Tikai neaizmirsti, ka aizsargfiltrus nevajag lietot bez īpašas vajadzības. Inženieri nezkāpēc izgudro visādus dārgus optiskos superelementus objektīviem, bet viens gudrinieks pieliek prastu stikliņu un visus tos "labumus" nahrenizē... Man filtri vienmēr ir līdzi, bet guļ somā un uzlieku tos tikai lietū, putekļos utml.
Friidis:Tikai neaizmirsti, ka aizsargfiltru filtru nevajag lietot bez īpašas vajadzības. Inženieri nezkāpēc izgudro visādus dārgus optiskos superelementus objektīviem, bet viens gudrinieks pieliek prastu stikliņu un visus tos "labumus" nahrenizē... Man filtri vienmēr ir līdzi, bet guļ somā un uzlieku tos tikai lietū, putekļos utml.
tāda doma man arī ir, pareizak sakot pasargāt pret kautkādiem skrāpējumiem vai kā tāda jo vakar daudz netrūka rapojot pa klintīm bet domāju ka to visu labumu man vairs uz lēcas nav
Aizsargfiltrs labi der, kad ej visādu ātros kadrus bildēt- piem ielu foto. Tas filtrs tad kalpo kā tāds lenscap, kas pasargā no somas ļaundabīgās iedarbības un ļauj uzreiz foķēt, ja ir tāda vajadzība.
RudeWolf:Aizsargfiltrs labi der, kad ej visādu ātros kadrus bildēt- piem ielu foto. Tas filtrs tad kalpo kā tāds lenscap, kas pasargā no somas ļaundabīgās iedarbības un ļauj uzreiz foķēt, ja ir tāda vajadzība.
tieshi par sho iedomaajos, ja daargs objektiivs kapeec lietot tikai nepiecieshamiibas gadiijumaa, ja var lietot gandriiz vienmeer, zinot ka vismaz aareeja leeca tiks pasargaata no areejas vides iedarbiibas.
Friidis:Tikai neaizmirsti, ka aizsargfiltrus nevajag lietot bez īpašas vajadzības. Inženieri nezkāpēc izgudro visādus dārgus optiskos superelementus objektīviem, bet viens gudrinieks pieliek prastu stikliņu un visus tos "labumus" nahrenizē... Man filtri vienmēr ir līdzi, bet guļ somā un uzlieku tos tikai lietū, putekļos utml.
nepiekritīšu.Es nevarēju atšķirt bildi,kura bija bildēta ar vai bez filtra.Tāpēc filtri(uv)ir virsū patstāvīgi visiem maniem stiliem.Iesaku B+W MRC.
Jolan: nepiekritīšu.Es nevarēju atšķirt bildi,kura bija bildēta ar vai bez filtra.Tāpēc filtri(uv)ir virsū patstāvīgi visiem maniem stiliem.Iesaku B+W MRC.
+++ Arī speciāli vienreiz vienu kauč kādu sīku makro lopu nobildēju gan ar UV filtru virsū (pie tam UV stikliņš no lētā gala), gan bez - nu neesmu protams ar nekāds pikseļpisējs, bet nu atšķirību starp bildēm nespēju atrast. Varu ar sameklēt tos bilžu piemērus kauč kad. Attiecīgi UV filtrs ir uz objektīva no otrās dienas, kopš tas ir pie manis. Nav jāuztraucas, ka objektīva stiklā iebrauks kāds zars, sakritīs putekļi un mitrums virsū un tad būs jātīra utt...
Vienkārshai lēcas aizsardzībai ir paredzēti protector filtri, kuri neko neietekmē, tikai aizsargā stiklu. Savam lietoju Hoya Pro1Digital mC protector. Tas ir arī lētāks par UV. Ja bildē augstu kalnos vai uz ūdens, tad gan dažreiz der UV, kursh teorētiski tomēr samazinot gaismas daudzumu.
Friidis:Tikai neaizmirsti, ka aizsargfiltrus nevajag lietot bez īpašas vajadzības. Inženieri nezkāpēc izgudro visādus dārgus optiskos superelementus objektīviem, bet viens gudrinieks pieliek prastu stikliņu un visus tos "labumus" nahrenizē... Man filtri vienmēr ir līdzi, bet guļ somā un uzlieku tos tikai lietū, putekļos utml.
nepiekritīšu.Es nevarēju atšķirt bildi,kura bija bildēta ar vai bez filtra.Tāpēc filtri(uv)ir virsū patstāvīgi visiem maniem stiliem.Iesaku B+W MRC.
..tie filtri pashi metaas uz stikliem,ja jau paTstaaviigi?
Jolan:
..tie filtri pashi metaas uz stikliem,ja jau paTstaaviigi?
es viņus parasti ar epoksīda līmi pielīmēju,lai nebūtu pat iespējas vairs noņemt
B+W ir lieliski., ir vērts piemaksāt, lētie dod zaķīšus/atspulgus. UV lietoju kalnos, noņem to miglainumu. Polarizējošais bija, strādā ekselenti (B+W). Nebūdamas ainavists, lietoju pāris reizes gadā. Padārgi, ja bildēšana - tikai hobijs Jaunajam Nikon D3100 vairs nepirkšu. Arī UV netru virsū pastāvīgi. Lieks stikls tomēr paņem savu - pārliecināja eksperimenti www,club.foto.ru..Par cik man ikdienai 50-150/2,8, garā blende pilnībā nepieļauj mehāniskos bojājumus/pirkstu nospiedumus. Putekļiem ir vāvares otiņa. Katram jāizvēlas optimālas.