Tīri teorētiski Nikon F6 vajadzētu būt labākam eksponometram. Bet tas tā- tīri teorētiski.
Kaut arī man galvā tāda uzmācīga doma- nafig vispār vajag kādam pirkt tos pēdējos filmu monstrus? Ja cilvēks ir gana briedis fotogrāfs, ka ķeras pie kaut kāda nopietna filmas projekta, tad viņam visdrīzāk jau būs stikli kādai no šīm vai citām analogām sistēmām.
F6 laikam ir pēdejā profesionālā reportieru 35mm filmu kamera Vēsturē.Pēdejā ,jo iznāca pēc EOS1V un R9 savukārt par reportieru kameru īsti nenosauksi.Citu starpā,ja nikons ievērotu jau tradicionālo 8 gadu(jā,jā kādreiz jauna PRO kamera nikonam nāca laukā reizi 8 gados,šausmas cik nemoderni!) periodu,tad pagājšgad būtu bijis jāprezentē F7 . Bet pareizā atbilde uz jautājimu ir "NEKĀDU!",ja jau tik daudz sajēgas pašam nav ,tad nafig viņam tas fotoaparāts vajadzīgs.Kā kolekcijas un lepošanās objektu var kādu apzeltītu Leicu vai Contaxu iepirkt,jie nāk kopā ar apzeltītiem 1.4/50 kitiem
Es piekritīšu 1/60@f/5.6 un teikšu, ka jebkura no šīm divām kamerām ir pilnīgi neadekvāts pirkums šodienai. Tās būs palielas, pasmagas un pilnīgi atkarīgas no baterijām. Es ieteiktu pirkt lētāku kameru un dārgākas lēcas. Jo izšķirošais būs filma+lēca. Camera does not matter.
RudeWolf:Es piekritīšu 1/60@f/5.6 un teikšu, ka jebkura no šīm divām kamerām ir pilnīgi neadekvāts pirkums šodienai. Tās būs palielas, pasmagas un pilnīgi atkarīgas no baterijām. Es ieteiktu pirkt lētāku kameru un dārgākas lēcas. Jo izšķirošais būs filma+lēca. Camera does not matter.
O nē esmu pārparasts! F6,1V,R9,N1,AX,9 ir vērts pirkt,vairāk gan kā āizgājušās ēras augstāko sasniegumu paraugus,nekā praktiski lietojamus verķus.Bet uzskatu,ka nav vērts pirkt,tad,ja tas cilvēkam neko neizsaka,tādiem gadijumiem ir tīri kolekciju kameras,savukārt pabildēšanai var paņemt kaut ko veiglāk izprotamu un vadāmu,jo ja jau gribās izjust kā ir bildēt ar filmu,tad motorizēta kamera,manuprāt,nav tas labākais variants.
Nu bet, ja cilvēkam maks spiež, tad labāk kaut ko interesantāku pirkt! Kaut ko ar vācu optiku, protams un tādā garā. Būtu nopircis kādu pasvaigu Rolleiflexi piemēram, kas parastam plebam nav pa kabatai.
Nikon F6 dzīvē neesmu redzējis un nezinu nevienu,kurš ar to būtu bildējis,jo tas parādījās drusku pēc Canon 1V.Incanti-ir kāds zināms Latvijā?Digi jau pilnā plaukumā tad bija un arī presei filma vairs nepasēja kaut vai apstrādes ātruma dēļ.Domāju,ka Nikonam tas bija galīgi finansiāli garām.
viecha:Nikon F6 dzīvē neesmu redzējis un nezinu nevienu,kurš ar to būtu bildējis,jo tas parādījās drusku pēc Canon 1V.Incanti-ir kāds zināms Latvijā?Digi jau pilnā plaukumā tad bija un arī presei filma vairs nepasēja kaut vai apstrādes ātruma dēļ.Domāju,ka Nikonam tas bija galīgi finansiāli garām.
Es gan esmu F6 redzējis Aizpagājušajās zirgu dienās Inčukalnā viena sieviete ar F6 staigāja un pa retam šo to uzknipsēja... P.S. Pēc reportieres gan neizskatījās...
Nu ir man tas vidējā formāta aparāts , un ko vairāk naudas viņš man ienes? nifiga neienes, jo vienas vilmas'sabildēšana tas ir 16 kadri sanāk vis maz 30ls, un kam to LV vajag, da ne vienam FF matrica un vis rulle, jo to ko var no vidējā formāta ara dabūt ta pat ne viens nav klients nav spējīgs novērtēt. Un ja pa visam nu vajag to vudējo ta digipakaļu var piemaukt klāt.
kaa saka viens krievu fotograafs, kursh ikdienaa fotografee ar Alfu: Kam man tureet uz plaukta krutu kameru? Kad man ir pasuutiijums, kur to noveertee - es sho kameru panjemu nomaa no kaada ......
dansiga:kaa saka viens krievu fotograafs, kursh ikdienaa fotografee ar Alfu: Kam man tureet uz plaukta krutu kameru? Kad man ir pasuutiijums, kur to noveertee - es sho kameru panjemu nomaa no kaada ......
Nu katram savi principi, es personīgi ne ko nenomāju un neiznomāju, ja vajag iegādājos sava ipašumā. Reizēm ko aizņemos, bet ļoti reti un tad kaaut ko tādu kas ir vajadzīgs reizi 5 gados priekš dažām bildēm. Bet pēdējā laikā iztieku ar saviem resursiem.
dansiga:kaa saka viens krievu fotograafs, kursh ikdienaa fotografee ar Alfu: Kam man tureet uz plaukta krutu kameru? Kad man ir pasuutiijums, kur to noveertee - es sho kameru panjemu nomaa no kaada ......
he.he-tā,kā pats sev esmu piekasīgais pasūtītājs un novērtētājs,noma neglābs,būs vien jāpērk
"Labais" gan profiņš, kurš nopietniem pasūtījumiem īrē sazinkādu svešu kameru sazinkādā stāvoklī...