Šādu tēmu kaut kas izmeta traukos, tad nu radās ideja pajautāt plašākam ļaužu lokam, kas vairāk vai mazāk ar TO nodarbojas. Kas ir profesionāls fotogrāfs, varētu vērtēt tā cilvēks, kurš par to saņem atlīdzību un regulārus pasūtījumus no respektējamiem pasūtītājiem (žurnāliem, uzņēmumiem u.t.t. ( "zaķu bildētāji" un citādi sevi definējošie šeit tā ka neietilpst)
Es atbildēju par profesionāliem fotogrāfiem, bet, kas ir labs, kas normāls, kas pieņemams, par to ir jautājums. Par ambicioziem nejēgām arī tā ka būtu skaidrs.
Profesionāls – kam vairāk kā 50% darba ienākumu (mantota nama izīrēšana un visādi % neskaitās) ir no fotografēšanas. Pilnīgi neatkarīgi no tā, ka kādiem viņa bildes šķiet neprofesionālas. Normāls – kurš neņem galvā jautājumu par normālību. Slikts – tāds, kas nepatīk man.
nesaprotu par ko te tagad tas jautājums, pro ir tas kurš ar to pelna, un pofig vai tie ir respektējami žurnāli vai bildes dokumentiem. Starp citu , ja runa par žurnēliem, tad tur nemaz tik resopektabli ne viens nemaxā, esmu sarāvis ar dažiem tādiem līgumus, un to kas redzams uz dažadu glamurīgu žurnālu vākiem itin bieži nobildē ar ziepi un tad sažopo.
Kraasotaajs nav tas pats kas gleznotaajs, kaut arii abi izmanto kraasu un pindzeles. Taapat ir fotograafi, kas taisa maakslu un ir reportieri, kas jeedz tik nospiezt sleedzi auto rezhiimaa, tachu tas ir vinju maizes darbs. labi vinji abi ir, karts savaa elementaa. Abos variantos var nopelniit gan kapeikas, gan miljonus.
+ katram sava izpratne par labu foto ... cits veertee ideju, cits kvalitaati, cits foto dokumentaalo veertiibu,
es teiktu - radosh fotograafs labs, reportieris suuds, a cits teiks preteejo
alchsh:Kraasotaajs nav tas pats kas gleznotaajs, kaut arii abi izmanto kraasu un pindzeles. Taapat ir fotograafi, kas taisa maakslu un ir reportieri, kas jeedz tik nospiezt sleedzi auto rezhiimaa, tachu tas ir vinju maizes darbs. labi vinji abi ir, karts savaa elementaa. Abos variantos var nopelniit gan kapeikas, gan miljonus.
+ katram sava izpratne par labu foto ... cits veertee ideju, cits kvalitaati, cits foto dokumentaalo veertiibu,
es teiktu - radosh fotograafs labs, reportieris suuds, a cits teiks preteejo
Reportāžas foto, ir viens no sarežģītākajiem virzieniem, un pilnīgi nepareiza doma ir ka reportieris bliež auto režīmā, tā dara mūsmāju lielākā daļa reportieru analfabētu, un ari pie mūsdienu tehnoloģijām, reportieru cena ir kritusies, jo katrs tīnis vai kli,maktēriska tante ar mobilo nobildē kaut ko un sūta izdevumiem, rezultātā izdevējiem ir liels klāsts kaut ari ne visai profesionālu un kvalitatīvu, bet bezmaxas kadru no notikumu vietēm. Bet ja nopietni tam pieiet tad reportāža ir tiešam jamāk bildēt, a tā saucamo mākslu var bildēt katrs duraks, jo tā ir māksla, un katram sava sapratne par to.
talantu nenodzersi (krievu sakāmvārds) ja jau talants nekad nav bijis, talavieties, ir vērts aizdomāties, vai niecīgi tehniskie uzlabojumi sevī satur pietiekošu jēgu tuprināt spaidīt pogu!
alvils:talantu nenodzersi (krievu sakāmvārds) ja jau talants nekad nav bijis, talavieties, ir vērts aizdomāties, vai niecīgi tehniskie uzlabojumi sevī satur pietiekošu jēgu tuprināt spaidīt pogu!
Ja teksts bija tēmēts talavietim, tad nebija gluži vietā, jo pašlaik blogā redzamās tālavieša trīs bildītes ir ļoti pat skatāmas.
alvils:talantu nenodzersi (krievu sakāmvārds) ja jau talants nekad nav bijis, talavieties, ir vērts aizdomāties, vai niecīgi tehniskie uzlabojumi sevī satur pietiekošu jēgu tuprināt spaidīt pogu!
Ja teksts bija tēmēts talavietim, tad nebija gluži vietā, jo pašlaik blogā redzamās tālavieša trīs bildītes ir ļoti pat skatāmas.
----------- Alvilam jau taisnība, nav talanta, nav bilžu... tā nu tas arī ir Nemaz neprotestēju...
nu tā laiva vēl plus mīnus o.k. pār pārējiem diviem ... neizteikšos.
bet teksts bija vairāk kontekstā ar personiskām pārdomām par tālavieša izteikumu, ka pirmās bildes nav nevienam rādāmas. a wot man ir visos manos bildēšanas periodos bildes, kas pat ļoti tīk, arī viena bilde, ko uzņēmu pirmā mēnesī, kad tiku pie kameras. ir doma to negatīvu ieskenēt labā rezolūcijā, nedaudz piečiņīt un atkal izdrukāt, lai pieliktu mājās pie sienas. a citiem (šoreiz jāsaka - tālavietiem) laikam tas tā nav...
alvils:nu tā laiva vēl plus mīnus o.k. pār pārējiem diviem ... neizteikšos.
bet teksts bija vairāk kontekstā ar personiskām pārdomām par tālavieša izteikumu, ka pirmās bildes nav nevienam rādāmas. a wot man ir visos manos bildēšanas periodos bildes, kas pat ļoti tīk, arī viena bilde, ko uzņēmu pirmā mēnesī, kad tiku pie kameras. ir doma to negatīvu ieskenēt labā rezolūcijā, nedaudz piečiņīt un atkal izdrukāt, lai pieliktu mājās pie sienas. a citiem (šoreiz jāsaka - tālavietiem) laikam tas tā nav...
----------- tas ir labi, ka esi par sevi augstās domās, tas liecina, ka ar pašvērtējumu Tev viss kārtībā
viecha:Nu ko novirzījāties no tēmas?Jautājums ir kā atšķirt labos no normālajiem.Un nevis profesionāļus no profāniem.
Labos no normālajiem... tā kā padomju filmu tipiskajās konstrukcijās, kur labais komūnists stīdās ar vēl labāku komūnistu kā arvien labāk izcīnīt cīņu par sociālistiskajām saistībām un pārpildīt piecgades plānu?
alku:Te vēl daudziem šejieniešiem augt un augt http://club.foto.ru/gallery/photos/author.php?author_id=125591
Tas ir viens žanrs- dabaskati, es tos piemeram gandrīz nebildēju, jo man tie ir garlaicīgi. Bet bildes glīšas.
--- nav jau tā, ka tikai dabasskati, bet tikai dabasskati tiek rādīti, jo parējais kas bijis, vairāk pasūtījums un ko tur rādīt tiem, kuri nav par to maksājuši.. www.arthero.ru...=
Bet nu par to atšķiršanu, neatšķiršanu, nemāku galīgi neko teikt... domāju, tie, kuri uzskata, ka ir lieli, tādi ir...
viecha:Nu ko novirzījāties no tēmas?Jautājums ir kā atšķirt labos no normālajiem.Un nevis profesionāļus no profāniem.
Labos no normālajiem... tā kā padomju filmu tipiskajās konstrukcijās, kur labais komūnists stīdās ar vēl labāku komūnistu kā arvien labāk izcīnīt cīņu par sociālistiskajām saistībām un pārpildīt piecgades plānu?
Nu ja.Jautājums jau pēc būtības ir absurds un var tikai pazirgoties par tēmu.Neviens tak nedomā šito nopietni.A zin,es arī esmu piedalījies sociālistiskajā sacensībā ar kaimiņu cehu.Baigā cīņa bija,sekundes taupījām ...vot nepateikšu kurš vinnēja,bet cēneri par racionalizācijas priekšlikumu es vairākas reizes nošķīlu!
chukmasoff:
Tas ir viens žanrs- dabaskati, es tos piemeram gandrīz nebildēju, jo man tie ir garlaicīgi. Bet bildes glīšas.
--- nav jau tā, ka tikai dabasskati, bet tikai dabasskati tiek rādīti, jo parējais kas bijis, vairāk pasūtījums un ko tur rādīt tiem, kuri nav par to maksājuši.. www.arthero.ru...=
Bet nu par to atšķiršanu, neatšķiršanu, nemāku galīgi neko teikt... domāju, tie, kuri uzskata, ka ir lieli, tādi ir...
Ta ka neesmu dabas skatu bildētajs ta par tām ne ko daudz nesaprotu, bilžuki smuki, ko varu pateikt to varu.
Eltons:
Nu ja.Jautājums jau pēc būtības ir absurds un var tikai pazirgoties par tēmu.Neviens tak nedomā šito nopietni.A zin,es arī esmu piedalījies sociālistiskajā sacensībā ar kaimiņu cehu.Baigā cīņa bija,sekundes taupījām ...vot nepateikšu kurš vinnēja,bet cēneri par racionalizācijas priekšlikumu es vairākas reizes nošķīlu!
He, he... racionalizācijas priekšlikumu (katrs 25 un vairāk rubļu vērtībā) man kopš inženiera-konstruktora laikiem bija sakrājies pus-sprīža biezumā... tādas draudzīgas sacensības rīkojām, kā toreizējo valsti vairāk izčakarēt...
ko jūs uz tiem komunistiem uzēdušies ibio, ta ka puse no klatesošajiem nebūtu bijuši komjaunatnē un ari partijā. Vot es biju, un nekaunos ka biju, un ne ko tur sliktu neredzēju...