forum.gif
Canon EOS 5D. Priekšrocības un Trūkumi
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Canon EOS 5D. Priekšrocības un Trūkumi
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.02.11 19:42
 citēt
Cienījamie Canon EOS 5D lietotāji,
Es jau sen domāju par šis kameras iegādi. Daudz jau ir izlasīts, bet rokās vēl nav turēts...
Daži cilvēki stāsta par kameras priekšrocībām: asums, ergonomika, matricas izmērs, dinamiskais diapazons un tml.
Citi stāsta par putekļiem, CF līgzdu un vēl velns zin ko...
Gribētos uzzināt cilvēku, kas lieto vaj kam bija ši kamera, atsauksmes un padomes.
īpaši interesē trokšņa līmenis pie ISO 1600; cik foršs ir Viewfinder; kas par lietu ar tiem putekļiem - vai tiešam tik šausmīgi; ar kādu film kameru var salīdzināt; cik ērti sež rokās un t.t.
Paldies par diskusiju bez spama.
Publicēts: 08.02.11 20:35
 citēt
Laba kamera, par labu cenu!

Ir putekli, un 5D nebus nekads iznemsums saja jautajuma.

Erta, uzticiga, kvalitativa kamera!

Tas viss ko varu pateikt!
Publicēts: 08.02.11 21:54
 citēt
Lieta jau tur,ka reti kāds izmanto visas kameras iespējas un fīčas.Man nekad nav bijis cita didžika un tāpēc arī nav ko salīdzināt.Ņēmu šito tāpēc,ka bija nobriedusi revolucionārā situācija un gribi vai negribi bija jāpāriet uz digibildēšanu un toreiz šis bija baigais hits un dārgs pēc suņa.FF galu galā.Otrs arguments-man jau bija canon optikas komplekts no filminiekiem.Es,vecs puika,ciest nevaru tos pārrēķinus uz kropmatricu.Man 50 mm arī Āfrikā ir 50.Ergonomiski labs,bet ne teicams.Skaitās palēns,bet man vairāk nevajag.Putekļi,mitrums,sitieni-laikam jau švaki pasargāts,bet atkal-es nedauzu un ūdenī nemērcēju.Bildes kvalitāte mani kā amatieri pilnībā apmierina,1600 ISO aptuveni ir tā galējā robeža,kad attēls vēl ir pieciešams,uz 3200(h) jau ir autā.Manām vajadzībām nopietnu sūdzību nav.Tagad gan jau šis ir novecojis variants un attiecīgi relatīvi pa lēto dabūnams.Nu bet ar lietotiem ir kā jau ar lietotiem....garantijas nav.
Publicēts: 08.02.11 23:00
 citēt
Paldies.
Bet tomēr ka ar to caurumiņu kurā jāskatas - Viewfinder?
Cik viņš ir gaišs?
Publicēts: 08.02.11 23:25
 citēt
Nu ko lai saka lētākais FF... protams ja ir mazliet vairāk naudas var pirkt canon 5D Mark II vai nikon D700
Publicēts: 08.02.11 23:35 labots
 citēt
Belsar:Paldies.
Bet tomēr ka ar to caurumiņu kurā jāskatas - Viewfinder?
Cik viņš ir gaišs?

viss tur ir ok, īpaši pa to cenu, cik tagad...
Publicēts: 08.02.11 23:38
 citēt
Par bilžuku varu teikt ka dažreiz nožēloju ka pārdevu 5D un paņēmu šamā jaunāko brāli, bilžuks vecajam bija izcils, bet ta ne kas īpās izņemot to ka FF, kamera ka visi kanoniskie FF vairāk pielāgota studijas darbam un dabas bildētājiem, neder ne reportāžām ne kāzām, pats kāzās bildēju tikai jaunop‘ari tajās ta saucamajas "mākslas bildēs" visu pārejo bliezu ar 1D, 30D un 40D
Publicēts: 08.02.11 23:59
 citēt
chukmasoff:Par bilžuku varu teikt ka dažreiz nožēloju ka pārdevu 5D un paņēmu šamā jaunāko brāli, bilžuks vecajam bija izcils, bet ta ne kas īpās izņemot to ka FF, kamera ka visi kanoniskie FF vairāk pielāgota studijas darbam un dabas bildētājiem, neder ne reportāžām ne kāzām, pats kāzās bildēju tikai jaunop‘ari tajās ta saucamajas "mākslas bildēs" visu pārejo bliezu ar 1D, 30D un 40D

man gan radies iespaids, ka lielākā daļa kāzu fotogrāfi tieši bildē ar FF...
bet ne par to, vecā piecīša lielākais mīnuss manā skatījumā ir tumšais ekrāns(saulē vispār vāks) un iso...
Publicēts: 09.02.11 00:16
 citēt
redboot:
chukmasoff:Par bilžuku varu teikt ka dažreiz nožēloju ka pārdevu 5D un paņēmu šamā jaunāko brāli, bilžuks vecajam bija izcils, bet ta ne kas īpās izņemot to ka FF, kamera ka visi kanoniskie FF vairāk pielāgota studijas darbam un dabas bildētājiem, neder ne reportāžām ne kāzām, pats kāzās bildēju tikai jaunop‘ari tajās ta saucamajas "mākslas bildēs" visu pārejo bliezu ar 1D, 30D un 40D

man gan radies iespaids, ka lielākā daļa kāzu fotogrāfi tieši bildē ar FF...
bet ne par to, vecā piecīša lielākais mīnuss manā skatījumā ir tumšais ekrāns(saulē vispār vāks) un iso...

Jāaa , bet ne jav tapec ka ar to ir labak bildēt, bet tapec ka krutāk, kamera ka jau minēju eder nekur ja jabioldēreportāža.
Publicēts: 09.02.11 00:40
 citēt
Man kamera velk uz uz galu un prasās meklēt citu,un es it kā to 5d varu pacelt,bet negribu. Jā labos bildēšanas apstākļos bilde ahūna ,bet esmu redzējis kā lūst slēdži.palēns,trokšnus rauj jau pie iso 800. Ja pilns kadrs nav dzīvības jautājums,es mēģinātu izvilkt līdz D1 Mark II, vai D7.
Publicēts: 09.02.11 09:38
 citēt
5D Dabas bildētājiem??? :amazing: Tas ir kaut kas jauns,nē ,nu var jau,zemūdens boksā gliemežu pārošanos piemēram! :haha: Ok,es pārspīlēju,tomēr laikam nebūs daudz tādu kas ar 5D nopietni Dabu bildē.Ja ar Dabu nebij ainava domāta!!! :face-grin:
Publicēts: 09.02.11 09:47
 citēt
5D + canon EF 20-35mm f/2.8L ir AFIGENNA kruts salikums priekš lendskeipiem un pilsētvidei. Par to cenu nekā līdzvērtīga šajā pasaulē nav.

Sportam 5D ir gaļima kamera, pārāk lēna, plus sportam nav tik ļoti būtisks tas FF, sportam drīzāk ieteiktu 7D, koncertu (u.c. rep.) bildēšanai ir tā, ka ISO nedaudz pietrūkst, kas ir super D700, D3 (nikona) vai 5DmkII.

5D + canon 85mm f/1.2L (taupības režīmā f/1.8 arī derēs, bet TIK kruta nebūs) perfekts variants portretiem, studijā, kur ISO nozīme minimāla, vispār izcils, es pat teiktu labāks par 5DmkII, kam krāsas ir švakākas un baltā balanss līdzinās zobu sāpēm. :)

5D + sigma 12-24mm f/4.5-5.6 super duper ākstīšanās bildēšanai (Ronands66 stilā vispār nenormāli krutas lietas var darīt, labāk, nekā, kā to dara Rolands ar kropoto kameru).

Varētu turpināt vēl...
Publicēts: 09.02.11 10:46
 citēt
5D + sigma 12-24mm f/4.5-5.6 super duper ākstīšanās bildēšanai (Ronands66 stilā vispār nenormāli krutas lietas var darīt, labāk, nekā, kā to dara Rolands ar kropoto kameru).

Vo,vo piečuks jau ar 17-40/4L kļūst nekaunīgs :face-grin:
Publicēts: 09.02.11 11:11
 citēt
chukmasoff:
redboot: man gan radies iespaids, ka lielākā daļa kāzu fotogrāfi tieši bildē ar FF...

Jāaa , bet ne jav tapec ka ar to ir labak bildēt, bet tapec ka krutāk, kamera ka jau minēju eder nekur ja jabioldēreportāža.

blēņas, es esmu desmitiem reportu fočējis ar piekto.....
Arī kāzās tā man ir pamatkamera...
Publicēts: 09.02.11 11:12
 citēt
+ NilsS
Publicēts: 10.02.11 11:38
 citēt
Paldies visiem par ieteikumiem.
CIk sapratu 5D ir diezgan lēns, nedaudz pietrūkst ISO vērtības (bet ka viņš pie 1600 vai 3200???).
Pie tam viņš ir diezgan labs ar L objektīviem un platlenķiem. Ar asumu un krasām arī vis ir Ok.
Publicēts: 10.02.11 12:04
 citēt
Belsar, sākumā saproti to, ka šī ir lētākā digitālā pilna rāmja kamera, kas pieejama. Pārējais (tajā skaitā ne tik super lielais ātrums un pat tas, ka ISO virs 1600 faktiski nav) ir sekundāras lietas.
Publicēts: 10.02.11 12:05
 citēt
Belsar:Paldies visiem par ieteikumiem.
CIk sapratu 5D ir diezgan lēns, nedaudz pietrūkst ISO vērtības (bet ka viņš pie 1600 vai 3200???).
Pie tam viņš ir diezgan labs ar L objektīviem un platlenķiem. Ar asumu un krasām arī vis ir Ok.

Tas gan 5d nav diez ko ātrs tas gan.
Salīdzinājumam, katru dienu bildēju hokeju, bija lietošanā 70-200F4L un tas bija meķenīti ātrāks par 70-200F2.8L. Un 1600 ir tīri labs, bet 3200.. nuuu nav tur nekā laba..
Publicēts: 10.02.11 12:51
 citēt
Ar to, ka viņam bodijs tehniski ir kaka nevajag pārspīlēt. Tas ir pusprofesionālais aparāts. Kā zināms viņu lieto visi un visur, loģiski, ka lietojot viņu tur kur vajadzētu pa riktīgam hermētisku ķermeni viņš nobrūk. Tā nav viņa specializācija un tas arī viss. Protams katru instrumentu var izmantot par āmuru vajadzības gadījumā, betnu..
Publicēts: 10.02.11 13:09 labots
 citēt

www.fredmiranda.com...

PS te pēc specu domām ar 5to nav iespējams bildēt sportu.........nu diez kā tad kadrus dabūja ļaudis tajos laikos, kad sēriju vispār nebija....

ja nepaslinkošu, vakarpusē salikšu reportā ar gliemeža kungu bildētos sporta kadrus
Publicēts: 10.02.11 13:13
 citēt
NilsS:

www.fredmiranda.com...

PS te pēc specu domām ar 5to nav iespējams bildēt sportu.........nu diez kā tad kadrus dabūja ļaudis tajos laikos, kad sēriju vispār nebija....

ja nepaslinkošu, vakarpusē salikšu reportā ar gliemeža kungu bildētos sporta kadrus

------------
es sportu pirms 5D ar 10D bildēju un ar kaut kā paspēju..:D
Publicēts: 10.02.11 13:37
 citēt
NilsS:

www.fredmiranda.com...

Varu pastāstīt kā bildēja sportu ar zenitu vai ko līdzigu, bildēt var ar visu kaut ko, un kaut ko izdabūt ari var, bet tas ir tiešām sarežģīti, katra kamera ir vairāk vai mazāk domāta vienai vai citai bildēsanai FF gan pusprofesinālie gan pro, ir vairāk domāti visādam radošam darbam un studijai. crop gan pusprofesionālie gan pro tas ir 1D ir kā tik sportam un reportāžām, jo vis ir priekš tam atstradats. Ja vajag reportāžām tad vai nu no divciparu līnijas vai ja nauda izvelk tad 7D.
Publicēts: 10.02.11 13:45
 citēt
Sports man nav vajadzīgs. Runājot par kadriem sekundā - tas nav galvenais....
Teikšu, ka lietoju EOS 3 kameru, kas ir reāli ērta, ar iespēju strādāt ne tikai ar autofokusu, bet arī ar rokām. Turklāt tur ir Spot ekspomērītājs (5D arī jābūt)...
Pašlaik ar savu kameru es nevaru strādāt pat pie ISO400, nerunājot par 800 vai 1600...
Diezvai 5D būs sliktāk par "xxxD" body uzbūves ziņā.
Alvils teica, ka daudz kas ir sekundārais - galvenais FF cena. Tas gan pievelk.
Tātad, secinājumi - jāņem ???
Cik tad viņa varētu maksāt tagad?
Visi raksta slēdža nostrādāšanas reizes... Cik viņam vispār resurs ir?
Uz ko vēl man būs jāpieverš uzmanība pirms nopirkt...
Paldies.
Publicēts: 10.02.11 14:04
 citēt
www.ss.lv...

paseko līdz! :)

uzmanību ir vērts pievērst tam, vai matrica nav saskrāpēta, vai nav izguši pikseļi (tam nepieciešams papētīt bildi, pilnā izmērā, ar kaut ko gaišu nobildētu, piemēram, debesīm), paša ērtumam ir vērts pievērst uzmanību, cik labi darbojas pogas, vai nav izļūrkātas, iestīvušas, tāpat cik ekrāniņi un skatu meklētājs nobružāts, noskrāpēts (bildes, protams, tas neietekmē). slēdža resursam ir nozīmē, bet, lai to canonam pārbaudītu, jābrauc uz canon centru, tur jāmaksā nauda (laikam 7,50 LVL), kas būtu mazākais, lielākais tas, ka jāatrod laiks, kad kopā ar pārdevēju turp aizbraukt, ņemot vērā, ka canon centra darba laiks nav pārāk piemērots strādājošiem cilvēkiem. dažiem tirgotājiem var ticēt, kad pasaka, ka slēdzis nokalpojis apmēram tik, bet, protams, var arī gadīties, ka samelojas.

canon paša klaimotajs cipars ir 100 000. protams, ka gadās izņēmumi gan vienā gan otrā virzienā pat 3 reizes. taču 5D slēdža nomaiņa iespējama, iekļaujoties 100 latos, atžķirībā no 5DmkII, kam slēdža maiņa prasa vismaz 3 simtus...
Publicēts: 10.02.11 14:36
 citēt
SS.LV ir tikai viens variants par 550Ls. Nedomāju, ka b/e 5D šodien maksā tik daudz. EBAY piedāvā par 400 Ls ar piegādi - tikai nezinu ka mums tagad ar valsts nodokļiem....
Nu principā man ir skaidrs....
Paldies visiem.
Ja kāds vēl grib izteikties - laipni lūgti.
Publicēts: 10.02.11 14:54
 citēt
Kcik pieņemamā stāvoklī zem 550 arī būs grūti atrast... ;) bet nu, vari pasekot, pagaidīt optimāli jēdzīgāko piedāvājumu! ;)

P.s. pirms pus gada bija nedaudz lētāk, tagad cenas ir paaugušās.
Publicēts: 10.02.11 17:49
 citēt
Belsar:SS.LV ir tikai viens variants par 550Ls. Nedomāju, ka b/e 5D šodien maksā tik daudz. EBAY piedāvā par 400 Ls ar piegādi - tikai nezinu ka mums tagad ar valsts nodokļiem....
Nu principā man ir skaidrs....
Paldies visiem.
Ja kāds vēl grib izteikties - laipni lūgti.

diez vai es riskētu pirkt apjebajā hvz cik un kā lietotu 5čuku....
Publicēts: 10.02.11 18:46
 citēt
alvils:www.ss.lv...

paseko līdz! :)

uzmanību ir vērts pievērst tam, vai matrica nav saskrāpēta, vai nav izguši pikseļi (tam nepieciešams papētīt bildi, pilnā izmērā, ar kaut ko gaišu nobildētu, piemēram, debesīm), paša ērtumam ir vērts pievērst uzmanību, cik labi darbojas pogas, vai nav izļūrkātas, iestīvušas, tāpat cik ekrāniņi un skatu meklētājs nobružāts, noskrāpēts (bildes, protams, tas neietekmē). slēdža resursam ir nozīmē, bet, lai to canonam pārbaudītu, jābrauc uz canon centru, tur jāmaksā nauda (laikam 7,50 LVL), kas būtu mazākais, lielākais tas, ka jāatrod laiks, kad kopā ar pārdevēju turp aizbraukt, ņemot vērā, ka canon centra darba laiks nav pārāk piemērots strādājošiem cilvēkiem. dažiem tirgotājiem var ticēt, kad pasaka, ka slēdzis nokalpojis apmēram tik, bet, protams, var arī gadīties, ka samelojas.

canon paša klaimotajs cipars ir 100 000. protams, ka gadās izņēmumi gan vienā gan otrā virzienā pat 3 reizes. taču 5D slēdža nomaiņa iespējama, iekļaujoties 100 latos, atžķirībā no 5DmkII, kam slēdža maiņa prasa vismaz 3 simtus...

Kurā vietā mainiji slēdzi ?
Man IB servisā 200 lvl sanāca.
Un vēl ir tas, ka nevisiem 5d var pārbaudīt slēdža noskrējienu, jo manam to arī IB Serviss nevarēja izdarīt.
Publicēts: 10.02.11 19:17 labots
 citēt
sporta kadrus
saprotu, ka ne par šahu un ne par dambreti bazārs, bet citi sporta veidi arī ne vienādi ātri.:amazing:
Publicēts: 11.02.11 01:36
 citēt
Ko vajag darīt lai piecītim slēdzi nokautu, resurs tam ir 100 000 kadri. jaunajam piecītim vispār 150 000kadri, da visā mūžā tik nevar izbildēt.
Publicēts: 11.02.11 01:58
 citēt
chukmasoff:Ko vajag darīt lai piecītim slēdzi nokautu, resurs tam ir 100 000 kadri. jaunajam piecītim vispār 150 000kadri, da visā mūžā tik nevar izbildēt.

Bildēt skolās da pii.
Sliktā dienā būs ap 2 k kadru...
Publicēts: 11.02.11 04:17
 citēt
NilsS:
chukmasoff:Ko vajag darīt lai piecītim slēdzi nokautu, resurs tam ir 100 000 kadri. jaunajam piecītim vispār 150 000kadri, da visā mūžā tik nevar izbildēt.

Bildēt skolās da pii.
Sliktā dienā būs ap 2 k kadru...

Tad jav es veco piecīti vispār nebiju lietojis. pa 3 gadiem ap 20 000 biuju tikai izbildējis, ar ar jauno tagad pa 2 gadi kādi 10 000 kadri labi ja izbildēts, un praktiski vis kas bildēts ir pasūtijumi un piecītis sen jav sevi atmaksājis...
Publicēts: 11.02.11 07:06
 citēt
ar tādu kameru jau arī ļaudis tur nefočē, parasti...
Publicēts: 11.02.11 09:05
 citēt
Sicram:Kurā vietā mainiji slēdzi ?

Es neesmu mainījis. Paziņa mainīja, teica, ka ap 100 latiem izmaksāja. Nezinu, kur viņš mainīja, nezinu arī cik sen tas bija. Un kurā vietā Tev izmaksāja 200 slēdža maiņa?
Publicēts: 11.02.11 09:37
 citēt
alvils:
Sicram:Kurā vietā mainiji slēdzi ?

Es neesmu mainījis. Paziņa mainīja, teica, ka ap 100 latiem izmaksāja. Nezinu, kur viņš mainīja, nezinu arī cik sen tas bija. Un kurā vietā Tev izmaksāja 200 slēdža maiņa?

Mainiju es IB servisā, Muksalas ielā, mainiju pirms gada.
Publicēts: 11.02.11 12:16
 citēt
NilsS:ar tādu kameru jau arī ļaudis tur nefočē, parasti...

ar 5 D vai ta var bildēt ko neparastu? kamera kā kamera nu FF bet ne kas vairāk.
Publicēts: 11.02.11 20:08
 citēt
chukmasoff:
NilsS:ar tādu kameru jau arī ļaudis tur nefočē, parasti...

ar 5 D vai ta var bildēt ko neparastu? kamera kā kamera nu FF bet ne kas vairāk.

nesaprotu - tēlo, vai tiešām esi................tādai ražošanai, par kādu runāju, ir pilnīgi ok 350 d + plastmasas zūms
Publicēts: 12.02.11 09:59
 citēt
NilsS:
chukmasoff:

nesaprotu - tēlo, vai tiešām esi................tādai ražošanai, par kādu runāju, ir pilnīgi ok 350 d + plastmasas zūms

Laikam tiešām es no FF vairāk ne ko neesmu izkodis kā augstos ISO, un iespēju izmantot plato L optiku, a citādā veidā gan ar vienu gan ar otru piecīti 'ne kādas īpaššas aršķirības tiešam nav no divciparu kamerām, nu labi nerunāsim par 350D to nav ērti rokā turēt un nabv vadības diska. A bildes sanāk gan ar vienu gan ar citu, un ne ko neatšķiras , ja nu vienīgi sliktos gaismas apstakļos 350 nu ne visai der. A kas attiecvas uz ziepjiem vot tur gan nekad nekas nav sanācis nobildēt.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):