forum.gif
Pentax k-x
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pentax k-x
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 25.01.11 22:07
 citēt
Sveiki,vēlētos vaicāt jūsu komentārus par šo aparātu. Pašam vēl nav bijusi spogulene,bet domāju,kautkad pāriet.
Šis pentax man ir iekritis acīs,taču ,kā ir ar pentax`a lietošanu Latvijā? Kā ir ar servisu,garantiju?
Vai arī jūs varētu ietiekt kādu citu- canon,nikon.
Publicēts: 25.01.11 22:34
 citēt
Es iesaku Pentaxu... kamēr vēl var, tūlīt saskries nikonisti un canonisti.. :)
Publicēts: 25.01.11 22:36
 citēt
Pinus:Es iesaku Pentaxu... kamēr vēl var, tūlīt saskries nikonisti un canonisti.. :)
:haha:
Publicēts: 25.01.11 22:38
 citēt
Pinus:Es iesaku Pentaxu... kamēr vēl var, tūlīt saskries nikonisti un canonisti.. :)

Pievienojos :D
Publicēts: 25.01.11 22:43
 citēt
reku- kā Tusne- saklausijās visādus nikonistu padomdevējus un tagad kož elkonī, ka neklausīja mani.. :P
Publicēts: 25.01.11 22:44
 citēt
Pinus:reku- kā Tusne- saklausijās visādus nikonistu padomdevējus un tagad kož elkonī, ka neklausīja mani.. :P
Tavā elkonī tak vēl neesmu kodusi! pagaidi, kad pie Tevis ciemā aizbraukšu! :grimace:
Publicēts: 25.01.11 22:44
 citēt

Man ir.. Un drīz uzzināšu, ko šie dara ar garantiju.. Zibspuldzei vairs jauda/kompensācija neregulējas :D
Citādi aparātam nav ne vainas... :) Cilvēki atskatīsies, ja paņemsi rozā :D
Publicēts: 25.01.11 22:49
 citēt
tusne:
Pinus:reku- kā Tusne- saklausijās visādus nikonistu padomdevējus un tagad kož elkonī, ka neklausīja mani.. :P
Tavā elkonī tak vēl neesmu kodusi! pagaidi, kad pie Tevis ciemā aizbraukšu! :grimace:

Vo, kad atbrauksi tad kodīsi savējajā, redzot, cik man objektīvi par lētu naudu.. :D
Publicēts: 25.01.11 22:50
 citēt
Pinus:Vo, kad atbrauksi tad kodīsi savējajā, redzot, cik man objektīvi par lētu naudu.. :D
nelielies te, ja! :bad_smile:
Publicēts: 25.01.11 23:26
 citēt
Es arī iesaku (man nav) bet katrā ziņā 100 reiz labāks par canonu vai nikonu ;)

p.s. protams labākais variants protams ir sony, bet tas tā līdz tam ir jāizaug :big_smile:
Publicēts: 26.01.11 15:34
 citēt
Bzh tev k-x ir ? Cik ,tad ilgi lieto,ka jau vairs nevar kompensāciju uzregulēt ? :D
Publicēts: 26.01.11 15:39
 citēt
Oliss:Es arī iesaku (man nav) bet katrā ziņā 100 reiz labāks par canonu vai nikonu ;)

p.s. protams labākais variants protams ir sony, bet tas tā līdz tam ir jāizaug :big_smile:

K-x matrica itkā esot sony ražojums..
Publicēts: 26.01.11 16:38
 citēt
Chew:Bzh tev k-x ir ? Cik ,tad ilgi lieto,ka jau vairs nevar kompensāciju uzregulēt ? :D

Kopš jūnija :) Un parastā kompensācija strādā. Nestrādā zibspuldzes kompensācija, kas ir dikti, dikti, dikti maza vaina:) (moš izžūs tas aparāts un atkal viss darbosies :D)
Publicēts: 26.01.11 17:23
 citēt
Bzh:(moš izžūs tas aparāts un atkal viss darbosies :D)

Nu var jau ar nepāriet tā vaina, k-x tak it kā nav blīvēts :)
Publicēts: 27.01.11 11:37
 citēt

K-x matrica itkā esot sony ražojums..

visas Pentax peedeejaa laika matricas naak no Sony, bet Pentaxim kkaads smukaaks procesors sanaacis un troksnju algoritmi labaaki (nav tik daudz to Sony plekjaino hroma trokshnju)
Publicēts: 27.01.11 11:43
 citēt
Es arī iesaku pentax:)
Publicēts: 27.01.11 11:57
 citēt
K-x skatumekleetaajaa nav redzami fokusa punkti, biki traucee.
18-55 kit objektiivs diezgan shwaks.

Citaadi forsh aparaats!
Publicēts: 27.01.11 12:09
 citēt
waldis:K-x skatumekleetaajaa nav redzami fokusa punkti, biki traucee.

Tam, kurš lieto tikai centrālo, tas ir atzīmēts, bet kurš lieto plato zonu, nemaz neko nezina par tādu punktu esamību un skaitu.
Vispār jau foto.ru raksta, ka tieši Pentakša kitenieks esot no labākajiem.
Publicēts: 27.01.11 12:23
 citēt
Schneider:
waldis:K-x skatumekleetaajaa nav redzami fokusa punkti, biki traucee.

Tam, kurš lieto tikai centrālo, tas ir atzīmēts, bet kurš lieto plato zonu, nemaz neko nezina par tādu punktu esamību un skaitu.
Vispār jau foto.ru raksta, ka tieši Pentakša kitenieks esot no labākajiem.

foto.ru ir par PENTAX DA 18-55 II, bet, vismaz elkoraa tirgotie, kit objektiivi ir PENTAX DA 18-55.
Skatu mekleetaajaa NAV neviena izgaismotaa fokusa punkta. Mazais zaljais apakshaa neskaitaas.

Bet tie ir tikai mani noveerojumi :).
Publicēts: 27.01.11 12:30
 citēt
Esmu diezgan daudz bildējis ar meitas K110D ar veco kitu - izcili prīmā stikliņš. Par fokusa punktu - vai tad skatumeklētāja centrā ar iekavām nepietiek? Precīzas krusta robežas nav nevienai kamerai nevienā skatumeklētājā.

Publicēts: 27.01.11 12:37
 citēt
waldis:
foto.ru ir par PENTAX DA 18-55 II, bet, vismaz elkoraa tirgotie, kit objektiivi ir PENTAX DA 18-55.

Pārliecināts? K-x un K-r vajadzētu tirgoties ar DA 18-55 L, kas optiski ir tāds pats kā 18-55 II, bet ar plastmasas bajonetes stiprinājumu un laikam komplektā nenāk saules blende, un nav QuickShift. Pirmo 18-55 manuprāt jau sen vairs neražo, un arī otro, ražo tikai šito L lētajām kamerām, un blīvēto WR versiju blīvētajām kamerām.
Publicēts: 27.01.11 12:38
 citēt
pa tiem punktiem droshi vien domaats tas, ka vinji neizgaismojas:face-sad:
Publicēts: 27.01.11 12:43
 citēt
martins_goncars:pa tiem punktiem droshi vien domaats tas, ka vinji neizgaismojas:face-sad:

A nafik tas vajadzīgs? Es lietoju tikai centrālo, par citiem pat lāgā nezinu, kā pārslēgt...
Publicēts: 27.01.11 12:50
 citēt
Schneider:
martins_goncars:pa tiem punktiem droshi vien domaats tas, ka vinji neizgaismojas:face-sad:

A nafik tas vajadzīgs? Es lietoju tikai centrālo, par citiem pat lāgā nezinu, kā pārslēgt...

iemaacies un buus riktiigi labi :)
it iipashi starp centraalo un vienu pa labi vai 1u uz augshu, uzreiz var aatraak un smukaak cilveecinjus sabildeet, platlenkjim gan shaada ekstra nav vajadziiga un nesteidziigam darbam arii nee
Publicēts: 27.01.11 12:55
 citēt
Tad tas ir tikai steidzīgam darbam? Kas ir ātrāk - piefiksēt AF ar centrālo un pārkadrēties vai dzenāt pa kadru punktus, sevišķi vēl, ja to izvietojums nekādīgi nesakrīt ar cilvēciņiem kadrā?
Publicēts: 27.01.11 13:04 labots
 citēt
Schneider:Tad tas ir tikai steidzīgam darbam? Kas ir ātrāk - piefiksēt AF ar centrālo un pārkadrēties vai dzenāt pa kadru punktus, sevišķi vēl, ja to izvietojums nekādīgi nesakrīt ar cilvēciņiem kadrā?

piefikseet ne vienmeer ir aatri, it iipashi, ja mainaas kadri ko kjert, visi skrien, kustaas, tur shitur - haoss - vaajpraac, es vnk saku, ka ir briizji, kad vajag paarsleegties starp punktiem, ja veel notiek kkas interesants kaa kkaada festu romantika, turklaat visu to bildee ar savu 50ieku, tad panjem uzliec vienu punktu pa labi sabildee visaadus aizsvineejushos ljautinjus vertikaalaa formaataa, tad vienu uz augshu un sabildee ljautinjus horizontaalaa formaataa :) turklaat ne tikai centraalo af punktu var fikseet
Publicēts: 27.01.11 13:15
 citēt
Nu nezinu, katrs laikam dara kā parocīgāk. Es bildēju gandrīz tikai reportāžas, visus festus tik ar centrālo.
Re, kā vecais (pardon, vecmeistars, maestro) blenž uz pusplikiem skuķiem:

Publicēts: 27.01.11 15:16
 citēt
Nez K10 izgaismojas visi punkti , pie kam ljoti parociigi parsleegties no viena uz otru, nenonjemot no acs var paarbiidiit kur vaig.
Publicēts: 27.01.11 17:13
 citēt
Baidos kļūt nepopulārs šajā tēmā, bet padalīšos pieredzē ar nožēlojamo nikon izstrādājumu...51punkta autofokuss ļoti atvieglo reportāžas...:D
Publicēts: 27.01.11 17:16
 citēt
Schneider, Tevis iepostētajā bildē centrs atrodas kreisā augšējā stūri?:)
Publicēts: 27.01.11 17:18
 citēt
es nez par 51 punktu,bet D200 padsmit punkti kaut kādā pusauto režīmā pagaidām nav pievīluši.
Publicēts: 27.01.11 17:19
 citēt
Canon EOS Elan 7, cik esmu lasījis, bija tāds trakais AF, kur punkts izvēlējās atkarībā no tā, kur fotogrāfs skatās. Ja tāds būtu Nikon 51 punkta sistēmai, tad viss būtu bumbās. Un arī, ja punkti būtu pa visu kadru.
Publicēts: 27.01.11 17:47
 citēt
RudeWolf:Canon EOS Elan 7, cik esmu lasījis, bija tāds trakais AF, kur punkts izvēlējās atkarībā no tā, kur fotogrāfs skatās. Ja tāds būtu Nikon 51 punkta sistēmai, tad viss būtu bumbās. Un arī, ja punkti būtu pa visu kadru.

Shausmas ! tad jau to fotograafu bildees kas bildee neapgjeerbtas meitenes uzreiz buus redzams uz ko vinji skataas :D :D
Publicēts: 27.01.11 18:40
 citēt
imgfoto:centrs atrodas kreisā augšējā stūri?:)

Nē. Tikko riktīgi apskatīju veselo, bez resaiza, bildi, asums uz Paula seju, tik tie skatuves dūmi traucē.
Bet vispār hvz, ja dejotāja nekustētos, varbūt arī viņa būtu asa, slēdža ātrums pēc ekzifa - 1/25.
Publicēts: 27.01.11 22:30
 citēt
Hmm.. kā var nokontrolēt 51 autofokusa punktu? Aparāts pats izdomā, uz kuru fokusēties? :)
Publicēts: 27.01.11 22:39 labots
 citēt
RudeWolf:Canon EOS Elan 7, cik esmu lasījis, bija tāds trakais AF, kur punkts izvēlējās atkarībā no tā, kur fotogrāfs skatās.

nu, nebija neko mega ērta tā sistēma, noderīga tik dažos apstākļos, bet baigā slodze acij. tikko izdomāsi kadrējumu pačekot tā čau, fokus...
Publicēts: 27.01.11 22:56
 citēt
Pinus:Hmm.. kā var nokontrolēt 51 autofokusa punktu? Aparāts pats izdomā, uz kuru fokusēties? :)

Hā! Bet ir man laba sajūta sirsniņā, kad saprotu, ka man ir 50 neizmantotu fokusa punktu.
Publicēts: 28.01.11 08:56
 citēt
RudeWolf:
Pinus:Hmm.. kā var nokontrolēt 51 autofokusa punktu? Aparāts pats izdomā, uz kuru fokusēties? :)

Hā! Bet ir man laba sajūta sirsniņā, kad saprotu, ka man ir 50 neizmantotu fokusa punktu.

+++
Izgaismoti fokusa punkti ir fine, bet runa iet par sākuma līmeņa spoguļ kameru nevis ziepi ar seju detektora fīču. Fokusa apstiprināšana strādāja filminiekiem un PENTAX strādā ar visiem objektīviem ko var dabūt virsū pat bildējot makro ar apgrieztu otrādi objektīvu.
Savu cenu vērta kamera, mīnus nav zināma PENTAX perspektīva, vai būs FF? Vai jaunie īpašnieki neizvēlēsies mērķa auditoriju kurai nepieciešami dažādās krāsās sākuma līmeņa kameras ar līdzvērtīgu optiku
Publicēts: 28.01.11 15:29
 citēt
Te nu gan aizgājis beztēmā,bet nu par to pentax`u ( :D ) - no citiem esmu dzirdējis ,ka Canonam tikai serviss Latvijā un pentaxu nebūtu labi te ņemt. Ko jūs domājat? Man viens cilvēks arī teica ,ka būs problēmas ar objektīviem,kā tad īsti būtu?
Publicēts: 28.01.11 15:55
 citēt
www.pentax.jp...

Baltijas Servisa Centrs

Brivibas str. 201. Riga. LV1039

* (371)-6-70-70-520
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >