forum.gif
canon 400D un 50mm 1.4
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / canon 400D un 50mm 1.4
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 23.01.11 15:02
 citēt
Cau !!

Mans sitas komplekts netaisa bumbulisus !!
kas par vainu ??

farm4.static.flickr.com...
Publicēts: 23.01.11 15:24
 citēt
a ko tad taisa - kvadratinus?
Publicēts: 23.01.11 15:25
 citēt
versatile:a ko tad taisa - kvadratinus?

neko netaisa !

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 23.01.11 15:28
 citēt
Diafragmu pamēģini bišku pievērt - uz kādi 4-5,6.
Publicēts: 23.01.11 15:29
 citēt
rolands1:Diafragmu pamēģini bišku pievērt - uz kādi 4-5,6.

skaidrs , bet tad fons nepludis tik loti :O
Publicēts: 23.01.11 15:32
 citēt
aklais kurlo lasiit maaca...
tak skaidrs, kapec nav... paraugbilde fona ir gaismas avoti, daudzas bildes ir udens laases kuraas atspiid gaisma - tas tad ari taisa rimbuliishus. tev neka tada nav, ir tikai vienmerigi nogaismoti kadri. ir ari dazhi rimbuliishi, bet nu nebus tadi, ka no auto gaismam tumsha pilseta, logiski tak.
un pieverot fragmu rimbulishi paliek mazaki un nesmukaki.
Publicēts: 23.01.11 15:37
 citēt
Aiznes uz Canon servisu.
Publicēts: 23.01.11 15:40
 citēt
RudeWolf:Aiznes uz Canon servisu.

...un servisā zīmē rimbulīšus?:face-grin:
Publicēts: 23.01.11 16:56
 citēt
versatile:aklais kurlo lasiit maaca...
tak skaidrs, kapec nav... paraugbilde fona ir gaismas avoti, daudzas bildes ir udens laases kuraas atspiid gaisma - tas tad ari taisa rimbuliishus. tev neka tada nav, ir tikai vienmerigi nogaismoti kadri. ir ari dazhi rimbuliishi, bet nu nebus tadi, ka no auto gaismam tumsha pilseta, logiski tak.
un pieverot fragmu rimbulishi paliek mazaki un nesmukaki.

Nezinu gan , panemu canon 550D ar kitu 18-55mm is , pagriezu pret egliti kameru uzliku neasu un uzreiz bumbulus no egles lampinam uzimeja , nekada sakara tur ar udeni nav,
Publicēts: 23.01.11 17:01
 citēt
lasiit laikam nemaak jaunais cilveeks.
nu tad pardod man par 50ls to sabojato 400d ar 50/1.4 un peerc 550d ar 18-55 is...
Publicēts: 23.01.11 17:02
 citēt
a ja nopietni - GAISMAS avotus vajag bilde. katrs gaismas avotinjsh dod punktinju :) un udens piliens bija tikai piemers ka gaismas avots var but ari atstarojoties. tapat atstaroties var pret dajebko...
Publicēts: 23.01.11 17:13
 citēt
Lūk visiem krēmīgā bokeh meistariem- lai nesaiet sviestā. Zeiss publikācija par DOF un Bokeh, manuprāt pati pilnīgākā publikācija šajā jomā-

www.zeiss.com...
Publicēts: 23.01.11 18:03
 citēt
RudeWolf:Lūk visiem krēmīgā bokeh meistariem- lai nesaiet sviestā. Zeiss publikācija par DOF un Bokeh, manuprāt pati pilnīgākā publikācija šajā jomā-

http://www.zeiss.com/C12567A8003B8B6F/EmbedTitelIntern/CLN_35_Bokeh_EN/$File/CLN35_Bokeh_en.pdf

kruts!!
Publicēts: 23.01.11 19:56
 citēt
spaiks:Cau !!

Mans sitas komplekts netaisa bumbulisus !!
kas par vainu ??

http://farm4.static.flickr.com/3179/2691361069_d548c335c7.jpg

reku kungam Leica ar f0.95 Nokton ar niķojās - to ir bumbulīši, to nav - tas no tā, ka bobenārijs galvu groza

kautgan ko tur iedziļināties - galvenais ir darīt ne domāt
Publicēts: 23.01.11 20:05
 citēt
Vo vo- a tur čalis 10 štukas zaļo par objektīvu izmetis, kamēr šeit viens čīkst par savu divsimt latu stikliņu.
Publicēts: 23.01.11 20:19
 citēt
Tas viss štrunts kā es smējos par specu texstiem par šito Plinšuka

Kādas tik tēorijas sieragalvas neizvirzija kā tas iegūts , es biju bez iekšām:):)
Starp citu krutāk vēl ir ar "Gaļasmašinu" tas ir Rodenstock Imagon stiklu:):)
Publicēts: 23.01.11 20:36
 citēt
Lunis:Starp citu krutāk vēl ir ar "Gaļasmašinu" tas ir Rodenstock Imagon stiklu :) :)

Māmiņai ar ir f4/150mm soft gaļasmašīna - pašam tāds - tiesa parauga bilde softa fīlingam ne kontrastpunktiem, bet virs glāzes var redzēt

Publicēts: 23.01.11 21:16
 citēt
Nu nez, mani apmierina rimbuliishi ar 50 1.4
Domaaju, ka to forma un lielums atkariiga no gaismas avota lieuma, virziena
un arii diafragmas atveeruma...
Publicēts: 23.01.11 21:39
 citēt
Ilmiss:Nu nez, mani apmierina rimbuliishi ar 50 1.4

ja grib bildēt, tad domāt vajag precīzi ne aptuveni - rupji sakot *zināt*

atcerējos tiko skolnieku - puisim padsmit gadi, pāris mēnešus pie manis mācās bildē ar latus 30 vērtu vecu sony ziepi - šī kartiņa nav izņēmums:

mok topika autoram samainīties ar šo kamerām?
Publicēts: 23.01.11 22:05 labots
 citēt
Labi paldies visiem gudriniekiem , un ari tadiem kas kko jedzigu uzrakstija (rock)
Publicēts: 23.01.11 22:25
 citēt
Maris:
Ilmiss:Nu nez, mani apmierina rimbuliishi ar 50 1.4

ja grib bildēt, tad domāt vajag precīzi ne aptuveni - rupji sakot *zināt*

atcerējos tiko skolnieku - puisim padsmit gadi, pāris mēnešus pie manis mācās bildē ar latus 30 vērtu vecu sony ziepi - šī kartiņa nav izņēmums:

mok topika autoram samainīties ar šo kamerām?

Reizeem, ja zina pamatprincipus par gaismu un foto, pietiek ar logjisko domaashanu, lai dabuutu labu bildi :) ;)
Publicēts: 23.01.11 22:41
 citēt
Ilmiss:Domaaju, ka to forma un lielums atkariiga no gaismas avota lieuma, virziena
droši domā, ka arī no diafragmas formas!
Publicēts: 23.01.11 23:42
 citēt
haralds:
Ilmiss:Domaaju, ka to forma un lielums atkariiga no gaismas avota lieuma, virziena
droši domā, ka arī no diafragmas formas!

nebūs šoreiz Harald taisnība - pareizāksakot pustaisnība

A. fragma var būt kaut ne melna, bet spīdīga misiņa, kā daļai krievu midi platleņķu, + vienalga kādu un cik lapiņu, vai pat dubultfragma no cepumu spiežamā šablona sirdes vai zaķa formā - ja nefokusā nebūs kontrastainu punktu, tad ne topika autoram, ne ar kādam citam neviens stikls tos *bumbulīšus* nezīmēs - tur tad arī primārā šīs diskusijas problēma.

B. ir stikli ar 5 lapiņu fragmām kas atvērtā veidā taisa ideālu apli un ir hiperdārgi kinostikli vai mazākdārgi lielā formāta stikli ar 12-24 lapiņām kas, pie maksimālā, atvēruma arī taisa zobainu rimbuli... nikonam jaunie, lētie platleņķi ar padaudz lapiņām taisa bokē no kā zobi sāp - apgalvojums *jo vairāk lapiņu jo smukāks zīmējums* iztur kritiku vairumā, bet ne visos gadījumos.
Publicēts: 24.01.11 00:07 labots
 citēt
Vis pirms, paraugbilde ar bumbuliem ir vis ticamak uz FF taisīta uz cropa , vispar labāk bumbuļo F1.8 vai Hellios ne ka F1.4. Tālak gaismas attalums, cik tie bumbuļi ir tālu tas ari atkarīgs. Bet tadus bumbuļus ka suņam apkārt ar 40mm nedabūsi tas ir spec stikls, ka ari sirsniņas taisa vai nu ar gumijas lensbeybi vai ar stiklu kuram caurumaina tada ka fragma liekas. Uz barona ielas redzēju veikala laiku atpakaļ.
Ja stikls neapmierina labprat to 50mm F1.4 nopirkšu par saprātīgu cenu.
Publicēts: 24.01.11 00:50
 citēt
Lunis:Tas viss štrunts kā es smējos par specu texstiem par šito Plinšuka
Kādas tik tēorijas sieragalvas neizvirzija kā tas iegūts , es biju bez iekšām:):)

www.diyphotography.net...
Publicēts: 24.01.11 01:36
 citēt
Sapper:
Lunis:Tas viss štrunts kā es smējos par specu texstiem par šito Plinšuka

http://www.diyphotography.net/diy_create_your_own_bokeh

Tas ir sen atpakaļ provets, ta pat ka uz UV filtri uzlīmēt pa vidu melnu izolacijas apli aptuveni 10mm radiusa
Bet nu ar to uzmavu nu ta ne visai kas sanak, jopriekšplāns nav tads ka gribetos.
Publicēts: 24.01.11 11:26 labots
 citēt
Maris:
haralds:droši domā, ka arī no diafragmas formas!

nebūs šoreiz Harald taisnība - pareizāksakot pustaisnība

fragma var būt spīdīga misiņa, bet tik glupus gadījumsus (kā tādus, kuri atrodas ārpus apgabala, kurā strādājam!) neaplūjoju. platajam Kijevam šaurajam ar Nikona bajoneti.
ja nefokusā nebūs kontrastainu punktu, tad nezīmē un vsjo, aprotams.
stikli ar 12-24 lapiņām kas, pie maksimālā atvēruma arī taisa zobainu rimbuli ... tas iet cauri, ja maksimālais atvērums kādu iemēslu dēļ nav maksimālais, reiz gaismas stari tomēr ķerās aiz fragmas.
bokē no kura visvairāk [man]zobi sāp - tajās krievu kamerās, kurām slēdzis apvienots ar fragmu un kura forma tipa neregulārs rombs ar ieleiktām malām. :anger:
"jo vairāk lapiņu jo smukāks zīmējums" iztur kritiku vairumā, bet ne visos gadījumos.
nuka! atkarājās, vai fragma kā miera laiku objektīviiem pie jebkuras fragmas vērtības veido [gandrīz] precīzu apli, n-stūri vai n-stūrainu zvaigzni, nu n-stūri ar viegli ieliktām malām.
Publicēts: 25.01.11 12:23
 citēt
pa 50Ls atpirkšu to defektīvo objektīvu :)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):