forum.gif
Kas ir normāls fotogrāfs, kas labs fotogrāfs. :))
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Kas ir normāls fotogrāfs, kas labs fotogrāfs. :))
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.01.11 12:55
 citēt
Šādu tēmu kaut kas izmeta traukos, tad nu radās ideja pajautāt plašākam ļaužu lokam, kas vairāk vai mazāk ar TO nodarbojas. Kas ir profesionāls fotogrāfs, varētu vērtēt tā cilvēks, kurš par to saņem atlīdzību un regulārus pasūtījumus no respektējamiem pasūtītājiem (žurnāliem, uzņēmumiem u.t.t. ( "zaķu bildētāji" un citādi sevi definējošie šeit tā ka neietilpst)
Publicēts: 17.01.11 13:06
 citēt
pats jau arii pareizi atbildeeji :)
Publicēts: 17.01.11 13:10
 citēt
miller31:pats jau arii pareizi atbildeeji :)

Es atbildēju par profesionāliem fotogrāfiem, bet, kas ir labs, kas normāls, kas pieņemams, par to ir jautājums. Par ambicioziem nejēgām arī tā ka būtu skaidrs.
Publicēts: 17.01.11 13:24
 citēt
Drīz tiks publicēti saraksti-23 000 normālo,tad kādi 8000 labo un tad vēl 15-20 izcilo.Jāsameklē tik kur nu es esmu.:face-wink:
Publicēts: 17.01.11 13:26
 citēt
tik pat labi varētu sievietes saklasificēt savējās un ne tikai
Publicēts: 17.01.11 13:31
 citēt
Profesionāls – kam vairāk kā 50% darba ienākumu (mantota nama izīrēšana un visādi % neskaitās) ir no fotografēšanas. Pilnīgi neatkarīgi no tā, ka kādiem viņa bildes šķiet neprofesionālas.
Normāls – kurš neņem galvā jautājumu par normālību.
Slikts – tāds, kas nepatīk man.
Publicēts: 17.01.11 13:36
 citēt
Profesionāls - ar profesionālā tehnikuma izglītību. Agrāks par profiņiem sauca nejēgas. Kas profesionāls politiķis?:face-smile:
Publicēts: 17.01.11 13:59
 citēt
Nu, nu... nejēgas par profāniem sauc nevis par profiņiem...
Publicēts: 17.01.11 14:00
 citēt
profāni domā, ka par profiņiem. :bad_smile:
Publicēts: 17.01.11 14:05
 citēt
Eltons:Nu, nu... nejēgas par profāniem sauc nevis par profiņiem...

Elton, tas Tu viņus tā sauc, tikai ne viņi paši sevi dēvē par profāniem.:face-grin:
Publicēts: 17.01.11 14:32
 citēt
A, vienkārši! Normāls, kam ir ārsta sprauka, bet labs, kam vēl piedevām bildes sanāk.
Publicēts: 17.01.11 14:40
 citēt
Laumonis:
Eltons:Nu, nu... nejēgas par profāniem sauc nevis par profiņiem...

Elton, tas Tu viņus tā sauc, tikai ne viņi paši sevi dēvē par profāniem.:face-grin:

He, he... augstskolā es biju grupas proforgs... varēju gana izņirgāties par šo vārdu, sak, tas cēlies no vārda "profāns"...
Publicēts: 17.01.11 14:51
 citēt
nesaprotu par ko te tagad tas jautājums, pro ir tas kurš ar to pelna, un pofig vai tie ir respektējami žurnāli vai bildes dokumentiem.
Starp citu , ja runa par žurnēliem, tad tur nemaz tik resopektabli ne viens nemaxā, esmu sarāvis ar dažiem tādiem līgumus, un to kas redzams uz dažadu glamurīgu žurnālu vākiem itin bieži nobildē ar ziepi un tad sažopo.
Publicēts: 17.01.11 14:53 labots
 citēt
Kraasotaajs nav tas pats kas gleznotaajs, kaut arii abi izmanto kraasu un pindzeles. Taapat ir fotograafi, kas taisa maakslu un ir reportieri, kas jeedz tik nospiezt sleedzi auto rezhiimaa, tachu tas ir vinju maizes darbs. labi vinji abi ir, karts savaa elementaa. Abos variantos var nopelniit gan kapeikas, gan miljonus.

+ katram sava izpratne par labu foto ... cits veertee ideju, cits kvalitaati, cits foto dokumentaalo veertiibu,

es teiktu - radosh fotograafs labs, reportieris suuds, a cits teiks preteejo :)
Publicēts: 17.01.11 15:21
 citēt
Arī reportieris bez radošuma neiztiks. Lai būtu pareizajā vietā un laikā arī jābūt radošam.
Publicēts: 17.01.11 15:27
 citēt
visi zin, ka tie izcilākie fotogrāfi izceļas ar nepārspējamu spēju stundām ilgi katru dienu kauties par savu taisnību internetā
Publicēts: 17.01.11 15:41
 citēt
MaVi:visi zin, ka tie izcilākie fotogrāfi izceļas ar nepārspējamu spēju stundām ilgi katru dienu kauties par savu taisnību internetā

Un jo izcilāks fotogrāfs jo mazāk bilžu šim fotoblogā...
Publicēts: 17.01.11 15:42 labots
 citēt
:face-smile:
Eltons:
MaVi:visi zin, ka tie izcilākie fotogrāfi izceļas ar nepārspējamu spēju stundām ilgi katru dienu kauties par savu taisnību internetā

:face-smile:Eltons 23 bildes 90 reportāžas.
Publicēts: 17.01.11 15:54
 citēt
RudeWolf:Arī reportieris bez radošuma neiztiks. Lai būtu pareizajā vietā un laikā arī jābūt radošam.

Viens otrs "radošais" tik vien prot, kā studijas "siltumnīcā" skuķiem dibenus grozīt.
Bet labam reportierim ar to krietni pa maz...:face-wink:
Publicēts: 17.01.11 15:58
 citēt
alchsh:Kraasotaajs nav tas pats kas gleznotaajs, kaut arii abi izmanto kraasu un pindzeles. Taapat ir fotograafi, kas taisa maakslu un ir reportieri, kas jeedz tik nospiezt sleedzi auto rezhiimaa, tachu tas ir vinju maizes darbs. labi vinji abi ir, karts savaa elementaa. Abos variantos var nopelniit gan kapeikas, gan miljonus.

+ katram sava izpratne par labu foto ... cits veertee ideju, cits kvalitaati, cits foto dokumentaalo veertiibu,

es teiktu - radosh fotograafs labs, reportieris suuds, a cits teiks preteejo :)

Reportāžas foto, ir viens no sarežģītākajiem virzieniem, un pilnīgi nepareiza doma ir ka reportieris bliež auto režīmā, tā dara mūsmāju lielākā daļa reportieru analfabētu, un ari pie mūsdienu tehnoloģijām, reportieru cena ir kritusies, jo katrs tīnis vai kli,maktēriska tante ar mobilo nobildē kaut ko un sūta izdevumiem, rezultātā izdevējiem ir liels klāsts kaut ari ne visai profesionālu un kvalitatīvu, bet bezmaxas kadru no notikumu vietēm. Bet ja nopietni tam pieiet tad reportāža ir tiešam jamāk bildēt, a tā saucamo mākslu var bildēt katrs duraks, jo tā ir māksla, un katram sava sapratne par to.
Publicēts: 17.01.11 15:58
 citēt
blaac::face-smile:
Eltons:
:face-smile:Eltons 23 bildes 90 reportāžas.

he! es esmu izcilāks par Eltonu :D
Publicēts: 17.01.11 16:00
 citēt
Eltons:

-----------
Es vairs negribu savas pimsākumu, itkā labās bildes, ne pats redzēt, ne citiem rādīt. Tā kā tas jāuztver bez ironijas būtībā...
Publicēts: 17.01.11 16:05
 citēt
talantu nenodzersi (krievu sakāmvārds) :) ja jau talants nekad nav bijis, talavieties, ir vērts aizdomāties, vai niecīgi tehniskie uzlabojumi sevī satur pietiekošu jēgu tuprināt spaidīt pogu! ;)
Publicēts: 17.01.11 16:13
 citēt
alvils:talantu nenodzersi (krievu sakāmvārds) :) ja jau talants nekad nav bijis, talavieties, ir vērts aizdomāties, vai niecīgi tehniskie uzlabojumi sevī satur pietiekošu jēgu tuprināt spaidīt pogu! ;)

Ja teksts bija tēmēts talavietim, tad nebija gluži vietā, jo pašlaik blogā redzamās tālavieša trīs bildītes ir ļoti pat skatāmas.
Publicēts: 17.01.11 16:20
 citēt
laiksfoto_lv:
alvils:talantu nenodzersi (krievu sakāmvārds) :) ja jau talants nekad nav bijis, talavieties, ir vērts aizdomāties, vai niecīgi tehniskie uzlabojumi sevī satur pietiekošu jēgu tuprināt spaidīt pogu! ;)

Ja teksts bija tēmēts talavietim, tad nebija gluži vietā, jo pašlaik blogā redzamās tālavieša trīs bildītes ir ļoti pat skatāmas.

-----------
Alvilam jau taisnība, nav talanta, nav bilžu... tā nu tas arī ir:) Nemaz neprotestēju...
Publicēts: 17.01.11 16:21
 citēt
nu tā laiva vēl plus mīnus o.k. :) pār pārējiem diviem ... neizteikšos. :)

bet teksts bija vairāk kontekstā ar personiskām pārdomām par tālavieša izteikumu, ka pirmās bildes nav nevienam rādāmas. a wot man ir visos manos bildēšanas periodos bildes, kas pat ļoti tīk, arī viena bilde, ko uzņēmu pirmā mēnesī, kad tiku pie kameras. ir doma to negatīvu ieskenēt labā rezolūcijā, nedaudz piečiņīt un atkal izdrukāt, lai pieliktu mājās pie sienas. a citiem (šoreiz jāsaka - tālavietiem) laikam tas tā nav...
Publicēts: 17.01.11 16:44
 citēt
alvils:nu tā laiva vēl plus mīnus o.k. :) pār pārējiem diviem ... neizteikšos. :)

bet teksts bija vairāk kontekstā ar personiskām pārdomām par tālavieša izteikumu, ka pirmās bildes nav nevienam rādāmas. a wot man ir visos manos bildēšanas periodos bildes, kas pat ļoti tīk, arī viena bilde, ko uzņēmu pirmā mēnesī, kad tiku pie kameras. ir doma to negatīvu ieskenēt labā rezolūcijā, nedaudz piečiņīt un atkal izdrukāt, lai pieliktu mājās pie sienas. a citiem (šoreiz jāsaka - tālavietiem) laikam tas tā nav...

-----------
tas ir labi, ka esi par sevi augstās domās, tas liecina, ka ar pašvērtējumu Tev viss kārtībā :)
Publicēts: 17.01.11 16:49
 citēt
Nu ko novirzījāties no tēmas?Jautājums ir kā atšķirt labos no normālajiem.Un nevis profesionāļus no profāniem.:face-grin:
Publicēts: 17.01.11 16:50
 citēt
O!
Ironija par bilžu skaitu kā funkciju no profisma aizgāja...
Publicēts: 17.01.11 16:53
 citēt
Te vēl daudziem šejieniešiem augt un augt
club.foto.ru...
Publicēts: 17.01.11 16:54
 citēt
viecha:Nu ko novirzījāties no tēmas?Jautājums ir kā atšķirt labos no normālajiem.Un nevis profesionāļus no profāniem.:face-grin:

Labos no normālajiem... tā kā padomju filmu tipiskajās konstrukcijās, kur labais komūnists stīdās ar vēl labāku komūnistu kā arvien labāk izcīnīt cīņu par sociālistiskajām saistībām un pārpildīt piecgades plānu?
Publicēts: 17.01.11 16:55
 citēt
viecha:Nu ko novirzījāties no tēmas?Jautājums ir kā atšķirt labos no normālajiem.Un nevis profesionāļus no profāniem.:face-grin:

Ir tikai viens veids, visām mākslas (un ne tikai) nozarēm kopīgs - jāpagaida vismaz kādi simts gadiņi.
Publicēts: 17.01.11 16:55
 citēt
alku:Te vēl daudziem šejieniešiem augt un augt
http://club.foto.ru/gallery/photos/author.php?author_id=125591

Tas ir viens žanrs- dabaskati, es tos piemeram gandrīz nebildēju, jo man tie ir garlaicīgi. Bet bildes glīšas.
Publicēts: 17.01.11 16:59 labots
 citēt
chukmasoff:
alku:Te vēl daudziem šejieniešiem augt un augt
http://club.foto.ru/gallery/photos/author.php?author_id=125591

Tas ir viens žanrs- dabaskati, es tos piemeram gandrīz nebildēju, jo man tie ir garlaicīgi. Bet bildes glīšas.

---
nav jau tā, ka tikai dabasskati, bet tikai dabasskati tiek rādīti, jo parējais kas bijis, vairāk pasūtījums un ko tur rādīt tiem, kuri nav par to maksājuši..
www.arthero.ru...=

Bet nu par to atšķiršanu, neatšķiršanu, nemāku galīgi neko teikt... domāju, tie, kuri uzskata, ka ir lieli, tādi ir...
Publicēts: 17.01.11 17:01
 citēt
Pat ja neesam pavāri, pēc pasniegtās omletes varam spriest par pavāru...:face-wink:
Publicēts: 17.01.11 17:09
 citēt
Eltons:

Labos no normālajiem... tā kā padomju filmu tipiskajās konstrukcijās, kur labais komūnists stīdās ar vēl labāku komūnistu kā arvien labāk izcīnīt cīņu par sociālistiskajām saistībām un pārpildīt piecgades plānu?
Nu ja.Jautājums jau pēc būtības ir absurds un var tikai pazirgoties par tēmu.Neviens tak nedomā šito nopietni.A zin,es arī esmu piedalījies sociālistiskajā sacensībā ar kaimiņu cehu.Baigā cīņa bija,sekundes taupījām ...vot nepateikšu kurš vinnēja,bet cēneri par racionalizācijas priekšlikumu es vairākas reizes nošķīlu!:face-grin:
Publicēts: 17.01.11 17:22
 citēt
Klau, a kad jūs noteiksiet kas ir laps, slikts, pro utt. fotogrāfs, ko jūs ar to štelli uzpasāksiet?..tobiš, tam būs ari kāds praktisks pielietojums?
Publicēts: 17.01.11 17:24
 citēt
talavietis:
chukmasoff:

---
nav jau tā, ka tikai dabasskati, bet tikai dabasskati tiek rādīti, jo parējais kas bijis, vairāk pasūtījums un ko tur rādīt tiem, kuri nav par to maksājuši..
www.arthero.ru...=

Bet nu par to atšķiršanu, neatšķiršanu, nemāku galīgi neko teikt... domāju, tie, kuri uzskata, ka ir lieli, tādi ir...

Ta ka neesmu dabas skatu bildētajs ta par tām ne ko daudz nesaprotu, bilžuki smuki, ko varu pateikt to varu.
Publicēts: 17.01.11 17:24
 citēt
viecha:
Eltons:
Nu ja.Jautājums jau pēc būtības ir absurds un var tikai pazirgoties par tēmu.Neviens tak nedomā šito nopietni.A zin,es arī esmu piedalījies sociālistiskajā sacensībā ar kaimiņu cehu.Baigā cīņa bija,sekundes taupījām ...vot nepateikšu kurš vinnēja,bet cēneri par racionalizācijas priekšlikumu es vairākas reizes nošķīlu!:face-grin:

He, he... racionalizācijas priekšlikumu (katrs 25 un vairāk rubļu vērtībā) man kopš inženiera-konstruktora laikiem bija sakrājies pus-sprīža biezumā... tādas draudzīgas sacensības rīkojām, kā toreizējo valsti vairāk izčakarēt...
Publicēts: 17.01.11 17:44
 citēt
ko jūs uz tiem komunistiem uzēdušies ibio, ta ka puse no klatesošajiem nebūtu bijuši komjaunatnē un ari partijā. Vot es biju, un nekaunos ka biju, un ne ko tur sliktu neredzēju...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas