Sveiki spečuki! Tā kā beidzot pārdevu savu S5 IS, ar kuru mācījos fočēt ~ 3 gadus, pienācis laiks iegādāties spoguļkameru un objektīvu. Biju izlēmis ņemt 550D kopā ar kādu puslīdz universālu objektīvu sākumā, jo budžets nav pārāk liels. Gribēju dzirdēt atsauksmes par 18-135mm IS, kas it kā iekļautos budžetā, bet tam nav USM. Otra opcija būtu 28-135 IS USM. Kādi būtu šo objektīvu plusi un mīnusi iesācējam? Budžets ~600 Ls
ni taa, kam nosaukumaa burti IS, jeega ir gan. Labu bildi ārā dod, vienīgā vaina, ka patumšs. Filmeshanai labi der pagaishie stikli a la 50/1.8 - speles ar DOF, utt. butu labi, ja visiem stikliem butu konstanta diafragma. Sakuma nosauktie stikli nekas izcils nav... Filmeshanas (ja ta nopietni to darit) komplekta cena bus krietni lielaka neka foto.
Ar IS ir jēga, lēts (tepat no reaktora par kād' 50,00 Ls laikam) un par savu cenu pilnībā lietojams (labāk ne kā kaut kāda kliba Sigma). Un IS ļauj bildēt pietiekoši vājos gaismas apstākļos no rokas, kas nav mazsvarīgi daudzās situācijās.
versatile:ni taa, kam nosaukumaa burti IS, jeega ir gan. Labu bildi ārā dod, vienīgā vaina, ka patumšs.
Manuprāt IS vairāk nekā kompensē līdzvērtīgu zūmu ar F/2.8. Izņemot DOF faktoru, bet īsajiem zūmiem tas nav tik būtiski, tam lai piepērk tavu mīļo 85mm.
versatile:ni taa, kam nosaukumaa burti IS, jeega ir gan. Labu bildi ārā dod, vienīgā vaina, ka patumšs. Filmeshanai labi der pagaishie stikli a la 50/1.8 - speles ar DOF, utt. butu labi, ja visiem stikliem butu konstanta diafragma. Sakuma nosauktie stikli nekas izcils nav... Filmeshanas (ja ta nopietni to darit) komplekta cena bus krietni lielaka neka foto.
Filmēšana nav pašmērķis, bet gan kā opcija, ja kādreiz savajagas, lai ir... Es ļoti labi saprotu, ka neviens sakarīgs fotogrāfs ar vienu stiklu nevar iztikt, mana doma ir tāda, ka es labāk sākumā paņemu vienu puslīdz jēdzīgu stiklu, nekā divus švakus. Bet varbūt man nav taisnība, tādēļ arī jautāju Jūsu viedokli
18-135 lietoju, tas neUSM nav traģiski, fokusējas TIKPAT ātri kā 17-85 USM, un gandrīz tikpat klusi. IS savus 3 stopus kompensē godam. Vienubrīdi bij 18-200, to gan neiesaku. lai veicas. 28-135 uz kropa būs pa šauru platajā galā... pie kam taisīts šis priekš filmeniekiem, un amerikas prērijām
2.8 ir citi bonusi, tai skaita AF sistemas darbiiba, tas pats DOF. 85 nerakstaas budzhetaa. bet tas tiesham ir super stikls portretiem. Shodien ka reizi skatijos vecaas bildes uznjemtas ar to... Supaa! japanjem kkad bus nikona versija patesteet.
versatile:ni taa, kam nosaukumaa burti IS, jeega ir gan. Labu bildi ārā dod, vienīgā vaina, ka patumšs.
Manuprāt IS vairāk nekā kompensē līdzvērtīgu zūmu ar F/2.8. Izņemot DOF faktoru, bet īsajiem zūmiem tas nav tik būtiski, tam lai piepērk tavu mīļo 85mm.
Maris:kāda dāma, kas vēlējās tikt pie sociālā dzīvokļa, jo viņai laikam būšot bērns, teica, ka laimīgajam tēvam rezus faktors esot apmēram banāna lielumā
te uz to pašu šniti
Paskaidrosi savu dziļo domu manam necilajam prātam?