forum.gif
foto filmas ar beigušos derīgma termiņu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / foto filmas ar beigušos derīgma termiņu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.02.11 00:52
 citēt
Labs vakars, gribēju uzzināt kur rīgā var dabūt fotofilmas kurām ir beidzies derīguma termiņu. biju BFS bet tur tik ilgi filmas nestāvot.
šāds ir vajadzīgs jo parasti tās ir ievērojami lētākas, un man kā studentiņam kurš vēl tik trenējas tas ir izdevīgāk.
gan krāsainās ,gan melnbaltās.
cik esmu nesis attīstīt viss okey pat filmām kurām termiņš beidzies pirms 5gadiem galvenais lai ir bijušas neatvērtās kārbiņās .
Publicēts: 17.02.11 00:54
 citēt
Drīzāk, lai būtu glabātas ledusskapī, nevis virs ledusskapja.
Publicēts: 17.02.11 00:56
 citēt
Uz lāčplēša ielas kur bija kīno 52 komisijas bode foto lietam ir, tur varetu būt pa leto.
Publicēts: 17.02.11 00:58 labots
 citēt
Nu par Lv nemācēšu teikt, bet te reizēm pa ļoti lētām naudām var atrast filmiņas ar beigušos derīguma termiņu, protams, jaunas un unopened. kā arī izdevīgi ir tikai tad, ja iepērcies vairumā (tb piegāde atmaksājās)

www.7dayshop.com...
Publicēts: 17.02.11 11:12
 citēt
Man kaut kur mētājās viena vecā labā krievu melnbaltā filmiņa, kurai derīguma termiņš beidzies pirms 30 gadiem, tāda derēs :amazing:
Publicēts: 17.02.11 11:46
 citēt
Vācu Ebajā. Ja šie maitas nesūta uz ārzemēm, tad caur lbss.lv
Publicēts: 17.02.11 11:50
 citēt
jā ebay esmu skatījies tur ar lēti un ar vienu uzsūtiju.
bet taču gan jau tev mazajos foto vekalos k-kur ar ir tik jazin kur.
Publicēts: 18.02.11 23:28
 citēt
kāds varbūt zin kurā majā tieši ir tā kino bode nevaru sagooglēt
Publicēts: 19.02.11 18:33
 citēt
DJWoXxX:kāds varbūt zin kurā majā tieši ir tā kino bode nevaru sagooglēt

diez vai arii saguugleesi, Leechpleesha 55, ja nekljuudos

Oliss:Man kaut kur mētājās viena vecā labā krievu melnbaltā filmiņa, kurai derīguma termiņš beidzies pirms 30 gadiem, tāda derēs :amazing:

nav jaalien visaas diskusijaas un kkas jaaraksta ar savu tizlo smaidinju tikai taapeec, ka gribas kko pakomenteet
Publicēts: 19.02.11 19:34
 citēt
martins_goncars:
DJWoXxX:kāds varbūt zin kurā majā tieši ir tā kino bode nevaru sagooglēt

diez vai arii saguugleesi, Leechpleesha 55, ja nekljuudos

Oliss:Man kaut kur mētājās viena vecā labā krievu melnbaltā filmiņa, kurai derīguma termiņš beidzies pirms 30 gadiem, tāda derēs :amazing:

nav jaalien visaas diskusijaas un kkas jaaraksta ar savu tizlo smaidinju tikai taapeec, ka gribas kko pakomenteet

kļūdies Lāčplēša 56. bet tur nav un nekad nav bijušas zemas cenas - drīzāk iespēja iepirkt vecu Lucky pēdīgi sūdīgo plēvi dārgāk kā Agfa Pro BFS

un nebrauc virsū Oliss - ir normāli ierēkt par vecu filmiņu ideju - tā ir tumsonīga domāšana - lai dabūtu no filmiņas ciešamus kadrus, pašas filmiņas cena sastāda 2-20% no kopsummas, bet vecas filmas kadri ir 5x sūdīgāki par svaigas pro filmas rezultātu

šeit cilvēks risina jautājumu par tēmu kā ieekonomēt 1-5% kopsummas, lai neatgriezeniski sajātu visu rezultātu

protams bilde jau tiks dabūta arī ar 20 gadi atvilknē gulējušu filmu, bet piemēram krāsu negatīvi... noliec blakus svaigas un piecgadīgas filmas kadrus.... aaaaaiiiiii kā paliks žēl ietaupītā 1 vai mazāk lata....
Publicēts: 19.02.11 19:46
 citēt
Pluss Maris!:grimace:
Publicēts: 19.02.11 20:07
 citēt
nē nu ir segments kur ir pielaides - mazjūtīgi melnbaltie sudraba negatīvi - tur jābūt baigam knauzerim, lai puslīdz ciešami glabātu 2008 gada iso 100 filmu izbrāķētu - bet pavisam savādāk ir ar krāsu diapozitīviem vai jūtīgākiem negatīviem.... + arī jaunas filmas vajag papētīt un pirkt nevis pēc cenas, bet to īpašībām (lasi priekš mērķa/sižeta ko bildēsi)

tas ir tāds truleņu piegājiens sapirkties hvz kādas vecas filmas, iegrūzt nevadāmā kamerā (ķip zenits), neko nerubījot kautko sabliezt un pēčāk lielīties, ka eksponometrs nahren nav vajadzīgs jo *visi kadri sanāca* (loģiski, ka *sanāca* diapazons ta tādiem negatīviem ūberais - 5-6 stopi kļūda, bet bilde vienalga kautkāda parādās) - samočīt rezultātu netā un lamāties ar digitālistiem kas ko iebilst pret tiem ārprāta brāķiem

a patiesībā no tās filmas tādu konfeti var izvilkt, ka neviens ciparfans i neiepīkstēsies

es te tā brīvi par veciem mb negatīviem (+ pills nets kur čaļi kaukādus miglumērkaķus no 50 gadus atpakaļ izbildētām filmām attīstījuši), bet ilford smuki katrai filmiņai pieraksta - gribiet izspiest maksimumu - attīstiet filmu ne vēlāk kā nedeļu pč izbildēšanas.....

visa ķeza salīdzināšanā
Publicēts: 19.02.11 20:34 labots
 citēt
Maris:nē nu ir segments kur ir pielaides - mazjūtīgi melnbaltie sudraba negatīvi - tur jābūt baigam knauzerim, lai puslīdz ciešami glabātu 2008 gada iso 100 filmu izbrāķētu - bet pavisam savādāk ir ar krāsu diapozitīviem vai jūtīgākiem negatīviem.... + arī jaunas filmas vajag papētīt un pirkt nevis pēc cenas, bet to īpašībām (lasi priekš mērķa/sižeta ko bildēsi)

tas ir tāds truleņu piegājiens sapirkties hvz kādas vecas filmas, iegrūzt nevadāmā kamerā (ķip zenits), neko nerubījot kautko sabliezt un pēčāk lielīties, ka eksponometrs nahren nav vajadzīgs jo *visi kadri sanāca* (loģiski, ka *sanāca* diapazons ta tādiem negatīviem ūberais - 5-6 stopi kļūda, bet bilde vienalga kautkāda parādās) - samočīt rezultātu netā un lamāties ar digitālistiem kas ko iebilst pret tiem ārprāta brāķiem

a patiesībā no tās filmas tādu konfeti var izvilkt, ka neviens ciparfans i neiepīkstēsies

es te tā brīvi par veciem mb negatīviem (+ pills nets kur čaļi kaukādus miglumērkaķus no 50 gadus atpakaļ izbildētām filmām attīstījuši), bet ilford smuki katrai filmiņai pieraksta - gribiet izspiest maksimumu - attīstiet filmu ne vēlāk kā nedeļu pč izbildēšanas.....

visa ķeza salīdzināšanā

bā, tas tak pa mani!!!
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 19.02.11 20:35
 citēt
Fotogrāfēšana ar filmiņām mūsdienās nav lēts prieks, bet savs smeķis ir :big_smile: un tādēļ ekonomēt uz filmiņām, kas šajā procesā nav tas pats dārgākais jau nav prāta darbs......
Jā Ilford, Rollei un mb Agfa ir dārgas, bet ir daudzaas citas kuras ir krietni vien lētas.....
Publicēts: 19.02.11 20:50
 citēt
hm... nu nav tik trki tās Agfa mb

pasuti.lv...
Publicēts: 19.02.11 20:54
 citēt
Maris:hm... nu nav tik trki tās Agfa mb

[url=http://pasuti.lv/index.php?cPath=487_449_448

Agfa]http://pasuti.lv/index.php?cPath=487_449_448
Agfa[/url] Scala ASV maksā 8$
Publicēts: 20.02.11 18:24
 citēt
man filma sanāk viss dārgākais jo es tikai attīstu + izprinētju indeksu tas ir 70sant
ja man jā pērk filma pa ~3ls tad tas sanāk dārgi.
kad es būšu piešāvs čuju un būs vairāk liekas naudas filami tad BFS pa 3ls bet tagad tikai trennējos
un kad skolā paši tīstijām fillmas tad tieši agfa 100 un 400 pirkām.
kvalitāte priekš mūsu priekiem ideāla.
un kā ķīmuju izmantojām šo te www.flera.lv...
Publicēts: 20.02.11 19:06
 citēt
Šķiet, ka man mājās jābūt Svemas 32 GOST filmiņām, rullīšos bez kasetes. Ja ir interese ar tādām eksperimentēt, varu parakties un mēģināt atrast! :)
Publicēts: 20.02.11 20:50 labots
 citēt
DJWoXxX:un kā ķīmuju izmantojām šo te

pātīgāk pašam jaukt, ja var dabūt no kā.:grimace:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):