Zenit pēc būtības ir tāds pats filmu aparāts, kā jebkurš cits, tāpēc viņam der jebkura 35 mm fotofilma. Būtiskāk ir izvēlēties - melnbaltā vai krāsu, kur un ko fotogrāfēsi un attiecīgi kādas jūtības filma būtu piemērotāka. Ja nevari izdomāt, ņem jebkuru lētāko krāsu filmu ar ISO 200 un sāc trennēties.
doma par Zenit man radās pagājušo nedēļ ,kad parvācot dzīvokli atradu ZENIT fotoaparātu ,kurā vēl bija filmiņa , tadēļ radās jautājums vai mūsdienīgās KODAK filmiņas vispār der PSRS laika fotoaparātā
par vecajiem taisniiba, attieciibaa uz otro - taadu nebija
r0bert0: kādu filmiņu labāk izmantot ZENIT fotoaparātiem?
izmanto dajebkaadu (35mm), bildeet ar zeniitu taa ir izmesta nauda filminjaas.
priekaa
nu nez, ir izbēldēta sauja ar dipiem ar zenītu, neredzu dižu atšķirību starp Minoltu, Yashicu vai vēl tur ko. Ok, slēdža diapozons īss, bet pārējais...
Nu vai tad nepietiks katru dienu nabaga zeņitčikus apspriest?Man pēc Zenīta bija Praktica,tad AE-1 Canons un tikai tad 5-ais.Būtisks lēciens un ļoti liels uz augšu bija starp Prakticu un AE-1.Es runāju par bildes kvalitāti.Ergonomiskā ziņā neesmu turējis rokās neko labāku par 5-o ar gripu.Varbūt arī pieradums.5D man liekas drusku ne tik parocīgs.
shauttra:neredzu dižu atšķirību starp Minoltu, Yashicu vai vēl tur ko. Ok, slēdža diapozons īss, bet pārējais...
1 kadr galu 2X ilgāk gaismo, kā 2., kadrā wiskā 1,5X vairāk, kā uz matstikla + jāspiež ar 3X lielāku spēku, kā "aparāts" pats sver un kad nospied, lec ārā no nagiem.