tekstā pieminētais objektīvs normāls. te vēl var pavērot bestcameralenses.us... ......, par pāreju izvēli, un objektīvu uzvedību uz Nikon neņemos spriest, uz Canon īpašu problēmu nav
peerc tikai taapeec, ka CZ tur uzspiests? vispaar baigi labais, ja ne labaakais Padomju 135ieks, liidzaas Jupiter 37A, man 1am objektiivam identiska optiskaa sheema uz Pentax bajonetes, ir ok
martins_goncars:peerc tikai taapeec, ka CZ tur uzspiests? vispaar baigi labais, ja ne labaakais Padomju 135ieks, liidzaas Jupiter 37A, man 1am objektiivam identiska optiskaa sheema uz Pentax bajonetes, ir ok
Ja periz sapratu, sjo var uzkabinat D90tajam?. CZ bij tikai ilustraacijai, lai saptrast, kas dereetu. nekadu prasiibu pec brenda ne citu, iznjemot iespejas. Paldies
martins_goncars:peerc tikai taapeec, ka CZ tur uzspiests? vispaar baigi labais, ja ne labaakais Padomju 135ieks, liidzaas Jupiter 37A, man 1am objektiivam identiska optiskaa sheema uz Pentax bajonetes, ir ok
PB, ja nemaldos ir Practica bajonete. Par M42 daudz mazāk izplatīts standarts, tāpēc arī objektīvs lētāks. Cik redzu, tad tai bajonetei arī visādi kontakti, tāpēc par vienkāršu pārbūvi uz M42 vai F mount var aizmirst.
Jā. Man tāds arī ir. Varu teikt, ka objektīvs ir diezgan ass izdrukām līdz A4. Gluži kā gandrīz visi padomju objektīvi arī šis ļoti nīst jebko līdzīgu pretgaismai, sānu gaismai un jebkādai citai gaismai. Kontrasts diezgan zems tāpēc.
RudeWolf:PB, ja nemaldos ir Practica bajonete. Par M42 daudz mazāk izplatīts standarts, tāpēc arī objektīvs lētāks. Cik redzu, tad tai bajonetei arī visādi kontakti, tāpēc par vienkāršu pārbūvi uz M42 vai F mount var aizmirst.
Cik zinu PB tas ir tāds pats bajonets, kāds ir bijis Kijevam-88 un Salutam, kā arī daudzām vācu kamerām. Tā saucamais Pentacon 6 bajonets. Esmu redzējis sistēmu Pentacon 6 - M42 - Nikon(F vai nu H(padomju sistēmā)), tātad 2 adapteri. Ir arī pa taisno uz F(H), ka arī EOS. Ceru, ka piedosiet, ja esmu kļūdījies.
RudeWolf:PB, ja nemaldos ir Practica bajonete. Par M42 daudz mazāk izplatīts standarts, tāpēc arī objektīvs lētāks. Cik redzu, tad tai bajonetei arī visādi kontakti, tāpēc par vienkāršu pārbūvi uz M42 vai F mount var aizmirst.
Cik zinu PB tas ir tāds pats bajonets, kāds ir bijis Kijevam-88 un Salutam, kā arī daudzām vācu kamerām. Tā saucamais Pentacon 6 bajonets. Esmu redzējis sistēmu Pentacon 6 - M42 - Nikon(F vai nu H(padomju sistēmā)), tātad 2 adapteri. Ir arī pa taisno uz F(H), ka arī EOS. Ceru, ka piedosiet, ja esmu kļūdījies.
sameti vienā čupā 3 dažādus stiprinājumus da vēl formātus saputrojot ar
PB ir Praktica 35mm baijonete, savukārt salūts un kijev ir midiformāts ar atšķirīgām baijonetēm
Carl Zeiss Jena Sonnar 135 un 37A, abi praktiski identiski, ja labas kopijas, 37A pat mazliet kontrastainaaks, bet kur tie gadi kad peedeejo reizi shitos abus lietoju
Man ilgus gadus bija viena ļoti īpatnējā 37A vesrijas ar pilnīgi citiem stikliem , tas gan bija mēmais griezējs gan uz Olympusa gan uz Nikon gan uz Canon to pamaijos izmantot , kamēr vienā "Optimizācijā" beidzot kādam notirgoju lai kāda vieta citam atliek