Nē nē,raspizdjais esmu visu laiku,arī tagad.Augustā visi bija tik nopietni,atbrauca uz mūsu daļu kaut kādi sekretčiki,mani ar rāciju aizsūtija uz pilsētas centra jumtiem,bet kā jau krievu armijā bija pierasts,vienmēr kaut kas negāja,arī mana rācija.Tad izvēlējos ar divām meitenēm padzert šampanieti pie ezera.(vienā pat biju iemīlējies).Bet tad likās,ka neviens īsti nesaprot,kas notiks,pat viss vadošais sastāvs.
Varētu būt kaut kā saistīts, jo grāmatā arī sākumā ap Zviedriju lietas grozījās.... Taču tas, ka filma pastulba, vēl neliecina, ka arī grāmata pastulba....tā nereti gadās
OO tu zini es te painteresējos pei veinas tantes ,
Der 1992 erstmals erschienene Roman „Hunde von Riga“ (schwedisch: Hundarna i Riga) des schwedischen Schriftstellers Henning Mankell ist der zweite Teil der Wallander-Reihe.
„Hunde von Riga“ folgt in der Wallander-Reihe um den fiktiven schwedischen Polizisten Kurt Wallander dem im Jahr zuvor erschienenen Buch „Mörder ohne Gesicht“. Hunde von Riga Genre Kriminalroman Originaltitel Hundarna i Riga Sprache (Originalausgabe) Schwedisch Seitenanzahl 333 Seiten (gebunden) 350 Seiten (Taschenbuch) Ersterscheinung Schweden: 1992 Deutschland: 1993
Filmdaten Deutscher Titel Hunde von Riga Originaltitel Hundarna i Riga Produktionsland Schweden, Dänemark Originalsprache Englisch, Schwedisch, Dänisch Erscheinungsjahr 1995 Länge 102 Minuten
Luni - izlasiju tavu romānu iepriekšējā lapā un sapriecājos ka mums top jauns rakstnieks Tas ko tu tur uzrakstiji ir blefs, tas ka to tev viena tante, onkulis teica tam es ticu, bet līdz taisnībai tur ir....... kālīdz Mēnesim Neesi dzirdējis par Maltas slepeno vienošanos 1990. gadā starp PSRS un ASV Ja nē tad paskaidroju, ka šajā vienošanā ASV piedāvāja klusēt pasaules sabiedrībai par PSRS darbībām Āfrikā, Vidusamērikā, Vjetnamā un Laosā apmaiņā pret neiejaukšanos karā pret Iraku un netraucēt Baltijas valstu atbrīvošanas kustībai. Līdz ar to armija, VDK pakļautībā esošā armijas daļas neiejaucās. Ieņēma neitrālu pozīciju. 1989.,1990. gadā PSRS MVD sāka šķelties augstie bosi nevarēja sadalīt ietekmi un praktiski sadalijās divās daļās viena milicija un otra omon, alfa, arb. MVD karaspēkam tika dota pavēle neiejaukties notikumos Baltijā, bet apsargāt svarīgākos MVD objektus. Bet OMONs, ALFA, ARB lika mīksto uz šīm pavēlēm un darbojās pēc savu bosu pavēlēm. Un tie bija tie kas sastrādāja visādas cūcības Lietuvā, Latvijā un vēlāk arī citur.
Anita_:secinājums - jārīko kino-vakars ar ERU kā sinhrono tulku)))
EU IESAKU visi kas grib redzēt tīri smuki "Ne padomju operatoru skolas" uzfilmētus Rīgas nomaļu utt skatus palūrēt šito Filma ir Zviedriski + šis tas tīri Latviski kā jau teicu tāds gausasi Skandināvu kīno bet tā Laika atmosfēra un Tikumu / peizāži Latvijā parādīti teicami . Taga noskatoties man viņš vairāk atgādināja "Gorkija parku" ja kāds redzējus tādu Kīno par Maskavu. Liepīņš P tīri labs ar Skorpionu bliežosš bandīts un Ancāns tadicionāli čekists Katrā ziņā gabsls stipri skatāmāks par 3/4 Latvijā pēdējos 20 gados uzņemtiem mēsliem Vācu policistu seriālu cienītājiem patiks Divainā kārtā maņ šitais taga liekās viens no reālistikākiem kīno par 90 gadu "Razborkām" Latvijā Kautgan savulaik likā padumš Streičisms Itkā kautkur varot dabūt EN subtitrus
Oliss: Bet OMONs, ALFA, ARB lika mīksto uz šīm pavēlēm un darbojās pēc savu bosu pavēlēm. Un tie bija tie kas sastrādāja visādas cūcības Lietuvā, Latvijā un vēlāk arī citur.
Jā tā ar es sapratu , jo tas militārists to tā ar aprakstija ka "Patrioti pretojās" bet inerce bijusi par lielu un "Viss nonācis kur nonācis" ar daudziem neplānotiem "Pagrizieniem" Slitā vai labā ziņa mums ka Visi tie VDK aktieri kuri "Spēlēja izrādē" pa lielam spēlē joprojām jo pateicoties "Traucētājiem" neizdevās "Nomest liekačus" Taka mūsdienās samērā grūti saaprast kurš vienkarši stulbs nejēga kurš nopietns kaitnieks Man Barikāžu laika sanāca padarboties visādiem blakus un tīri pabi pifiksēju kas ir kass MANĀ jomā , es jau tāds nebiju vienīgais tapēc ar intresi uztvēru visādus "Tiesu Procesuss" , to rezultāts mani tik nostiprināja pārliecību par manu tā laika secinājumu pareizību
Anita_:secinājums - jārīko kino-vakars ar ERU kā sinhrono tulku)))
Nejauši te ieskatījos un ieraudzīju, ka mani te piemin Mjā, sinhronā tulkošana gan man ne visai patīk un ne īpaši padodas... Pie tam kādu laiciņu nav sanācis neko pat rakstiski tulkot, mazliet piemirsies...
Filmu kaut kad gan jau esmu redzējusi... Uzņemta pēc Zviedrijā populārā detektīvromānu autora Henninga Mankela tāda paša nosaukuma grāmatas www.atena.lv...