Nejauši nācu pie atklāsmes ka kristietībā ir viena no populārākajām reliģijām kur Dievam ir personības dalīšanās. Psiheatrijā to sauc par šizofrēniju, ja personība sadaās divās personībās un vairākās...
Sapper:...labāk vairāk bildē. Fotogrāfs Tu esi kudiš foršāks kā specdienestu darbinieks, teologs un psihiatrs.
es tak nebildēju ja man nav pasūtijuma pēc mana praisa, tā pat vien prieka pēc vai pa dažio lati , man tas neinterese... ta pat vien jav gadus 5 ne ko neesmu gājis bildēt aiz neko darīt...
Sapper:...labāk vairāk bildē. Fotogrāfs Tu esi kudiš foršāks kā specdienestu darbinieks, teologs un psihiatrs.
es tak nebildēju ja man nav pasūtijuma pēc mana praisa, tā pat vien prieka pēc vai pa dažio lati , man tas neinterese... ta pat vien jav gadus 5 ne ko neesmu gājis bildēt aiz neko darīt...
Skaidrs, bet, ja tiešām gribi tikt skaidrībā par to, par ko neviens vēl nav ticis - Trīsvienību, tad laikam jāsāk ar AUGUSTINI, DE TRINITATE lasīšanu oriģinālā. Lai veicas!
Skaidrs, bet, ja tiešām gribi tikt skaidrībā par to, par ko neviens vēl nav ticis - Trīsvienību, tad laikam jāsāk ar AUGUSTINI, DE TRINITATE lasīšanu oriģinālā. Lai veicas!
Teoloģiju sāku studēt gadus 5 atpajkaļ, vienkarši intereses pēc un pēc Toras un Korāna izlasīšanas pie''kēros laiku atpakaļ Evanģēlijai ar visām liturģijām, ka ari pa starpai to visu salīdzināju ar jautro Bībeli... De Trinidade kuru it kā uzraxtija Sv. Augustins, tas pats augustins kurš ieviesa bija filosofs un teologs, un kurš īrstot romas impērijai , kristietībā saredzēja perfektu politiskās pārvaldes sistēmu, un var teikt pateicoties viņam šobrīd katoļu reliģijas centrs ir Vatikānā, kaut Sv. Augustins pats dzīvoja alžīrā bet tas netraucēja dqarboties Romas impērijas politiskajās aprindās un ar savu ietekmi panākt to ka Romas impērija pieņemtu katoļticību kā impērijas reliģiju... Pievienojot pie evanģēlijas Toru un Zalamana raxtus, pēdējo Tora neiekļāva tā kā Z;alamans pēc tautības bija Ibērs, un tikai valdija par izraēļa zemi, bija izveidota galvenās varas nozīmēšanas sistēma, ja lidz šim romas imperātori bija ievēlami vairāk vai mazāk pēc sava veida demokrātiskiem pamatiem , tad pēc katoļu baznīcas ieviešanas par īmpērijas religiju, tikai baznīca varēja iesvētīt par karali. To augustins bija paņēmis no Toras , kad viena no palestīnas zemēs mītošajām semītu tautām lūdza pēc ķēnina, un Dievs to viņiem iedeva Dāvida personībā. Nevajadzēja paiet ne cik ilgam laikam tas ir kādi 200-300 gadiem pēc Sv.Augustina darbības laika, lai visu rietumu eiropas augstāko varu tas ir karaļus nozīmētu katoļu baznīca, kura realitātē bija visas eiropas patiesā valdošā vara... Īsumā kaut ka tā.
Vareni, jā.. Bišķ vēsturi zinām. Bet ja kristietība ir tik ļoti absurda tad kāpēc tai mūsdienās tic tik ārkārtīgi daudz cilvēku? Pazīstu kādus 2 mācītājus kuriem ir pāris doktora grādi(kuri nav saistīti ar teoloģiju). Tai skaitā tavā izslavētajā vēsturē, starpcitu.. Viduslaiki ir dupsis, to neviens nenoliedz. Tajā laikā arī DAUDZ kas tika no Bībeles ignorēts. Mūsdienās neviena baznīca nedz nogalina, nedz degradē cilvēku. (ta, ka "māca par ko tādu kā nav" mēs jau zinām, neder.)
betas-apsargs:Vareni, jā.. Bišķ vēsturi zinām. Bet ja kristietība ir tik ļoti absurda tad kāpēc tai mūsdienās tic tik ārkārtīgi daudz cilvēku? Pazīstu kādus 2 mācītājus kuriem ir pāris doktora grādi(kuri nav saistīti ar teoloģiju). Tai skaitā tavā izslavētajā vēsturē, starpcitu.. Viduslaiki ir dupsis, to neviens nenoliedz. Tajā laikā arī DAUDZ kas tika no Bībeles ignorēts. Mūsdienās neviena baznīca nedz nogalina, nedz degradē cilvēku. (ta, ka "māca par ko tādu kā nav" mēs jau zinām, neder.)
No vienas puses ne tik tic, cik tas ir izdevīgi vienu vai citu apsvērumu dēļ , jo tajā pasākumā piedalās gan ubags, kurš cer ka lūgdams ko iegūs, bet pats ne ko darīt negrib, gan bagātais kurš pats saprot ka ir bagātības ieguvis visādos nceļos, un tajā visā piedalās lai vis maz kaut kā kompensētu sliktos darbus ar ko labu savai sirdsapziņai , kura vel kaut cik ir palikusi... Un bez tam no citas puses tas ir ļoti labs kontaktu dibināšanas loks. Nu un ari, kapoec pašam problēmas risināt , ja tās var novelt uz Dieva pleciem, gan jau atrisinās, un vis būs ok, vis maz kāda cerība...
betas-apsargs:Vai tu tikko itkā apgāzi gadsimtu desmitiem esošu principu ka nav vēl līdz šim izdarīts? Nesmīdini.. Vispārīga, sagrābstīta murgošana!^^
Es to ta īsumā esmu pateicis, bet ir lasīti diezgamn lieli soceoloģiskie darbi par šo tēmu, kā mūsdienās reliģiskās konfesijas ietekmē gan politisko gan sabiedrisko dzīvi. Vis pirms ari mūsu atīstītajā laikā, ir ļoti daudz neizglītotu vai mazizglītotu cilvēku, kuri sastāda lielu daļu no konfesiju locekļiem, tad vēl ir diezgan daudz ari izgītotu cilvēku kuri nonākušikaut kādās dzīves peripētijās un neatrod risinājumu kas un ka un tad atliek tikai vai nu griezties pie psihoanalītiķa vai iet uz baznīcu. Un tad vēl itr viena daļa ļautiņu kuriem vis ir it kā ok, bet but kādā konfesijā ir moderni, un ari ja ne moderni ta tās ir ģimenes tradīcijas.Konfesiju vadība to visu ņem vērā un izmanto savām vajadzībām, ar to var ietekmēt gan politiskos notikumus , gan visāda veida sabiedrības noskaņas. Rudenī bildēju vienas kristības, kurās mācītājs no kanceles ne vis sprediķi lasija, bet konkreti veica priekšvēlēšanu aģitāciju. Un es šaubos ka tas tikai bija tur kur es biju un tikai taja reizē.
betas-apsargs:Vai tu tikko itkā apgāzi gadsimtu desmitiem esošu principu ka nav vēl līdz šim izdarīts? Nesmīdini.. Vispārīga, sagrābstīta murgošana!^^
Es to ta īsumā esmu pateicis, bet ir lasīti diezgamn lieli soceoloģiskie darbi par šo tēmu, kā mūsdienās reliģiskās konfesijas ietekmē gan politisko gan sabiedrisko dzīvi. Vis pirms ari mūsu atīstītajā laikā, ir ļoti daudz neizglītotu vai mazizglītotu cilvēku, kuri sastāda lielu daļu no konfesiju locekļiem, tad vēl ir diezgan daudz ari izgītotu cilvēku kuri nonākušikaut kādās dzīves peripētijās un neatrod risinājumu kas un ka un tad atliek tikai vai nu griezties pie psihoanalītiķa vai iet uz baznīcu. Un tad vēl itr viena daļa ļautiņu kuriem vis ir it kā ok, bet but kādā konfesijā ir moderni, un ari ja ne moderni ta tās ir ģimenes tradīcijas.Konfesiju vadība to visu ņem vērā un izmanto savām vajadzībām, ar to var ietekmēt gan politiskos notikumus , gan visāda veida sabiedrības noskaņas. Rudenī bildēju vienas kristības, kurās mācītājs no kanceles ne vis sprediķi lasija, bet konkreti veica priekšvēlēšanu aģitāciju. Un es šaubos ka tas tikai bija tur kur es biju un tikai taja reizē.
Iedomājies torti.. ir "maize" kādas kārtas ar visādiem krējumiem un ko vēl ne.. bet pa virsu trūkst glazūras, itkā pamats ir, no masas trūkst kautkādi 5%.. Bet bez tās nevar. Tā vairs īsti nav torte. Redz, šeit ir tā lieta, ka tev varbūt ir tā maize ar pildījumiem(tie paši nu tādi..nu tādi..), bet tās glazūras tev nav. To dabūt var lasot to visu bez skepses un neuztverot katru teikumu kā trulību. Tā tas ir ar ticību. Tie 95% ir loģika un 5% ir akla ticība kuru saprast tu nespēj un nespēsi. Un tā ir ar cilvēkiem kuri grib saprast kristietību un Dievu, viņi atrod, vienmēr atrod. Tā tas ir. (tev tā neliekas loģika, jo trūkst 5%, bet es esmu racionāli domājošs cilvēks un nemeklēju nekādus mierinājumus, man viss ir, drīzāk esmu nihilists.)
Nihelists-kurš tomēr tic Dievam? Savādi, bet vai esi analizējis no kurienes tas vis Tev nāk, no ģimenes, draugiem vai kopumā no sabiedrības noskaņojumiem? Ja jau tici tad to jadara patiesi ar visu pašatdevi, bet apšaubu ka no miljoniem ticīgo tā tic visi, tā tic tikai niecīfga daļa daži simti vai tūkstoši, visi pārejie tic ne tapec ka tic , bet ka ir izdev''igi ticēt, vai vienkarši vajag ticēt, vai aiz ieraduma kas nāk no ģimenes kā tradicija.
chukmasoff:Nihelists-kurš tomēr tic Dievam? Savādi, bet vai esi analizējis no kurienes tas vis Tev nāk, no ģimenes, draugiem vai kopumā no sabiedrības noskaņojumiem? Ja jau tici tad to jadara patiesi ar visu pašatdevi, bet apšaubu ka no miljoniem ticīgo tā tic visi, tā tic tikai niecīfga daļa daži simti vai tūkstoši, visi pārejie tic ne tapec ka tic , bet ka ir izdev''igi ticēt, vai vienkarši vajag ticēt, vai aiz ieraduma kas nāk no ģimenes kā tradicija.
Nu vispār personas dalīšanās reliģijā nav nekas īpašs,hinduismā vēl vairāk to dievu. Pati kristietība ir mazā saistībā ar to vēsti,kuru nesa Kristus.Pat Kristus atgriešanās nebūtu vēlama,jo izjauktu daudzus priekšstatus.
chukmasoff:Nihelists-kurš tomēr tic Dievam? Savādi, bet vai esi analizējis no kurienes tas vis Tev nāk, no ģimenes, draugiem vai kopumā no sabiedrības noskaņojumiem? Ja jau tici tad to jadara patiesi ar visu pašatdevi, bet apšaubu ka no miljoniem ticīgo tā tic visi, tā tic tikai niecīfga daļa daži simti vai tūkstoši, visi pārejie tic ne tapec ka tic , bet ka ir izdev''igi ticēt, vai vienkarši vajag ticēt, vai aiz ieraduma kas nāk no ģimenes kā tradicija.
Atkal sagrābsti kautkādus murgus kuri tev liekas par labu esam pilnīgi bez pamata. Un nē, pats pēc savas injecatīvas tāpat kā VISI man apkārt. Ir daudz kas sāk tā caur draugiem, jā, bet pēctam aiziet pašplūsmā un patstāvīgi, tākātā..
chukmasoff: "pie''kēros laiku atpakaļ Evanģēlijai ar visām liturģijām, ka ari pa starpai to visu salīdzināju ar jautro Bībeli"
5x pārlasīju ne mārrutka nesapratu...
evaņģēlijs = Kristus CV
liturģija = dievkalpojuma kārtība baznīcā.
Bībele = reliģisko rakstu apkopojums, ietver sevī evaņģēlijus.
Ja chukmasoff lietoto reliģisko terminoloģiju aizstātu ar foto terminoloģiju, sanāktu kaut kas šāds:
" pieķēros laiku atpakaļ diafragmas uzstādijumu teorijai ar visiem zelta griezumiem, kā arī pa starpai to visu salīdzināju ar teoriju kā pareizi noexponēt kadru"
Sapper:chukmasoff: "pie''kēros laiku atpakaļ Evanģēlijai ar visām liturģijām, ka ari pa starpai to visu salīdzināju ar jautro Bībeli"
evaņģēlijs = Kristus CV
Ja chukmasoff lietoto reliģisko terminoloģiju aizstātu ar foto terminoloģiju, sanāktu kaut kas šāds:
" pieķēros laiku atpakaļ diafragmas uzstādijumu teorijai ar visiem zelta griezumiem, kā arī pa starpai to visu salīdzināju ar teoriju kā pareizi noexponēt kadru"
ekoists:Nu vispār personas dalīšanās reliģijā nav nekas īpašs,hinduismā vēl vairāk to dievu. Pati kristietība ir mazā saistībā ar to vēsti,kuru nesa Kristus.Pat Kristus atgriešanās nebūtu vēlama,jo izjauktu daudzus priekšstatus.
Daudzdievība ir daudzās reliģijās un tas ir normāli ja nepastāv tāds kā pirmais bauslis "Es esmu tas Kungs, tavs Dievs, tev nebūs citus Dievus turēt manā priekšā", bet es jau te runāju par to ka kristietībā tieši viens Dievs ir trijās personībās..Bet citādāka ri nevar būt ja tāds bauslis pastāv, tad personībai jadalās...
Atkal sagrābsti kautkādus murgus kuri tev liekas par labu esam pilnīgi bez pamata. Un nē, pats pēc savas injecatīvas tāpat kā VISI man apkārt. Ir daudz kas sāk tā caur draugiem, jā, bet pēctam aiziet pašplūsmā un patstāvīgi, tākātā..
Vispār Tevis teiktais ir tads vispārinājums un ne kā konkreta...
Sapper:chukmasoff: "pie''kēros laiku atpakaļ Evanģēlijai ar visām liturģijām, ka ari pa starpai to visu salīdzināju ar jautro Bībeli"
evaņģēlijs = Kristus CV
Liturģijas nav tikai dievkalpojumu kartība baznīcā.
evaņģēlijs = Kristus CV
Liturģijas nav tikai dievkalpojumu kartība baznīcā.
Jā Tev taisnība, tikai neredzu nekādu iemeslu izmantot sengrieķu terminu, kas nozīmē kādu veikumu vai darbu visparības labā, kontextā ar kristietību, kur šis termins nozīmē kaut ko stipri atšķirīgu.
ekoists:Nu vispār personas dalīšanās reliģijā nav nekas īpašs,hinduismā vēl vairāk to dievu. Pati kristietība ir mazā saistībā ar to vēsti,kuru nesa Kristus.Pat Kristus atgriešanās nebūtu vēlama,jo izjauktu daudzus priekšstatus.
Daudzdievība ir daudzās reliģijās un tas ir normāli ja nepastāv tāds kā pirmais bauslis "Es esmu tas Kungs, tavs Dievs, tev nebūs citus Dievus turēt manā priekšā", bet es jau te runāju par to ka kristietībā tieši viens Dievs ir trijās personībās..Bet citādāka ri nevar būt ja tāds bauslis pastāv, tad personībai jadalās...
Vecīt, muldēt jau tu vari, tas gan, izlikties par visiem gudrāks untā.. Bet lieta tāda, ka ja saprastu vairāk kā siļķe par piramīdām, tad zinātu, ka lai saprastu, precīzāk apjēgtu kas trīsvienība ir, jāstude gadu desmitiem un tas izdodas tikai, tā teikt, gaišākajiem prātiem.
Fotobloga forumā vajag atvērt atsevišķu sadaļu - politiskās un reliģiskās diskusijas tā kā tas ir iekš Pentaxforums.com - www.pentaxforums.com... Tur iet vaļā labās diskusijas
Skatos apsargs ir sapratis kas ir trīsvienība... Redz laikam ir ari tai trīsvienībai jatic... a ticēt priekš manis kaut kam ir sarežģīti, es vai nu uzticos un zinu ka tas existē vai vienlkarīs cenšos saprast vai tas reāli existē vai neexistē. Jo ticēt var jebkam, bet vai to kam ļaudis tic ir pārbaudijuši un aptaustijuši? Daudzi tic ari zaļajiem cilvēķeļiem,tikai diemžēl tādi nava pie mums atceļojuši, jo atrodamies tādā galaktikas nostūrī, ka lidz mums -как до киева раком .Un tagad ņemam to visu trisvienību un ticību un paskatamies no tā viedokļa nedaudz globālākā mērogā, ne vis te uz to pasaulīti, vai saules sistēmu, bet daudz plašāk uz visumu... Lai vai cik varena tā trīsvienība, tomēr to visu trā aptvert nevar, jo ir neskaitāma bezgalība galaktiku visuma plašumos... Un ja ari tā trīsvienība to visu aptver, tad ļoti šaubos ka tieši kristietiskas ticības mērogā tā var ietekmēt ticīgo dzīvi. Vai Tu pats aizdomājies par baktēriju dzīvi? Jā ietekmēt Tu viņas vari nejauši pat neaizdomādamies katrā mirklī Tu iznīcini miljardiem baktēriju, bet ne ko vairāk. Un mūsu saules sistēma un pat galaktika , es pieļauju visuma mērogos ir ne kas vairāk kā baktērija.... Un ne kāda studēšana gadiem ilgi nedos izpratni par trīsvienību, kuru paši cilvēki ir radijuši , lai būtu kam ticēt.Existē tikai viena kosmiskā enerģija, kurai nav ne kāda sakara ne ar vienu reliģiju, bet kuru varam izmantot katrs sevi atīstot.
sen esmu sapratis, ka fotoportāli ( fotoblogs nav izņēmums), kur zem nickname savus foto liek dažādu jomu cilvēki- professionāli fotogrāfi, politiķi, zinātnieki, veikalnieki, mācītāji utt. Tāpēc te dažkārt var uzzināt vairāk nekā tikai par foto, tik jāprot atsijāt...
Kāda mārrutka pēc vispār sāki šo diskusiju? Gribēji pateikt, ka nav vērts ticēt kristiešu Dievam, bet jāpievēršas hinduismam??? Ko darīsim, ka katrs no fotoblog.lv lietotājiem sāks tēmas no sērijas "es neticu zaļajiem cilvēciņiem", "dievs x ir labāks par dievu y" Ja gribas runāt par reliģiju, vari, piemēram, aiziet uz luterāņu forumu, tur diezgan aktīvi diskusijas raisās vaļā...
Ritz:Kāda mārrutka pēc vispār sāki šo diskusiju? Gribēji pateikt, ka nav vērts ticēt kristiešu Dievam, bet jāpievēršas hinduismam??? Ko darīsim, ka katrs no fotoblog.lv lietotājiem sāks tēmas no sērijas "es neticu zaļajiem cilvēciņiem", "dievs x ir labāks par dievu y" Ja gribas runāt par reliģiju, vari, piemēram, aiziet uz luterāņu forumu, tur diezgan aktīvi diskusijas raisās vaļā...
atkal kārtējais feiks kuram ne kā nav bet ar pirxtu dupsī brēc uz visām pusēm, blin, kad jūs feiki vis maz ka večui izskatīsities kuri var ari parādīties ne ar tukšiem vardiem bet ari ar darbiem. Neesmu es ne kāds hinduists, un ne vienu neaģitēju iestāties kaut kādā sektā, ir vienkarši interesanti dzirdēt dažādu cilvēku viedokļus par šo tēmu. Tev pat viedokļa nav jo no kristiešiem laikam tikai luterāņu konfesiju zini... Un vispār te ir daudz trulākas un pilnīgi nevajadzīgas tēmas kuras apspriež vai no gara laikā kāds liek daudzpunktus.