forum.gif
Wedding and Portrait Photography Baltic 2011
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Wedding and Portrait Photography Baltic 2011
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.02.11 11:05
 citēt
www.wppb.eu...

liekas interesants konkurss.
traki labas balvas! ;)
Publicēts: 16.02.11 11:10
 citēt
j0e:
traki labas balvas! ;)

būtu Sony ar Leicas stikliem tad gan būtu labas balvas, bet tā.......
Publicēts: 16.02.11 11:29
 citēt
būtu oly ar pentax stikliem! :bad_smile:
Publicēts: 16.02.11 11:32
 citēt
Oliss:
j0e:
traki labas balvas! ;)

būtu Sony ar Leicas stikliem tad gan būtu labas balvas, bet tā.......

Traks esi?? D3s ir paradīzes saldais auglis :)
Publicēts: 16.02.11 11:51
 citēt
D60:
Oliss: būtu Sony ar Leicas stikliem tad gan būtu labas balvas, bet tā.......

Traks esi?? D3s ir paradīzes saldais auglis :)

Nu tad es tādā paradīzē negribu būt :face-grin:
Publicēts: 16.02.11 13:20
 citēt
Ja nemaldos, šis konkurs katru gadu notiek.
Publicēts: 16.02.11 20:04
 citēt
balvas nav sliktas, bet es lidz tam līmenim nedavelku lai piedalītos
Publicēts: 16.02.11 21:43 labots
 citēt
chukmasoff:balvas nav sliktas, bet es lidz tam līmenim nedavelku lai piedalītos

visu cieņu spējai sevi novērtēt kritiski.
Tik gan jau ka piedalīsies da kuja sūdīgāki autori.....es ar laikam, tostarp :)
Publicēts: 16.02.11 21:59
 citēt
NilsS:
chukmasoff:balvas nav sliktas, bet es lidz tam līmenim nedavelku lai piedalītos

visu cieņu spējai sevi novērtēt kritiski.
Tik gan jau ka piedalīsies da kuja sūdīgāki autori.....es ar laikam, tostarp :)

Redzi, ir tāda lieta ka bildes jaiesūta Adbone krāsu telpā un tehniski es to nepavelku, jo tur vajadzīgs monis un iekārtas kuras maxā ne vienu tūkstoti latu. Protams ka piedalīsies un uz sRGB ceps bildes pec tam parkonvertes Adobe krāsu telpā , un visi priecāsies par mālaini orģinālajām krāsām :D, bet ja pa nopietno ta LV uz pirxtiem var saskaitīt cik tādu iekartu ir kuras rāda maximumu no Adobes krāsu telpas.
Publicēts: 16.02.11 22:11
 citēt
šaubos, ka izcilu bildi, ar lielisku ideju/sižetu un labu tehnisko kvalitāti, izbrāķēs tikai tāpēc, ka tā nebūs apstrādāta uz atbilstoša Adobes krās telpu atbalstoša moņa. Bet nu var jau būt, ka tas tiešām ūber-augstākais līmenis, kur šādi sīkumi ir ļoti būtiski.
Publicēts: 16.02.11 22:55
 citēt
CerambyX:šaubos, ka izcilu bildi, ar lielisku ideju/sižetu un labu tehnisko kvalitāti, izbrāķēs tikai tāpēc, ka tā nebūs apstrādāta uz atbilstoša Adobes krās telpu atbalstoša moņa. Bet nu var jau būt, ka tas tiešām ūber-augstākais līmenis, kur šādi sīkumi ir ļoti būtiski.

Esmu saskāries ar šamo lietu, tur ne viens neskatās uz bildi no sākuma, bet skatās uz exiff , vienkarši nepieņam filtrācijā un vis, a ja konvertēta ta pieņem, atceros kā bija ar zviedriem ka pasūtijumu taisijām varēja apsadirsties, visu adobes krāsu telpā un jepega un ne lielaku kā 1200 pa garo malu bet 300dpi, es vispār nesapratu ka tas vajadzīgs , jo tie bija tikai skatāmie paraugi no kuriem izvēlējās drukāšanai, a tur vis gāja CMYKa, bet vis ticamāk ka tur ari tā pat kā te daudzi salasijušies par Adobes krāsu telpas plašumu un blietē un saka ka ir pareizi jo kads guru ta ir izdomajis, tika nav ņēmis vēra ka tas plašums redzams tikai uz attiecīgas tehnikas, un vispār cik atceros pat pro klases krutie un dargie moņi rāfa tikai kādas 80% no adobe krāsu telpas, var būt ka tagad vairāk bet paris gadus atpakaļ tā bija visos tehniskajos datos. Un es nebrīnos ka šajā konkursā kāds "gudrais" ari ir salasijies visadas zinības un to prasību iebliezis, bet gala rezultātā bildes būs skatāmas uz kāda portatīvā tjapļapa.
Publicēts: 17.02.11 07:30
 citēt
sRGB taču ir tikai webam un winvīverim...nu cmoon chukmassov...rgb jau nu galīgi nav tas ko varētu nodēvēt par supertuper krāsu atainotāju, tu gadījumā nejaus ar ProPfoto RGB?
Un cmiks tak ir tikai drukāšanai bai ze vei...
Publicēts: 17.02.11 09:48 labots
 citēt
imgfoto:sRGB taču ir tikai webam un winvīverim...nu cmoon chukmassov...rgb jau nu galīgi nav tas ko varētu nodēvēt par supertuper krāsu atainotāju, tu gadījumā nejaus ar ProPfoto RGB?
Un cmiks tak ir tikai drukāšanai bai ze vei...

Es nesaku ka sRGB ir super, un adobes krāsu telpa ir protams ok, tikai sRGB nav vien priekš web, sRGB krāsu telpā strādā visi monitori un to var redzēt uz jeb kura monitora, bet adobes krāsu telpu uz parastajiem vai ari uz advancetajiem monitoriem vienkarši nevar redzēt un rezultātā ja ir ieslēgts adobe krāsu telpas režīms, krāsas ir greizi parādāmas, te blogā vis maz trešdaļa no lietotājiem izmantoadobes krāsu telpu un bilžukiem ir pilnīgi greizas krāsas, jo ne viens nav lasijis par iestatijumiem un tehniskām iespējām bet uzklausa kāda viena vai cita"guru" ietekumus, ko tas ir pats savā prātā izdomājis, un stāsta ka adobe krāsu telpa ir tā pareizā.

balbesof.net...

Tas nenozīmē ka monis pa 300-500ls ir dargais gals un viņš rāda adobes krāsu telpu, reizēm pa kādi 500ls var kādu lietotu protams dabūt bet tas ir rets gadijums. Viens no ražotājiem kurš uztur adobes krāsu telpu ir Eizo . Viens no optimāli lētākajiem variantiem ir Lacie bet Lacie kuri maxā lidz 1000ls adobes krāsu telpu uztur ne pilnībā bet kaut kur aptuveni 80% diapazonā.
Publicēts: 22.02.11 13:33
 citēt
Čukma,

Tu par tām sRGB lietām nodevi kā pa deviņiem mēmiem! Ek, būtu jau labs dejotājs, tik sRGB maisās pa kājām, tamdēļ arī kāzu konkurss netop uzvarēts.

Atklāšu noslēpumu - reālajā dzīvē aRGB un sRGB ne-ar-ko neatšķiras. Paskaidrošu uz pirkstiem: Bildējot dabu, vienīgais, kas īsti ar sRGB nav aprakstāms, tās ir zilas debesis caur polairzācijas filtru - tas zilais ir zilāks, nekā sRGB spēj to atveidot. Pat briesmīgi zaļā policista veste ir attēlojama ar sRGB toņiem.

Tādejādi ņem tik savas sRGB bildītes un fotošopā spied "convert to aRGB". Un būs tev aRGB. Vienkārši katrai sRGB cipariskajai vērtībai tiks pierakstīta klāt atbilstošā tādas pašas krāsas aRGB vērtība (es šeit nerunāju par to iespējamo matu skaldīšanu, ka šāda pārveidošana rada iespējamu "clipping", tas ir, 4 ābolus nesadalot ir jāsaliek tagad 5 kastītēs - kaut kur parādīsies robs. Tamdēļ šo kastīšu pārdali jāveic 16bitos. Lai gan abos gadījumos ar aci nekādu problēmu neviens vells neredzēs).

Problēma vairāk ir tajā, ka pēdējos gados tiek ražoti monitori, kas stipri pārsniedz sRGB vērtības un LED tipa monitori pārsniedz arī aRGB vērtības, rādot 117% no aRGB. Bet IE, Chrome un FF (bez īpašas un specializētas buršanās) nesaprot krāsu profilus.

Attiecīgi uz tāda 117% aRGB monitora tas pārlūks fotobloga bildes rāda ar pieņēmumu, ka viņam pieslēgtais monitors ir 100% sRGB. attiecīgi visas tās bildes vērtības tiek nenormāli pārspīlētas. Aptuveni tā: vienkārši sarkanas zemenes pārtop par violeti, luminiscējoši indīgām. Parasti zaļa pavasara zāle izskatās pretīgi līdzīga policistu vestēm, cilvēku sejas ir nebaudāmas ar spilgtām lūpām.

Tev ir apgrieztais variants - tev nerāda krāsas, kuras patiesībā nemaz nav un nebūtu jārāda. Tas ir, tev nav problēmu. Bet par cik tu par to nezini, tad tev liekas, ka ir problēmas. Nopērc jaunu monitoru - tad gan tev būs problēmas! :face-glasses:
Publicēts: 22.02.11 13:54 labots
 citēt
Neesmu tik bagāts lai varētu atļauties Eizo vai Lacie monitoru un iztieku ar parasto maca matricu jav 3 gadu. Tā kā nevaru pretendēt uz kaut kādiem brīnumiem un konkursiem, un cik ta LV fotogrāfi izmamnto Eizo un Lacie?
Publicēts: 22.02.11 13:59
 citēt
es tik tā domāju un nevaru saprast, šī mana bilde
www.fotoblog.lv...
vairāk tākā sliecas uz wedding vai uz portrait...
Publicēts: 22.02.11 14:08
 citēt
chukmasoff:Neesmu tik bagāts lai varētu atļauties Eizo vai Lacie monitoru un iztieku ar parasto maca matricu jav 3 gadu. Tā kā nevaru pretendēt uz kaut kādiem brīnumiem un konkursiem, un cik ta LV fotogrāfi izmamnto Eizo un Lacie?

Dīvaini tie fotogrāfi - var ņemties ar 4 un pat 6 megapikseļiem (un pat vēl vairāk!), bet monitoru nav spējīgi nopirkt tādu, kas rādītu vairāk par 1 megapikseli. Nemaz nerunājot par krāsām. Kāda jēga bildēt, ja nav iespēju pilnvērtīgi apskatīties nobildēto? Krāniņa pagarināšanai?
Publicēts: 22.02.11 14:15
 citēt
Vaards:
chukmasoff:Neesmu tik bagāts lai varētu atļauties Eizo vai Lacie monitoru un iztieku ar parasto maca matricu jav 3 gadu. Tā kā nevaru pretendēt uz kaut kādiem brīnumiem un konkursiem, un cik ta LV fotogrāfi izmamnto Eizo un Lacie?

Dīvaini tie fotogrāfi - var ņemties ar 4 un pat 6 megapikseļiem (un pat vēl vairāk!), bet monitoru nav spējīgi nopirkt tādu, kas rādītu vairāk par 1 megapikseli. Nemaz nerunājot par krāsām. Kāda jēga bildēt, ja nav iespēju pilnvērtīgi apskatīties nobildēto? Krāniņa pagarināšanai?

Man ari sava fotoaparāta nav un krānu ari nav, vis kas ir tas ir firmas īpašums, un moni pirka firma Macu gadus 3 atpakaļ tad nu tas skaitijās it kā notrmāls bet tomēr adobes telpu nepavilka. lai maketēt un bildes varetu apstrādāt. Ņem jav tās bildes ko taisu gan tipenes gan žurnāliem taisam, bet ne kādus Adobe krāsu telpas nava prasijuši nekad. Parasti visu CMYKa atdodu, tā kā man pietiek ar to ko redzu monitotra, galvenais lai klientiem butu vis ok.
Publicēts: 22.02.11 14:16
 citēt
alvils:es tik tā domāju un nevaru saprast, šī mana bilde
www.fotoblog.lv...
vairāk tākā sliecas uz wedding vai uz portrait...

Normāla bilde, un normāli džeki līdzīgi maniem čomiem no pagalma ar kuriem aliņus vasarā dzeram zem gobas :)
Publicēts: 22.02.11 14:28
 citēt
nu aliņi jau bija iepriekšējā vakara sākumā... iesildoties. a šis jau tuvu finišam ap pieciem svētdienas rītā. aliņi jau bija ne tikai beigušies, bet arī aizmirsti. bet dzērienu (dažādu) tāpat netrūka... :)
Publicēts: 22.02.11 14:28
 citēt
bet, uz kuru kategoriju sūtīt?
Publicēts: 22.02.11 16:14
 citēt
alvils:bet, uz kuru kategoriju sūtīt?

Nu lopiņi ir divi, tad jau vairāk kāzu foto atbilstošs.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):