Nepieciešams Jūsu padoms! Problēma ir tā, ka uz kompja ir Vista un kompis neatpazīst 5D. Ja pareizi saprotas tad vajadzētu uzlikt šo: "Canon Camera USB WIA Driver for Windows Vista (6.0.0)"
Bet nekā, atveras tik WinZip Camera Wizard -EOS 5D un viss.
Vista ar neatpazīs 5D , ne tā kamera domāta slēgt pie komja ne tai laikā ka 5D iznāca VISTA bija Vista vispār maz ko korekti atpazina. Tik nesaprotu motīvu kura pēc 5D tiek slēgts pie kompja.
Paldies Elmarss par padomu! Rādas, ka karšu lasītājā ir spēks! Mārutks ne mārutks, bet ziņkāre moka, kas ir lacītim (kartei) vēderā!
Tad nu lūk nākamais jautājums - kāds karšu lasītājs ir labāks, kāds universelis (vairākiem karsu veidiem) vai katram savs atsevišķais. Var pievienot atsauces uz pazitīviem piemēriem!
Nu no tāda līmeņa kamerām ka 5D neviens datus nepumpē pa taisno , tas or nenormāli ilgi un piekam notiek uz kameras baču reķiņa Tā dara ar zieptraukiem Perc jebkuru normāli uztasītu karšu lasītāju , lai būtu ātrs USB2 un CF formātu var iebāzt. Normāla 10gb karte ar lasītāju pārladēsies 5-10min caur Kameras portu tas prasīs pusi dienas ja ne vissu
Pikselis:Paldies Elmarss par padomu! Rādas, ka karšu lasītājā ir spēks! Mārutks ne mārutks, bet ziņkāre moka, kas ir lacītim (kartei) vēderā!
Tad nu lūk nākamais jautājums - kāds karšu lasītājs ir labāks, kāds universelis (vairākiem karsu veidiem) vai katram savs atsevišķais. Var pievienot atsauces uz pazitīviem piemēriem!
Es jau neatceros, kad esmu kādu aparātu pie datora spraudis- lasītāji daudz ērtāki un neprasa nekādu īpašu programatūru. Man ir 2- viens iebūvētais sistēmbloka floppy ligzdā, otrs kaučkāds universālais Fuji ar USB "astīti" līdzi nēsāšanai un laptopam. Abi universālie, ar dažādām ligzdām (CF, SD, xD) , lai arī svešās radu-draugu kartes dažreiz varētu nopumpēt. Par modeļiem nemāku teikt- jāpagoglē pašam.
Firewire CompactFlash card- vispār ir vis labākais, aruma ziņā, USB ir daudz l;ēnāks, izmantoju gan vienu gan otru protams jo Firewire ir iebuvētais kompi, bet usbe mazais kā flesh.
chukmasoff:Firewire CompactFlash card- vispār ir vis labākais, aruma ziņā, USB ir daudz l;ēnāks, izmantoju gan vienu gan otru protams jo Firewire ir iebuvētais kompi, bet usbe mazais kā flesh.
"Krasivo žitj ņe zapretiš.." Diez vai readers pa 65 Ls būs ir 10x ātrāks par 6,5 Ls vērto radinieku...
Lasītājs "ņi pri čom" JO pat visātrākā karte ir reizes 5(piecas) lēnāka gan par USB-2, gan IEE-1394(firewire)... Elementarno, Watson. Bet ja mērīties, tad gan.
Elmarss:Lasītājs "ņi pri čom" JO pat visātrākā karte ir reizes 5(piecas) lēnāka gan par USB-2, gan IEE-1394(firewire)... Elementarno, Watson. Bet ja mērīties, tad gan.
Tā jau izskatās, ka Tu iesāki šo tekstu par Fire Wire, lai "pamērītos". Vidusmēra blogerim (kā man) tik liels ātrums nav tik ļoti aktuāls...
Elmarss:Lasītājs "ņi pri čom" JO pat visātrākā karte ir reizes 5(piecas) lēnāka gan par USB-2, gan IEE-1394(firewire)... Elementarno, Watson. Bet ja mērīties, tad gan.
Tā jau izskatās, ka Tu iesāki šo tekstu par Fire Wire, lai "pamērītos". Vidusmēra blogerim (kā man) tik liels ātrums nav tik ļoti aktuāls...
Fire Wire ir lēnāks par USB-2 - vienīgi darbojas abos virzienos
Nav tiesa. Vot tikko šīsdienas bildēšanu nocēlu no kartes abejādi,karte Sandisk Extreme IV 8gb,iekšā 6.61 gb NEFi. USB lasīklis Transcend-->4m33s FW lasīklis SanDisk -->3m25s Nianse-FW pieslēgts pie lēnā FW400 cauruma,jo vads ir FW800-->FW400,pieļauju,ka pie dzimtā FW800 cauruma būtu vēl drusku ārtrāk. Ja sanāk regulāri piebliezt kādu čupiņu 32 vai 64 Gb karšu,tad FW tomēr būs jēdzīgāks variants.
P.S. pilnai laimei,tas pats pa taisno no fotoaparāta caur usbi -->9m22s
Nav tiesa. Vot tikko šīsdienas bildēšanu nocēlu no kartes abejādi,karte Sandisk Extreme IV 8gb,iekšā 6.61 gb NEFi. USB lasīklis Transcend-->4m33s FW lasīklis SanDisk -->3m25s Nianse-FW pieslēgts pie lēnā FW400 cauruma,jo vads ir FW800-->FW400,pieļauju,ka pie dzimtā FW800 cauruma būtu vēl drusku ārtrāk. Ja sanāk regulāri piebliezt kādu čupiņu 32 vai 64 Gb karšu,tad FW tomēr būs jēdzīgāks variants.
UUUUHHHH Kuļibini! Neienāca prātā, ka dārgajā FW lasītājā būs labāks čips - konvertors, kas to ātrumu nosaka??? Vēlreiz: PAT 200MBit/sec kartēm ir pagaidām neaizsniedzams sapnis. Skat kinošņiku problēmas ar kartēm!!! P.S. Paskatījos testus... Līdz 160Mbit/sec jau ir tikuši. UN arī testētāji stāsta par lasītāju DAŽĀDAJIEM ātrumiem.
chukmasoff:Firewire CompactFlash card- vispār ir vis labākais, aruma ziņā, USB ir daudz l;ēnāks, izmantoju gan vienu gan otru protams jo Firewire ir iebuvētais kompi, bet usbe mazais kā flesh.
"Krasivo žitj ņe zapretiš.." Diez vai readers pa 65 Ls būs ir 10x ātrāks par 6,5 Ls vērto radinieku...
[/url] Nu tik traki nemaxāja, kaut kur pa 50 es viņu ņēmu pirms gadiem diviem, bet ātrums ir ok, apmierina, priekš foto tas nu tā, man bija domats priekš video vairāk. Un uz tehniku pārak taupīt nav jēgas , jo ta pat lēto galu nākas ik pa gadam mainīt un savācas tā pati summa
Taupīt, tāpat kā tērēt, vajag ar prātu.. Priekš kam man 50 Ls vērts lasītājs, ja pa 8 Ls finālā izdara to pašu?. Lieka minūte mani nekreņķē, jo neesmu Associated Press reportieris, bet ietaupītie 40 lati gan ir optimālāk izmantojami...
P.S. pilnai laimei,tas pats pa taisno no fotoaparāta caur usbi -->9m22s
firewire šina ir lēnāka (400Mbps) salīdzinot ar usb2.0 (480Mbps), toties usb "tupi" komunicē, un nespēj attīstīt maksimāli pieļaujamo ātrumu, toties firewire "gudrāk" pieiet pasākumam izspiežot maksimālo ko spēj dot pieslēgtās ierīces. turklāt tie ir datu šinas ātrumi, ja uz bāņa uzsēdināt trīsriteni tas nenozīmē ka tas brauks 200km/h jo ne visas ierīces spēj attīstīt pat 1/10 no šinas ātruma. Read Test: 5000 files (300 MB total) FireWire was 33% faster than USB 2.0 160 files (650MB total) FireWire was 70% faster than USB 2.0
Write Test: 5000 files (300 MB total) FireWire was 16% faster than USB 2.0 160 files (650MB total) FireWire was 48% faster than USB 2.0
Elmarss:Vēlreiz: PAT 200MBit/sec kartēm ir pagaidām neaizsniedzams sapnis. Skat kinošņiku problēmas ar kartēm!!! P.S. Paskatījos testus... Līdz 160Mbit/sec jau ir tikuši. UN arī testētāji stāsta par lasītāju DAŽĀDAJIEM ātrumiem.
Nu ja runa tiešām iet apar MBit (nevis MB) tad tas nesagādā nekādas problēmas (SanDisk Extreme III - 30 MB/s ko pārrēķinot uz MBit/s = 240) - vidējais lasīšanas ātrums virs 25 MB/s (200 MBit)...
P.S. USB 2.0 specifika ka tie 480 Mbit/s = ātrums abos virzienot - tātad vienā virzienā paliek tikai 220 - kas būtu 30 MB/s