Vai ir kāds gugrs un zinoš šajā jomā? Ko man izvēlēties? Parametri ir gandrīz identiski, un negribas maksāt par vārdu kā arī negribas dēļ dažiem latiem nu,...
man jau kaut kā liekas kad ti vārdi Canon un Nikon ir vienādi un maksāsi iespējams kad par abiem... D80 jau ir cita līmeņa kamera, 400D ir iesācēju dSLR
Vai kāds var kādu uzskatāmu piemēru izteikt? Un atiecībā un linkiem ko iemetu - kurš no komplektiem ir vērtīgāks Canon EOS 400D BLACK 18-55 / 55-200 BG-E3 KIT Nikon D80 AF-S 18-135DX KIT?
Šobrīd nerunāju, kā canonists - nikonam ir body un stikls, canom body 2 stikli (kas kopsumā dod vairāk mm) un batery grip, kas ir ļoti laba fīča... spried pats
Šobrīd, protams, nerunājam par stiklu kvalitāti
Es tos canon stiklus pa kapeikām notirgotu (īsti nezinu cik var dabūt, bet moš pa abiem 100 sakasītu), piemestu kaut ko klāt un nopirktu kādu citu vietā...
tie canon stikli ir suudiigi, kas naak klaat 400D, bet tas kas naak tam nikonam klaat ir gana labs. pats esmu izbaudijis. turklaat prieksh D80 arii var dabut battery grip, taa kaa prieksh 400D...
Pats tu invalīds... Nu nezinu... vēl nav bijis neviens jēdzīgs muldētājs, kas spētu man pierunāt tieši kāpēc ņemt sigmas stiklus vai zibspuldzes vai vēl ko tur vēl...
par stikliem nav ko runaat, kvalitaate par stipri zemaaku cenu, bet par zibeneem nezinu, neesmu nekad lietojis sigmas zipenes, esmu tikai stiklus... nesuudzos par stikliem...
Gan jau ka abi aparāti labi ikdienas bildēšanai. Jāizvēlas, tas kurš pašam labāk patīk un ir ērtāks. Un izvēlē var ņemt vērā kādus objektīvus plāno pirkt -- tas arī nosaka to kādu aparātu ņemt
Nu par objektīviem arī es domāju, tie ir tie kuri nāk līdzi aparātam (tādēļ liku linkus ar Objektīviem ) iesākumam jāiemācās ar standarta. Bet nu pēc komentāriem sāku domāt par body. Pirmstam domāju ka var izbraukt lētāk ja objektīvi nāk līdzi,....
Labi, bet vai kāds var ieteikt sigmas objektīvu prēkš canona +/- līdzvērtīgu tam niokona obektīvam. Ar normālām macro iespējām. Ceru ka neizklausos pilnīgi stūlbs
SIGMA AF 24-135/2.8-4.5 ASP C - 210Ls SIGMA AF 17-70/2.8-4.5 DC C - 210Ls Cena citur - 248.63 Ls (salidzini.lv) SIGMA AF 18-200/3.5-6.3 DC C 215Ls Cena citur - 225 Ls (salidzini.lv) Piegāde uz jebkurieni Rīgā bez maksas.
es nostraadaaju gadu latvijas lielaakajaa autorizeetajaa servisaa, man taa nav pirmaa dzirdeeshana, tev droshvien ir, jo taalu no taa staavi un neintereseejies iipashi... kaa nekaa tev ir canon...
es nostraadaaju gadu latvijas lielaakajaa autorizeetajaa servisaa, man taa nav pirmaa dzirdeeshana, tev droshvien ir, jo taalu no taa staavi un neintereseejies iipashi... kaa nekaa tev ir canon...
nu interesētie sjau intersējos bet nu ne tik daudz laikam kā vajag...
Varbūt paskaties uz pentax pusi www.ff.lv... Iesākumā paņem K100D ar KITa labiem stikliem (relatīvs ir viss, bet par Canon toč labāki). Pamācies un nākamajā gadā būs K10D, kas ir advancētāka par K100D, nākamā versija, kuru, ja gribēsi, nopirksi un mazo atstāsi izbraukumiem. Vismaz man ir tāds plāns.
es ar pirms upgreida apsvēru pentaxu, bet gaišas un ātras optikas piedāvājums šiem salīdzinoši necils (vismaz tad, kad gribi reāli nopirkt), bet K10d vēl tagad tā īsti nav parādījies... tā arī paliku pie Canon.
Galu galā, ne jau brendā ir sāls, bet lietošanas priekā.