forum.gif
Pentax k-x
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pentax k-x
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 28.01.11 16:42
 citēt
Chew:Te nu gan aizgājis beztēmā,bet nu par to pentax`u ( :D ) - no citiem esmu dzirdējis ,ka Canonam tikai serviss Latvijā un pentaxu nebūtu labi te ņemt. Ko jūs domājat? Man viens cilvēks arī teica ,ka būs problēmas ar objektīviem,kā tad īsti būtu?

Elkors ir oficiālais Pentaxa dīleris Latvijā, un Elkora grupā ietilpstošais Baltijas servisa centrs oficiālais serviss. Apskaties Elkor plazā - pilns plaukts ar objektīviem, pie tam Elkorā sarunājot cenu, var dabūt lētāk kā jebkurā Latvijas intenetveikalā. Es vienam objektīvam pat dabūju 25% atlaidi salīdzinot ar vitrīnas cenu. Faktiski, Elkorā sarunājot cenu ar pareizo pārdevēju var dažas Pentax preces dabūt gandrīz par ASV cenām.
Uz vietas gan jau neko daudz viņi nelabo un sūta prom, laikam uz Somiju, tik advancēts kā canonam laikam tas serviss uz vietas nav, bet nu tas neko būtiski tāpat nemaina.
Publicēts: 28.01.11 18:33
 citēt
Latvijā uz vietas remontē tik Canonus, Nikonus arī ved uz Holandi, bet vai tad no tā kāds pentaxists vai nikonists būtu pakāries?
Publicēts: 28.01.11 22:25
 citēt
+++ RobertsJ par Elkor
Spriežot pēc personīgās pieredzes un informāciju forumos par problēmām, tad izskatās ka Pentax problēmu krietni mazāk kā citiem ražojumiem, kaut gan brends nav tik izplatīts lai izteiktu šādus secinājumus.
Publicēts: 30.01.11 00:17
 citēt
Vismaz ar objektīviem jau nu tieši problēmas varētu būt vismazāk...
Publicēts: 30.01.11 02:22
 citēt
Nord:Spriežot pēc personīgās pieredzes un informāciju forumos par problēmām, tad izskatās ka Pentax problēmu krietni mazāk kā citiem ražojumiem, kaut gan brends nav tik izplatīts lai izteiktu šādus secinājumus.

Mhh..negribu liet eļļiņu ugunī, bet sorrī, kā bijušais Pentaxists gribētu teikt, ka tā gluži naffff :bad_smile:

Ja paskatamies procentuāli pret lietotājiem un problēmiņām, tad cipars nemaz nav tik mazs, kā arī pēdējo dažu gadu objektīvu cenu celšanās...:face-wink: var jau būt, ka Hoijas onkulis vienkārši pārlicis prioritātes, bet tas personīgi man pielika treknu punktu, un es lēni bez steigas aizčāpoju uz Nikona nometni, kur ja ar prātu draudzējas var ļoti ekonomiski sadzīvot:grimace: un galvenais- saprast, ka šedevra poga ir viena no tām pogām ko vēl neesi paspējis saprast, nahren tur viņa ir...BET apziņa ir laba :big_smile::big_smile:
Ja nopietni, tad es personīgi N mīlē vairāk par P, jo tas vairāk atbilst man, un arī sekundārā tirgū N % krīt mazāk par P ko es konkrēti izjutu pie nesteidzīgas P pārdošanas:face-wink:

Bet ja esi Pentax fanāts- aparāti labi, ir lietas ko C+N nedabū gatavus vienāda līmeņa aparātos....
Publicēts: 30.01.11 10:15
 citēt
Es, kā bijušais Pentaxists (pārgāju uz Canonu tikai gadījuma pēc), pateikšu, ka C lielāko daļu priekšrocību varu izmantot tikai pateicoties paralēlajiem ražotājiem. Canoņa zūmi ar 2,8 - nu tur vajag miljonāra meitu mīlēt, Pentaxim jau par 300 Ls ir blīvētais K200D, arī kitenieki tādi ir, K-r, kurš pat pie ISO 6400 iet praktiski bez trokšņiem - par 400 Ls. No C stikliem esmu atļāvies tikai 70-400/4, bet pamatzūmi - Tampons un Tokina. P ir štruntīgi ar blicēm, bet man jau arī 580-2 stāv plauktā par rezerves, ikdienā lietoju Metz-58.
Savām, pat ar zināmu zamašku uz profesionālismu, vajadzībām (vietējo avīžu un novadu mājas lapu līmenis) arī Pentaxi nokomplektētu, K5 autofokuss neatpaliek no citiem www.youtube.com... , 16-50/2,8 un Tampons 70-200/2,8, Metz-58 - un uz priekšu!
Ja nebūtu tā sasodītā krīze, kādu miniatūro K-x vai K-r ar Ļimitedu 21 paņemtu vienkārši par kabatā līdznēsājamo.
Publicēts: 02.02.11 00:34
 citēt
ņem Pentax. Par konkrēto gan neko nevaru teikt, bet ar K10D dzīvoju laimīgs. es kā totāls "ļubiteljs" liku uzsvaru uz blīvējumiem, priekšējo un aizmugurējo rullīti (ļoti ērti), svaru (jūt, ka rokās ir aparāts). Nupat arī Metz 48 zipene (Ls 130, jauna) un Tamron 17-50 f/2,8 (Ls 130, jauns) atrisināja pēdējās tehniskās sāpes. Tagad atliek "tikai" trennēties/mācīties...
Publicēts: 02.02.11 00:38
 citēt
tā kā te ir daudz Pentaxistu, tad jautājums/ierosinājums: kā būtu ar kādu Pentaxistu kopīgu tikšanos, pieredzes apmaiņu + praktiskās darbības.
Publicēts: 02.02.11 00:41 labots
 citēt
ja kaads panjem 77mm limited, kuru varu visu dienu testeet un miiljot, tad ar mieru
Publicēts: 02.02.11 00:48
 citēt
...nu jā, man jau likās, ka izdošanās gadījumā man būs tulks nepieciešams...:face-crying:
Publicēts: 02.02.11 10:01
 citēt
Es jau ar lielāko prieku būtu gatavs ar kādu Pentaxistu pakonsultēties,kautko pamācīties no kāda prasmīgāka. Bet vai nez ,vai kāds gribētu tā ar mani..
Jams,es nesapratu kā - tulks? :D
Publicēts: 02.02.11 10:15
 citēt
A kāda vēl atsevišķa Pentaxistu konfesija??? Rīkoties ar pogām un knibuļiem iemācīsies no instrukcijas, bet galvenais - ieraudzīt un nobildēt labu kadru - tas nav atkarīgs no kameras brenda.
Publicēts: 02.02.11 11:03
 citēt
Es par Pentax klubiņu
Publicēts: 02.02.11 16:40
 citēt
tulks - tas tā, lai saprastu ko "gudrajie" runā....
par klubiņu nezinu, bet satikties, iepazīties derētu - tad skati ar klubiņš varētu veidoties. nepiekrītu Schneider, nez vai C vai N objektīvu uz P patestēsi.
Publicēts: 02.02.11 17:20
 citēt
Daļēji nepiekrītu jams..

Ja man būs vēlme notestēt 18-55mm WRIS objektīvu, es sarunāšu ar kādu individuāli, kā šo lietu nodarīt :) Tāpēc taisīt klubu nav īsti lielas nozīmes. Bet tusiņiem ir arī citi klubi/biedrības/organizācijas, kur patusēties ar kameru :)

Klubam varētu būt nozīme, ja es kā tā biedrs varētu ELKORā vai citā objektīvu/aparātu tirgošanās vietā dabūt % nost no summas. % nost no apkopes, remonta utml izdevumiem.
Vai kaut kādu P jauno lietu plusmīnus centralizēta aptaustīšana - teiksim, P netīšām izlaiž konkurentu C/N 20mmf2 vai C/N 85mmf1.2, par kuru kluba biedri uzzin pirmie un pirmie var pieskārties. :)

Bet šāda kluba noorganizēšanai nepieciešams daudz vairāk darba par idejas uzģenerēšanu - "vajag klubu":face-glasses: :)
Publicēts: 02.02.11 18:46
 citēt
man ir reāla iespēja šo ideju piedāvāt Elkor vadībai, bet nezinu vai man pietiks laika ar to visu ņemties un vai viņiem būs kāda interese.
te citēju sevi: par klubiņu nezinu, bet satikties, iepazīties derētu - tad skati ar klubiņš varētu veidoties....., neko neteicu apgalvojuma formā....
Publicēts: 02.02.11 20:46
 citēt
jams:man ir reāla iespēja šo ideju piedāvāt Elkor vadībai, bet nezinu vai man pietiks laika ar to visu ņemties un vai viņiem būs kāda interese.
te citēju sevi: par klubiņu nezinu, bet satikties, iepazīties derētu - tad skati ar klubiņš varētu veidoties....., neko neteicu apgalvojuma formā....

buutu forshi labaa kompaanijaa kaadu alu iedzert :)
Publicēts: 02.02.11 21:39
 citēt
+Koba
Publicēts: 02.02.11 22:59
 citēt
iesākumam ok! es pats no Rīgas, Āģenes.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >