forum.gif
Trīs vienā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Trīs vienā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.02.11 18:08 labots
 citēt
Ai, da ko par reliģiju - davai par mežiem labāk parunāsim:amazing:

Ja nu vēl kāds nav noskatījies - skarbs un skumjš 'ķinītis' par mūsu mežiem...
english.aljazeera.net...
Publicēts: 03.02.11 19:03 labots
 citēt
chukmasoff:Katoļīem ari liturģijas nav tikai deivkalpojumu kārtība , bet vispār visas baznīcas sistēmas darbība.

arī šajā nozīmē Tavs texts par "evaņģēliju ar visu liturģiju" ir un paliek neloģisks. :)
Publicēts: 03.02.11 19:08
 citēt
Nu ja jau aldžazira sāk par LV mežiem taisīt reportāžas njaaa... Bet vispār nav vairs par ko runāt tā kas nav vairs.
Nu ja pa mežiem ta pa mežiem, meža dziesmiņa

www.youtube.com...
Publicēts: 03.02.11 19:11
 citēt
Sapper:
CerambyX:Ai, da ko par reliģiju - davai par mežiem labāk parunāsim:amazing:

Ja nu vēl kāds nav noskatījies - skarbs un skumjš 'ķinītis' par mūsu mežiem...
http://english.aljazeera.net/programmes/peopleandpower/2011/02/2011211357149645.html
chukmasoff:Katoļīem ari liturģijas nav tikai deivkalpojumu kārtība , bet vispār visas baznīcas sistēmas darbība.

arī šajā nozīmē Tavs texts par "evaņģēliju ar visu liturģiju" ir un paliek neloģisks. :)

Cienīgtēvs izlasi ne tikai evanģēliju un tad parunāsim, pagaidām Taviem textiem es neredzu ne kādu pamatojumu.
Publicēts: 03.02.11 19:37
 citēt
chukmasoff:Skatos apsargs ir sapratis kas ir trīsvienība... Redz laikam ir ari tai trīsvienībai jatic... a ticēt priekš manis kaut kam ir sarežģīti, es vai nu uzticos un zinu ka tas existē vai vienlkarīs cenšos saprast vai tas reāli existē vai neexistē. Jo ticēt var jebkam, bet vai to kam ļaudis tic ir pārbaudijuši un aptaustijuši? Daudzi tic ari zaļajiem cilvēķeļiem,tikai diemžēl tādi nava pie mums atceļojuši, jo atrodamies tādā galaktikas nostūrī, ka lidz mums -как до киева раком .Un tagad ņemam to visu trisvienību un ticību un paskatamies no tā viedokļa nedaudz globālākā mērogā, ne vis te uz to pasaulīti, vai saules sistēmu, bet daudz plašāk uz visumu... Lai vai cik varena tā trīsvienība, tomēr to visu trā aptvert nevar, jo ir neskaitāma bezgalība galaktiku visuma plašumos... Un ja ari tā trīsvienība to visu aptver, tad ļoti šaubos ka tieši kristietiskas ticības mērogā tā var ietekmēt ticīgo dzīvi. Vai Tu pats aizdomājies par baktēriju dzīvi? Jā ietekmēt Tu viņas vari nejauši pat neaizdomādamies katrā mirklī Tu iznīcini miljardiem baktēriju, bet ne ko vairāk. Un mūsu saules sistēma un pat galaktika , es pieļauju visuma mērogos ir ne kas vairāk kā baktērija.... Un ne kāda studēšana gadiem ilgi nedos izpratni par trīsvienību, kuru paši cilvēki ir radijuši , lai būtu kam ticēt.Existē tikai viena kosmiskā enerģija, kurai nav ne kāda sakara ne ar vienu reliģiju, bet kuru varam izmantot katrs sevi atīstot.

Redz.. šī diskusija jau pašā pamatā ir smieklīga. Nezinu ko tu tur esi studējis, bet varēji savu laiku netērēt, neko vairāk par vidējo ateistu nesaproti. Smieklīga jo, faktiski tas būtu tas pats kas tu tagad ietu diskutēt ar matemātikas profesoru par matemātiku kuras izpratne tev ir tik daudz kā vidusskolā. (nēesmu tik ārkārtīgi gudrs, bet zināšanas šajā jomā nestāv līdzi tavām.)
Un izplatījums nav bezgalīgs.
Publicēts: 03.02.11 19:51
 citēt
chukmasoff:
Sapper:

Cienīgtēvs izlasi ne tikai evanģēliju un tad parunāsim, pagaidām Taviem textiem es neredzu ne kādu pamatojumu.

Personiskais uzbraucuens par "cienīgtēvu" mani iepriecina, jo kārējo reizi pierāda Tavas problēmas ar argumentāciju. Izskatās, ka iedvesmu esi smēlies no Léo Taxil :D
Publicēts: 03.02.11 21:26
 citēt
Sapper:
chukmasoff:

Personiskais uzbraucuens par "cienīgtēvu" mani iepriecina, jo kārējo reizi pierāda Tavas problēmas ar argumentāciju. Izskatās, ka iedvesmu esi smēlies no Léo Taxil :D

Protams ka esmu Léo Taxil "Jautro Bībeli " lasijis, un ari O_sho grāmatas esmu lasijis un ne tikai, līdz ar to ļoti skeptiski skatos uz kristietības primitivitāti kura praktiski irJudaisma atvasinājums.
Publicēts: 03.02.11 21:29
 citēt
betas-apsargs:
chukmasoff:Skatos apsargs ir sapratis kas ir trīsvienība... Redz laikam ir ari tai trīsvienībai jatic... a ticēt priekš manis kaut kam ir sarežģīti, es vai nu uzticos un zinu ka tas existē vai vienlkarīs cenšos saprast vai tas reāli existē vai neexistē. Jo ticēt var jebkam, bet vai to kam ļaudis tic ir pārbaudijuši un aptaustijuši? Daudzi tic ari zaļajiem cilvēķeļiem,tikai diemžēl tādi nava pie mums atceļojuši, jo atrodamies tādā galaktikas nostūrī, ka lidz mums -как до киева раком .Un tagad ņemam to visu trisvienību un ticību un paskatamies no tā viedokļa nedaudz globālākā mērogā, ne vis te uz to pasaulīti, vai saules sistēmu, bet daudz plašāk uz visumu... Lai vai cik varena tā trīsvienība, tomēr to visu trā aptvert nevar, jo ir neskaitāma bezgalība galaktiku visuma plašumos... Un ja ari tā trīsvienība to visu aptver, tad ļoti šaubos ka tieši kristietiskas ticības mērogā tā var ietekmēt ticīgo dzīvi. Vai Tu pats aizdomājies par baktēriju dzīvi? Jā ietekmēt Tu viņas vari nejauši pat neaizdomādamies katrā mirklī Tu iznīcini miljardiem baktēriju, bet ne ko vairāk. Un mūsu saules sistēma un pat galaktika , es pieļauju visuma mērogos ir ne kas vairāk kā baktērija.... Un ne kāda studēšana gadiem ilgi nedos izpratni par trīsvienību, kuru paši cilvēki ir radijuši , lai būtu kam ticēt.Existē tikai viena kosmiskā enerģija, kurai nav ne kāda sakara ne ar vienu reliģiju, bet kuru varam izmantot katrs sevi atīstot.

Redz.. šī diskusija jau pašā pamatā ir smieklīga. Nezinu ko tu tur esi studējis, bet varēji savu laiku netērēt, neko vairāk par vidējo ateistu nesaproti. Smieklīga jo, faktiski tas būtu tas pats kas tu tagad ietu diskutēt ar matemātikas profesoru par matemātiku kuras izpratne tev ir tik daudz kā vidusskolā. (nēesmu tik ārkārtīgi gudrs, bet zināšanas šajā jomā nestāv līdzi tavām.)
Un izplatījums nav bezgalīgs.

O vēl viens cienigtēvs, ja jav manas zināšanas ir tik seklas, tad būtu interesanti dzirdēt zinoša lietpratēja viedokli ar dziļākām zināšanām, par šo tēmu. Ja jau iesāki tad ari lūdzu motivē, esmu gatavs uzklausīt.
Publicēts: 04.02.11 15:25
 citēt
Nezinu kā tu šito tagad iztulkosi savā interesantajā loģikā, bet pirms laika te bija komentārs kas skanēja tā: "nepiebarosi to kas nav piebarojams". Papurkšķēt sporta pēc papurkšķēju, apnika. Tu nevis vēlies uzklausīt, bet diskutēt, tas arī viss. Lieka laika tērēšana kuras beigās kāds kadrs secinās, ka redz kāds cenšas uzspiest savu reliģiju(otrā virzienā tas jo divtik stipri darbojas un tur parādās liekuļošana kas bieži tiek ekspluatēta..)
Publicēts: 04.02.11 16:18
 citēt
Par Kanōniem un Naikōniem apnika strīdēties? :)
Publicēts: 04.02.11 16:24
 citēt
betas-apsargs:Nezinu kā tu šito tagad iztulkosi savā interesantajā loģikā, bet pirms laika te bija komentārs kas skanēja tā: "nepiebarosi to kas nav piebarojams". Papurkšķēt sporta pēc papurkšķēju, apnika. Tu nevis vēlies uzklausīt, bet diskutēt, tas arī viss. Lieka laika tērēšana kuras beigās kāds kadrs secinās, ka redz kāds cenšas uzspiest savu reliģiju(otrā virzienā tas jo divtik stipri darbojas un tur parādās liekuļošana kas bieži tiek ekspluatēta..)

Tā visa ir tikai tukša demagoģija, kas attiecas uz viedokli tad es uzklausu jeb kuru viedokli, un ari diskutēju par šo viedokli, jo katram savs viedoklis ir vair;ak vai mazāk vienpusējs, un diskusijās un strīdos kā tik ari notiekas atīstība. Bet ja sēdēsim uzpūtīgi acis bolīdami sakot ka ko jau te es ar kaut kādu planktonu dalīšos savā gudrībā jo esmu tak kaut kas īpaš, tad varu pateikt vienu, tās ir tikai tāda pieblīduša uzpūtīga plamktona pozicija. Bet redz pirī un no mātes miesām nākam mēs visi vienādi, ta ka nav ko te pūst vaigus savā augstprātībā, bet vis maz ko gudru labāk pateikt, ko pagaidām no Tevis neesmu dzirdējis.
Publicēts: 04.02.11 18:37
 citēt
chukmasoff:
betas-apsargs:Nezinu kā tu šito tagad iztulkosi savā interesantajā loģikā, bet pirms laika te bija komentārs kas skanēja tā: "nepiebarosi to kas nav piebarojams". Papurkšķēt sporta pēc papurkšķēju, apnika. Tu nevis vēlies uzklausīt, bet diskutēt, tas arī viss. Lieka laika tērēšana kuras beigās kāds kadrs secinās, ka redz kāds cenšas uzspiest savu reliģiju(otrā virzienā tas jo divtik stipri darbojas un tur parādās liekuļošana kas bieži tiek ekspluatēta..)

Tā visa ir tikai tukša demagoģija, kas attiecas uz viedokli tad es uzklausu jeb kuru viedokli, un ari diskutēju par šo viedokli, jo katram savs viedoklis ir vair;ak vai mazāk vienpusējs, un diskusijās un strīdos kā tik ari notiekas atīstība. Bet ja sēdēsim uzpūtīgi acis bolīdami sakot ka ko jau te es ar kaut kādu planktonu dalīšos savā gudrībā jo esmu tak kaut kas īpaš, tad varu pateikt vienu, tās ir tikai tāda pieblīduša uzpūtīga plamktona pozicija. Bet redz pirī un no mātes miesām nākam mēs visi vienādi, ta ka nav ko te pūst vaigus savā augstprātībā, bet vis maz ko gudru labāk pateikt, ko pagaidām no Tevis neesmu dzirdējis.

