 05.01.11 19:47
 citēt
Super kadrs bija lielāks ne tikai pēc augstuma, bet arī pēc platuma, jo greifera pirksts 8 bija plakans horizontāli, bet 8S - vertikāli. Arī ātrums 8 bija 16, bet 8S - 18 k/s.
Man gan ir vēl projektors Rusj, nostiepu no bēniņiem, tik gumijas siksniņa tā sasprēgājusi, ka pārtrūks pirmajās sekundēs. Domāju, ko likt vietā - no riteņa kameras ko izgriezt vai prezi. Par filmu kvalitāti ilūziju nav, bet nu tomēr - bērni vēl mazi redzami...
viecha, reiz zīme ir mazais x (ikss).
Publicēts: 05.01.11 19:53
 citēt
Šitajam kaut kādā kasetē ir filma,bet manējai bija vienkārši divi ripuļi.No ŗituļa sākuma kāds gabals sagaismojās ielādējot kamerā.Kad ritulis cauri,tad atkal atver,apmaini vietām un dabiski atkal sagaismojas nu jau otrais gals....tas viss bija tā paredzēts.Oi,hohma tagad atceroties.Griešana nebija nekāda problēm-vienkārši stum filmu cauri tādam mazam speciālam nazītim un griežas smuki un precīzi.Tad montēšana uz galdiņa ar līmi.Un tad projektors un uz ekrāna.Nu jā...pa vidu vēl pirms griešanas filma ir jāattīsta tādos resnos tankos,kur baigi grūti ietīt.Krāsaino vedām uz Rīgu tīstīt,bet mello paši čakarējām.Mums tāds kino-foto pulciņš bija pāķos...un man kādi 12 gadi varbūt..:face-wink:
Publicēts: 05.01.11 19:58 labots
 citēt
Es gan visas vedu uz Kalēju 74, tur bija LKAB laboratorija, vienīgā, kura jēdzīgi taisīja arī ORWO-Chrom filmas. Kombināts Rīgas Foto haltūrēja ar krāsām.

P.S. Smiekli sanāca, pietiek ierakstīt ko par kādiem antīkiem dzelžiem, uareiz visi vecie kraķi čupā un sāk nostalžī par veciem laikiem...:face-grin:
Publicēts: 05.01.11 20:19
 citēt
Schneider:Es gan visas vedu uz Kalēju 74, tur bija LKAB laboratorija, vienīgā, kura jēdzīgi taisīja arī ORWO-Chrom filmas. Kombināts Rīgas Foto haltūrēja ar krāsām.

P.S. Smiekli sanāca, pietiek ierakstīt ko par kādiem antīkiem dzelžiem, uareiz visi vecie kraķi čupā un sāk nostalžī par veciem laikiem...:face-grin:

A kurš ta bez vecajiem kraķiem šajā tēmā kaučko var zināt...:)

Kad es vedu uz Rīgu tīstīt dipus, LKAB labors bija Peldu 28 (ja nemaldos)
Publicēts: 05.01.11 20:49
 citēt
Nu nez, es ar savu tuvojošos sorokovņika krīzi vēl toč pēc kraķa nejūtos. :D Bet 8mm kino vēl paspēju pataisīt tad, kad jau pa naktīm slepus no milicijas, uz drausmīgas kvalitātes VHS un krievu teļluka ar pal bloku tika saktīti Rambo un "Nāves sejas" Pēdējo reizi rokā ņemu www.rus-camera.ru... šito verķi kādā 1986. gadā.
Publicēts: 05.01.11 21:28
 citēt
Vo bļins!Kraķis...nu pareizi jau ir...skaidrs,ka gluži zaļš puiķelis vairs neskaitos.Bet tad gan biju salabons vislielākais.Tur jau veči rīkojās,es tik tā...maisījos pa kājām.:face-grin:A kas?Daudz ko uzzināju,iemācījos,deva grāmatas lasīt,kādas nu bija.Nemaz ne slikti puikām ar ko nodarboties.
Publicēts: 05.01.11 22:52
 citēt
viecha:Vo bļins!Kraķis...nu pareizi jau ir...skaidrs,ka gluži zaļš puiķelis vairs neskaitos.Bet tad gan biju salabons vislielākais.Tur jau veči rīkojās,es tik tā...maisījos pa kājām.:face-grin:A kas?Daudz ko uzzināju,iemācījos,deva grāmatas lasīt,kādas nu bija.Nemaz ne slikti puikām ar ko nodarboties.

Labs ir, pierunāji- paliksim pie saudzīgāka formulējuma "vecie zēni"...:)
Publicēts: 05.01.11 23:48 labots
 citēt
Nu labi, es ar saviem 52 esmu paškritiskāks, manējais pēdējais - www.rus-camera.ru... Ir arī šī - www.rus-camera.ru... Tajos laikos lielākā problēma bija plakanā baterija un pogas novietojums, ka ar kreiso roku nu nekā nevarēja filmēt.
Nu un vēl šitā kaut kur kastē bēniņos - www.rus-camera.ru...

Bet šito www.rus-camera.ru... pats samaitāju, sākumā, kad vēl riktīgi nebiju iebraucis 8 un 8S kadru atšķirībā, gribēju pārtaisīt uz 8S. Likās, ka pietiks vienkārši paliekt greifera zobu uz sānu, bet tas, draņķis tāc, izrādījās rūdīts - ņēma un nolūza...
Publicēts: 05.01.11 23:59 labots
 citēt
Vienos laikos arī vienādas kameras ir bijušas- man pirmā bija Sport-3, ko skolas brīvlaika vasaras lauku darbos pats nopelnīju (veseli 35 rubuļi !!!). Tad bija gan minētā Aurora, pēc tam arī Kvarc-2.
No platajiem gan tikai kinopulciņā- Kijev 16 C2 ar diviem objektīviem un pēc tam Krasnogorsk-3.
Dikti jau lieli prieki bij, kad pēc garajām manipulācijām dabūja to kustīgo bildi uz palaga.
Kas ta tagad- izvelc no kabatas mobilo un filmē uz nebēdu, kamēr karte pilna..:)
Publicēts: 06.01.11 02:46 labots
 citēt
Nu re ku mums nostalģisks čatīņš sanāca:) Es esmu ar to sites.google.com... , tīstijis reklāmu rullīšus uz 16mm KODAK C-41 negatīvās kīno filmētus :):) Zinat kāda ir lielākā diveversija lielveikalu filmu FOTO labratorijai , tas ja jūs iedodat uztīstīt KĪNO NEGATĪVU kam gan ir tāpat 16 vai 35mm bet viņam ir Ogles slānis mehāniskai izturībai vai kaut kam tādam noskrāpēt daudz grūtāk atšķirībā no foto filmas, visam laborim "Finišs" tā filma atškirībā no parastās "neslīd" bet samirkstot atdalās tie ogles putekļi un šī ieķīlējās , skaņa esot vienreizēja ka lūztot visas vadotnes un zobrati un visa ķīmija piediršās ar ogles putekļiem:) Es tās filmas tīstiju akurāt tādā krievu tankā tikai ar C-41 ķīmiju , beigās ogli vienkārši ziepjūden nomazgāju KVALITĀTE vienreizēja , Kino filmai daudz lielāks diapazons un daudz mīkstākas pārejas bet krāsas tāpat piesātinātas gana , kāzas bliezt bij viens prieks gan līgavas kleitā detaļas gan līgavaiņa uzvalkā ādas tonis smuks laikmetā kad visi vēl bija "Bālie piebalti" :) Savulaik kinošņiki mums barteri pret "Apstrādi" dažus 30m ruļļus KĪNO FUJI iemainīja , kāzas bliezu klienti ģība sajūsmā:):)
Publicēts: 06.01.11 09:09
 citēt
Lunis:...līgavaiņa uzvalkā ādas tonis smuks...

Tu esi Repsim kāzas fotografējis???:face-devil-grin::face-devil-grin::face-devil-grin:
Publicēts: 06.01.11 09:10
 citēt
tas "s" no vārda Super iztaisa, ka perforācija citāda (mazāka) un vairāk laukuma paliek priekš bildi. bet pa lielam šaurāku par 16 mm kinčuku filmēt nenopietni.:grimace:
Publicēts: 28.04.11 18:57
 citēt
sveiki!

vecie zeeni nav vieniigie kam patiik sitaadi smuki liberinji. nesen tiku pie super 8 Wollensack model 46
(cgi.ebay.co.uk...)

taada fifiga kamerinja, bet diemzeel nenem pretii 8 mm filmu. ta ka naacaas griezt zobus un atteikties.

dabuju Nizo 561
cgi.ebay.co.uk...

vai kaadam no jums ir bijusi pieredze ar sho? nav ne jausmas kaa sitaadas kameras lieto. it kaa vinaji vajagot exposure meter or film slr to tell you the correct f setting. vai taa ir kaada ieriice dabonama atsevishki,kas pasaka pareizo to slr?

un galvenais,ko gribeju jums jautaat, vai nezinat kur Latvijaa var attistiit Kodak's Ektrachrome 100D 8mm filmu?

seit viss ir nezeeliigi leeni un daargi. es butu gatava maksaat, bet ja buutu aatraak. bet te saka 12- 18 dienas un 25 marcinjas par 3 min! aarpraac. izrauj pat neizdiigushu haha

ko sakat, kameru vechi!?

Paldies jau ieprieksh!

Linda
Publicēts: 28.04.11 19:04
 citēt
lindan:sveiki!

vecie zeeni nav vieniigie kam patiik sitaadi smuki liberinji. nesen tiku pie super 8 Wollensack model 46
(cgi.ebay.co.uk...)

taada fifiga kamerinja, bet diemzeel nenem pretii 8 mm filmu. ta ka naacaas griezt zobus un atteikties.

dabuju Nizo 561
cgi.ebay.co.uk...

vai kaadam no jums ir bijusi pieredze ar sho? nav ne jausmas kaa sitaadas kameras lieto. it kaa vinaji vajagot exposure meter or film slr to tell you the correct f setting. vai taa ir kaada ieriice dabonama atsevishki,kas pasaka pareizo to slr?

un galvenais,ko gribeju jums jautaat, vai nezinat kur Latvijaa var attistiit Kodak's Ektrachrome 100D 8mm filmu?

seit viss ir nezeeliigi leeni un daargi. es butu gatava maksaat, bet ja buutu aatraak. bet te saka 12- 18 dienas un 25 marcinjas par 3 min! aarpraac. izrauj pat neizdiigushu haha

ko sakat, kameru vechi!?

Paldies jau ieprieksh!

Linda

Viss RETRO maksā, Ar retro autiņiem ar tikai zīmējas ne pārvietojas. Priekš pārvietošanās tai publikai ir merši & porši. Tāpēc tās filmas attīstīšana maksā. Latvijā, ja nu kāds no pažobeles tanku izvelk... Bet tikai, lai jaunību atcerētos...:face-grin:
Publicēts: 28.04.11 19:06
 citēt
lindan:nav ne jausmas kaa sitaadas kameras lieto. it kaa vinaji vajagot exposure meter or film slr to tell you the correct f setting.
Linda

nu diezgan loģiski, ka gaisma jāmēra - vari sarakstam piemest arī dslr - nu pofik kādu verķi kas to gaismu mēra

lindan:

Linda

nutak nekur

lindan:
ko sakat, kameru vechi!?

Paldies jau ieprieksh!

Linda

atvilknē iekšā un miers

vienmēr laipni
Publicēts: 28.04.11 19:14
 citēt
pozitiivi :haha:
Publicēts: 28.04.11 19:53
 citēt
Maris ruļit! :D
Publicēts: 29.04.11 11:54
 citēt
tiesa jau 1987, kad iznāca, bij novēlojusies, bet vienalga grāmata noderētu pirms tehnikas iegādes

www.ibook.lv...

var ņemt droši arī tad ja nevēlas darīt ko tik radikālu kā dzīvināt sen mirušu formātu - jo nemaz nezinu otru LV valodā kur būtu tik sakarīgi (lai ar ļoti īsi) pastāstīts (ilustrēts ar) par kustības kompeni un montāžas kompenes principiem
Publicēts: 12.06.11 13:07
 citēt
:) nu ar 8mm šodien diez vai ir vērts ķēpāties. Lai gan man ir šis tas arhīvā, kā arī abu 8mm formātu projektori darbā kārtībā. 16mm ir cita lieta - rezultāts tīri baudāms var sanākt, labākā amatieru kamera Krasnogorsk-3 (man ir) bet pro rezultāta nebūs no tās. Šobrīd meklēju moš kādam mētājas Kinor 16CX (vēlams -2M apakšmodelis)... tas jau ir nopietns verķis un rezultāts ir vērā ņemams.

Šodien nostaļģijas vārdā var montēt arī filmu, bet Digital Intermediate ir kaut kā ērtāk :D
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):

Sol