forum.gif
..par statīvu..
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / ..par statīvu..
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 11.02.11 22:51
 citēt
Jautājums,vai kāds ir sastapies ar tādu lietu,kā statīva pārvadāšana ar lidsabiedrībām?Respektīvi tas ir jānodod bagāžā,vai to var kompakti ņemt līdzi lidmašīnas salona,kā rokas bagāžu?
Publicēts: 12.02.11 00:12
 citēt
forumā ne vienreiz vien šis jautājums ir apspriests. kā rokas bagāžu neviens neļaus ņemt līdz.
Publicēts: 12.02.11 01:13
 citēt
lidoju ar ryanair, ieliktu somā, kā rokas bagāžā, viss kārtībā bij! skati tik izmērus lai der :)
Publicēts: 12.02.11 06:48
 citēt
visas reizes kuras esmu lidojis bija jānodod bagāžā.
Publicēts: 12.02.11 09:29
 citēt
Bija iebāzts mugursomā bez galvas, tika cauri..
I vēl tukšs termoss, 6 plakanās baterijas ar skoču salīmētas (trotils natūrā), a šķiltavas no somas lika iebāzt kabatās... ar raini tas bij.
Publicēts: 12.02.11 09:49
 citēt
shauttra:Bija iebāzts mugursomā bez galvas, tika cauri..
I vēl tukšs termoss, 6 plakanās baterijas ar skoču salīmētas (trotils natūrā), a šķiltavas no somas lika iebāzt kabatās... ar raini tas bij.

kādai jābūt mugursomai lai tur varētu iebāzt kājas
Publicēts: 12.02.11 09:58
 citēt
Jolan:
shauttra:Bija iebāzts mugursomā bez galvas, tika cauri..

Nez, normala turpahoda soma, atbilst visiem izmēru standartiem lai tikti lidmašīnā - High Peak Vermont 35, a statīvs Manfrotto 190Pro
Publicēts: 12.02.11 10:26
 citēt
shauttra:
Jolan:
Nez, normala turpahoda soma, atbilst visiem izmēru standartiem lai tikti lidmašīnā - High Peak Vermont 35, a statīvs Manfrotto 190Pro

respekt.Man somā 190 nelien un es vienmēr nododu bagāžā.
Publicēts: 12.02.11 10:43
 citēt
Uzjautāju AirBalticam - salonā var ņemt, ja statīvs (monopods) ievietojas rokas bagāžas somā ar pieļaujamiem izmēriem 55x40x20cm. Monopods točna ielien, par normālu statīvu es nebūtu tik pārliecināts.

============================

Labdien!

Ja šīs statīvs var būt iekļaut vienā somā ar norādītiem izmēriem 55x40x20cm, tad šo statīvu Jūs varat ņemt lidmašīnā.

Ar cieņu,
Natalja Grigorjeva
Sales and service advisor
Air Baltic Corporation

Riga International Airport
Riga, LV-1053, Latvia
Phone: +371 9000 1100
Fax: +371 6720 7870
E-mail: reservations@airbaltic.lv
www.airbaltic.com

Publicēts: 12.02.11 10:47
 citēt
Tāpēc es galvu statīvam noskrūvēju un vidējo kolonku izņēmu un liku blakus
Publicēts: 12.02.11 10:49
 citēt
Kad ej cauri security, tad piešņorē pie somas. Kad sēdies iekšā rinairī, uzliec plecā (vai uz muguras), bet zem jakas. Jaku velc nost, kad esi jau gaisā, tikai skaties, lai stjuartiete nav tuvumā. Nezinu, vai viņām ir mācīts atšķirt plecā uzkarinātu statīvu no uzi automāta... :(
Publicēts: 12.02.11 10:59
 citēt
UldisS:Kad ej cauri security, tad piešņorē pie somas. Kad sēdies iekšā rinairī, uzliec plecā (vai uz muguras), bet zem jakas. Jaku velc nost, kad esi jau gaisā, tikai skaties, lai stjuartiete nav tuvumā. Nezinu, vai viņām ir mācīts atšķirt plecā uzkarinātu statīvu no uzi automāta... :(

šitā reiz kaukāds ekskavatorists mani ar vēl vienu džeku nostučīja medību inspektoram, ka reku tur kaukādi maliķi ar stobriem pār plecu vazājās pa pļavi, ibio! Atbrauc inspektors, nosmējās par statīviem pār plecu un koroč pastāstīja par vietējām rubeņu vietām :)
Publicēts: 12.02.11 18:01
 citēt
Parasti jau fotosoma man tāpat pāris 2-3 kg smagāka par atļauto, tāpēc vēl pievērst papildu uzmanību ar prāvu statīvu necenšos. Tik vien kā statīva galvu noskrūvēju un ņemu rokas bagāžā (lode ļoti labi izskatās rentgena aparātā, šie vienmēr pētī, kas tas par aizdomīgu verķi), ja nu koferis ar kājām aiziet neceļos, varbūt vēl izdodas galamērķī kādas nebūt kājas sameklēt un tad vismaz ir galva, pie kuras der visas fotoaparātu un objektīvu plates - Arca sistēmas galvas utt. nevienā normālā veikalā neesmu redzējis. Reiz man vēl Manfrotto galva salūza jau otrajā ceļojuma dienā, tā arī visu nedēļu dabūju ar salauztu iztikt, labi, ka vismaz kaut kā vēl kopā turējās ar līmlentas palīdzību.
Bet par tēmu :) - mazu statīvu (laikam 1. sērijas gitzo) KLM man reiz ļāva ņemt līdzi rokas bagāžā.
Publicēts: 12.02.11 19:32
 citēt
Drošākais laikam ir vai nu iestūķēt kaut kā iekš rokas bagāžas somas (nu kā vienu vienību, nevis atsevišķi blakus somai) vai likt lielajā bagāžas somā (ja tāda ir) - it īpaši, ja jālido ar pārsēšanos un dažādām lidsabiedrībām, piemēram, jo ja vienā lidostā atļaus ienest salonā, tad nav garantija, ka citā lidostā netrāpīsies kāds pilsonis, kas ne pa kam negribēs ar tādu 'sitamo' laist lidmašīnā.
Publicēts: 12.02.11 19:52
 citēt
nu es atkal vienreiz Rainera sievietei Rīgas lidostā prasīju vai var ienest ļotenē rokas bagāžā mazu, ļurīgu manfrotto modo... (:D:D:D:D) - nu mani pasūtīja un kopš tās reizes nemaz nemēģinu nevienam uzbāzties un stūķēju nododamajā
Publicēts: 15.02.11 12:17
 citēt
martc:forumā ne vienreiz vien šis jautājums ir apspriests. kā rokas bagāžu neviens neļaus ņemt līdz.

Statīvu var pārvadāt. Galvenais, lai saliktā veidā tas nepārsniedz rokasbagāžas atlautos gabarītus. To saku pēc personīgās pieredzes. Turklāt princips darbojas gan starpkontinentālajos lidojumos, gan visādos vietējos. Sakravā visu dzīvei nepieciešamo 40L mugursomā un drasē apkārt pa pasauli - bez jelkādas papildus bagāžas.
Publicēts: 15.02.11 12:37
 citēt
Vaards:
martc:forumā ne vienreiz vien šis jautājums ir apspriests. kā rokas bagāžu neviens neļaus ņemt līdz.

Statīvu var pārvadāt. Galvenais, lai saliktā veidā tas nepārsniedz rokasbagāžas atlautos gabarītus. To saku pēc personīgās pieredzes. Turklāt princips darbojas gan starpkontinentālajos lidojumos, gan visādos vietējos. Sakravā visu dzīvei nepieciešamo 40L mugursomā un drasē apkārt pa pasauli - bez jelkādas papildus bagāžas.

Rianieris arī ļāva tev to 40L ienest? Man pagājušā gadā AirBaltiks Amsterdamā pēdējo piķi noņēma! Visas somas pārmērīja un pārsvēra. Ar 40L mugureni varēju pat nedomāt iekļūt kabīnē:(
Publicēts: 15.02.11 12:47
 citēt
55x40x20cm = 40l, apmeram....
Publicēts: 15.02.11 14:07 labots
 citēt
celjojumiem iegaadaajos shaadu verkji

JOBY GorillaPod SLR-Zoom

baigi labaa shtelle, tur liidz 2,7 kg (meegjinaaju ar max 1.9kg), bez probleemaam.
parociigs un galvenais, ka rokas bagaazhaa viegls un kompakts. Saliidzinoshi
ar manrfotto, kas ar visu galvu velk man uz 4kg, shitamais ir baigais atvieglojums
celja somai. :bad_smile:

shamam var piepirkt veel galvu arii, bet ja nav, arii var iztikt, nav lielu probleemu
pielociit kaajas, lai kameru dabuutu vertikaalaa staavoklii. :super_man:
Publicēts: 15.02.11 14:32 labots
 citēt
nu štelle jau tas Jobiitis ir interesanta, tikai no iegādes attur iespējamie gadījumi, kad nebūs kur piekabināt un attiecīgi izrietošie skatu punkti, kas lai arī šad tad derīgi tomēr lielākoties nepiemēroti (nu vismaz man :D) :(
Publicēts: 15.02.11 14:38 labots
 citēt
nu hvz. protams ir gadiijumi (var buut), ka nav kur piekabinaat. nesen kaa bildeeju saulleektu okeaana krastos, piekabinaaju pie klintiim (akmenjiem) sagriezu gan vertikaali, gan horizontaali (protams tas nav tik vienkaarshi, kaa izbiidiit kaajas vajadziigajaa garumaa un pagriezt galvu, nofikseet to un... ), bildeeju un priecaajos, par to, cik noderiigs meedz buut taads celjojumos. protams vienmeer jaadomaa par droshiibu (aparaata) kaa arii jaapielaagojaas videi :big_smile:
Publicēts: 15.02.11 14:43
 citēt
GorillaPodam nav ne vainas, vienīgi ar laiku tomēr izļurkājas savienojuma vietas, jeb pareizāk ieplīst 'kapsula', kurā tā bumbiņa ir iekšā. Bet nu nav jau dārgs - ja bieži lieto var katru gadu jaunu iepirkt.
Publicēts: 15.02.11 15:53
 citēt
Ja kas reisos uz ASV, Kanādu un Izraēlu nekādu statīvu jūs lidmašīnā neienesīsiet :grimace:
Publicēts: 15.02.11 23:23
 citēt
Oliss:Ja kas reisos uz ASV, Kanādu un Izraēlu nekādu statīvu jūs lidmašīnā neienesīsiet :grimace:

Jocīgi,bet visas problēmas sākās tieši ar Airbaltic!!Viņiem nepatīk tas,tad tas!Visās citās aviosabiedrībās nekad nepiesienas!Bet ar Airbaltic, mūžīgi ir ķibeles!Un tādēļ vienmēr izvēlos citu lidsabiedrību!:grimace:
Publicēts: 15.02.11 23:24
 citēt
versatile:55x40x20cm = 40l, apmeram....

Nu jā,statīvs ir 65cm.:what:
Publicēts: 15.02.11 23:26
 citēt
eltoro:
Vaards:

Rianieris arī ļāva tev to 40L ienest? Man pagājušā gadā AirBaltiks Amsterdamā pēdējo piķi noņēma! Visas somas pārmērīja un pārsvēra. Ar 40L mugureni varēju pat nedomāt iekļūt kabīnē:(

Tikai dēļ visa šītā,es vienmēr izvēlos citu!Un parunājot ar paziņām,visi dēļ sīkumu piečakarēšanās izvēlas citas lidsabiedrības!Airbaltic,reāli zaudē naudu!!!!:grimace:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):