forum.gif
Zibspuldzes Diffuser priekš Canon 580EX II
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Zibspuldzes Diffuser priekš Canon 580EX II
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.01.11 13:04
 citēt
Gribu pārliecināties pirms pirkšanas vai šis Diffusers www.fotopreces.lv... kas maksā ievērojami dārgāk kā ebay atrastais Diffusers cgi.ebay.com... ir tāds pats kā pirmajā linkā norādītais -precīzāk vai viņš pildīs vajadzīgās funkcijas? :face-smile:
Publicēts: 13.01.11 13:09
 citēt
te būtisks jautājums jautātājam: kas priekš Tevis difūzerim ir "vajadzīgās funkcijas".
Publicēts: 13.01.11 13:17
 citēt
Principā, lai izkliedē gaismu padarot to vienmērīgāku. piemēram lai bildējot telpās aiz muguras neveidojas ēnas lielas:

1.) bez difūzera images.channeladvisor.com...

2.) ar difūzeri images.channeladvisor.com...

-gribās aptuveni iegūti tādu rezultātu ar difūzeru kā salīdzinājumā norādīts ko atradu uz ātru roku :face-smile:
Publicēts: 13.01.11 13:22
 citēt
:face-grin: :face-grin: :face-grin:

(par to štruntu un parauga bildēm)
Publicēts: 13.01.11 13:24
 citēt
krabinators, droši pērc lētāko. nemanīsi atšķirību! ;)
Publicēts: 13.01.11 13:26 labots
 citēt
alvils:krabinators, droši pērc lētāko. nemanīsi atšķirību! ;)

paldies :face-wink: ,bet interesanti būtu arī uzzināti kurā gadījuma es to atšķirību justu?
Publicēts: 13.01.11 13:31
 citēt
alvils:krabinators, droši pērc lētāko. nemanīsi atšķirību! ;)

jāpiekrīt + varu derēt, ka izmantojot šo difuzoru:

*efektā* arī nemanīs atšķirību :face-wink:
Publicēts: 13.01.11 13:32
 citēt
Var ievilkties MD foto,vakar tur redzēju sofboksus priekš uzliekamām blicenēm. Difuzeri mēdz būt dažādi,mēģini un skaties pats kādu vajag,visu priekšā neviens nepateiks
Publicēts: 13.01.11 13:44
 citēt
Rolands66:Var ievilkties MD foto,vakar tur redzēju sofboksus priekš uzliekamām blicenēm. Difuzeri mēdz būt dažādi,mēģini un skaties pats kādu vajag,visu priekšā neviens nepateiks

kāpēc nepateiks? varu pateikt:

gaismas būtību var izprast rasēšanas stundās kad māca konstruēt ēnas - pēc mērogiem - jo vairāk gaismas avots līdzinās punktam, jo trakākas ēnas - attiecīgi bildējot mušu 15cm no kameras, šāds *difuzors* ir nopietns gaismas kliedētājs un gaisma mīksta, bet bildējot cilvēku 5m attālumā ēnas kā nazis :big_smile:
Publicēts: 13.01.11 13:51 labots
 citēt
Tad jau labāk bik piekrāt un patērēties šādam komplektam:

www.lumiquest.com...

Man ir gan tēmā minētais, gan šis un Lumiquest variants man ļoti patīk.
Un, ja maciņš plānāks, to kliedētāju var uztaisīt pats , nokopējot oriģināla formu (es kādreiz arī taisīju pats, izmantoju melnu un baltu līmplēvi, pa vidu ielīmējot "armatūrai" kādu elastīgu stingru plastmasu piemēram, no kancelejas vāciņiem).
Publicēts: 13.01.11 13:53 labots
 citēt
Maris, tad tu vēlies teikti kad cenā ir atšķirība?
vai arī tieši mans izvēlētais difuzors nenoņems trakās ēnas?
:face-smile:

Paldies ''Friidis'' domāju kad nākotnē varētu arī iegādāties ko tādu lai varētu arī salīdzināti efektus.
un atradu arī foruma tēmu kur tu prezentēji linkus kā pašam uztaisīti difuzoru :face-wink:
Publicēts: 13.01.11 13:58
 citēt
ja ir griesti, tad Frīža ieteiktam nav ne vainas - i virsgaisma kas aizpilda, i atstarojums acis iespīdinās

ja griestu nav, tad līdz 3metriem ciešams ir šis:

lielākā attālumā, ģeometrija dara savu ļauno darbu
Publicēts: 13.01.11 14:00
 citēt
krabinators:Maris, tad tu vēlies teikti kad cenā ir atšķirība?
vai arī tieši mans izvēlētais difuzors nenoņems trakās ēnas?
:face-smile:

Paldies ''Friidis'' domāju kad nākotnē varētu arī iegādāties ko tādu lai varētu arī salīdzināti efektus.
un atradu arī foruma tēmu kur tu prezentēji linkus kā pašam uztaisīti difuzoru :face-wink:

uzzīmē savu difuzoru pret cilvēka figūru mērogā un padomā vai gaisma var plūst kā dūmi no smēķa *ap stūri* - atbilde par trakajām ēnām būs rokā

atšķirība ir bildētājam galvā ne cenā
Publicēts: 13.01.11 14:24
 citēt
Maris:ja ir griesti, tad Frīža ieteiktam nav ne vainas - i virsgaisma kas aizpilda, i atstarojums acis iespīdinās

ja griestu nav, tad līdz 3metriem ciešams ir šis:

lielākā attālumā, ģeometrija dara savu ļauno darbu

Man bija šāds tikai piepūšams, bet kāds pi***s man to nospēra, bija labss :face-grin:
Publicēts: 13.01.11 14:35 labots
 citēt
Maris:ja ir griesti, tad Frīža ieteiktam nav ne vainas - i virsgaisma kas aizpilda, i atstarojums acis iespīdinās

Ja nav griesti, tos caumurus var aizlīmēt (uz velcro) ar komplektā esošajiem uzliktņiem - balts, puscaurspīdīgs, sudrabains un zeltains (pēc situācijas).
Tāpat būtiski mīkstina un kliedē gaismu.
Bet man bieži pilnīgi pietiek ar Canon 580EX izbīdāmo balto kliedētāju.
Publicēts: 13.01.11 15:12 labots
 citēt
:face-glasses:
Publicēts: 13.01.11 18:52
 citēt
Tas Stofens ir vajadzīgs tikai vienam - piegaismot "Hitlera ūsas", kad spiež zemos griestos. Pie tam, vienalga, horizontāls vai vertikāls kadrs. Man bija kaut kāds ķīnīzeru uz 550EX no Jebaja, nopirku Metzu ar divām acīm, vairāk galvu par tādu herņu nelaužu.
Publicēts: 13.01.11 19:10
 citēt
Schneider:nopirku Metzu ar divām acīm, vairāk galvu par tādu herņu nelaužu.

Kas ir Metzs ar divām acīm?
Publicēts: 13.01.11 19:12
 citēt
blaac:Jā , lasot vēlreiz pārliecinos - muļķis mācās no savām kļudām gudrs no svešām.

Tavā tekstā grūti saprast- no kurām kļūdām mācies pats?...:)))
Publicēts: 13.01.11 19:14
 citēt
lukass:
Schneider:nopirku Metzu ar divām acīm, vairāk galvu par tādu herņu nelaužu.

Kas ir Metzs ar divām acīm?

Publicēts: 13.01.11 19:33
 citēt
Ar ko šitā blicene tik forša, ka visi tā slavē?
Publicēts: 13.01.11 20:21
 citēt
lukass:Ar ko šitā blicene tik forša, ka visi tā slavē?

Ar divām acīm, + var piepirkt 48toto, un gaismot kā "lielie zēni"
Ja galvu pret griestiem griež, tad mazā ace objektu pa taisno gaismo. Reizēm noder...:face-grin:
Publicēts: 13.01.11 20:27 labots
 citēt
Friidis:http://www.lumiquest.com/products/promax-system.htm
$69.95 ej dirst! :grimace: nē, ne jau Tu, Frīdi, bet pārdevēji!:face-grin:
Publicēts: 13.01.11 20:44
 citēt
Elmarss:

+ var piepirkt 48toto, un gaismot kā "lielie zēni"

A kā tad šie gaismo? Nu tie "lielie puikas"?
Publicēts: 13.01.11 21:23
 citēt

Neslavēšu, bet šo lietoju ikdienā, 580EX II stāv plauktā rezervei.
Publicēts: 13.01.11 21:44
 citēt
Canona 430 ar viņu var palaist?
Publicēts: 13.01.11 23:38
 citēt
Friidis:Tad jau labāk bik piekrāt un patērēties šādam komplektam:

www.lumiquest.com...

Un, ja maciņš plānāks, to kliedētāju var uztaisīt pats , nokopējot oriģināla formu (es kādreiz arī taisīju pats, izmantoju melnu un baltu līmplēvi, pa vidu ielīmējot "armatūrai" kādu elastīgu stingru plastmasu piemēram, no kancelejas vāciņiem).

nezinu- man ir kaut kas līdzigs..
nepatik un nekāda baigi mikstā gaisma nav...
Publicēts: 13.01.11 23:55
 citēt
skatos par Difuzoriem domas dalās, bet tagad ieinteresēja viedoklis par ''Metzs'' vai patiešām tas tik labs kad 580EX II ir jānoliek plauktiņā? -vai tas atkal katram individuāli?

varbūt ir jau tēma ''Metzs'' vs. ''Canon 580EX II'' ? :face-grin:
Publicēts: 14.01.11 00:04
 citēt
tille-bille:
Friidis:Tad jau labāk bik piekrāt un patērēties šādam komplektam:

www.lumiquest.com...

nezinu- man ir kaut kas līdzigs..
nepatik un nekāda baigi mikstā gaisma nav...

Gaumes lieta.
Bet baidos, ka nekas daudz labāks un universāls operatīvai reportāžai pagaidām nav.
Publicēts: 14.01.11 10:39
 citēt
neesmu vēl sajutis jēgu no tiem mēsliņiem, lieka klaunāde, ko staipīt līdzi :face-grin:
Publicēts: 14.01.11 11:20
 citēt
Santis:neesmu vēl sajutis jēgu no tiem mēsliņiem, lieka klaunāde, ko staipīt līdzi :face-grin:

Lielāka klounāde ir reportieris ar lietusargu komplektu un asistentu baru līdz...:)))
Publicēts: 14.01.11 11:25
 citēt
Varu pārdot balto un dzelteno difūzeri 580.versijai,vēl arī kaut kādus Lumiqestus,vienu lielāku,otru mazāku.
Publicēts: 14.01.11 11:32
 citēt
Friidis:
Santis:neesmu vēl sajutis jēgu no tiem mēsliņiem, lieka klaunāde, ko staipīt līdzi :face-grin:

Lielāka klounāde ir reportieris ar lietusargu komplektu un asistentu baru līdz...:)))

Varētu piekrist, bet tam vismaz ir praktiska nojēga, ja rokas nav līkas. Bet šiem, nu nez....
Publicēts: 14.01.11 12:55
 citēt
Santis:
Friidis:

Varētu piekrist, bet tam vismaz ir praktiska nojēga, ja rokas nav līkas. Bet šiem, nu nez....

Vai ta nevajadzēja vismaz korekti pabeigt domu un pateikt, kā tavuprāt būtu pareizi to darīt- jo sevišķi, ja esi praktizējošs un pieredzējis fotogrāfs?...:face-wink:
Publicēts: 14.01.11 13:47
 citēt
Vai ta nevajadzēja vismaz korekti pabeigt domu un pateikt, kā tavuprāt būtu pareizi to darīt- jo sevišķi, ja esi praktizējošs un pieredzējis fotogrāfs?...:face-wink:

Pilnībā apmierina 580EXII sniegtās iespējas, 2 gadus strādājot par preses fotogrāfu un nu jau vairākas sezonas kāzas bildējot, neesmu sapratis vajadzību pēc difuzoriem. Zipeni pret griestiem, balto lapiņu ārā. Vot ko es nesaprotu, tas ir kā var izdomāt ārējo blici pagriezt 90 graados, tas ir, bliezt sejā ( izņemot naktī brīvā dabā un pļavā bez kokiem)

trigeri un lielās zipenes, gan ir štelle.
Publicēts: 14.01.11 13:58
 citēt
Santis:

Pilnībā apmierina 580EXII sniegtās iespējas, 2 gadus strādājot par preses fotogrāfu un nu jau vairākas sezonas kāzas bildējot, neesmu sapratis vajadzību pēc difuzoriem. Zipeni pret griestiem, balto lapiņu ārā. Vot ko es nesaprotu, tas ir kā var izdomāt ārējo blici pagriezt 90 graados, tas ir, bliezt sejā ( izņemot naktī brīvā dabā un pļavā bez kokiem)

trigeri un lielās zipenes, gan ir štelle.

Nu jā- kad bija 550 EX, ārējais kliedētājs man bija ļoti aktuāls, tādēļ arī pieradu pie viņa.
Tagad ar 580 EX izmantoju retāk. Reporti jau arī sanāk retāk- kāzas vairs negribas ņemt, jo redze pasliktinās ar gadiem.
Bet telpās ar "nebaltiem" griestiem gan to ir labāk izmantot, nekā tiešo bliezienu vai kartiņu- jo sevišķi, ja aizlīmē caurumus augšdaļā ar komplekta ieliktņiem.
Publicēts: 14.01.11 14:05
 citēt
nebaltos griestus vienmēr var izbalansēt gan fotogrāfējot, gan pēc tam apstrādē, bet ja bilde sabeigta ar neprasmīgu zibspuldzes bliezienu sejā, tad ir traki.

arī klubā bildējot, kur ir melni griesti, zipeni uz augšu lapiņu ārā, pilna laime :)
Publicēts: 14.01.11 14:14
 citēt
nez, nepatika man taa lumnikvesta shaufele, tiesa, tik uz 420EX un uz filmas biju lietojis... Bounceet pret griestiem vai ar trigeri nost no kameras un kaut vai roka turet..
Publicēts: 14.01.11 14:58
 citēt
Ir aŗi šitāds joks www.ilota.lv... par efektivitāti nezinu teikt.
Publicēts: 14.01.11 14:59
 citēt
Laumonis:Ir aŗi šitāds joks www.ilota.lv... par efektivitāti nezinu teikt.

:face-grin::face-grin::face-grin::bad_smile:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas