Jautājums ar šobrīd praktisku nozīmi (škurnij inķeres) tiem, kas piesējuši astes pie 4/3 bajonetes, bet arī canonikonu lietotāju gaišās domas gaidītas. Vecais E-330 pamazām taisās uz galu, pie tam tā dīvaini – reizēm gļuko elektronika. Dziļas sēras tas neizsauc - paredzētais laiks pavasarī būs atkalpots, jau pērkot rēķināju, ka šī gada sākumā jāskatās pēc jauna grabulīša. Bet kāda? Tātad jāprecizē – priekš kam? Aparāts nav maizes pelnīšanai, aprēķinu metode „cena-peļņa” nedarbojas. Knipsēju 3 režīmos- A) darba piezīmes (pietiktu ar kādu dižziepīti), B) ceļojumi (prasības augstākas, bet specifiskas, bieži vajag garo), C) šādas tādas bildes šur tur ziņkāres apmierināšanai (prasības tehnikai no nulles līdz bezgalībai). Sapirkti 4/3 stikli, kas ērti nosedz diapazonu no 11mm (būtu kā 22 uz FF) līdz 300 (600), daudz lietoti galējībās -11 un 300mm. Tas nopietnākais iemesls turēties pie 4/3 – ceļojumā līdzvērtīgu teleobjektīvu 1,6 kropam vai FF stiept negribēsies. Ķeza – bieži knipsēju sliktā gaismā, te Oly atpaliek no konkurentiem, bet tā stiklu pieejamība trūkumu atsver (man). Gaidīju rudens piedāvājumu un sagaidījis noelsos. Oly tā sasparojušies uz micro4/3 (a man izslavētie Pen nepavisam nepatīk), ka ar E-5 pagaidām tik vien panākts, kā pretrunu pārpilnas atsauksmes netā. Piebāzti visādi „filtri”, video - tas man kā seskam dušas želeja. Toties cena – negaršīga, neko daudz pāri par lašu tonnu izdot negribas. Alternatīvas: Pirmā - nelēkt augstāk par savu dibuā un iztikt ar E-620, īsti neiedvesmo, bet cenas dēļ nav noraidāma, kamēr sagaidu ko tīkamu. • Otrā – atmest ar roku 4/3 sistēmai kā izzūdošai. Tad tuvākais – micro4/3 ar Panasonic Lumix DMC-GH2. Vairāki parametri patīkami, bet naev īsta skaidrība par AF darbību ar esošajiem Zuiko stikliem. Daži raksta, ka nedarbojoties. Vai te kāds nav jau ko līdzīgu pārdomājis un izdomājis?
OI nu Tu gan smagu temu paceli, par oly latvija runat nedrikst, ja dazi butu pie "varas" to pat ar likumu aizliegtu, bet ja ta pavisam isi - kam un pa kadam naudam Tu pardosi savus Zuiko, otra lieta - ko Tu pa to atlikumu nopirksi vieta Ja tev butu 420 duuble KIT, protams, met miera un "sac bildet" PS. nem E-3, cena jau sim tagad diezgan "pienemama" palikusi!
Vish:OI nu Tu gan smagu temu paceli, par oly latvija runat nedrikst, ja dazi butu pie "varas" to pat ar likumu aizliegtu
b-shit. shitas temas ievaddteksts bija viens no sakarigakajiem olimpusistu teiktajiem ever, ari ar argumentaciju nevis "0lY 4eWaaa!!!111one" pokemonu sviesta ko te lielaka dalja parejo dzen...
par teemu - nezinu. Pasham patiik tie mikro varianti, bet...
Vish:OI nu Tu gan smagu temu paceli, par oly latvija runat nedrikst, ja dazi butu pie "varas" to pat ar likumu aizliegtu
b-shit. shitas temas ievaddteksts bija viens no sakarigakajiem olimpusistu teiktajiem ever, ari ar argumentaciju nevis "0lY 4eWaaa!!!111one" pokemonu sviesta ko te lielaka dalja parejo dzen...
par teemu - nezinu. Pasham patiik tie mikro varianti, bet...
Jāpasmejas! Un gan jau jāparauj maisam gals vaļā! Es kā Oly "nelabojams fans" - kā mani daži "gudreļi" apzīmējuši neesmu manījis kā Oly lietotāji vispār kādreiz bļautu, ka "0lY 4eWaaa!!!111one" ! Bet tas ne pa tēmai... Kaut gan tāpat tie tur rējēji atskries un kaut ko kārtējo reizi ar putām uz lūpām sabļaus...
1. Jāgaida ko Oly uztaisīs iekš 4/3 bez spoguļa. Gan jau tas notiksies. 2. m4/3 tiešām apetelīgi izskatās! Īpaši jau Panasonic GH2. Gan bildes, gan video ziņā. Un AF nekādas vainas! Tīri tāds interesants salīdzinājums...
Man arī šķiet, ka tik sakarīgu Oly apspriešanu, kā šī (vismaz tēmas ievads sākumā) grēks apcelt! Jo pašu Oly jau neviens neapceļ- parasti apceļ tā neadekvātus fanātus...
Friidis:Man arī šķiet, ka tik sakarīgu Oly apspriešanu, kā šī (vismaz tēmas ievads sākumā) grēks apcelt! Jo pašu Oly jau neviens neapceļ- parasti apceļ tā neadekvātus fanātus...
Friidis:Man arī šķiet, ka tik sakarīgu Oly apspriešanu, kā šī (vismaz tēmas ievads sākumā) grēks apcelt! Jo pašu Oly jau neviens neapceļ- parasti apceļ tā neadekvātus fanātus...
Kā vilkus(s) piemin, tā viņi klāt!
Tomēr jāpiezīmē, ka pirmais atskrēja neadekvātais fanātiķis un sāka mētāt putas...)) Bet oponenti uzvedas visnotaļ pieklājīgi un ar cieņu pret Oly...
grūti būs pierast, ja ilgi lietojis esi, tas viens. otrkārt, pārdosi stiklus ar mīnusiem, jo tā reti gadās, ka pārdod dārgāk nekā pirkts (ja runa par nolietošanās laiku, ne antikvariātu) Dzirdēts daudz par Panasonic, bet nedaudz skumji, ka tas zīmols tomēr man vairāk ar puteksūcējiem, magnetolām asociējas... tas nu tā Esmu canon fans, bet šobrīd bildēju ar nikon. Jā, bildēt var, bet pierasts bija un nakts vidū varēja momentā bliezt, nedomājot, kur un kura poga.. Protams savākt visu būs vieglāk canon, jo lietotāju daudz un līdz ar to viss tirgus vairāk vai mazāk priore uz canon, kaut gan nikon pēdējā laikā arī galīgi nesnauž un modeļi tiek mesti ārā viens pēc otra. Mans viedoklis- ja neatstāj oly, tad vienu no šiem abiem, kurš siltāks rokā un acs maigāk formas glāsta...
Ja par 3/4 attīstību, tad skaidrs, ka matrica lielāka laikam tuvākā laikā netaps, vismaz platumā kā 2/3 nē
mhm. trakais (bizarre) varetu aiziet, apskriet ap biroju rinkjus 10 svaigaa gaisaa un tad izlasit pirmos komentarus un pie viena rev niku uz b1zZ4rr3 nomainit...
Tomēr jāpiezīmē, ka pirmais atskrēja neadekvātais fanātiķis un sāka mētāt putas...)) Bet oponenti uzvedas visnotaļ pieklājīgi un ar cieņu pret Oly...
Nabags! Tā arī neesi sapratis... Jūtu līdz! Starp citu, tēma ir par 4/3 attīstības perspektīvām. Tu ESI kaut ko pateicis tās sakarā?! NE! Ko tad vēl piebilst?
versatile:mhm. trakais (bizarre) varetu aiziet, apskriet ap biroju rinkjus 10 svaigaa gaisaa un tad izlasit pirmos komentarus un pie viena rev niku uz b1zZ4rr3 nomainit...
Es, starp citu, ne tikai izlasīju, bet arī šo to uzrakstīju. Bet Tu gan NEESI izlasījis ko es uzrakstīju! Tā ka...
Man atliektiem galiem pietiek ar veco E3, labi apzinos, ka paarejot uz E5 (vai uz FF sisteemu) manas bildes buutiski neuzlabosies. Kad buus iespeeja, panjemshu 35-70mm F2 objektiivu un veel paaris gadus dziivoshu laimiigi. Neredzu jeegu mainiit sisteemas.
loģiski būtu ja pat APS-C *virzītos* uz miskasti (nu nonivelētos par ziepjiem līdz 200 dolāriem)
Oļikā vienmēr šokējis mazais, tumšais skatumeklētājs (+ ja vēl tumši stikli ta vispār) - ņemam šādu oļiku,
ieskatamies skatumeklētājā un kur jāvirzās mirklī skaidrs (arī kad bildītes uz papīra nodrukā virziens skaidrāks paliek)
A ko nozīmē Oly bez spoguļa? tam Pen tak nav jau.... lietoju videokameru kam zuhera izšķirtspēja ir 3x augstāka par PEN-2 lcd un tās ir zvēra mokas - ja precīzi ar asumu jādarbojas, tad bez ārējā moņa neiztikt.... ko tad nabaga cilvēks var ar to lcd iesākt... īpaši ar garākiem fokusa attālumiem
bet ja pie sistēmas pierasts, tad jāņem kamera kas atbilst finansēm un miers - ko tur domāt
waldis: Man atliektiem galiem pietiek ar veco E3, labi apzinos, ka paarejot uz E5 (vai uz FF sisteemu) manas bildes buutiski neuzlabosies. Kad buus iespeeja, panjemshu 35-70mm F2 objektiivu un veel paaris gadus dziivoshu laimiigi. Neredzu jeegu mainiit sisteemas.
Maris:loģiski būtu ja pat APS-C *virzītos* uz miskasti (nu nonivelētos par ziepjiem līdz 200 dolāriem)
Oļikā vienmēr šokējis mazais, tumšais skatumeklētājs (+ ja vēl tumši stikli ta vispār) - ņemam šādu oļiku,
ieskatamies skatumeklētājā un kur jāvirzās mirklī skaidrs (arī kad bildītes uz papīra nodrukā virziens skaidrāks paliek)
A ko nozīmē Oly bez spoguļa? tam Pen tak nav jau.... lietoju videokameru kam zuhera izšķirtspēja ir 3x augstāka par PEN-2 lcd un tās ir zvēra mokas - ja precīzi ar asumu jādarbojas, tad bez ārējā moņa neiztikt.... ko tad nabaga cilvēks var ar to lcd iesākt... īpaši ar garākiem fokusa attālumiem
bet ja pie sistēmas pierasts, tad jāņem kamera kas atbilst finansēm un miers - ko tur domāt
Vispār vai tad VISIEM C, N, P utml skatumeklētāji IR gaiši utml super puper? Nez, nez...
m4/3 un 4/3 objektīviem atšķiras, kā tur tas saucas?, parametrs?! 4/3 uz m4/3 var caur pāreju, bet otrādi ne. Un mikro ir mikro - ar izrietošām sekām - mazāks, kompaktāks utml.
Kārumniekiem – laikam nepietiekoši skaidri izteicos, atvainojiet. Stiklus izpārdot taisos tikai ap to laiku, kad FED uztaisīs digitālu spoguleni un Haselis – ziepīti. Bizarre – paldies par linkiem, friidis – par atbalstu, bet āda man bieza. Par E-3 – domātu, ja cenas starpība ar E-5 būti iedvesmojoša, pagaidām nemanu. Man ir E-330, tātad apsvērumi par pāreju no E-3 uz E-5 nav aktuāli. Talavietis – tieši objektīvu piedāvājuma dēļ pagaidām ceru iztikt, uz Canon pat nepaskatījies, kaut citu viņu tehniku lietoju ar patiku. Pieradums tiešām ir viens no iemesliem, kāpēc te jautāju par 4/3, nevis – vai C labāks par N. Maris – Penus jau pieminēju, nepatīk un neinteresē. Finanses šoreiz nav primārais, ilga pieredze rāda, ka būtiskāk apjēgt – ko gribu / ko vajag, tieši par to topiks atvērts. Kad jēga rodas, rodas arī laši. Pie problēmām ar skatumeklētāju pierasts.
Bizarre:Vispār vai tad VISIEM C, N, P utml skatumeklētāji IR gaiši utml super puper? Nez, nez...
APS-C gadās, ka atšķirās - vienam Sony redzēju bēdīgu (caur f5,6 stiklu lūrot), bet tāpat Oly kabina arī tam + tās APS-C kameras kas nav galīgi entry atšķiras pamatīgi + kādi ir FF skatumeklētāji neapspriedīsim
jā par izmēru skaidrs - vienīgi nejau visiem kameras pārnēsāšana ir primārais - gadās, ka patīk ja bildēt ērti + var redzēt ko bildē
man ļoti patīk zuiko dārgie fiksi un to bilde (zinu večus kas studijā reklāmas tā klikšķina), bet tur jau citi apstākļi - statīvs, viss manuāli ieregulēts un skatumeklētājā neskatās
E3/E5 ir tik pat mazs skatu mekleetaajs kaa 1D Mark IV - tobish normaals. E620 liekas tiiri normaals upgrade peec 330, bet mosh ir veerts padomaat par E30 - vismaz biki lielaaks skatumekleetaajs
varbūt pastāv iespēja, ka Oly izlaidīs maztrokšņaināku kameru - jau vismaz gads riņķī kopš konkurentu APS-C ir vismaz stopi 3 klāt nākuši (piedevām palielinot pikseļu blīvumu)
pentax k-5 ir 4.4 MP/cm² blīvums pret Oly E5 5.1, savukārt C-60D ir pat 5.5, bet trokšņi ne tuvu tik zvērīgi
ilgi tas nevarētu turpināties - varbūt orks vēl jāpačakarējas ar niķīgo veco kameru?
Maris - tieši uz maztrokšņaināku cerēju, gaidīdams ziņas par E-5. Bazaru te atvēru, lai laicīgi sagatavotos brīdim, kad vecā kamera nograbēs. Diemžēl laiks mani spiež vairāk, kā laši. Draud dikti skumjš piedzīvojums - aizstiept rumpi vietā, kur otrreiz nebūšu un piedzīvot grabulīša beigas.
waldis –E-30 nav pat rokā paturēts, bet no apraksta nepiesaista, tāds vidusceļš, ne šis ne tas. Skatumeklātāja lielums man mazāk aktuāls, kā bik augstāks ISO, a tad nonāku līdz E-5 vai GH2
orks:Maris - tieši uz maztrokšņaināku cerēju, gaidīdams ziņas par E-5. Bazaru te atvēru, lai laicīgi sagatavotos brīdim, kad vecā kamera nograbēs. Diemžēl laiks mani spiež vairāk, kā laši. Draud dikti skumjš piedzīvojums - aizstiept rumpi vietā, kur otrreiz nebūšu un piedzīvot grabulīša beigas.
GH-2 man arī acīs nejauši iekrita! Protams, neviena kamera nav ideāla! Bet... Jāpagaida krievu Oly forumā GH-2 apskats. Drīz tam jābūt... Oly m4/3 vairāk velk uz stilu, Panasonic, tā teikt, uz darbu jeb vispārīgumu...
Papildināšu un precizēšu sākuma jautājumu. Vai lietderīgi palikt un turēties pie 4/3, ja tas iespējams ilgstoši, tad izvēle starp E-5 vai E-620, vai atzīt, ka pāreja uz micro4/3 ir neizbēgama, tad atā Oly un vecie ieradumi, sveiks GH2.
Drīzāk, ja iespējams, pagaidīt. Bet Tev jau, cik noprotams, vairs nevar gaidīt. Variants paņemt kādu lietotu lētā gala Oly, piemēram, E-500 un gaidīt... Vienīgi, ka iekš ss.lv baigi jau daudz prasa par to pašu E-500, kaut arī DK. Un Tev jau tos DK stikliņus arī nevajag...
waldis:E3/E5 ir tik pat mazs skatu mekleetaajs kaa 1D Mark IV - tobish normaals.
Domāju gvelz muļķības , tādēļ pārbaudīju iekš dpreview - toč izmērs prakstiski vienāds. Un izrādās, ka canonam 7d, nikonam d300 un pemtaxiem k-7/k-5 (aps-c kamerām) ir lielāks skatu meklētājs kā 1D mark IV Nebūtu pārbaudījis ciparus, nekad nebūtu ticējis. Un te zem 1dIV apskatā esošas skatu meklētāju salīdzinājuma bildes to pat var izlasīt (tur gan tikai minēts salīdzinājums ar 7D protams) - www.dpreview.com...
Lietots un E-500 neinteresē nemaz, citi aķīši, a to man kaudze un ārpus mājas tas labi noderējis. Lietotu pirkt, kad savējais tikai nedrošs, bet vēl čiepst, maz jēgas, var dabūt tādu pašu, jo vairāk, kad prasme pārbaudīt tāda, kā man – nekāda.
orks:Lietots un E-500 neinteresē nemaz, citi aķīši, a to man kaudze un ārpus mājas tas labi noderējis. Lietotu pirkt, kad savējais tikai nedrošs, bet vēl čiepst, maz jēgas, var dabūt tādu pašu, jo vairāk, kad prasme pārbaudīt tāda, kā man – nekāda.
E-500 tikai kā piemērs. Pārbaudīt noskrējienu. Protams, tas nav rādītājs...
Es pagaidītu(pameklētu)E-3 pa latiem400-500(nogulēji bij tepat ss-ā nesen 2 gb.)Ja nu 330 mirst pavisam,lietotu 510 vai 520-to.Apskati angļu ebaju,ja nemaldos E-3 daži grozijās pa sakarīgiem cipariem.Uz bezspoguļu 4/3 pagaidām pat neskatos,AF ātrums viņiem tomēr vēl ir ziepisks!Bet ja nu tik žiglu nevajag(putnus lidojumā neķer)var apsvērt arī tādu variantu.Vispār iesaku krievu lapu olympus.ourlife.ru ,tur veči tādas tehniskas lietas izķidā... E-5 pagaidām ir pa dārgu,ja nu kāda akcija,tad var domāt,izskatās vairāk par 1.5 stopu trokšņos tāpat nebūs!