Nē, es nēesmu uzpūtigs, galīgi nē. Un neuztveru sevi labāku par citiem kas netic. Vienkārši laiks ir rādijis to, ka diskusijas ir bezjēdzīgas un uzvarēt tajās nevar. To var darīt ja cilvēkam nav savas nostājas(viedoklis var būt, visiem ir, jā.) Vienkārši no iekšienes skatoties kā, kautvai tu, uz to raudzies var redzēt kas viss tiek uztverts ar skepsi un kā kur ir kāds"neapklāts caurumiņš" tam momentā ir rokās, kājas klāt un tas ir tikai svarīgs. (tādi caurumiņi ir abpusēji.)
DIskusijas jau vienmēr ir par Dieva eksistenci, bet klāt tiek pīta reliģija, tas nav viens un taspats. Es varētu ļoti daudzus šādus mmomentus apstāstīt.
Publicēts: 04.02.11 19:02
 citēt
Cienījamais- diskusija nav sacensības, bet viedolļu apmaiņa. Runa gāja no paša sākuma ne vis par Dieva existenci bet par kristiēšiem un trīsvienību. Vienkarši ar tevi paliek garlaicīgi, Tu tikai purkšķēt vien vari...
Publicēts: 04.02.11 19:45 labots
 citēt
chukmasoff:Cienījamais- diskusija nav sacensības, bet viedolļu apmaiņa. Runa gāja no paša sākuma ne vis par Dieva existenci bet par kristiēšiem un trīsvienību. Vienkarši ar tevi paliek garlaicīgi, Tu tikai purkšķēt vien vari...

Labi, sāksim no sākuma..
Kāda tava nostāja par Dievu? BEZ reliģijas.
Publicēts: 04.02.11 20:05
 citēt
betas-apsargs:
chukmasoff:Cienījamais- diskusija nav sacensības, bet viedolļu apmaiņa. Runa gāja no paša sākuma ne vis par Dieva existenci bet par kristiēšiem un trīsvienību. Vienkarši ar tevi paliek garlaicīgi, Tu tikai purkšķēt vien vari...

Labi, sāksim no sākuma..

Par Dievu nevar būt nostājas, nostāja jav ir reliģija.
Tā kā Dievu pasniedz dažādas reliģijas un pamatā kristietība ta tā ir tikai un vienīgi ticēšana kaut kam , nu kaut vai gredzenu pavēlniekam vai Hariojam Poterim.
Ir kopējā visuma enerģija , kurai nav jatic, bet kura existē un kura ietekmē visu dzīvo un nedzīvo matēriju visumā. Ne viena reliģija to nemāca. Dažādas austrumu reliģijas to pasniedz kā filosofiju, ar kuras palīdzību šo enerģiju var izmmantot cilvēks.
Publicēts: 04.02.11 20:09
 citēt
chukmasoff:
betas-apsargs: Labi, sāksim no sākuma..

Par Dievu nevar būt nostājas, nostāja jav ir reliģija.
Tā kā Dievu pasniedz dažādas reliģijas un pamatā kristietība ta tā ir tikai un vienīgi ticēšana kaut kam , nu kaut vai gredzenu pavēlniekam vai Hariojam Poterim.
Ir kopējā visuma enerģija , kurai nav jatic, bet kura existē un kura ietekmē visu dzīvo un nedzīvo matēriju visumā. Ne viena reliģija to nemāca. Dažādas austrumu reliģijas to pasniedz kā filosofiju, ar kuras palīdzību šo enerģiju var izmmantot cilvēks.

Nutā, uzredzēšanos, šeit nav runājamā.
Relīgija nav nostāja, reliģija ir pieeja.
Es protams varu gāzties ar galvu iekšā un tagad mēģināt pārliecināt, bet kā jau teicu, es to nedarīšu.
Publicēts: 04.02.11 20:16
 citēt
šodien pirtī runājām par šo tēmu,izrādās,ka tīrā patiesība ir tikai bībēlē.
Publicēts: 04.02.11 20:22
 citēt
ekoists:šodien pirtī runājām par šo tēmu,izrādās,ka tīrā patiesība ir tikai bībēlē.

Nu nezinunezinu... Esmu lasijis ne tikai Bībeli, un kā tas vis ir pasniedzams tur ta tam pat noticēt pie labākās gribas ir grūti, saprotu ka tas vis ir sibolisms, bet kurš ta tos simbolus ja ne cilvēks ir izdomājis un pieraxtijis?
Publicēts: 04.02.11 20:25
 citēt
nē,nē,tie cilvēki ļoti skaļi mēģināja mani par to pārliecināt....
Publicēts: 04.02.11 20:30 labots
 citēt
ekoists:šodien pirtī runājām par šo tēmu,izrādās,ka tīrā patiesība ir tikai bībēlē.

Ir teikts: "Cilvēka bērns! Kas tu tāds esi, ka gribi ar Dievu tiesāties: Vai gan veidojums drīkst teikt savam veidotājam: kāpēc tu mani tādu esi radījis? P.V.R. 8,9"

Un vēl:"Ikkatrs Dieva iedvesmots raksts ir arī noderīgs mācībai, vainas pierādīšanai, labošanai, audzināšanai taisnībā". Ap.Pāvila. 2.vēstule Timotejam 3.16
Publicēts: 04.02.11 20:45
 citēt
ekoists:nē,nē,tie cilvēki ļoti skaļi mēģināja mani par to pārliecināt....

Redz, bērni tic salatētim, lieldienu zaķim un zobu fejai, kad bērni kļūst pieauguši tad tie m''iti izgaist, bet ticet gribas un tad ņem ko sarežģītāku...
Publicēts: 04.02.11 20:53
 citēt
chukmasoff:

Redz, bērni tic salatētim, lieldienu zaķim un zobu fejai, kad bērni kļūst pieauguši tad tie m''iti izgaist, bet ticet gribas un tad ņem ko sarežģītāku...

Nav jau spiesta lieta -ticēt:) Runa ir tikai par jautājuma konsekvenci:) Kāds apgalvo, ka TIKAI bībelē patiesība:), tikai pati Bībele saka ko citu:) Priesteris nevienam pakaļ neskrien:) Parasti notiek otrādi, kad gana daudz ziepes savārīts:)
Publicēts: 04.02.11 20:55
 citēt
chukmasoff:

Tai pašā laikā godu nedara caur trešo personu kost citam:) ja pašam dūšas nav un zināšanu, lai sakarīgi, bez emocijām pamatotu viedokli, kas nav nevienam aizvainojošs. Sorry.
Publicēts: 04.02.11 20:56
 citēt
chukmasoff:Nejauši nācu pie atklāsmes ka kristietībā ir viena no populārākajām reliģijām kur Dievam ir personības dalīšanās. Psiheatrijā to sauc par šizofrēniju, ja personība sadaās divās personībās un vairākās...

nekas nav absolūts, pareizāk manuprāt būtu sacīt nevis dievs radija cilvēku pēc savas līdzības, bet cilvēki radija dievu/s pēc savas līdzības ar visām izrietošajām sekām :big_smile:
Publicēts: 04.02.11 20:57
 citēt
martc:
chukmasoff:Nejauši nācu pie atklāsmes ka kristietībā ir viena no populārākajām reliģijām kur Dievam ir personības dalīšanās. Psiheatrijā to sauc par šizofrēniju, ja personība sadaās divās personībās un vairākās...

nekas nav absolūts, pareizāk manuprāt būtu sacīt nevis dievs radija cilvēku pēc savas līdzības, bet cilvēki radija dievu/s pēc savas līdzības ar visām izrietošajām sekām :big_smile:

Patiesībā, arī šāda pieeja jautājumam ir loģiska cilvēka psiholoģijai.
Publicēts: 04.02.11 21:03
 citēt

Atver jebkura ziņu portāla kriminālvēstis un skaidri redzēsi pie kā noved idejas, ka labā un ļaunā atziņa ir relatīva. :D

Man patīk labāk teiciens, ka Dievs radīja cilvēku pēc savas līdzības, savukārt cilvēks Viņam atmaksāja ar to pašu. :D
Publicēts: 04.02.11 21:03
 citēt
Labi teikts:)
Publicēts: 04.02.11 21:15
 citēt
Pats galvenais,ka cilvēki ir ļoti pārliecināti,par to kāds ir Dievs,nesaprotot,ka tas nav prātam aptverams.
Publicēts: 04.02.11 21:17 labots
 citēt
Arī pareizi:) Tā jau ir jābūt.
Publicēts: 04.02.11 21:18
 citēt
Kādu Dievu vēlamies, tādu arī saņemam patiesībā. Ja tā var izteikties..
Publicēts: 04.02.11 21:22
 citēt
letins:Kādu Dievu vēlamies, tādu arī saņemam patiesībā. Ja tā var izteikties..

nedaudz pārfrāzējot - kādu radīsim, tādu arī saņemsim, rodas loģisks jautājums kurš ir augstāks dievs, vai cilvēks :big_smile:
Publicēts: 04.02.11 21:26
 citēt
Cilvēks jau nespēs radīt neko augstāku par sevi.. pat ne sevi:) Un vēl: kas tā cilvēkam par kaiti- nepārtraukti meklēt autoritātes?:) Kurš to paskaidros?:) Vai tik ne tā, ka tomēr no zemapziņas dziļumiem, no vēstures tiek atkal un atkal pārfrāzēts senais: "Ja esi dzimis, dzīvo"?:)
Publicēts: 04.02.11 21:27
 citēt
sarunas par ilūzijām....
Publicēts: 04.02.11 21:32
 citēt
ekoists:sarunas par ilūzijām....

Sācējs jau pazudis:) Dzīve jau vispār ir ilūzija, arī no austrumu reliģiju viedokļa.:)Pajauta speciālistam:) Vai tik nebūs tā, ka kāds ir mēģinājis mazliet sakārtot cilvēku domu haosu, lai viņi beigtu viens otru mocīt, lai pieņemtu, vienotos vismaz par kādu likumību, lai VISI varētu puslīdz normāli dzīvot?:)
Publicēts: 04.02.11 21:33
 citēt
Šim ķermenim, šai pranai ir tikai viena misija. Tas ir atnācis tikai viena iemesla pēc, lai iepazīstinātu tevi ar tevi pašu, lai atklātu tev tavu patieso esību. Kas tu esi? Tu esi patiesība. Tu esi skaistums.
Publicēts: 04.02.11 21:38
 citēt
Šāds personības apraksts ir skaists.. šai dzīvei.. konkrētajai. Un kas Tu esi, kas Tu esi sevī?
Publicēts: 04.02.11 21:39
 citēt
Par misijas vienreizīgumu vēl varētu padiskutēt, bet izziņa ir nepieciešama jebkurā gadījumā.
Publicēts: 04.02.11 21:39
 citēt
Varbūt uz to var savādāk skatīties.Piemēram mājā ir dators ,internets un enerģija tiek saņemta no atomelektrostacijas.Tagad iedomājaties,ka jums jāizskaidro piecgadīgam ,sasodīti ziņkārīgam bērnam kā viss tas darbojas.Ejam tālāk,kā pēc jūsu domām viņš no jums iegūto atsāstīs savam draugam. Manuprāt visas reliģijas ir viens vienīgs mēģinājums skaidrot lietas ,priekš kurām prāts par īsu.:shame:
Publicēts: 04.02.11 21:40
 citēt
vajag tik dzīvot NOST.... :)
Publicēts: 04.02.11 21:42
 citēt
Rolands66:Varbūt uz to var savādāk skatīties.Piemēram mājā ir dators ,internets un enerģija tiek saņemta no atomelektrostacijas.Tagad iedomājaties,ka jums jāizskaidro piecgadīgam ,sasodīti ziņkārīgam bērnam kā viss tas darbojas.Ejam tālāk,kā pēc jūsu domām viņš no jums iegūto atsāstīs savam draugam. Manuprāt visas reliģijas ir viens vienīgs mēģinājums skaidrot lietas ,priekš kurām prāts par īsu.:shame:

exelenta atbilde:):)
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt