forum.gif
Nikon platleņķa stikls.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon platleņķa stikls.
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.02.11 00:02
 citēt
Piektdienas sākumam. Zinot tautas vēlmi/ieražu dot padomus, pēc tiem arī esu nācis. Pienācis atbildīgs brīdis - plata stikla izvēle. Bija 30/1,4, aizgāja pie D40 jaunā saimnieka. Vajadzētu bikucīt platāku, 16(17) - 35, vai 12-24. Vēl labāk fiksfokāls (+-) 24 mm. robežās, var būt ar MF. Negribas ieguldīt līdzekļus, nepatestējot (lai nav, kā ar30/1,4). Pieļauju, kādam no blogeriem ir iespēja tādu uzticēt. Tests Rīgā, 19.02 '11 ,sestdienas vakarā, nelielas telpas (dzīvoklis), knaps apgaismojums..Par drošību/atlīdzību vienosimies. Izskatīšu jebkuru piedāvājumu, der spams, ja pa tematu.
Publicēts: 18.02.11 00:15 labots
 citēt
ss.lv 25 mm /2,8 Zeiss par 350 Ls dod, ♥ asiņo, ka pats nabadzības dēļ nevaru paņemt!
Publicēts: 18.02.11 00:19
 citēt
ir viens 24/2.8 sigmas stikls, varu teikt tik to labako (iznjemot, ka mucu tomer taisa pabaisu). Tiesa, ar kardaanu un sestdien Rīgā toč nebūšu, kā arī nez, vai gribu pārdot...
PS. Šodien man tikai likās, vai arī manīju Tugaļeva izstādē?
Publicēts: 18.02.11 11:57 labots
 citēt
sveiki,

pats esmu meklēšanā plata leņķa kropam, bet lai strādā ar filmu kamēru. Es sistematizēju tā:
1) objektivs būs tikai cropam, tikai FF, vai gan ar abiem sistēmam
2) ātrums: 2.8, 4, vai 5,6
3) fix vai zum
4) cik platu lenķi vajag. 16 vai 24 (x1.5 crop factor), to biš FF 24 un 35 mm ekvivalents. Vai vēl šaurāk ?

atbildot uz dotiem jautājumiem, būs skaidrs ko tieši vajag. Pagaidam atnācu pie domai, ka Nikon kitienieki nemaz nav tik slikti tieši 18mm. Bet ja vēl vert ciet uz stopu/divam diafragmu, būs pavisam garšīga bilde :)
Publicēts: 18.02.11 14:08
 citēt
haralds:ss.lv 25 mm /2,8 Zeiss par 350 Ls dod, ♥ asiņo, ka pats nabadzības dēļ nevaru paņemt!

Paldies! Ilgos filmu/dipiņu gadus iztiku ar 32/2,8 un 35/3,5, šis varētu būt izcils.
Publicēts: 18.02.11 16:01
 citēt
Lietoju Tokinu 11-16/2.8 uz D90 Dikti patīk un muca arī neveidojas. Bija iespēja izmēģināt 24/2.8 fiksu, smuki, plati, bet be tik cik gribas.
Publicēts: 18.02.11 19:32
 citēt
izlasot Voldemorta tekstu, atcereejos, KAAA pirku D700 ;-))))) zvaniiju vaaveram un teicu adreesi - tb ja kas, ja neatbildu uz tel zvaniem un savadaak nekaa nereagjeeju, lai mani meklee Kundzinjsalaa attieicigaa maajaa;-)))))))
Publicēts: 18.02.11 19:34
 citēt
eltoro:Lietoju Tokinu 11-16/2.8 uz D90 Dikti patīk un muca arī neveidojas. Bija iespēja izmēģināt 24/2.8 fiksu, smuki, plati, bet be tik cik gribas.

Lūk, tāpēc negribas kaķi maisā pirkt, bet patestēšanai noīrēt, lai rastos priekšstats par atbilstību iecerētajam. Prioritāte - strītarts, dokumentāli/sociālā bilde. Par cik - bezpeļņas interese, ir zināmi cenas griesti. Ļoti interesants variants būtu - otra kamera. Gaidu lietotāju bildes no Fuji X100, ja būs firmas skintoņi, varētu būt ideāls (man, tikai ne pirmo partiju- cena!). Vēl - inetā papētīju Ricox GRX. Korpuss ~ 300 ls. Modulis A 12 - APS-C matrica ar 28/2,5. Otrs modulis A 12- APS-C ar50/2,5 Macro (~450 ls). New - jaunais modulis ar maināmiem Leica stikliem, testā bija 24-60/2,0 - 2,8 (!!!). Ir EVF-2 ~160 Ls un z/spuldze GF-1, arī ~160 ls...Summas nopietnas, bet - kā otrajai kamerai - liela izvēles iespēja. Pluss - kompaktie gabarīti, daļa piedāvātā brīvi ievietojas jostas somiņā/sporta jakas iekškabatā. augatas klases kmera - n=vienmēr, visur Tev līdzi....:face-smile:
Publicēts: 18.02.11 19:35
 citēt
dansiga:izlasot Voldemorta tekstu, atcereejos, KAAA pirku D700 ;-))))) zvaniiju vaaveram un teicu adreesi - tb ja kas, ja neatbildu uz tel zvaniem un savadaak nekaa nereagjeeju, lai mani meklee Kundzinjsalaa attieicigaa maajaa;-)))))))

Tas bija forši! Šoreiz - dēla dz diena.:face-smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):