forum.gif
Canon vai Nikon
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Canon vai Nikon
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.01.11 20:04
 citēt
Man te viens čoms uzdeva jautājumu, es apstulbu un nezināju ko atbildēt.
Bet tā kā te ir gudrāka tauta tad nu man ir jautājums.

Ko jūs ņemtu Canon EOS-1V vai Nikon F6 :amazing:

p.s. protams par jauniem ne lietotiem aparātiem....
Publicēts: 11.01.11 20:07
 citēt
Emmm... To, kam jau lēcas ir sapirktas.
Publicēts: 11.01.11 20:11
 citēt
plusi Nikonam ir displejiņi forši!
Mīnusi - pretīgāks pēc skata.
Plusi Canonam - tas ir canons, viss skaidrs!^^
Publicēts: 11.01.11 20:22
 citēt
f6
Publicēts: 11.01.11 20:26
 citēt
Tīri teorētiski Nikon F6 vajadzētu būt labākam eksponometram. Bet tas tā- tīri teorētiski.

Kaut arī man galvā tāda uzmācīga doma- nafig vispār vajag kādam pirkt tos pēdējos filmu monstrus? Ja cilvēks ir gana briedis fotogrāfs, ka ķeras pie kaut kāda nopietna filmas projekta, tad viņam visdrīzāk jau būs stikli kādai no šīm vai citām analogām sistēmām.
Publicēts: 11.01.11 20:27
 citēt
F6 laikam ir pēdejā profesionālā reportieru 35mm filmu kamera Vēsturē.Pēdejā ,jo iznāca pēc EOS1V un R9 savukārt par reportieru kameru īsti nenosauksi.Citu starpā,ja nikons ievērotu jau tradicionālo 8 gadu(jā,jā kādreiz jauna PRO kamera nikonam nāca laukā reizi 8 gados,šausmas cik nemoderni!) periodu,tad pagājšgad būtu bijis jāprezentē F7 :) .
Bet pareizā atbilde uz jautājimu ir "NEKĀDU!",ja jau tik daudz sajēgas pašam nav ,tad nafig viņam tas fotoaparāts vajadzīgs.Kā kolekcijas un lepošanās objektu var kādu apzeltītu Leicu vai Contaxu iepirkt,jie nāk kopā ar apzeltītiem 1.4/50 kitiem :)
Publicēts: 11.01.11 20:34
 citēt
Cilvēciņš ir gana biezs, jo ir Leica ziepītis ;)
Un ja cilvēks vēlās paniekoties ar filminieci, tad kāpēc gan ne :amazing:
Publicēts: 11.01.11 20:35
 citēt
Ir arī apzeltīti Contax? Man jau likās, ka tikai Leica nodarbojas ar vīriešu rotaslietu ražošanu.
Publicēts: 11.01.11 20:37
 citēt
Leica ziepītis = Panasonic ziepītis.

Ja grib ar filmu niekoties, tad lai ņem Leica. Brends tak pazīstams. Vai arī Haseli.
Publicēts: 11.01.11 20:39
 citēt
RudeWolf:Leica ziepītis = Panasonic ziepītis.

Ja grib ar filmu niekoties, tad lai ņem Leica. Brends tak pazīstams. Vai arī Haseli.

Labi bet kuru tu ieteiktu no augstāk minētiem???
Publicēts: 11.01.11 20:45
 citēt
RudeWolf:Ir arī apzeltīti Contax? Man jau likās, ka tikai Leica nodarbojas ar vīriešu rotaslietu ražošanu.

Nū ķipa....

cgi.ebay.com...

cgi.ebay.com...

cgi.ebay.com...

:)
Publicēts: 11.01.11 20:47 labots
 citēt
nav jēgas no tik dārgas 35mm filmu kameras... ja man naudiņa tai vietā spiestu, kur Oliss draugam, es labāk meklētu rokā lietotu Pentax 67II
Publicēts: 11.01.11 20:48
 citēt
Hasseli nekad neesmu rokās turējis, bet Leica man ir, tā ir bauda fotografēt. It's all about the feelings :)
Publicēts: 11.01.11 20:49
 citēt
Es piekritīšu 1/60@f/5.6 un teikšu, ka jebkura no šīm divām kamerām ir pilnīgi neadekvāts pirkums šodienai. Tās būs palielas, pasmagas un pilnīgi atkarīgas no baterijām. Es ieteiktu pirkt lētāku kameru un dārgākas lēcas. Jo izšķirošais būs filma+lēca. Camera does not matter.
Publicēts: 11.01.11 20:59
 citēt
NIKON F6 Ērtāk guļ rokā :)
Publicēts: 11.01.11 21:02
 citēt
RudeWolf:Es piekritīšu 1/60@f/5.6 un teikšu, ka jebkura no šīm divām kamerām ir pilnīgi neadekvāts pirkums šodienai. Tās būs palielas, pasmagas un pilnīgi atkarīgas no baterijām. Es ieteiktu pirkt lētāku kameru un dārgākas lēcas. Jo izšķirošais būs filma+lēca. Camera does not matter.

O nē esmu pārparasts! F6,1V,R9,N1,AX,9 ir vērts pirkt,vairāk gan kā āizgājušās ēras augstāko sasniegumu paraugus,nekā praktiski lietojamus verķus.Bet uzskatu,ka nav vērts pirkt,tad,ja tas cilvēkam neko neizsaka,tādiem gadijumiem ir tīri kolekciju kameras,savukārt pabildēšanai var paņemt kaut ko veiglāk izprotamu un vadāmu,jo ja jau gribās izjust kā ir bildēt ar filmu,tad motorizēta kamera,manuprāt,nav tas labākais variants.
Publicēts: 11.01.11 21:14
 citēt
Nu bet, ja cilvēkam maks spiež, tad labāk kaut ko interesantāku pirkt! Kaut ko ar vācu optiku, protams un tādā garā. Būtu nopircis kādu pasvaigu Rolleiflexi piemēram, kas parastam plebam nav pa kabatai.
Publicēts: 11.01.11 21:23
 citēt
Pentax 645 vai 67
Publicēts: 11.01.11 21:24
 citēt
Jebkuram aparātam var piepirkt labu un dārgu optiku....
Un vai tā ir aizejoš vai neaizejoša tehnika gan jau ka pats pircējs zin
Publicēts: 11.01.11 22:59
 citēt
Oliss:Jebkuram aparātam var piepirkt labu un dārgu optiku....
Un vai tā ir aizejoš vai neaizejoša tehnika gan jau ka pats pircējs zin

Šo! www.ss.lv...
Cena komponentiem + - ebaja.com cenās. Turklāt platleņķis 35mm skaitās labākais savā klasē (maksā sākot no 1400 USD)

Un vērtība šiem komponentiem tikai aug, jo nākamais solis ir šis: cgi.ebay.com...

A bet šim solim ir baigās priekšrocības salīdzinot,piemēram, ar Haselbladu vai Leicu. Piemēram, to var dušā nomazgāt - weather sealed.
Publicēts: 11.01.11 23:06
 citēt
Atkarībā, kāda duša. Bet jā- komplektam nav ne vainas. Ja patīk 645 kadrs.
Publicēts: 12.01.11 00:13
 citēt
Nikon F6 dzīvē neesmu redzējis un nezinu nevienu,kurš ar to būtu bildējis,jo tas parādījās drusku pēc Canon 1V.Incanti-ir kāds zināms Latvijā?Digi jau pilnā plaukumā tad bija un arī presei filma vairs nepasēja kaut vai apstrādes ātruma dēļ.Domāju,ka Nikonam tas bija galīgi finansiāli garām.
Publicēts: 12.01.11 03:38 labots
 citēt
zinu ar ko F5 kabina F4, par F6 neko. saprotams, ņemtu Nikon'u, Canon'am nav neviena stikla un nevienas blices!:face-grin:
Publicēts: 12.01.11 07:15
 citēt
Oliss:Man te viens čoms uzdeva jautājumu, es apstulbu un nezināju ko atbildēt.

Būs labāk, ja tas čoms pats sev pajautās - a nafig tas ir vajadzīgs? :)
Publicēts: 12.01.11 07:40 labots
 citēt
Oliss:Man te viens čoms uzdeva jautājumu, es apstulbu un nezināju ko atbildēt.

nuja, lietotiem filminiekiem jau matrica pleķaina.....:face-crying:..tāpēc obligāti jāņem svežaks....:anger:
Publicēts: 12.01.11 10:06
 citēt
NilsS:
Oliss:.

nuja, lietotiem filminiekiem jau matrica pleķaina.....:face-crying:..tāpēc obligāti jāņem svežaks....:anger:

ja cilvēks grib kautko jaunu pirkt, tad kāpēc vajaga pierunāl lai viņš pērk lietotu un vēl nezināmā kvalitātē :amazing:

traktors:
Oliss:

Būs labāk, ja tas čoms pats sev pajautās - a nafig tas ir vajadzīgs? :)

un kāpēc ne :amazing:
Publicēts: 12.01.11 11:38
 citēt
Ja tiešām ir daudz naudas, tad lai labāk pērk platās filmiņas aparātu...
Publicēts: 12.01.11 11:41
 citēt
Luxferre:Ja tiešām ir daudz naudas, tad lai labāk pērk platās filmiņas aparātu...

www.ss.lv...
Publicēts: 12.01.11 12:17
 citēt
Publicēts: 18.01.11 13:18
 citēt
Publicēts: 18.01.11 13:48
 citēt
Publicēts: 18.01.11 16:42
 citēt
viecha:Nikon F6 dzīvē neesmu redzējis un nezinu nevienu,kurš ar to būtu bildējis,jo tas parādījās drusku pēc Canon 1V.Incanti-ir kāds zināms Latvijā?Digi jau pilnā plaukumā tad bija un arī presei filma vairs nepasēja kaut vai apstrādes ātruma dēļ.Domāju,ka Nikonam tas bija galīgi finansiāli garām.

Es gan esmu F6 redzējis :grimace: Aizpagājušajās zirgu dienās Inčukalnā viena sieviete ar F6 staigāja un pa retam šo to uzknipsēja...
P.S. Pēc reportieres gan neizskatījās...
Publicēts: 18.01.11 18:23
 citēt
RudeWolf:
Luxferre:Ja tiešām ir daudz naudas, tad lai labāk pērk platās filmiņas aparātu...

http://www.ss.lv/msg/lv/electronics/photo-optics/film-cameras/ghkex.html

Nu ir man tas vidējā formāta aparāts , un ko vairāk naudas viņš man ienes? nifiga neienes, jo vienas vilmas'sabildēšana tas ir 16 kadri sanāk vis maz 30ls, un kam to LV vajag, da ne vienam FF matrica un vis rulle, jo to ko var no vidējā formāta ara dabūt ta pat ne viens nav klients nav spējīgs novērtēt. Un ja pa visam nu vajag to vudējo ta digipakaļu var piemaukt klāt.
Publicēts: 19.01.11 00:57
 citēt
Ja nemaldos tad F6 skaitās top 1 starp 35mm filmu kamerām ...
Publicēts: 19.01.11 01:09
 citēt
kaa saka viens krievu fotograafs, kursh ikdienaa fotografee ar Alfu: Kam man tureet uz plaukta krutu kameru? Kad man ir pasuutiijums, kur to noveertee - es sho kameru panjemu nomaa no kaada ......
Publicēts: 19.01.11 03:04
 citēt
dansiga:kaa saka viens krievu fotograafs, kursh ikdienaa fotografee ar Alfu: Kam man tureet uz plaukta krutu kameru? Kad man ir pasuutiijums, kur to noveertee - es sho kameru panjemu nomaa no kaada ......

Nu katram savi principi, es personīgi ne ko nenomāju un neiznomāju, ja vajag iegādājos sava ipašumā. Reizēm ko aizņemos, bet ļoti reti un tad kaaut ko tādu kas ir vajadzīgs reizi 5 gados priekš dažām bildēm. Bet pēdējā laikā iztieku ar saviem resursiem.
Publicēts: 19.01.11 11:27
 citēt
dansiga:kaa saka viens krievu fotograafs, kursh ikdienaa fotografee ar Alfu: Kam man tureet uz plaukta krutu kameru? Kad man ir pasuutiijums, kur to noveertee - es sho kameru panjemu nomaa no kaada ......

he.he-tā,kā pats sev esmu piekasīgais pasūtītājs un novērtētājs,noma neglābs,būs vien jāpērk:exciting:
Publicēts: 19.01.11 11:35
 citēt

"Labais" gan profiņš, kurš nopietniem pasūtījumiem īrē sazinkādu svešu kameru sazinkādā stāvoklī...:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):