forum.gif
kā top šadas bildes
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / linki / kā top šadas bildes
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 20.01.11 12:41
 citēt
Nu,bet ,sasodīts,tak skaidri un gaiši ir pateikts,ka bildēts ar sigmas sd14.Kādas vēl diskusijas un brīnīšanās, no kurienes bildēs asums?Nezinīšiem iesaku painteresēties par sigmas matricu īpatnībām,tad vairs nebūs jautājumu par asumu.Kanons ražo vissuperīgākos :),visģeniālākos:) un vislabākos:) fotoaparātus pasaulē,bet džinkstošu asumu smalkās detaļās gan no tiem aparātiem nevajadzētu gaidīt,viņiem tāds datu apstrādes algoritms,ka sīkas,mazkontrastainas detaļas,tiek nokautas reizē ar trokšņiem,lielās detaļas un kontrastainās kontūras tiek uzasinātas.Ja objektīvs uzzīmēs sīkas faktūras kontrastaini,tad kameras tās pastiprinās,ja tās pašas detaļas būs mazkontrastainas,tad kamera tās nokaus reizē ar trokšņiem.

P.S. tik maza izmēra bildes nav nekāds asuma kritērijs,tur svarīgi,pēc samazināšanas uzasināt un sagatavot bildi,tā lai weblapa to bildi vairs nesamazinātu un nepārspiestu mazāku.Tieši tas pats ir spēkā arī bildi drukājot,neļaut drukmašīnai mainīt bildes izmērus,pat ne par 1 pikseli,tad viss asums arī saglabāsies.
Publicēts: 20.01.11 12:43
 citēt
Selektīvajai asināšanai vajag vairākus slāņus- oriģinālu un izmainīto slāni. Tā kā visu oriģinālu pilnībā mainīt nevajag, tad vnk panāk, lai izmainītais slānis parādās tikai atsevišķās vietās.
Publicēts: 20.01.11 12:51
 citēt
Varbūt tomēr ir vērts aiziet uz kādiem gana labiem fotokursiem, lai parādās izpratne par apspriežemās lietas būtību.

"tātad viņa objektiviem ir tas DOF?" Šis topika autores teksts liecina par vēlmi adīt džemperi neizprotot, kas ir kreiliskais valdziņš. :face-grin:
Publicēts: 20.01.11 13:18
 citēt
Sapper:Varbūt tomēr ir vērts aiziet uz kādiem gana labiem fotokursiem, lai parādās izpratne par apspriežemās lietas būtību.

"tātad viņa objektiviem ir tas DOF?" Šis topika autores teksts liecina par vēlmi adīt džemperi neizprotot, kas ir kreiliskais valdziņš. :face-grin:

Tev tagad būs konkrets zobs uz mani,ne?
ja visi butu tik tehniski zinoši, šadi forumi nebutu vajadzigi
vienigi spamot varetu
nu forši-tagad es zināsu mazliet vairāk:face-crying:
Publicēts: 20.01.11 13:19
 citēt
60uz5komats6:Nu,bet ,sasodīts,tak skaidri un gaiši ir pateikts,ka bildēts ar sigmas sd14.Kādas vēl diskusijas un brīnīšanās, no kurienes bildēs asums?Nezinīšiem iesaku painteresēties par sigmas matricu īpatnībām,tad vairs nebūs jautājumu par asumu.Kanons ražo vissuperīgākos :),visģeniālākos:) un vislabākos:) fotoaparātus pasaulē,bet džinkstošu asumu smalkās detaļās gan no tiem aparātiem nevajadzētu gaidīt,viņiem tāds datu apstrādes algoritms,ka sīkas,mazkontrastainas detaļas,tiek nokautas reizē ar trokšņiem,lielās detaļas un kontrastainās kontūras tiek uzasinātas.Ja objektīvs uzzīmēs sīkas faktūras kontrastaini,tad kameras tās pastiprinās,ja tās pašas detaļas būs mazkontrastainas,tad kamera tās nokaus reizē ar trokšņiem.

P.S. tik maza izmēra bildes nav nekāds asuma kritērijs,tur svarīgi,pēc samazināšanas uzasināt un sagatavot bildi,tā lai weblapa to bildi vairs nesamazinātu un nepārspiestu mazāku.Tieši tas pats ir spēkā arī bildi drukājot,neļaut drukmašīnai mainīt bildes izmērus,pat ne par 1 pikseli,tad viss asums arī saglabāsies.

paldies, ļoti vertiga informācija man neko nezinošajai!
Publicēts: 20.01.11 14:07
 citēt
tille-bille:
Sapper:Varbūt tomēr ir vērts aiziet uz kādiem gana labiem fotokursiem, lai parādās izpratne par apspriežemās lietas būtību.

Tev tagad būs konkrets zobs uz mani,ne?
vienigi spamot varetu

'
Bet kā Tu vari forumā kaut ko apspriest, ja nesaproti lietotās terminoloģijas nozīmi. Būs ārkārtīgi grūti taisīt smukās bildes ar mazo asuma dziļumu bez pamatzināžanām un izpratnes fizikā - konkrēti optikā. Citi pasažieri pateica ka jābildē ar maximāli vaļā fragmu. To Tu tagad zini. Bet KĀPĒC šadā situācijā tā ir jābildē, to vienalga nezini. Tāpēc ir jāiet foto kursos un jāmācās no pašiem pamatiem.
Publicēts: 20.01.11 14:26
 citēt
Sapper:
tille-bille: Tev tagad būs konkrets zobs uz mani,ne?
vienigi spamot varetu

'
Bet kā Tu vari forumā kaut ko apspriest, ja nesaproti lietotās terminoloģijas nozīmi. Būs ārkārtīgi grūti taisīt smukās bildes ar mazo asuma dziļumu bez pamatzināžanām un izpratnes fizikā - konkrēti optikā. Citi pasažieri pateica ka jābildē ar maximāli vaļā fragmu. To Tu tagad zini. Bet KĀPĒC šadā situācijā tā ir jābildē, to vienalga nezini. Tāpēc ir jāiet foto kursos un jāmācās no pašiem pamatiem.

paldies! bet to jau ka ar vaļā diagfagmu,ja nemaldos es patu sākumā rakstiju! to es saprotu

mani samulsināja bimbulīši (sacerejos,ka ja nopirkšu 30mm sigmu, mosh man sanaks tādi paši:D)
tas ko es tiešām neiedomajos, ka ar mazu izmēru var panākt tādu asumu, un svarigu informaciju ieguvu par sigmas kameru, nebiju iedomajusies ka tā var atškirties spoguļkameras (jo par tadu sigmu nebiju interesejusies)
tas ka man ir ļoooooooooti daudz vel jāmācas tieši teoriju- pilnigi piekritu.
Publicēts: 20.01.11 14:44
 citēt
DOF vairāk ietekmē objektīva fokālais attālums un tas, uz kādu attālumu uzstādīts fokuss. Plus vēl teleobjektīviem parasti ir neitrālāks bokeh nekā normālajiem un platajiem. Viens piemērs būtu gandrīz jebkuri Sonnar formulas objektīvi.
Publicēts: 20.01.11 14:48
 citēt
Holy fcuk! Es pajēmu izpētīju divas bildes un sitiet mani nost, bez PS vecās filmiņas filtra es tur neko tādu bildēs neieraudzīju. Par kādu asumu te visi lauž šķēpus? Bildēs nav nekāda pārdabiska asuma ko nevarētu iegūt ar unsharp mask, high pass vai kāda nu kuram te ir iecienītā metode, un kas izskatās asi tikai tāpēc, ka apkārt viss ir miglā.
Publicēts: 20.01.11 14:55
 citēt
Ņemam 0,5L ieliekam ribās apkrītam zālē un sākam škilt :):)
Publicēts: 20.01.11 14:56
 citēt
RudeWolf:DOF vairāk ietekmē objektīva fokālais attālums un tas, uz kādu attālumu uzstādīts fokuss. Plus vēl teleobjektīviem parasti ir neitrālāks bokeh nekā normālajiem un platajiem. Viens piemērs būtu gandrīz jebkuri Sonnar formulas objektīvi.

Tikai nevajag atkal sākt te tēmu par to, kas ietekmē DOF, ok? :what:
Publicēts: 20.01.11 14:59
 citēt
CerambyX:
RudeWolf:DOF vairāk ietekmē objektīva fokālais attālums un tas, uz kādu attālumu uzstādīts fokuss. Plus vēl teleobjektīviem parasti ir neitrālāks bokeh nekā normālajiem un platajiem. Viens piemērs būtu gandrīz jebkuri Sonnar formulas objektīvi.

Vjag, vajag...:cry:
Publicēts: 20.01.11 15:00
 citēt
Lunis:Ņemam 0,5L ieliekam ribās apkrītam zālē un sākam škilt :):)

a variants! :bad_smile:
Publicēts: 20.01.11 15:12
 citēt
tille-bille:

Jā, mācīties ir baigi svētīgi, ļoti nepieciešami un tā... taču kaut kā man ir priekšstats, ka cilvēkam, kas piedāvā fotopakalpojumus par maksu, būtu tā kā jāzina drusku vairāk un šādi jautājumi (vai šim objektīvam ir DOF utt) nebūtu jāuzdod... Ok, tas tiešām varbūt esmu tik es tāds kautrīgs tipiņš, bet man būtu kauns piedāvāt cilvēkiem bildēties par maksu, ja es zinātu, ka es par foto lietām neko daudz nejēdzu... :shame:
Publicēts: 20.01.11 15:20
 citēt
Nav tur ne kas sarežģīts tas džeks ari visu apraxta ka taisa

devetpan.com...

galvenais ir gaišie stikli uz vaļēja caurunma
Publicēts: 20.01.11 15:26
 citēt
CerambyX:
tille-bille:

Jā, mācīties ir baigi svētīgi, ļoti nepieciešami un tā... taču kaut kā man ir priekšstats, ka cilvēkam, kas piedāvā fotopakalpojumus par maksu, būtu tā kā jāzina drusku vairāk un šādi jautājumi (vai šim objektīvam ir DOF utt) nebūtu jāuzdod... Ok, tas tiešām varbūt esmu tik es tāds kautrīgs tipiņš, bet man būtu kauns piedāvāt cilvēkiem bildēties par maksu, ja es zinātu, ka es par foto lietām neko daudz nejēdzu... :shame:
Nepareizs priekštats. Tehniķim būtu jāzin viss par tehniku, bet fotogrāfam svarīgas ir citas zināšanas. Kas ir dof?
Publicēts: 20.01.11 15:27
 citēt
tille-bille:
resp. man vajadzeja ar dzešagumiju padzest

Nē! "Dzēš" un "atjauno" ar otu (brush) www.youtube.com...

P.S. Vari ņemt līdzi savu vīru, kad nāksi mācīties par kotletēm!
Publicēts: 20.01.11 15:30
 citēt
tille-bille: ja nopirkšu 30mm sigmu, mosh man sanaks tādi paši

Uz tik muļķīgas (patērētāju) domāšanas arī balstās viss šis "pirkšu 50D, būs labākas bildes!" aparātu ražotāju bizness.
Publicēts: 20.01.11 15:34
 citēt
tille-bille:nebiju iedomajusies ka tā var atškirties spoguļkameras

Viņas TĀ nemaz arī neatšķiras, tās ir pilnīgākās muļķības!!! Ja mēs samazinam attēlu no 3000 px uz 600, tad mikrokontrastam sākuma attēlā vairs nav nekādas nozīmes, jo mazā attēla pikseļi salīdzinoši pret lielo ir neskaitāmas reizes interpolēti (bicubic).
Publicēts: 20.01.11 15:50
 citēt
CerambyX:

Publicēts: 20.01.11 15:55
 citēt
Visiem super puper gudrīšiem iesaku nolikt puķītei aizmugurē lampiņu (vai citu gaismas objektu, piem uz loga), nofočēt, un tad paskatīties, kāda tad detalizācija sanāk tai puķītei ŠAIPUS, (ēnas pusē)! Melns viss ko? Ēnā? Tad pričome te Sigma vai Šmigma? Ne tajā virzienā rociet, draugi!!! Jāsāk ar izpratni par gaismu, tad biški jāiebrauc šopā, un TAD tādas bildes varēs ščolkāt kā riekstus ar JEBKURU spoguļkameru un vislētāko fiksu!!!!!
Publicēts: 20.01.11 15:56
 citēt
RudeWolf:

Sūdu būšana tā i-atkarība, vai ne!? Arī sieva dusmojas? :(
Publicēts: 20.01.11 15:58
 citēt
RudeWolf:

he he. shitais man atsauc atminjaa dienvidparku :super_man:
Publicēts: 20.01.11 16:10
 citēt
Hmmm....diez dofu šopā var pielikt klāt vai nevar? ;)
Publicēts: 20.01.11 16:13
 citēt
:face-devil-grin:DOFu šopā var pielikt ar atsevišķu plugin:face-grin:
Publicēts: 20.01.11 16:14
 citēt
Pateiksi nosaukumu, moš' varu novilkt, citādi man tas(dofs) visu laiku sanāk par īsu....:D
Publicēts: 20.01.11 16:15
 citēt
Publicēts: 20.01.11 16:19
 citēt
imgfoto:Hmmm....diez dofu šopā var pielikt klāt vai nevar? ;)

Ne jau tādu, kurš izskatās pēc objektīva dofffa! Tomēr pa lielam tam tiešām nav nozīmes, sašopēt var visu...bet...ne jau cilvēks, kurš nemāk pat uzšarpot!!!!!!!!!!!!
Publicēts: 20.01.11 16:30
 citēt
Tikai vajag paturēt prātā, ka tā visa asināšana bildei liek izskatīties asākai. Reālā izšķirtspēja nevar tikt palielināta.
Publicēts: 20.01.11 16:33
 citēt
Tomēr jautājumam bija jābūt par gaismām, nevis "objektīvu, kurš taisa bildes"!
Publicēts: 20.01.11 16:56
 citēt
Publicēts: 20.01.11 17:54
 citēt
Te būs kas līdzīgs
kamera 5D MkII
objektīvs Hellios 44

img.fotoblog.lv...
Publicēts: 20.01.11 18:04
 citēt
Te ar līdzīgi, bet ne tik izteikti, jo biju piegriezis fragmu:
www.fotoblog.lv...

6x7, 50mm, kreisajā pusē praktiski saule.
Publicēts: 20.01.11 18:05
 citēt
briedis:Te ar līdzīgi, bet ne tik izteikti, jo biju piegriezis fragmu:
www.fotoblog.lv...

6x7, 50mm, kreisajā pusē praktiski saule.

Jā bet Tev ir filma !! Vanilla taisa uz digu to visu :) Filmai pats par sevi tas vis jau nāk ara:)
Publicēts: 20.01.11 18:15
 citēt
Visiem savu piemēru devējiem priekšplāna fons vispār nav. Ir tikai asums uz objektu, un pakaļpusē blūrs. Kā arī pietrūkst kā jau teicu- gaismiņas, kaut vai no atstarotāja! Tās asās gaismas ir tās, kuras rada mikrokontrastu un asuma sajūtu meitenei, kura izveidoja šo topiku.
Publicēts: 20.01.11 18:28
 citēt
Publicēts: 20.01.11 18:38
 citēt
50L:Visiem savu piemēru devējiem priekšplāna fons vispār nav. Ir tikai asums uz objektu, un pakaļpusē blūrs. Kā arī pietrūkst kā jau teicu- gaismiņas, kaut vai no atstarotāja! Tās asās gaismas ir tās, kuras rada mikrokontrastu un asuma sajūtu meitenei, kura izveidoja šo topiku.

Nu dafai, rādi savu gudrību lietā ne vis kakā te , vispār vis kas ir pateikts Tavā citātā ir pilnīgi aplami, var redzēt ka no bildēšanas ne ko nesajēdz....
Publicēts: 20.01.11 18:48
 citēt
CerambyX:
tille-bille:

nu gluži tev nevaru piekrist,bet tā būtu gara diskusija
viss atkarigs no galarezultāta..
bieži vien cilvekiem ar spēcigām tehniskām zināšanām ir čābigas bildes..un otrādi..
tiesa gan tehnisko zināšanu trūkums var ierobežot sasniegt zināmus tehnikās kvalitates rādijumus saržīģitos gaismas apstākļos vai tml situācijās...
tieši tamdēl esmu nolēmusi pārkāpt pāri savam lepnumam un prašit- kāpēc man nesanak:)
Publicēts: 20.01.11 18:48
 citēt
50L:Visiem savu piemēru devējiem priekšplāna fons vispār nav...

Свет мой, зеркальце, скажи, да всю правду доложи. Я ль на свете всех дурнее, всех ленивей и тупее?
- Ты придурок - спору нет! Но живет еще на свете вот таких, как ты, две трети :haha:
Publicēts: 20.01.11 18:53
 citēt
paldies visiem par komentariem
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes: