Pilnīga tumsa,daži spīdekļi un interesantas gaismas pie debesīm,AF jūk prātā!! Kādi būtu ieteikumi,kā labāk fotografēt naktī debesis!Režīms,fokusēšana,objektīvam AF vai M ?
ilgaas ekspoziicijas, manualais rezhiims, jutiba minimaala, laiks 3-5 minutes vai ari krietni vairak, fokuseshana - uz ko? ja ir objekts priekshplaanaa, eeka vai bazniica, tad uz to, ja nav, tad bezgaliiba, diafragme mazliet pieveerta - 2-3 stopu robezhaas...
kamēr smēķe un gaidi,kad noeksponēsies pirmais,laiks padomāt kādus parametrus likt nākamajam. Nakts bildēšana bez steigas,relax pilnīgs.Nakts bildēm biežāk nekā dienai taisu hdr,kamera jau tā kā tā uz statīva un it kā jau visur tumšs,bet ja kadrā ēkas vai skatlogi ,kontrasti trakāki kā dienā.
vispār tāda īsta ziemļblāzma Latvijā bija ,ja nemaldos ap 1978.g ziemā.Augsts bija pēc suņa,tuvu pie -30. Kaut kas jau tur blāzmoja,bet ne tuvu tam kā aiz polārā loka. Atceros vecmamma melsa,ka uz karošanu.Lai nu kā drīz pēc tam Ķīna tiešām uzklupa Vjetnamai,bet man bij po,jo man bija brūte.
Rolands66:vispār tāda īsta ziemļblāzma Latvijā bija ,ja nemaldos ap 1978.g ziemā.Augsts bija pēc suņa,tuvu pie -30. Kaut kas jau tur blāzmoja,bet ne tuvu tam kā aiz polārā loka. Atceros vecmamma melsa,ka uz karošanu.Lai nu kā drīz pēc tam Ķīna tiešām uzklupa Vjetnamai,bet man bij po,jo man bija brūte.
Jā,Latvijā šādu parādību reti novērosi!Bet par cik sanāca būt tuvāk takā uz to ziemeļu pusi,tad nu vakar izgāju uzpīpēt un šī tur ir!Liela un skaista!Protams skrēju grābu,bet vai tad tu ātrumā visu saproti,kas ko un kā ir jāsaregulē!(pieredze jau rodas tikai fotografējot).
O, veči... a es vot pāris gadus biju tieši zem ziemeļblāzmām un ideāli tīrās debesīs vēroju (tik nebildēju). Tagad būs jāzīmē pēc atmiņas (kas arī ieplānots tuvāko projektu ietvaros).