forum.gif
Sony Alpha NEX-5
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Sony Alpha NEX-5
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.01.11 20:26
 citēt
Intereses pēc vēlējos pajautāt, ko jūs domājat šo uzparikti? Aparāts salīdzinoši interesants..(nē, diskusijas ziņā.)
Publicēts: 08.01.11 20:31
 citēt
Interesants gan, tas tiesa. Man rokā labi sēdēja, bet pēc D300 pietrūkst visādu tiešās piekļuves podziņu. Es pirktu tādu, ja man būtu daudz naudas un gribētos paeksperimentēt ar visādām eksotiskām lēcām. Es gan nezinu, kā šim aparātam ir ar EVF, jo bez tā gan negribētu ņemties.
Publicēts: 10.01.11 22:37 labots
 citēt
NEX5 iebūvēta EVF nav... piepērkamais tikai optiskais uz 16mm.

Pasaulē NEX5 ir Sony pārdotākais agregāts, Latvijā gan nevienu ar tādu fočējam neesmu redzējis. Es būtu pircis, ja tam būtu kompakts 35 vai 50mm AF objektīvs (ala Pentax pankūkas), bet Sony tādus pat neplāno. Ar citiem stikliem tas kompaktums tiek sačakarēts. Man pietrūkst arī 2 papildus pogas tūlītējai ISO un ekspokompensācijas izmainīšanai.
Aparāts domāts un piemērots pirmkārt ziepinieku nēsātājiem un, pateicoties adapteru ražotājiem, arī visādu MF objektīvu lietošanas maniakiem.
Publicēts: 11.01.11 16:16
 citēt
nu sony, ar to vis pateikts lai cik būtu labs, bet tomer sony nav foto aukstumos
Publicēts: 11.01.11 18:00
 citēt
chukmasoff:nu sony, ar to vis pateikts lai cik būtu labs, bet tomer sony nav foto aukstumos

..abet paskaties uz bilžu kvalitāti, patīkami pārsteigts biju. Sākumā bija wtf agregāts..
Publicēts: 11.01.11 19:33
 citēt
Pati ideja jau nav slikta- taisīt bez spīģeļa. Tomēr daudz labāk būtu, ja šādai kamerai norautu arī AA filtru un kaut kāds Voigtlanders sāktu izgatavot mazajam kadram ne-retrofokālos platos fiksus. Plus vēl Sony varētu ņemt piemēru no Panasonic vai Olympus un uztaisīt EVF, ko uz kurpes var maukt virsū.
Publicēts: 11.01.11 19:50
 citēt
RudeWolf:Pati ideja jau nav slikta- taisīt bez spīģeļa. Tomēr daudz labāk būtu, ja šādai kamerai norautu arī AA filtru un kaut kāds Voigtlanders sāktu izgatavot mazajam kadram ne-retrofokālos platos fiksus. Plus vēl Sony varētu ņemt piemēru no Panasonic vai Olympus un uztaisīt EVF, ko uz kurpes var maukt virsū.

Tas gan.. Bet neizskatās, ka viņi šitajā lien iekšā pa riktīgam, uztaisījuši pa kādam šitādam lopam(ja citi maz skaitās) un priecājas cik labi sanācis.
bet vispār ja ņem vērā, ka virsū lien arī minoltas objektīvi..
Publicēts: 12.01.11 03:36
 citēt
RudeWolf:Pati ideja jau nav slikta- taisīt bez spīģeļa. Tomēr daudz labāk būtu, ja šādai kamerai norautu arī AA filtru un kaut kāds Voigtlanders sāktu izgatavot mazajam kadram ne-retrofokālos platos fiksus. Plus vēl Sony varētu ņemt piemēru no Panasonic vai Olympus un uztaisīt EVF, ko uz kurpes var maukt virsū.

Mazajam kadram jēga ir tikai ja bildē reportāžas, visam parejam tomer aktuāls ir FF un tads ari paliks, ta ka stikli nav retrofokali, tas ka mazajām matricām netaisa tādu izveli pro līmeņa stiklu tas ir tikai tapec ka tadi mazo matricu īpašniekiem nav vajadzīgi, jo tās ir domātas vairāk hobijam ne vis darbam. Uz doto brīdi FF lietota kamera maxā lētāk ne kā jauna mazā matrica.
Publicēts: 12.01.11 03:43
 citēt
betas-apsargs:
chukmasoff:nu sony, ar to vis pateikts lai cik būtu labs, bet tomer sony nav foto aukstumos

..abet paskaties uz bilžu kvalitāti, patīkami pārsteigts biju. Sākumā bija wtf agregāts..

Bildes kā bildes, ne ko īpašu nesaskatiju kvalitātē, vienīgais plus ka nu ir ziepis ar augstu ISO diapazonu
Publicēts: 12.01.11 22:20
 citēt
Cik man līdz šim bijis zināms, tad vairāk vai mazāk profesionāli fotografē cilvēks, nevis aparāts. Bet nu dažam labam šķiet ir dārgs aparāts, kur fotogrāfētāju nemaz nevajag un lielākoties arī pablāvs rezultāts.
Publicēts: 02.02.11 15:47
 citēt
Nu, man pēc pus gada lietošanas arī ir radušies savi spriedelējumi par NEX-5.
Tā kā viens no galvenajiem iegādes iemesliem bija tas, lai jaunais aparāts būtu maksimāli kompakt, bet īpaši neatpaliktu no dslr kvalitātes ziņā.

Kamēr nebija iznācis pēdējais firmware apgreids, kas ļauj salikt custom f-jas uz pogām lietošana manuālajos režīmos bija ļoooooti neparocīga. Tagad viss ir +/- ok.

Savējo paņēmu ar 18-55 stiklu, ar to ikdienai pilnībā pietiek, tomēr, ja būs iespēja labprāt paņemšu arī 16mm ar plato adapteri.

Eksperimenta pēc iegādājos adapteri uz Canon FD stikliem un pie viena 50mm 1.4 stiklu, rezultāts ir ļoti labs, paredzu, ka šis kļūs par pamatstiklu.

Daudzi saka, ka lielākie mīnusi ir skatumeklētāja neesamība un tas, ka nav standarta hot shoe zipenei. Daļēji piekrītu, bet pats neizjūtu akūtu vajadzību šīm lietām :)

Gribējās paeksperimentēt ar Time lapse, bet konstatēju, ka šādu "fīču" Sony nav paredzējis (kaut gan parastajos Sony ziepīšos TL ir iekšā), nepaslinkoju un no ķīniešu Sony domātas IR pults + ķīniešu intervalometra sameistaroju strādājošu pulti. So, viss ir atrisināms.
Publicēts: 02.02.11 19:23
 citēt
wilis:Nu, man pēc pus gada lietošanas arī ir radušies savi spriedelējumi par NEX-5.
Tā kā viens no galvenajiem iegādes iemesliem bija tas, lai jaunais aparāts būtu maksimāli kompakt, bet īpaši neatpaliktu no dslr kvalitātes ziņā.

Kamēr nebija iznācis pēdējais firmware apgreids, kas ļauj salikt custom f-jas uz pogām lietošana manuālajos režīmos bija ļoooooti neparocīga. Tagad viss ir +/- ok.

Savējo paņēmu ar 18-55 stiklu, ar to ikdienai pilnībā pietiek, tomēr, ja būs iespēja labprāt paņemšu arī 16mm ar plato adapteri.

Eksperimenta pēc iegādājos adapteri uz Canon FD stikliem un pie viena 50mm 1.4 stiklu, rezultāts ir ļoti labs, paredzu, ka šis kļūs par pamatstiklu.

Daudzi saka, ka lielākie mīnusi ir skatumeklētāja neesamība un tas, ka nav standarta hot shoe zipenei. Daļēji piekrītu, bet pats neizjūtu akūtu vajadzību šīm lietām :)

Gribējās paeksperimentēt ar Time lapse, bet konstatēju, ka šādu "fīču" Sony nav paredzējis (kaut gan parastajos Sony ziepīšos TL ir iekšā), nepaslinkoju un no ķīniešu Sony domātas IR pults + ķīniešu intervalometra sameistaroju strādājošu pulti. So, viss ir atrisināms.

Es gan nesparotu kam viņam tik nejēdzīgi daudz fīču(runājot par to pašu zibspuldzi..) ja aparāts ir tendēts uz kopaktumu.. Par objektīviem nestrīdēšos, bet tomēr vienalga arī amizanti..
Publicēts: 02.02.11 19:36
 citēt
ledgars:Cik man līdz šim bijis zināms, tad vairāk vai mazāk profesionāli fotografē cilvēks, nevis aparāts. Bet nu dažam labam šķiet ir dārgs aparāts, kur fotogrāfētāju nemaz nevajag un lielākoties arī pablāvs rezultāts.

a vot es nezinu man piemēram ar pro tehniku sanāk vis kā vajag, bet ar ne pro nifiga nesanāk, un it īpaši ar ziepjiem un mobilkām, nemaku es piemēram bildēt skatoties uz ekrāna un ja nav bildejams RAWa tad vispār kāda jēga no bildēšanas jepega, jo uz kompja apstradat to pilnvērtīgi nevar.
Publicēts: 02.02.11 19:40
 citēt
wilis:Nu, man pēc pus gada lietošanas arī ir radušies savi spriedelējumi par NEX-5.

Bildes studijā un tad paskatīsimies kas no tā brīnuma sanāk?
Publicēts: 05.02.11 01:03 labots
 citēt

kā ta:face-grin: a Tu zini, ka Sony klāstā ir aŗī FF aparāti? Sony, protams, nav tik plaša bāze un atbalsts kā CANikonam, BET man ir sajūta, ka Sony vismaz amatieru līmenī strauji tuvojas abiem Foto Milžiem un pēc kāda laiciņa varbūt pat profi sāks lietot SONY. Šitas japāņu gigants uz vietas nestāv arī foto jomā, A55 kļuvis par hītu visā pasaulē un tiek gatavots nopietns (varbūt, pat revolucinārs) pusprofesionālais aparāts, kas aizvietos A700.

p.s. aukstumos? :face-smile:
Publicēts: 05.02.11 05:36
 citēt
palasījos par to A55.nu jā izklausās baigi labi un noteikti būs daudzi,kas par kameru būs starā. Bet ir arī Sigmai unikāla matrica un Fuji savulaik progresu bīdīja,taču tā pa īstam neaizgāja.Tāpēc ir nedaudz skeptiskas piesardzības un par maz motīvu brenda maiņa. Kaut gan manējās stāvoklis ir tāds,ka nopietni par tādām lietām jādomā :face-sad:
Publicēts: 05.02.11 07:23
 citēt
Palasīties ir viena lieta.
Bet kā īstenībā būs - ???
Pie tam, tos dažādos testus piesardzīgi jāuztver - ne jau visi tiek godprātīgi veikti...
Publicēts: 05.02.11 15:52 labots
 citēt
Par A55/A33. Es kā Sony DSLR lietotājs ar lielu interesei uz šito skatos. Kompakta superzūma izmērs + DSLR bildes kvalitāte (dažos aspektos pat labāka) + var lietot visus jau esošos Sony/Minota loriņus. Vilinoši! Bet pagaidām gan nogaidīšu - šie ir pirmie modeļi un ir jau zināmas dažas ķibeles ar tiem, cena ar pagaidām biku kož.
Te pāris neangažēti krievu testi: chistoprudov.livejournal.com..., pavel-kosenko.livejournal.com...
Publicēts: 05.02.11 18:56 labots
 citēt
Smuka bildīte :) Cen ar smieklīga KIT 670.00 Ls www.hipermarket.lv...
Publicēts: 05.02.11 19:06
 citēt
Tur jau gandrīz vai sanāk Nikon D7000. Nez nez... Paspaidīju es to A55 un nepalika sajūta, ka turu rokā kaut ko em... jēgpilnu. Nikonam vismaz magnija saturs organismā lielāks un tāpēc roka saprot, ka tā tur 700LVL, bet ar Sony man tā nebija.

P.S. Puscaurspīdīgie spoguļi jau ir izmantoti agrāk un lietotāju stāsti runā, ka tas spogulis neesot īpaši ilgmūžīgs. Prasa biežu apkopi un pat nomaiņu.
Publicēts: 06.02.11 13:24 labots
 citēt
Lunis:Smuka bildīte :) Cen ar smieklīga KIT 670.00 Ls

18-250mm nav KIT objektīvs. A33 Kits - no 430 Ls
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):