Tā kā taisu pāreju no Nikon uz Canon iesākumā doma ņemt Canon Eos 40D vai 50D..kādi ieteikumi, viedokļi,pašu pieredze?
pirmais - (mīnuss) 50D izskanējis šāds - viņš esot ļoti trokšņains atšķirībā no 40D (un ne velti izņemts ātri no tirdzniecības) bet cik tas ticami vai nē pēc viena komentāra.
Kādi ieteikumi, varianti? (varbūt ir kāds piedāvājums pēc iespējas ar mazāku noskrējienu, vēlams pat svaigu ) Paldies.
Nujau 3 gadus ar 40D staigāju. Visai patikt. Troksnis? Nū normāli, astro uz 800 1600 var iztikt. Vispār super kamera, ja būtu jāizvēlas fiksa kamera tad vēlreiz ņemtu 40D un nekādus 50D 60D. Nu itkā vēl ir 7D...
shauttra:Nujau 3 gadus ar 40D staigāju. Visai patikt. Troksnis? Nū normāli, astro uz 800 1600 var iztikt. Vispār super kamera, ja būtu jāizvēlas fiksa kamera tad vēlreiz ņemtu 40D un nekādus 50D 60D. Nu itkā vēl ir 7D...
strap 7D un 50D nau atschiribas kvalitates zunja. Parbaudits.
shauttra:Nujau 3 gadus ar 40D staigāju. Visai patikt. Troksnis? Nū normāli, astro uz 800 1600 var iztikt. Vispār super kamera, ja būtu jāizvēlas fiksa kamera tad vēlreiz ņemtu 40D un nekādus 50D 60D. Nu itkā vēl ir 7D...
nu re, man domāt te kanons kaukādu lažu sataisijis ar tim 50 60 7D, šķiet ka visi vienādi...
Par kādu kvalitāti Tu domā? Vispār jau starp crop kamerām ar līdzīgu mpix skaitu dižai atšķirībai nevajadzētu būt.
Troksni nemēra labos gaismas apstākļos liekot uz lielu jūtību bet gan sliktos , tieši vājās gaismas liekn laukā trokšņi. 50D sakotnēji bija sarknbrūna bilde un melnā vietā kautkāda neviendabīga putra . Protams ja salīdzina ar 60.D kas vispār ir pilnīgs mesls ar aprubītām gunkcijā un likvidētiem vadības rīkiem , tad protams 50.D ir topīga kamera.
chukmasoff:Kas ta apgriezts 60D no funkcijām? neesmu taustijis , līdz ar to nezinu.
Par funkcijām kas tagad ir paslēptas vēl štrunts , tā ir xxx.D sērijas kamera . PIRMKĀRT viņam nav vairs džoistika , kā visai xxD sērijai bija , otrkārt nav pat sinhron kontakta , treškārt SD karte , Ceturtkārt rokā vairs neguļ , vadība salīdzinot ar 50D un 7D , neērta pogas vairs nav parocīgas un visas zem labās rokas , vēl man nenormāli besija ka ritenis fiksējās , nevar vairs grozīt pa izvēlni kā agrāk šurpu turpu taka fiksators jāspiež , bet visvairāk mani besi ka nevar kā agrāk AF punkutus ar dzoistiku trenkāt , ātru bildi apskatīt izdzenājot ar dzoistiku palielinātu bildi. TIPISKA xxx.D sērijas muļķamera. Jā vēl fīča ko jūt tika bildējot SD karte bliežot sērijā piemēram kādu sportu vai reportāžu kapitāli bremzē , jāpērk jaunas un dārgā gala SD kartes.
njaaa, nu SD ātrās ir tiešam dargas CF pa lēto ātras kartes pa pilnam un tāda kamera ka tik burstam vajadzīga, nu tas ir apbēdinājis, doma te bija sava laikā par 7D , bet vis ticamak 8D sagaidīšu jacer ka džoistiks paliks un vadība ka iepriekšejiem.
chukmasoff:Kas ta apgriezts 60D no funkcijām? neesmu taustijis , līdz ar to nezinu.
Par funkcijām kas tagad ir paslēptas vēl štrunts , tā ir xxx.D sērijas kamera . PIRMKĀRT viņam nav vairs džoistika , kā visai xxD sērijai bija , otrkārt nav pat sinhron kontakta , treškārt SD karte , Ceturtkārt rokā vairs neguļ , vadība salīdzinot ar 50D un 7D , neērta pogas vairs nav parocīgas un visas zem labās rokas , vēl man nenormāli besija ka ritenis fiksējās , nevar vairs grozīt pa izvēlni kā agrāk šurpu turpu taka fiksators jāspiež , bet visvairāk mani besi ka nevar kā agrāk AF punkutus ar dzoistiku trenkāt , ātru bildi apskatīt izdzenājot ar dzoistiku palielinātu bildi. TIPISKA xxx.D sērijas muļķamera. Jā vēl fīča ko jūt tika bildējot SD karte bliežot sērijā piemēram kādu sportu vai reportāžu kapitāli bremzē , jāpērk jaunas un dārgā gala SD kartes.
Tik traki dārgas tās SD kartes nemaz nav. Mani pilnībā apmierina 6. klase. Ir cita problēma - 6.klase jāmeklē kā ar uguni, bet cena bija 8gb kartei laikam 12-15 Ls.
bams, vairāk vai mazāk esmu sakoncentrējies uz to, ka kaut kad pirkšu 60D, a bet ko lai tagad dara, kad šitāds spriedums izlasīts...
Lunis:
bams, vairāk vai mazāk esmu sakoncentrējies uz to, ka kaut kad pirkšu 60D, a bet ko lai tagad dara, kad šitāds spriedums izlasīts...
Elementāri!Jāpārmet domas uz 7D(vai kas tur vēl līdzīgs iznāks)
Gazi:bams, vairāk vai mazāk esmu sakoncentrējies uz to, ka kaut kad pirkšu 60D, a bet ko lai tagad dara, kad šitāds spriedums izlasīts...
Vari aiziet pamierināt šņukstošu Sundew kurai šitā sanāca iepirkties , ar bij sieragalvas ieteikuši "Ņem 60D ņem 60D tas lābaks par 50D un ļetāks par 7D" istenībā kā jau Nx teicu Canon nomainija marķējumu , istais 60D nosaukums ir 600D un nav tā nakama kamera pēc 50D bet gan pēc 550D , liekākā daļa praktisko atziņu no viņas prakses ko bez ikdienas darba neuzzināsi.
Gazi:bams, vairāk vai mazāk esmu sakoncentrējies uz to, ka kaut kad pirkšu 60D, a bet ko lai tagad dara, kad šitāds spriedums izlasīts...
Vari aiziet pamierināt šņukstošu Sundew kurai šitā sanāca iepirkties , ar bij sieragalvas ieteikuši "Ņem 60D ņem 60D tas lābaks par 50D un ļetāks par 7D" istenībā kā jau Nx teicu Canon nomainija marķējumu , istais 60D nosaukums ir 600D un nav tā nakama kamera pēc 50D bet gan pēc 550D , liekākā daļa praktisko atziņu no viņas prakses ko bez ikdienas darba neuzzināsi.
Sieragalvas var daudz ko ieteikt - katram ir savas domas! Bet vainīgs vienmēr pats pircējs, jo pats izdara izvēli!
nu gluži 60D nav 600tā, jo pēc apmēram mēnesi CANON laidīs ārā 600D.. nu tas, ka nav tas džostiks, mani neuztrauc, līdz šim īpašumā bija SONY A300, tai arī nebija tās daikts. galvenais, lai pārējais viss būtu daudz maz tās cenas vērts utml. bija ss.lv viena 7D pa sakarīgu naudu, aizgāja..
jāpērk būs 50D, ss.lv ir ciešams piedāvājums ar visu gripu un atkal jau manis noskatīto, bet šeit izbrāķēto, canon 17-85 ...
Labi, sūds ar džoistiku un fiksātoru (man liekās ka džoistiks nekur nav pazudis , tas vienkārši parvietojies no atsevišķas vietas uz vietu starp "ripuli" un SET, kas ir tiekai laika jautājums lai pierastu (man arī sākumā nepatika pareja no 450D uz 40D jo bija viss pierasts pie 450D) - interesē kas daudz svarīgāks - kā ir ar trokšņiem pie augstiem ISO krēsla . inets apgalvao ka 60D tas pret 40D un 50D ir par diviem stopiem labāks pie tādiem pašiem trokšņiem.Tas ir 1600 jau vairs nav trokšņains gals kā 40D , bet jau normals darba režīms. Ja tas tā , tad tās dažas pogas kuras nevarēja izvietot dēļ grozāmā LCD ir pieciešamas un video funkcija kas to izmanto arī nav lieka. Un tiem kas pirmo reiz iegādā xxD to vispār nepamanīs.
Hadson - saka vienalga , bilde dzēsta Elmarss 40D uz trokšņu testiem negribu pieteikties , man tie ir zināmi Kāds varētu tos salīdzināt ar 60D vienādos apstākļos.
Lunis:Troksni nemēra labos gaismas apstākļos liekot uz lielu jūtību bet gan sliktos, tieši vājās gaismas liekn laukā trokšņi.
katrs jau var izkopt savu mērīšanas / novērtēšanas tehnoloģiju, bet gaišā dienas laikā 100 gadus baltās čībiņās nahren vajag 400, 640 vai 1600 ISO, a vot, kad «тёмная ночь», tad skaitās kopā high ISO trokšņi ar long exposure trokšņiem un var skumja aina pavērties.
tieši par to jau arī iet runa , ja kādam ir abas kameras(40Dvai50D un 60D) tad notestēt tās krēslā pie augstiem ISO un ar tiem trokšņiem kas man galvā nav nekāda sakara, jo man būtu daudz svarīgāk redzēt kā tie uzvedās tieši pie max īsākām ekspozīcijām kur fiksējama vēl kustība. Vai tiešām es ko stulbu pajautāju? jo 60D ISO tomēr ir par diviem stopiem lielāks. Un auto ISO strādā līdz 3200. Nedomāju ka tas ir tikai mārketings.