Ko Tu piedāvā ēst arktisko zemju vai tuksnešu iedzīvotājiem???
Kāpēc kaut kas būtu jāpiedāvā? Ja nekā cita nav, tad ēd to kas ir (ja nu galīgi tas nepatīk tad pārvācas). A ja ir izvēle tad katrs pats izvēlas pēc sava prāta un sirdsapziņas
IMHO šajā tekstā parādās veģetārisma sekas - fosfora trūkuma smadzenēm rezultāts - nespēja sakarīgi domāt.
Oliss:Labi, ko tu aizstāsi ar dzīvnieku gaļu un zivīm kātavs organisms uzņems fosforu? grauzīsi?
es veelreiz saku-es neesmu te naacis diskuteet pa to cik labi vai slikti ir buut veganam! prieksh taa Tev ir dota briinishkjiiga mekleetaajlapa, saukta arii par googli, kur smuki var atrast informaaciju par produktu uzturveertiibu ir milzums daudz veganu un vegjitaarieshu pasaulee, lai es neuztrauktos par to, vai vinji ir speejiigi izdziivot, pasaule ir pieraadiijusi, ka speej un pietam-ilgi
Tu te raksti tikai tāpēc, ka milzumgara senču rinda, miljoniem gadu no vietas, ēda visu kam tika klāt. Un vislabprātāk jau gaļu....
Ir 100000 reizes zinātniski pierādīts ka cilvēkam ir jāēd gaļa, zivis un to produkti, citādi viņš nav spējīgs PILNVĒRTĪGI eksistēt. No apm 100 g gaļas ir tikpat daudz šķiedrvielas cik 20kg dažos dārzeņos, protīni arī ir vajadzīgi, olbaltumvielas arī. Nezinu ne vienu augu kurā būtu fosfora savienojumi un fosfors cilvēkam ir vajadzīgs galvas mugurkaula smadzeņu pilnvērtīgai darbībai.
Cienījamie Veģetārieši palasiet cilvēka anatomiju un tad izdariet savus secinājumus. Negribiet neēdiet bet Jums nav tiesības teikt ka tas ir slikti!
Kaut kādā ilustrētajā zinātnē bija raksts, ka cilvēki, kamēr medīja un pārsvarā lietoja gaļu, bija garāki, ātrāki un kopumā veselāki (ieskaitot stiprākus zobus, labāku redzi utml). Cilvēku augums un vispārējā veselība samazinājās, kad no medībām pievērsās lauksaimniecībai un sāka pārsvarā pārtikt no augu valsts barības
P.S. Domāju, ka bez cilvēka iejaukšanās, daba tā īsti pastāvēt vairs nespēj.. Ar šīm idejām vajadzēja nākt klajā 20-30.gados, kad cilvēki bija 6x mazāk P.P.S. Varbūt vēl var glābt situāciju, ja pareizi topica virsrakstā saliek komatus - "food not, bombs!"
Štrunts ar visu vegānismu un gaļēšanu-kā nu kuram labāk.Bet redz kas par fišku-jūs esat pret globālismu un agresīvu ,karojošu kapitālismu,pareizi sapratu?Tad ko liksiet vietā?Un pats galvenais-kā izmainīsit bezgalīgo alkatību,kas ir tik raksturīga cilvēka dzimumam un kas patiesībā ir noteikusi visu vēsturi un visus karus?Kā lai izmaina cilvēka dabu?Nu vienmēr visiem visa būs par maz...ir jau daži eksrmplāri,kuriem pietiek ar būdiņu laukos vai gulēšanu hosteļos.Bet lielajam vairumam vajag vēl un vēl...un resursu ir par maz un visiem nepietiek...tāpēc arī izeja viena-iedot pa tauri otram un atņemt to,kas nav mans.Nu paskaties uz vēsturi-sāka dauzīt viens otru ar koka nūjām,tagad nonākuši līdz kasešbumbām un starptautiskiem finansu aizdevumiem,bet būtība tā pati-pakļaut otru,atņemt viņa labumu un sagrābt to ko pašam gribas,bet nav.Zvēri slepkavo tikai lai paēstu,cilvēki....kā šito izmainīt?
Pinus:strīdi par veģetārismu ir tikpat neauglīgi kā par reliģiju.. labāk pat nesākt..
ticību (Dieva eksistenci utt) nevar pierādīt. Bet to, ka tikai no to dzīvnieku, kuri atgremo ēdienu, gaļas cilvēks var tikt pie vairākām vielām, kuras nepieciešamas šūnu atjaunošanās procesā, un kuru iztrūkums ir galvenais iemesls, kaȯēc liela daļa veģetāriešu/vegānu sajūk prātā, ne tikai VAR pierādīt, bet jau sen ir pierādīts. Taču ir arī virkne problēmu, kas rodas tieši no gaļas ēšanas, ieskaitot elpas smirdēšanu.
Oliss:Ir 100000 reizes zinātniski pierādīts ka cilvēkam ir jāēd gaļa, zivis un to produkti, citādi viņš nav spējīgs PILNVĒRTĪGI eksistēt. No apm 100 g gaļas ir tikpat daudz šķiedrvielas cik 20kg dažos dārzeņos, protīni arī ir vajadzīgi, olbaltumvielas arī. Nezinu ne vienu augu kurā būtu fosfora savienojumi un fosfors cilvēkam ir vajadzīgs galvas mugurkaula smadzeņu pilnvērtīgai darbībai.
Cienījamie Veģetārieši palasiet cilvēka anatomiju un tad izdariet savus secinājumus. Negribiet neēdiet bet Jums nav tiesības teikt ka tas ir slikti!
Piekrītu, izņemot frāzes lietošanu - "proteīni un olbaltumvielas" - tas ir viens un tas pats, pirmais svešvārdā, otrais - tīri latviski
-Vegāni antikapitālisti revolucionāri, kas sadarbojas ar anarhistiem - tas tak ir pilnīgs ārprāts -
veciit luudzu iedziljinies anarhistu sapratnee un filozofijaa, Green Peace arii vareetu nosaukt pa zaljo anarhistu kustiibu, taapat liela dalja arodbiedriibu ir ar daljeeju anarhisma pieskanju, pat tad, kad Tu tantei autobusaa dod savu vietu, darbojies kaa anarhists anarhismam nav nekaada sakara ar destrukciju. anarhisms gandriiz vai ir padariits par lamu vaardu, jo valstiskaam struktuuraam anarhisms nav izdeviigs, spekuleejot uz vaardiem haoss utt, pat teroristus kaads jau saak saliidzinaat un pat pieskaitiit anarhistiem
-Ir 100000 reizes zinātniski pierādīts ka cilvēkam ir jāēd gaļa, zivis un to produkti, citādi viņš nav spējīgs PILNVĒRTĪGI eksistēt. No apm 100 g gaļas ir tikpat daudz šķiedrvielas cik 20kg dažos dārzeņos, protīni arī ir vajadzīgi, olbaltumvielas arī. Nezinu ne vienu augu kurā būtu fosfora savienojumi un fosfors cilvēkam ir vajadzīgs galvas mugurkaula smadzeņu pilnvērtīgai darbībai.-
ja tik ljoti maaki spekuleet ar tukshiem vaardiem, tad luudzu paraadi savus ''pieraadiijumus'', viss ko te dari ir vairaak tuksha meloshana tautai par to, ka redz kaads kkur kko ir pieraadiijis, otrkaart, kur vispaar esi izvilcis informaaciju par shkjiedrvielu saturu? shkjiedrvielas praktiski lielaa konsentraacijaa dabaa ir sastopamas TIKAI daarzenjos un graudos Tavi ''pieraadiijumi'' ir nekaa veerti fosfors taapat ir sastopams daudzos daarzenjos, viss, ko raksti ir klaja dezinformeeshana un man kaa galjeedaajam bik naak smiekli ok, galja satur daudz olbaltumvielu un tajaa ir liela energjeetiskaa veertiiba, jaa, dzelzs tur arii ir, bet ne taados daudzumos, ka to nevareetu aizvietot no augu valsts produktiem
-redzēt/skatīties tālāk par savu degungalu (topika autoram ar to ķeza) vēl nav filozofija - to apzīmē ar terminu *veselais saprāts-
viecha:Bet redz kas par fišku-jūs esat pret globālismu un agresīvu ,karojošu kapitālismu,pareizi sapratu?Tad ko liksiet vietā?Un pats galvenais-kā izmainīsit bezgalīgo alkatību,kas ir tik raksturīga cilvēka dzimumam un kas patiesībā ir noteikusi visu vēsturi un visus karus?Kā lai izmaina cilvēka dabu?i....kā šito izmainīt?
ja gribi diskuteet pa galeeji kreisu pasaules uzskatu un/vai anarhismu kaa taadu, tad vispaar pa sho ir sarakstiita ljjoti liela kaudze literatuuras, bet vairaak vai mazaak shii diskusija ir iegaajusi taadaa gultnee, ka, ja es saakshu rakstiit te par to, tad vnk man peec tam nebuus fiziski laika atbildeet uz visiem jautaajumiem, kas visticamaakais balansees uz vienkaarshas muljkjiibas robezjas varu privaati, bet ne tagad
Nu pa lielam bistami ir visi savas pārliecibas fanātiski uzspiedēji, ne tikai reliģiskie.
Katrā ziņā, jebkura argumentacija par labu veģetārismam izņemot medicīnisku, ir smieklīga... Tad jau varam nonākt līdz tam, ka faunu iedalam "labajos" dzīvniekos un "sliktajos".
imgfoto:Nu pa lielam bistami ir visi savas pārliecibas fanātiski uzspiedēji, ne tikai reliģiskie.
Katrā ziņā, jebkura argumentacija par labu veģetārismam izņemot medicīnisku, ir smieklīga... Tad jau varam nonākt līdz tam, ka faunu iedalam "labajos" dzīvniekos un "sliktajos".
tas, ka lopiņi, atšķirībā no akmeņiem, ir dzīvi nepadara viņu vielu maiņas sistēmas vienādas
- Anarhijas pieminēšana kopā ar zaļajiem ir interesanta. Anarhija nozīmē 'bez virsvadības vai uzspiestas varas', bet tāda kārtība ir nepieciešama jau pašai "strauji augošajai revolucionārajai kustībai".-
jau rakstiiju, ka shii kustiiba balstaas uz cilveeku (grupas) pashiniciatiivu, es ljoti labi zinu kas ir anarhisms, anarhisms kaa taads pagaidaam nav iespeejams, sabiedriibas vispaareejaas degjeneraacijas deelj bet tas nemaina faktu, ka anarhistu grupeejumi visaa pasaulee sasniedz milziigus apmeerus, saakot ar radikaalajiem sindikaalanarhistiem un beidzot ar matainiem viiriem, kas dziivo mezjaa anarhismam ir daudzas sejas, ir arii kapitaalanarhisms, kas jau pamatos konfliktee ar anarhismu, jebshu sarkano, jebshu melno anarhismu
martins_goncars - pēc tava pēdējā rakstītā man ir skaidrs, ka pilnībā neesi vainīgs pie tā ka esi tik dumš Jo liela atbildība ir jāuzņemās tagadējās izglītības sitēmas radītājiem Latvijā, kad jau ap 20 gadus skolās māca visādas muļķības pārsvarā, bet pasaules pamatzinātnes priekšmetus ķīmiju, fiziku, bioloģiju nemāca Un te ir rezultāts un kas notiks pēc gadiem 20 es pat negribu iedomāties
imgfoto:Nu pa lielam bistami ir visi savas pārliecibas fanātiski uzspiedēji, ne tikai reliģiskie.
tas, ka lopiņi, atšķirībā no akmeņiem, ir dzīvi nepadara viņu vielu maiņas sistēmas vienādas
Katrā ziņā, jebkura argumentacija par labu veģetārismam izņemot medicīnisku, ir smieklīga...
tad jau Tu smejies par miljoniem cilveeku pasaulee, kas ir vegani un veel vairaak vegjitaarieshiem, man nav jaapieraada, ka galja ir slikta vai laba, bet es zinu, ka vegjitaarieshi vai vegani nemirst peec gada buushanas par veganu vai vegjitaarieti
----------------
phuuuu, labi, ka es te neuzsaaku diskusiju par sxe, tad visticamaakais atrastos cilveeki, kas alkoholismu arii padariitu pa veseliigu
Tu piedāvatu ēst akmeņus?
nē es piedāvāju padomāt pirms runā - tad paliek skaidrs, ka dzīvām būtnēm organismi ir hiper dažādi un tiem nepieciešamās vielas un barība arī
ir lērums lopiņu kas ēd akmeņus (pareizāksakot izmanto gremošanas sistēmā), bet tas nenozīmē, ka tev vajadzētu pārtraukt sukāt iekšā mazos brāļus un pāriet uz ķieģeļu vai keramzīta diētu
Oliss:martins_goncars - pēc tava pēdējā rakstītā man ir skaidrs, ka pilnībā neesi vainīgs pie tā ka esi tik dumš
vot redzi Tu saac paarstiities ar personiigiem apvainojumiem vietaa, lai normaali diskuteetu, vairaak izskataas, ka padomju skolas tomeer nebija tik ''labas''
imgfoto:Nu pasaulē ir ari miljoniem cilveku, kas nododas seksam ar mājdzivniekiem... Kas ir pieņemamāk Tavuprat - apēst tītaru vai ....?
ar shaadiem papildinaajumiem visvienkaarshaak ir turpinaat sarunu, nekas lieks tachu nav jaaizdomaa, vai ne? mees runaajam, un gribu cereet, diskuteejam par veganismu ne zoofiiliju, bet nu antivegani jau vislabaak zin, ka vegani visi ir pilniigi muljkji un no uzturveertiibas neko nesaprot
Tu tā arī nepateici, ko man lauksaimniekam no Zaļenieku pagasta ar 100 govīm 50 cūkām, 150 aitām un 30 kazām darīt? Laist viņas brīvībā??? Lopbarības krājumus pārdot kaimiņam, strādniekus atlaist un pašam ar ģimeni iet ubagot uz Tavu šķidrās zupas virtuvi? Piedāvā man ko konkrētu, nevis grābsties pa gaisu.
Tīri no empīriskās pieredzes - veģetārieši un atturībnieki ir stipri nervozāki un stipri "smagāki attiecībās" par normāliem cilvēkiem.
spam on Ja cilvēks pasākumā, kur laista Kliko atraitni un baro ar ikrumaizēm, dzer citronūdeni un piekož klāt redīsu - IMHO tas nevar neatstāt iespaidu uz psihi spam off
Sapper:Tu tā arī nepateici, ko man lauksaimniekam no Zaļenieku pagasta ar 100 govīm 50 cūkām, 150 aitām un 30 kazām darīt? Laist viņas brīvībā??? Lopbarības krājumus pārdot kaimiņam, strādniekus atlaist un pašam ar ģimeni iet ubagot uz Tavu šķidrās zupas virtuvi? Piedāvā man ko konkrētu, nevis grābsties pa gaisu.
es Tev neko neprasu! vai tieshaam tik gruuti saprast, ka taa ir briivpraatiiga organizaacija un uz kkaadu valsts paarmainju formu nepretendee? vai tam, ka kaadam kko dod, vienmeer ir jaabuut kkaadam iemeslam? luudzu neaiziesim galeejiibaas, audzee savas cuukas un dziivo laimiigs
Sapper:Tu tā arī nepateici, ko man lauksaimniekam no Zaļenieku pagasta ar 100 govīm 50 cūkām, 150 aitām un 30 kazām darīt? Laist viņas brīvībā??? Lopbarības krājumus pārdot kaimiņam, strādniekus atlaist un pašam ar ģimeni iet ubagot uz Tavu šķidrās zupas virtuvi? Piedāvā man ko konkrētu, nevis grābsties pa gaisu.
es Tev neko neprasu! vai tieshaam tik gruuti saprast, ka taa ir briivpraatiiga organizaacija un uz kkaadu valsts paarmainju formu nepretendee? vai tam, ka kaadam kko dod, vienmeer ir jaabuut kkaadam iemeslam? luudzu neaiziesim galeejiibaas, audzee savas cuukas un dziivo laimiigs
nu bet es pats GRIBU kļut labāks un būt vegans, ko man darīt šadā situācijā ar maniem ~500 mājlopiem??? Ko??? Atbildi lūdzu???
Sapper:Tīri no empīriskās pieredzes - veģetārieši un atturībnieki ir stipri nervozāki un stipri "smagāki attiecībās" par normāliem cilvēkiem.
luudzu pasaki kur Tu rauj shaadus argumentus, taakaa vegani parasti ir arii sxe (ar iznjeemumiem), tad no kaa taa agresija rodas? man visu laiku likaas, ka agresiju vairo siemushkas! jaa un zini kaapeec? taapeec, ka tie, kas eed siemushkas kaapnju telpaas, tie parasti grib atnjemt telefonu- luuk cik taalu ar shaadu (lasi Tavu) blamaazju var aiziet. vai adrodot upurus, kuri ir mirushi no taarpiem ieksheejos orgaanos es varu apgalvot, ka galja ir biistama dziiviibai? taads kaa absurds sanaak, ne?
Novērojumi starptautiskās konferencēs, darba un pusdienu laikā. Ar varbūtību 75% viskašķigākā(ais) pasākuma dalībnieks, kuram viss ir slikti un nekas nav tā kā vajag, pusdienās ņems veģetāro paiku un dzers ūdeni. Sorry, pēdējo 7 gadu pieredze vairākos simtos pasākumu.
No kā rodas agresija "nedabūjušām" sievietēm? Tas, ka viņas propogandē un piekopj "tikumisku" dzīvi, vēl nekādi neatceļ cilvēka fizioloģiskās nepieciešamības. Par semušākām Tev ir daļēja taisnība. Cilvēki, kas ēd vakariņās asiņainu steiku ar salātiem piedzerot Pinot Noire, pēc tam tiešām neies uz ielas kādam ņemt nost mobīlos telefonus. No tā ko cilvēks lieto savā uzturā var ļoti daudz pateikt par cilvēku. Galu galā, ne jau es FOTOblogā atvēru topiku ar aicinājumu sadoties rokās un atbalstīt LV valdību uzsaucot viņiem Vincentā jēru ribiņas ķiploku mērcā kopā ar 2000. gada Chateau Clos l'Eglise.