forum.gif
Kas ir normāls fotogrāfs, kas labs fotogrāfs. :))
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kas ir normāls fotogrāfs, kas labs fotogrāfs. :))
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.01.11 22:49 labots
 citēt
Lunis:
chukmasoff:nu nezinu es ar juristu runāju, ka nav ta, tur ir kada kategorija kantorim vel jaskatas.

Nav ne jausmas. Calis bij gajis uz savu Vidu un intresejies par tiem 100Ls SIA un tad sjiem tur apskaidrosjusji ka tas "Neglabs" .

Tās ir muļķības, lai arī ir dažu vietējo fotogrāfu sapnis ;) Lai ko tādu izveiktu būtu vajadzīgas nopietnas izmaiņas Komerclikumā un dažādos nodokļu likumos. Viss ko var darīt - prasīt šādus dokumentus pie konkrētu darbu veikšanas noteiktos konkursos, iestrādāt Valts un pašvaldību iepirkumu likumā kā to izdarīja ar vidējām algām vai ja darbu pēc tā pabeigšanas "sertificē."

Foto joma ir pārāk nekaitīga, lai likumdošanā ieviestu kādus ierobežojumus. Nedomāju, ka tas tiktu cauri Satversmes tiesai pat ja ko tādu izveiktu. Viss ko fotogrāfi var darīt - dibināt arodbiedrību un mēģināt "močīt" klientus, ka fotografēt drīkst tikai arodbiedrības biedri. Par laimi Latvijā to praktiski nav iespējams izdarīt tīri dēļ tā, ka šādus arodbiedrības biedrus ātri no darba atlaidīs pirms šie spēs savākt kritisko masu.

Nevajag arī aizmirst, ka visi profesiju ierobežojumi ar dažādiem sertifikātiem ir nekas vairāk kā viduvējību vēlme tikt pie neadekvāti lielas atlīdzības par viņu darbu
Publicēts: 17.01.11 22:50
 citēt
Starp citu, jautajums zinatajiem. Vai Latvija var reali dabut to magisko fotografa papiru? Kas der visur, kur to prasa.

Vienkarsi atcerejos laiku, kad tika organizeti valsts konkursi ar ES naudas lidzdalibu un noteikumu, ka visai precei jabut razotai ES. Pigori sakas, kad vajadzeja kaut ko tadu, ko reali ES nerazoja. Piemeram projektori. Toreiz tikam cauri ar viltotiem dokumentiem, diezvai "gribosie" fotografi ar ko lidzigu dara?

Bet nu mosh tagad kaut kur var. Laiks iet, viss mainas.
Publicēts: 17.01.11 22:55 labots
 citēt
Senders:Starp citu, jautajums zinatajiem. Vai Latvija var reali dabut to magisko fotografa papiru? Kas der visur, kur to prasa.

Vienkarsi atcerejos laiku, kad tika organizeti valsts konkursi ar ES naudas lidzdalibu un noteikumu, ka visai precei jabut razotai ES. Pigori sakas, kad vajadzeja kaut ko tadu, ko reali ES nerazoja. Piemeram projektori. Toreiz tikam cauri ar viltotiem dokumentiem, diezvai "gribosie" fotografi ar ko lidzigu dara?

Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola. Iepriekšējais nosaukums: Rīgas 34. arodvidusskola dala Diplomus kas der visos konkursoss:):) Ta skola kas vispār māca lielāko dalu PAKALPOJUMU sniezdējus un savulaik Fizieri kuri masveida tinas stradat uz Vaciju Skandinaviju izdabuja ka tooo skolu zibenigi "Pieskaitija" siem bija kops padomju laikem labi kontakti Vacijā , katra zinja man savulkaik VIENĪGO papīru no kautkādām 4-5 ko fricji respekteja un pieskaitija bija tiesji "Aroda skola" parejie viniem toreiz bija makulatra ieskaitot pāris auxstskolu izdotos:):)
Publicēts: 17.01.11 22:56
 citēt
Kā saprotu, aprēķinos ir iekļauti darbinieki ar profesiju "fotogrāfs." Protams, šis skaitlis nav "apgrozījums" - ja esi pašnodarbinātais, tad daļu tēriņu vari norakstīt "izdevumos." Alga šeit ir tas ko samaksā algā. Tehnika tur nav ieskaitīta.

Bet ja painteresējas kas notiek, tad šādi skaitļi nav nekas pārsteidzošs - ne jau naudas dēļ nodarbojas ar fotogrāfiju

Senders:Vai tik aprekinos nav ieklauti neskaitami "fotografi", kas reali neko nepelna, bet lepni sauc sevi par tadiem, tadejadi samazinot videjo. Vienkarsi man tas liekas nedaudz par maz. Domaju, ka ja LV pienemtu 0 deklaraciju un uzsaktu drumako kampanu nodoklu nemaksataju apkarosana, un rastos situacija, ka grib negrib jauzrada visi ienakumi, tad Latvija fotografu videjie ienakumi butu kadi 10ls menesi... Tikai pardomas.
Publicēts: 17.01.11 23:02 labots
 citēt
ak34:Kā saprotu, aprēķinos ir iekļauti darbinieki ar profesiju "fotogrāfs." Protams, šis skaitlis nav "apgrozījums" - ja esi pašnodarbinātais, tad daļu tēriņu vari norakstīt "izdevumos." Alga šeit ir tas ko samaksā algā. Tehnika tur nav ieskaitīta.

Bet ja painteresējas kas notiek, tad šādi skaitļi nav nekas pārsteidzošs - ne jau naudas dēļ nodarbojas ar fotogrāfiju

Vai tik aprekinos nav ieklauti neskaitami "fotografi", kas reali neko nepelna, bet lepni sauc sevi par tadiem, tadejadi samazinot videjo. Vienkarsi man tas liekas nedaudz par maz. Domaju, ka ja LV pienemtu 0 deklaraciju un uzsaktu drumako kampanu nodoklu nemaksataju apkarosana, un rastos situacija, ka grib negrib jauzrada visi ienakumi, tad Latvija fotografu videjie ienakumi butu kadi 10ls menesi... Tikai pardomas.

Iespejams ka ficja ir apstakli ka "Sniegt pakalpojumus" un "Pardot produkciju" ir dazjadas lietas. Vismaz lai tirgotu fotografa sarazotās bildes utt nekādus papīrus nevaig. Shema apmēram kā pie mums dazji dara "Par darbu" jūs man maksājat 100Ls pārējos 500-600 Mkasāsiet par DVD un bildēm nākot pakal uz kantori tas ir CITS bizness :):)
Publicēts: 17.01.11 23:02
 citēt
Kur var uzzinat vai papirs der? Vajadzetu parbaudit vai manejo njemtu preti. Skola gan nav akrediteta, bet nu tomer.:)

Lunis:
Senders:Starp citu, jautajums zinatajiem. Vai Latvija var reali dabut to magisko fotografa papiru? Kas der visur, kur to prasa.

Rīgas Stila un modes profesionālā vidusskola. Iepriekšējais nosaukums: Rīgas 34. arodvidusskola dala Diplomus kas der visos konkursoss:):) Ta skola kas vispār māca lielāko dalu PAKALPOJUMU sniezdējus un savulaik Fizieri kuri masveida tinas stradat uz Vaciju Skandinaviju izdabuja ka tooo skolu zibenigi "Pieskaitija" siem bija kops padomju laikem labi kontakti Vacijā , katra zinja man savulkaik VIENĪGO papīru no kautkādām 4-5 ko fricji respekteja un pieskaitija bija tiesji "Aroda skola" parejie viniem toreiz bija makulatra ieskaitot pāris auxstskolu izdotos:):)
Publicēts: 17.01.11 23:02
 citēt
Sapper:Atvainojos, bet lai vadītu, ir nepieciešams precīzs plāns uz daudz maz pieklājīgu laika posmu, piemēram, kādiem tūkstoš gadiem. Atļauj pajautāt, kā var vadīt cilvēks, ja viņam nav skaidrības pat par savu rītdienu? Iedomājies, poiemēram, Tu sāc vadīt, izrīkot, vārdu sakot sāc izjust vadības garšu, bet te pēkšņi, he, he... plaušu sarkoma. Un lūk - Tava vadīšana ir beigusies. Neviena cita liktenis izņemot savējais, Tev vairs nav svarīgs. Tuvinieki Tev sāk melot, Pats jūtot, ka nav labi meties pie mācītiem ārstiem, pēc tam pie šrlatāniem, gadās arī, ka pie ziīlniekiem, Taču gan pirmais, gan otrais, gan trešais variants ir pilnīgi bezjēdžigi, pats tak saproti. Un viss tas beidzas traģiski. Tas, kurš uzskatija, ka kaut ko vada pēkšņi atrodas koka kastē, nekustīgs, un apkārtnējie saprotot, ka no guļošā vairs nekādas jēgas nav, sadedzina viņu krāsnī. Tā lūk.! ( Neuztver to personīgi, tas tik tā piemērs par vadīšanu)

:) nu, tātad, sūdīgi savu dzīvi būs vadījis :) (nekā personīga joprojām :)
Publicēts: 18.01.11 00:09 labots
 citēt
viencmuzikanc:Profesionālis ir cilvēks ar izglītību konkrētajā specializācijā.

jā, skat kaut sētniekus un krāvējus!:face-grin:
viencmuzikanc:Cik labi vai sūdīgi viņš savu darbu dara, tās ir viņa problēmas.

arī pacientu!:grimace:
viencmuzikanc:Kāpēc nav ķirurgu-amatieru? A pēc ķirurgiem amatieriem ir liels pieprasījums?

nav arī kara lidmašīnu pilotu - amatieru. pieprasījums nav liels, bet saprotamu iemēslu dēļ operēt nedrīkst bez izglītību. bildēt drīkst. tas nav TIK bīstami apkārtējajiem. tiesa, +/- samērojami ir, lauvas tiesa uz amatieru birkas, bet leopirža uz professsionāļu! (professsionāļu pēc Tavas definīcijas!) :face-grin:
Laumonis:.. saņem ... pasūtījumus no respektējamiem pasūtītājiem (žurnāliem, uzņēmumiem u.t.t.)...
zinko. sūds vien ir no vairuma žurnālu un avīžu respektabluma.:face-grin:saprotams, ja vien viņi nemaksā ārkārt labi!:grimace:
Publicēts: 18.01.11 00:28 labots
 citēt
Senders:Kur var uzzinat vai papirs der? Vajadzetu parbaudit vai manejo njemtu preti. Skola gan nav akrediteta, bet nu tomer.:)

Parasti jāaizpilda elektroniska formā kur jāmin kādā jomā un kvalifikācijas līmenī ir tava izglītība , tad vai nu paņem vai nepaņem pretī UZREIZ :):) Piemēram reku var iepazinies ar to kas ir 2 Līmeņa izglītība fotogrāfijā

Latvijas variants šitais visc.gov.lv...
Atbilst šim variantam
www.cityandguilds.com...

Vēl šur tur var lasīt ņirdzīgas piezīmes ka 2 līmeņa profesionālā kvalifikācija esot iegūstama tikai Pilna laika izglītības iestādēs Kursu līmenī augstāk par 1 līmeni nevarot saņemt:)

Britiem baig vienkarši tās visas lietas atrast reku register.ofqual.gov.uk...
Citiem elektronskā veida nav nacies vienkopus redzēt.

Rīgas profesnes diploms pielīdzināms piemeram šādai skolai:)
www.catc.edu.au...
Publicēts: 18.01.11 00:31
 citēt
Vispār jau izsmeļoša info par reglamentētajām profesijām ir šajā likumā
www.likumi.lv...

fotogrāfus gan tur nemanīju, un ļoti šaubos, ka tādiem tur jābūt:)
Publicēts: 18.01.11 00:42
 citēt
Droperidol:Vispār jau izsmeļoša info par reglamentētajām profesijām ir šajā likumā
www.likumi.lv...

fotogrāfus gan tur nemanīju, un ļoti šaubos, ka tādiem tur jābūt:)

Es ar šaubos , bet nu tādas nu mums tās prasības ir:) Eiropā ir uz vusu ko esu lasijis par Tipogrāfijas papīra griezējiem un Gidiem un ko tik vēl nē:):)
Publicēts: 18.01.11 00:47
 citēt
Luni, Tu ko, kaut kādu saskarsmi jazin, esim nezin kas tas ira un ar ko edams par psihiatriju vispar nava runas, man ar manu karaskolas papīru figu, nestrādāt par fotogrāfu uz tādfiem noteikumiem ne kad :cry:

Bet vispār tas nafig vis nav vajadzīgs ja ir iestrādes ar klientiem, un uzņēmumā labs grāmatvedis, kurš visu savlaicīgi nodod vidam un visu nomaxā. Ta ne viens ne ko nepārbauda, kas un kā uzņēmumā strādā un ar kādiem papīriem...
Publicēts: 18.01.11 00:48
 citēt
Ko jūs ņemās par fotogrāfiem? Bija kaut kad taču kuriozs, ka banānu svērēji ir jāakreditē atbilstoši EU normām. :D
Publicēts: 18.01.11 00:53
 citēt
Sapper:Ko jūs ņemās par fotogrāfiem? Bija kaut kad taču kuriozs, ka banānu svērēji ir jāakreditē atbilstoši EU normām. :D

Jā jā , kad es reiz Zviedrijā vēl intresējs kapēc fotografi tik stingri jalicencē un kāparbada man pavēstija varen bargu storiju par "Privātpersonu datu aizsardību un tiesībām uz privāto dzīvi" Izrādās ja tu esi Profesionāls fotogrāfs tu drīskti bildēt svešus bērnus un cilvēkus un tev jātbild par šo matereālu "Likteni" bet ja neesi tad "Nevar" un ja pieķers būs ziepes:):)
Publicēts: 18.01.11 01:01
 citēt
Tā ir kā ak34 rakstīja. Līdzīgus algu salīdzinājumus var lasīt vairākos ASV portālos...

Bij vēl labs salīdzinājums ka tiko augstskolu pabeidzis datoriķis pelna vairāk par augstskolu pabeigušu fotogrāfu ar 10 gadu pieredzi un studiju un visu studijas tehniku... Šeit jāņem vērā ka ASV arī investīcijas "pelna". Respektīvi ja esi tehnikā ieguldījis n tūkstošus tad tehnikai jāatpelna amortizācija un papildus 5-10% no vērtības gadā.

ak34:Kā saprotu, aprēķinos ir iekļauti darbinieki ar profesiju "fotogrāfs." Protams, šis skaitlis nav "apgrozījums" - ja esi pašnodarbinātais, tad daļu tēriņu vari norakstīt "izdevumos." Alga šeit ir tas ko samaksā algā. Tehnika tur nav ieskaitīta.

Senders:Vai tik aprekinos nav ieklauti neskaitami "fotografi", kas reali neko nepelna, bet lepni sauc sevi par tadiem, tadejadi samazinot videjo. Vienkarsi man tas liekas nedaudz par maz. Domaju, ka ja LV pienemtu 0 deklaraciju un uzsaktu drumako kampanu nodoklu nemaksataju apkarosana, un rastos situacija, ka grib negrib jauzrada visi ienakumi, tad Latvija fotografu videjie ienakumi butu kadi 10ls menesi... Tikai pardomas.
Publicēts: 18.01.11 01:24
 citēt
blaac:Profesionāls - ar profesionālā tehnikuma izglītību.
vai ta ir arī neprofesssionāli tehnikumi?:grimace: skat. arī profesionālo kaķu barību:face-grin: laikam barību kaķiem kuri strādā par kaķiem, nu, professsionāliem kaķiem, kuri ķer peles. работал он в зоопарке - крокодилом! - tā par krokodīlu Genu krievu multenē!:grimace:
Publicēts: 18.01.11 01:28
 citēt
chukmasoff:Luni, Tu ko, kaut kādu saskarsmi jazin, esim nezin kas tas ira un ar ko edams par psihiatriju vispar nava runas, man ar manu karaskolas papīru figu, nestrādāt par fotogrāfu uz tādfiem noteikumiem ne kad :cry:

Bet vispār tas nafig vis nav vajadzīgs ja ir iestrādes ar klientiem, un uzņēmumā labs grāmatvedis, kurš visu savlaicīgi nodod vidam un visu nomaxā. Ta ne viens ne ko nepārbauda, kas un kā uzņēmumā strādā un ar kādiem papīriem...

Tas gan , tas gan:) Man lielākie sūdi sākās kad atlaidu gramatvedi kura vēlāk kļuva par Reģionālā VID šefeni ilgi viņa tur nebija bet to kos šāka pietika ilgiem gadiem "Izpriecu" :):)
Publicēts: 18.01.11 01:33
 citēt
Lunis:
chukmasoff:Luni, Tu ko, kaut kādu saskarsmi jazin, esim nezin kas tas ira un ar ko edams par psihiatriju vispar nava runas, man ar manu karaskolas papīru figu, nestrādāt par fotogrāfu uz tādfiem noteikumiem ne kad :cry:

Tas gan , tas gan:) Man lielākie sūdi sākās kad atlaidu gramatvedi kura vēlāk kļuva par Reģionālā VID šefeni ilgi viņa tur nebija bet to kos šāka pietika ilgiem gadiem "Izpriecu" :):)

Njaaa, tape gramatvedes nevajag ņemt darbā, bet slēgt līgumus ar gramatvedības fīrmu :D
Publicēts: 18.01.11 03:17 labots
 citēt
chukmasoff:Njaaa, tape gramatvedes nevajag ņemt darbā, bet slēgt līgumus ar gramatvedības fīrmu :D

Kad es sāku tas ir vairāk kā pirms 15 gadiem tāds serviss netika piedāvāts:face-grin::face-wink: Un man vispār viss bija jauns tāds ko nedz VID nedz gramatveži isti nejedza nodefinēt TAPĒC vienie likās ka pareizi tā citiem šitā:):)
Publicēts: 18.01.11 06:00
 citēt
Sparīgi Jūs šeit! Mūsu fotoklubā dzirdēju v:face-wink:ienu interesantu teicienu: Labi gan, ka neesu rakstNIEKS, bet fotoGRĀFS. Pacelsim par GRĀFIEM!!!
Publicēts: 18.01.11 07:52
 citēt
Lunis:
chukmasoff:Njaaa, tape gramatvedes nevajag ņemt darbā, bet slēgt līgumus ar gramatvedības fīrmu :D

Kad es sāku tas ir vairāk kā pirms 15 gadiem tāds serviss netika piedāvāts:face-grin::face-wink: Un man vispār viss bija jauns tāds ko nedz VID nedz gramatveži isti nejedza nodefinēt TAPĒC vienie likās ka pareizi tā citiem šitā:):)

Nu tajos laikos fig viņu zin kā bija, man toreiz grāmatvedi nevajadzēja :D un par uzņēmējdarbību pat domas nebija prātā...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas