forum.gif
kā top šadas bildes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / kā top šadas bildes
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.01.11 09:19
 citēt
www.flickr.com...
atradu flickā šo te
tur visas nākamās lapas ar viņa bildēm
jūsmoju par tām niansētajām detaļām, bet principā- es nesaporu kā viņš tādas bildes panāk
nav takš tā ka viņš nofotografē, mazliet apstrādā un viss..
tagad viņš gan fočē ar Nikon D300bet daudzas no bildēm ir taisitas ar to pašu lēto Sigmu d14! un sigmas 30mm 1.4
tēmā kur es jautaju tieši par šo objektivu man kāds nosaucu Sigmas objektivus par kakām..bet es šis bildes atradu tieši meklējot pēc 30mm sigmas..
tad nu ja viņš ar šadu fototehniku veido šadas bildes, man tomēr gribas saprast kā..tas detalizetais asums un fanstastiskie priekšplāni,foni, krāsas..
ja kāds varetu padalīties idejās, paldies!
piem. ši
www.flickr.com...
www.flickr.com...
utml
Publicēts: 20.01.11 09:22
 citēt
es saprotu,ka viņš spēlejas ar gaismu, un principā gaisma ir viņa sabiedrotais, bet tie smukie rimbilīši piem. dzeltenas bildes priekšplānā- tie tādi sanāk fotografējot? jebšu tas ir tomēr kāds cits apstrādes panākums?
un asums,kā var sanākt tik asas bildes? es ļoti reti esmu redzejusi tādu asumu, it īpaši ja bildēts ar vaļā diafragmu,kur tik viegli pazaudēt asumu,ja kaut bisķiņ nav preciza fokusēšana uz vajadzigo objektu
Publicēts: 20.01.11 09:30
 citēt
nez cik tur vajag precizitātes lai trāpītu asumu zālē? :big_smile:
iespaids ka ar max atvērtu fragmu bliezts kur pagadās, smuki izkropēts un lūk rezultāts. :big_smile:
Publicēts: 20.01.11 09:34
 citēt
Nekā sarežģīta,vaļā diafragma,gaismas atspīdumi,pareiza bildes samazināšana,kontrasts un asums(tas gan viens un tas pats)
Publicēts: 20.01.11 09:41
 citēt
Asums- optimizācija fotošopā publicēšanai internetā. Tāda asuma bildi var uztaisīt no jebkā, pat no tavas 150 px profilbildes!

Gūgle- How to sharpen images, high pass sharpening.

Lūk, patiesa Sigmas 30 1.4 bokē rimbulīšu forma! www.flickr.com... Ir okei, bet nu nekas elpu aizraujošs.

Tava piemēra bildē ar asajiem priekšplāna rimbulīšiem tie nav bokē, tās ir mikroskopiskas rasas piles, kuras pretgaismā met flāres uz lēcas. Tik pat labi tās izskatītos arī uz kit objektīva. Objektīvs te vispār ņepričom, tāda dinamiskā diapazona bildi nav iespējams nofočēt vienkārši pretgaismā- viss, kas šaipus gaismas, būtu ēnā, melns. Droši vien ir izmantots atstarotājs, varbūt multiekspozīcija...

Vēl par Flickr varu pateikt, ka viņi izmanto droši ka ļoti dārgu programmatūru publicēto bilžu optimizēšanai, kura tavu kaķbildi uzasina, un arī palielina mikrokontrastu, un pastiprina vinjeti tumbnailam. Tāpēc tajā saitā, atšķirībā no šitā, bildes izskatās dzirkstošas, krāsainas, blablabla...
Publicēts: 20.01.11 09:42
 citēt
jo garāks un gaišāks stikls, jo vieglāk būs tādu uztaisīt, matricas izmēram arī ir nozīme, jo šie ir tie gadījumi, kad asuma dziļumam ir ļoti liela nozīme. FF ir forši, bet nu ar vidējo vai lielo formātu pavisam cita diršana. :)
Publicēts: 20.01.11 10:00 labots
 citēt
alvils:jo garāks un gaišāks stikls, jo vieglāk būs tādu uztaisīt, matricas izmēram arī ir nozīme, jo šie ir tie gadījumi, kad asuma dziļumam ir ļoti liela nozīme. FF ir forši, bet nu ar vidējo vai lielo formātu pavisam cita diršana. :)
Nekāda sakara ar gaismas jūtīgo elementu, jeb matricu vai filmu. Viss ir atkarīgs no optikas un autora ieceres.
Publicēts: 20.01.11 10:05
 citēt
Tas saucās šaurs DOF (depth of field) :) Un atspīdumi kadra daļā, kas ārpus fokusa, veido rimbulīšus. Lai rimbulīši būtu precīzi apaļi, nevis astoņstūŗīši vai cita daudzuma stūrīši, vajag objektīvu ar noapaļotām (rounded) diafragmas lapiņām, un vēlams, lai diafragmas lapiņas būtu vairāk (9 ir ļoti labi, 6 ne visai) :) parasti, jo vairāk diafragmas lapiņu, jo labāks - viengabalaināks, vienmērīgāks (angliski lieto - smoother) veidojas bokē (ārpusfokusa zona).

A par asumu - viņam tak tās bildes 1024 pikseļi pa garāko malu. Ja tik lielas bildes nevar uztaisīt detalizētas un asas, tad fotografēšana ir jāmet pie malas, jo tāda izmēra bildes, lai būtu asas, pietiek ar jebkuru objektīvu trāpīt fokusā ar netrīcošām rokām (pietiekamu slēdža ātrumu vai izmantojot statīvu), tur pat īpaši nav jāsaspringst uz pareizu asināšanu samazināšanai (protams, pareizi asinot attiecīgai samazināšanai rezultāts vienmēr būs labāks).
Publicēts: 20.01.11 10:23
 citēt
blaac:
alvils:jo garāks un gaišāks stikls, jo vieglāk būs tādu uztaisīt, matricas izmēram arī ir nozīme, jo šie ir tie gadījumi, kad asuma dziļumam ir ļoti liela nozīme. FF ir forši, bet nu ar vidējo vai lielo formātu pavisam cita diršana. :)
Nekāda sakara ar gaismas jūtīgo elementu, jeb matricu vai filmu. Viss ir atkarīgs no optikas un autora ieceres.

davai, uztaisi šito uz cropotās matricas ar platleņķi! bildi studijā (vai arī nedirs)! ;)
Publicēts: 20.01.11 10:38
 citēt
alvils:
davai, uztaisi šito uz cropotās matricas ar platleņķi! bildi studijā (vai arī nedirs)! ;)

Uztaisi ko šito?! Meitenes ielinkotās bildes lielākoties ir ar sigmu sd14 (sensora izmērs 21x14mm) un 30/1.4 sigmu vai 105/2.8 sigmu sabildētas, pēdējā linkā tikai d700 nikons.
Publicēts: 20.01.11 10:50 labots
 citēt
Nu nav jau tās bildes nekas pārdabiski ass, jo 30mm f/1.4 nav pārdabiski ass stikls. It īpaši, ja vēl līdz galam vaļā. Vēl jau pastāv iespēja, ka safoķē visu ainu fokusā un pēc tam izmanto kaut kādu Helicon Focus (www.heliconsoft.com...), lai dabūtu vajadzīgās vietas fokusā.

Jā, un to pēdējo ar 85mm f/1.4 nav problēmu uztaisīt.

P.S. Tieši tā- visu nosaka optika. Tāpēc arī būs atšķirība, jo lielākam formātam vajag garāku lēcu, lai saglabātu to pašu skata leņķi.
Publicēts: 20.01.11 11:04
 citēt
50L:Asums- optimizācija fotošopā publicēšanai internetā. Tāda asuma bildi var uztaisīt no jebkā, pat no tavas 150 px profilbildes!

Gūgle- How to sharpen images, high pass sharpening.

Lūk, patiesa Sigmas 30 1.4 bokē rimbulīšu forma! www.flickr.com... Ir okei, bet nu nekas elpu aizraujošs.

Tava piemēra bildē ar asajiem priekšplāna rimbulīšiem tie nav bokē, tās ir mikroskopiskas rasas piles, kuras pretgaismā met flāres uz lēcas. Tik pat labi tās izskatītos arī uz kit objektīva. Objektīvs te vispār ņepričom, tāda dinamiskā diapazona bildi nav iespējams nofočēt vienkārši pretgaismā- viss, kas šaipus gaismas, būtu ēnā, melns. Droši vien ir izmantots atstarotājs, varbūt multiekspozīcija...

Vēl par Flickr varu pateikt, ka viņi izmanto droši ka ļoti dārgu programmatūru publicēto bilžu optimizēšanai, kura tavu kaķbildi uzasina, un arī palielina mikrokontrastu, un pastiprina vinjeti tumbnailam. Tāpēc tajā saitā, atšķirībā no šitā, bildes izskatās dzirkstošas, krāsainas, blablabla...

tas links ko Tu ieliki- tā bilde- nu galigi nav foršs tas fons, nevar salidzinat:D
par flickr- tev 100% taisniba, es domaju,ka tā ir,jo bildes ļoti atškiras kur ieliek, piem. draugos,lv ir tik sū... paskats bildem, to daudzi ieverojoši- krāsa pazud,tada kā peleciba un asums aridzan- teiksim tā bildēm nav dzidruma
Publicēts: 20.01.11 11:10
 citēt
RobertsJ:Tas saucās šaurs DOF (depth of field) :) Un atspīdumi kadra daļā, kas ārpus fokusa, veido rimbulīšus. Lai rimbulīši būtu precīzi apaļi, nevis astoņstūŗīši vai cita daudzuma stūrīši, vajag objektīvu ar noapaļotām (rounded) diafragmas lapiņām, un vēlams, lai diafragmas lapiņas būtu vairāk (9 ir ļoti labi, 6 ne visai) :) parasti, jo vairāk diafragmas lapiņu, jo labāks - viengabalaināks, vienmērīgāks (angliski lieto - smoother) veidojas bokē (ārpusfokusa zona).

A par asumu - viņam tak tās bildes 1024 pikseļi pa garāko malu. Ja tik lielas bildes nevar uztaisīt detalizētas un asas, tad fotografēšana ir jāmet pie malas, jo tāda izmēra bildes, lai būtu asas, pietiek ar jebkuru objektīvu trāpīt fokusā ar netrīcošām rokām (pietiekamu slēdža ātrumu vai izmantojot statīvu), tur pat īpaši nav jāsaspringst uz pareizu asināšanu samazināšanai (protams, pareizi asinot attiecīgai samazināšanai rezultāts vienmēr būs labāks).

tātad viņa objektiviem ir tas DOF?

es vnk esmu izveles priekšā ko pirkt un jo vairāk meklēju informaciju,jo lielāka neziņā esmu
man nevajag dabai,man nevajag aridzan tādus tuvplanus- man vajag platleņķi portretiem, kur ar 50mm nepietiek-kur nevar atkāpties,vai kur vairak cilveku, patīk detaļas, patīk tuvplāni,priekšplani, līdz ar to domaju par vai nu sigmas 28mm 1.8 30mm 1.4 vai tomer canon 24mm 2.8..

KĀPĒC ES VAICAJU PAR TO ASUMU? MAN IR SAJUTA,KA MAN FOČĒ AR KURU OBJEKTIVU GRIBI ŠITI ASUMA NAV..nesaprotu tad vaina ir vai nu manos objektivos:D vai fočukā vai manī?
pat pie ļoti labas ekpozicijas un preciza fokusēšanas man nav tāda asuma kā citiem pie tadiem pašiem nosacijumiem, tāpēc nesaprotu,vai visi izmanto asuma iegušanai pēcapstradi, bet tak tomēr labai lēcai būtu jādod asums bez apstades??
Publicēts: 20.01.11 11:10 labots
 citēt
alvils:
blaac:ekāda sakara ar gaismas jūtīgo elementu, jeb matricu vai filmu. Viss ir atkarīgs no optikas un autora ieceres.

Velreiz - nekāds sakars matricas izmēram ar šo bilžu rašanos. Viss atkarīgs no izvēlētās optikas. Reti, kam ienāks prātā šadiem pasākumiem izmantot platleņka optiku. Šajā pusgadā kursos to iemācīs saprast un iespējams arī iemācīs uzmeistarot.(izvēlies izteicienus)
Publicēts: 20.01.11 11:11
 citēt
Draugiem.lv taisa drūmāko kompresiju, lai vietu uz servera neaizņemtu tik ļoti.
Publicēts: 20.01.11 11:16 labots
 citēt
tille-bille:
RobertsJ:Tas saucās šaurs DOF (depth of field) :) Un atspīdumi kadra daļā, kas ārpus fokusa, veido rimbulīšus. Lai rimbulīši būtu precīzi apaļi, nevis astoņstūŗīši vai cita daudzuma stūrīši, vajag objektīvu ar noapaļotām (rounded) diafragmas lapiņām, un vēlams, lai diafragmas lapiņas būtu vairāk (9 ir ļoti labi, 6 ne visai) :) parasti, jo vairāk diafragmas lapiņu, jo labāks - viengabalaināks, vienmērīgāks (angliski lieto - smoother) veidojas bokē (ārpusfokusa zona).

es vnk esmu izveles priekšā ko pirkt un jo vairāk meklēju informaciju,jo lielāka neziņā esmu
man nevajag dabai,man nevajag aridzan tādus tuvplanus- man vajag platleņķi portretiem, kur ar 50mm nepietiek-kur nevar atkāpties,vai kur vairak cilveku, patīk detaļas, patīk tuvplāni,priekšplani, līdz ar to domaju par vai nu sigmas 28mm 1.8 30mm 1.4 vai tomer canon 24mm 2.8..

KĀPĒC ES VAICAJU PAR TO ASUMU? MAN IR SAJUTA,KA MAN FOČĒ AR KURU OBJEKTIVU GRIBI ŠITI ASUMA NAV..nesaprotu tad vaina ir vai nu manos objektivos:D vai fočukā vai manī?
pat pie ļoti labas ekpozicijas un preciza fokusēšanas man nav tāda asuma kā citiem pie tadiem pašiem nosacijumiem, tāpēc nesaprotu,vai visi izmanto asuma iegušanai pēcapstradi, bet tak tomēr labai lēcai būtu jādod asums bez apstades??
Mēģini nelēkāt bildēšanas brīdī, pogu spied maigi, varbūt pamēģini aizturēt elpu, ja rokas trīc izmanto kādu priekšmetu, kā paliknīti, vai arī iegādājies statīvu. Objekta asums veidojas no iso (jo mazāks jo labāks) diafragmas atvēruma un ekspozīcijas laika, bet liela daļa bilžu ir sajāta dēļ vibrējošām rokām.
Publicēts: 20.01.11 11:16
 citēt
blaac:
alvils:
Velreiz - nekāds sakars matricas izmēram ar šo bilžu rašanos. Viss atkarīgs no izvēlētās optikas. Reti, kam ienāks prātā šadiem pasākumiem izmantot platleņka optiku. Šajā pusgadā kursos to iemācīs saprast un iespējams arī iemācīs uzmeistarot.(izvēlies izteicienus)

bet daļa takš fočeta ar 30mm no šiem piemeriem, domā viņas ļoti graizitas?
Publicēts: 20.01.11 11:17
 citēt
blaac:
tille-bille: tātad viņa objektiviem ir tas DOF?

Mēģini nelēkāt bildēšanas brīdī, pogu spied maigi, varbūt pamēģini aizturēt elpu, ja rokas trīc izmanto kādu priekšmetu, kā paliknīti, vai arī iegādājies statīvu. Objekta asums veidojas no iso (jo mazāks jo labāks) diafragmas atvēruma un ekspozīcijas laika, bet liela daļa bilžu ir sajāta dēļ vibrējoša attēla.

nu beidz, es sātvu mierigi, rokas netric, ekperimenteju gan ar sledzi,gan iso,gan diafragmu, vienlaga nav gana asas- nu manuprat..
Publicēts: 20.01.11 11:17
 citēt
tille-bille:

Ja fotografē ar pilnīgi atvērtu diafragmu, tad asums (it īpaši malās) būs ļoti švaks. Ja gribi asumu, tad taisi ciet fragmu, vai arī pērc Leica. Rekur mums nesen bija topiks par to Zeiss 50mm f/1.4 un tur varēja palasīt, ka pat Zeiss pie f/1.4 nebūs ass.
Publicēts: 20.01.11 11:19
 citēt
Te gan atkal ir jautājums- asums salīdzinājumā ar ko un pie kādas izdrukas.
Publicēts: 20.01.11 11:26
 citēt
RudeWolf:Te gan atkal ir jautājums- asums salīdzinājumā ar ko un pie kādas izdrukas.

salidzinajumu ar citām bildēm,kas kaut vai tepat fotoblogā atrodas, ar tiem,kas fočē ar līdzigu tehniku..kā man..
nē, nu 1.4 es nelieku,bet man ļoti patik atvērtās diafragmas,moš es vienmer par lielu iso lieku? jo lai roka nenotricetu tiešām izmantoju lielaku slēdža atrumu, bet tad atakl jāliek augstaks iso..

bet vispar vai tas ir iespejams,ka problema ir tehnikā- piem. fotoaparātā?
Publicēts: 20.01.11 11:37 labots
 citēt
Problēma ir salīdzināšanā. Paskaties internetā ar programmatūru "uzasinātu" bildi un rokas sāk trīcēt vēl vairāk! Ar līdzīgu tehniku pie vienādiem uzstādījumiem un līdzīgos apstākļos bildēm pēc asuma jābūt līdzīgām. Sarunā ar kādu no blogeriem randiņu, lai salīdzinātu rezultātus reālos kaujas apstākļos un tad viss būs skaidrs!
Publicēts: 20.01.11 11:39
 citēt
Ok, sāksim ar to, ka vārds- "neass" ir tautas fizika. Ir ļoti daudzi faktori, kas nosaka "asumu." Ieliec kaut kur bildi pilnā izšķirtspējā un mēs pateiksim, kas rada to neasumu.

P.S. Ar kādiem objektīviem bildē? Jo Canon 40D manuprāt ir ļoti laba kamera (priekš Canon, hehe) un tā diez vai būs vaininieks.
Publicēts: 20.01.11 11:49 labots
 citēt
tille-bille:

DOF nav objektīvam, bet bildei. Un jo vairāk tiek atvērta diafragma (mazāks f cipariņš) jo šaurāka bildes daļa ir fokusā - en.wikipedia.org...

tille-bille:KĀPĒC ES VAICAJU PAR TO ASUMU? MAN IR SAJUTA,KA MAN FOČĒ AR KURU OBJEKTIVU GRIBI ŠITI ASUMA NAV..nesaprotu tad vaina ir vai nu manos objektivos:D vai fočukā vai manī?

par asumu - iespējams Tev ir front vai back fokuss kamerai (front vai back fokuss var būt gan objektīva, gan kameras dēļ). Un to pie atvērtām diafragmām var labi redzēt. Bet var būt arī tā, ka pati esi pie vainas, jo nestabili stāvi fočējot vai rokas trīc, vai arī izmanto pa mazu slēdža ātrumus. lai to pārbaudītu, ir jāpaņem statīvs un tad jāpārbauda bildējot no statīva - photo.net...
Publicēts: 20.01.11 11:50
 citēt
tille-bille:

Tu esi "kurla", vai!? Tev taču saka- TĀS bildes izskatās asas un "dzidras" dēļ PĒCAPSTRĀDES!

Un tam gudriniekam, kurš saka, ka "apaļi rimbulīši ir dēļ difragmas lapiņu formas" atkārtošu, ka tajā bildē asie un apaļie rimbuļi ir radušies no rasas mikropilīšu atspīdumiem (flāres) uz objektīva lēcas. Tie NAV bokē rimbuļi!!!! Bokē rimbuļi no Sigmas ir redzami manā linka bildē, kuri meitenei nepatika.

Labi, jau sapratu, ka gūgle nav tavs draugs, esi par slinku! Tāpēc tūdaļ sameklēšu linkus priekš slinkajiem uz pēcapstrādes pamācībām! (Paredzu, ka esi slinka arī uz lasīšanu, tapēc mēģināšu atrast video pamācības!)
Publicēts: 20.01.11 11:53
 citēt
50L:
tille-bille:

Un tam gudriniekam, kurš saka, ka "apaļi rimbulīši ir dēļ difragmas lapiņu formas" atkārtošu, ka tajā bildē asie un apaļie rimbuļi ir radušies no rasas mikropilīšu atspīdumiem (flāres) uz objektīva lēcas. Tie NAV bokē rimbuļi!!!! Bokē rimbuļi no Sigmas ir redzami manā linka bildē, kuri meitenei nepatika.

Un kādi tad tie rasas vai eglīšu lampiņu radītie rimbuļi izskatīsies ar 6 lapiņu nenoapļotu diafragmu, ideāli apaļi, vai?

P.S. Pēc portretu Jura izkalusies :)
Publicēts: 20.01.11 11:57
 citēt
Nu, te būs, muļķu valodā! Pirmais, ko youtube izmeta. Tagad ej, pamēģini, un NENĀC ATPAKAĻ, kamēr nebūsi pamēģinājusi!!!!!! www.youtube.com...
Publicēts: 20.01.11 11:59
 citēt
RobertsJ:

Un kādi tad tie rasas vai eglīšu lampiņu radītie rimbuļi izskatīsies ar 6 lapiņu nenoapļotu diafragmu, ideāli apaļi, vai?

Aizej, nofočē apaļus un asus bumbulīšus (ar JEBKO!!!) tajā vietā, kura ir out of focus! Pirms nebūsi nofočējis, nenāc atpakaļ!
Publicēts: 20.01.11 12:02
 citēt
tille-bille:
salidzinajumu ar citām bildēm,kas kaut vai tepat fotoblogā atrodas, ar tiem,kas fočē ar līdzigu tehniku..kā man..

Par 35,50 Ls (vai par "kamēr es fočēju, tu man uzcep kotletes ar karpeļiem un sīpoļmērcīti!") es tev varu parādīt, ka ar tavu tehniku var nofočēt tieši tik pat asu 600 px bildi, kā Flickrā
Publicēts: 20.01.11 12:02
 citēt
"Un tam gudriniekam, kurš saka, ka "apaļi rimbulīši ir dēļ difragmas lapiņu formas" atkārtošu, ka tajā bildē asie un apaļie rimbuļi ir radušies no rasas mikropilīšu atspīdumiem (flāres) uz objektīva lēcas. Tie NAV bokē rimbuļi!!!! Bokē rimbuļi no Sigmas ir redzami manā linka bildē, kuri meitenei nepatika."

Emm... Es teikšu, ka nē- man tas izskatās pēc defokusēta priekšplāna. Uz kadra vidu tie rimbuļi kļūst apaļāki, bet uz malām- drīzāk trīsstūraini. Jā, tā visdrīzāk ir gaisma, kas no rasas pilieniem atstarojas, bet tā kā tā nav fokusēta, tad gaismas stars būs izkliedēts, kad nonāks uz matricas.
Publicēts: 20.01.11 12:04
 citēt
alvils:
blaac:ekāda sakara ar gaismas jūtīgo elementu, jeb matricu vai filmu. Viss ir atkarīgs no optikas un autora ieceres.

OMG
Publicēts: 20.01.11 12:08
 citēt
50L:
tille-bille:

Tu esi "kurla", vai!? Tev taču saka- TĀS bildes izskatās asas un "dzidras" dēļ PĒCAPSTRĀDES!

Labi, jau sapratu, ka gūgle nav tavs draugs, esi par slinku! Tāpēc tūdaļ sameklēšu linkus priekš slinkajiem uz pēcapstrādes pamācībām! (Paredzu, ka esi slinka arī uz lasīšanu, tapēc mēģināšu atrast video pamācības!)

neciešu,ka uz mani kliedz,pat rakstiski!

kamēr bļaustijies,jau atradu pamēģināju-paldies
Higt pass izradijās vertigs padoms, 100% labaks par iepriekšimantoto unsharp mask
Publicēts: 20.01.11 12:10
 citēt
50L:
tille-bille:

Par 35,50 Ls (vai par "kamēr es fočēju, tu man uzcep kotletes ar karpeļiem un sīpoļmērcīti!") es tev varu parādīt, ka ar tavu tehniku var nofočēt tieši tik pat asu 600 px bildi, kā Flickrā

vispar man kotletes padodas ļoti labi:D
tikai nezinu ko vīrs teiks:DD
viņam ari garšo kotletes

nē, man nevajag 600 pikseļus-paldies,laikam derētu vismaz 5x lielāka
Publicēts: 20.01.11 12:12
 citēt
oriģinālā bilde, viena no retajām,kas man škita asa āridzan bez apstādes, gribu dzirdet jusu viedokli
www.flickr.com...

un šiten apstradata
www.flickr.com...
Publicēts: 20.01.11 12:16
 citēt
50L:
RobertsJ:

Aizej, nofočē apaļus un asus bumbulīšus (ar JEBKO!!!) tajā vietā, kura ir out of focus! Pirms nebūsi nofočējis, nenāc atpakaļ!

Nākšu un iešu, kad vajadzēs ;) Nav man objektīva ar nenoapaļotām diafragmas lapām, nevaru nobildēt, bet apskaties šeit, kur ir salīdzināts pentaxa dfa 100 makro vecā versija (ar nenoapaļotām diafragmas lapiņām) un jaunā versija dfa 100 macro WR (ar noapaļotām) - skaties bildes, kur pentax kaste ar izplūdušiem rimbulīšiem krāsainiem fonā - www.pentaxforums.com...
Publicēts: 20.01.11 12:20
 citēt
Nu tādam attēlam arī ir jābūt no 50mm f/1.4 objektīva pie f/1.4, nekas traks tas nav. Un tā otra arī izskatās tāda, kādai jābūt asinātai bildei. Protams, ka labāku efektu var panākt, ja asinātu citu slāni un asināšanu padarītu redzamu tikai vajadzīgajās vietās. Citādi sanāk, ka nefokusa vietās izskatās pēc matēta stikla, jo asināšana izceļ trokšņus.
Publicēts: 20.01.11 12:20 labots
 citēt
RudeWolf:Draugiem.lv taisa drūmāko kompresiju, lai vietu uz servera neaizņemtu tik ļoti.

Tieši tā! Viņu kompresijas algoritms ir laža. Tāpēc traukbildes jau defaultā jāliek iekšā iekšā pareizā izmērā, un paša sakompresētas. Tad arī tur būs asums.
Publicēts: 20.01.11 12:26
 citēt
RudeWolf:Nu tādam attēlam arī ir jābūt no 50mm f/1.4 objektīva pie f/1.4, nekas traks tas nav. Un tā otra arī izskatās tāda, kādai jābūt asinātai bildei. Protams, ka labāku efektu var panākt, ja asinātu citu slāni un asināšanu padarītu redzamu tikai vajadzīgajās vietās. Citādi sanāk, ka nefokusa vietās izskatās pēc matēta stikla, jo asināšana izceļ trokšņus.

resp. man vajadzeja ar dzešagumiju padzest vietas,kur nevajag asināt?
Publicēts: 20.01.11 12:27
 citēt
Ja par asumu, tad vispār asināšanu ir pieņemts veikt trijās kārtās:
1) konvertējot RAWu uz jepegu (ja bildē jepegā, tad to jau izdara kamera) - lai novērstu asuma zudumus, ko rada optika un "gaismas" konvertācija no analoga signāla uz digitālu kamerā;
2) "kreatīvā" asināšana - atsevišķu kadra daļu asināšana vai blūrošana "mākslinieciskos" nolūkos, var arī izlaist, ja nav nepieciešams (tas ir tas, ko šopā ar slāņiem parasti dara), un
3) izejošā asināšana - asināšana atkarībā no tā, ko ar bildi tālāk darīs - ievietos apskatei internetā vai drukās, un ja drukās, tad uz kā - matēts papīrs, gluds papīrs, kanvas u.t.t. (to veic kā pēdējo posmu bildes apstrādē)
Publicēts: 20.01.11 12:39
 citēt
interesē 3ais posms
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes: