Man ir gadījies pēc viņa pašām visu pārlodēt un pa vietām salikt. Dabūju svaigi pēc MD garantijas blici par siceni no zināma kexsa nopirkt , šim pēc 2 mēnešu remonta tāpat aizdomīgi gļučija , nopirku pa sīceni atskrūvēju patestēju visa vaina bij aukstajos lodējumos un sliktā montāžā
Puuu:tuvākais tev laikam būs ogres elektrons, tur pāris džeki Profoto i kopā lika i remontēja... sataisīs bez problēmām...
o jopcik, ko tik neuzzin !
Nezināji ka "Hanza elektronika" vai kā tas Pārogres industriālais parks tur saucas , ražoja gan Asus videokartes gan visādus kontrolierus un ko tik vēl nē Kaimiņiene šancē tad reizēm pastāsta kādus tik brendu verķus šie tur neražo
NilsS:Harald, davai čista pa latišski un bez mata,nu !
nu, impulsu trafiņš padod impulsu uz lampas vadošā elektroda un impulss sajonizē to gāzi. veco laiku blicēm C (tā [elektrisko] kapacitāti apzīmē) - aptuveni 0,1 mikrofaradu piešaltēja impulsu trafiņam pa taisno caur kameras sinchrōkontaktu, bet tas neveselīgi - tur var būt arī 200 V špannungs.
Nezināji ka "Hanza elektronika" vai kā tas Pārogres industriālais parks tur saucas , ražoja gan Asus videokartes gan visādus kontrolierus un ko tik vēl nē Kaimiņiene šancē tad reizēm pastāsta kādus tik brendu verķus šie tur neražo
Vot maķ tvoju, ļerkšķi tādi! Konfidencialitātes prasības, kas darba līgumos iekļautas netiek ievērotas...
Eltons:Konfidencalitātes prasības, kas darba līgumos iekļautas netiek ievērotas...
konfederāti, ibio!
Ne terminoloģijā būtība bet tas ka darbinieki nevar mutes saturēt... es šai firmā arī šo to pasūtu un varbūt man ir svarīga informācijas nenoplūšana. Būs Ilmāram jāuzstāda stingrākas prasības.
Ne terminoloģijā būtība bet tas ka darbinieki nevar mutes saturēt... es šai firmā arī šo to pasūtu un varbūt man ir svarīga informācijas nenoplūšana. Būs Ilmāram jāuzstāda stingrākas prasības.
Elton, tiešām tici, ka visi kuri Hansā strādā zina pasūtītājus un ko tie pasūta?... Un tie, kuri zina, ar mēli kā govs ar asti vicinās?...
Eltons:
Elton, tiešām tici, ka visi kuri Hansā strādā zina pasūtītājus un ko tie pasūta?... Un tie, kuri zina, ar mēli kā govs ar asti vicinās?...
Krievu laikā esmu strādājis slepenā militrārā KB un neskatoties uz drošības instrukcijām un Pirmās nodalas plosīšanos, aina bija viennozīmīga: slepenie dukumenti pa kuļmaniem un galdiem mētājas bet seifā... tikai spirts... Tāpēc arī pie pārprastās demokrātijas bažījos par informācijas noplūdi. Bet Ilmāram pie izdevības tomēr vēlreiz apjautāšos pa šo.
pro foto lika sgj international rīgā,nevis hanza... daži pārvilināti darbinieki neskaitās. bet jā,dzērušā ķirzaka un pārējie brīnumdari varētu tās studijnieces sataisīt.
UldisS:lton, tiešām tici, ka visi kuri Hansā strādā zina pasūtītājus un ko tie pasūta?... Un tie, kuri zina, ar mēli kā govs ar asti vicinās?...
Krievu laikā esmu strādājis slepenā militrārā KB un neskatoties uz drošības instrukcijām un Pirmās nodalas plosīšanos, aina bija viennozīmīga: slepenie dukumenti pa kuļmaniem un galdiem mētājas bet seifā... tikai spirts... Tāpēc arī pie pārprastās demokrātijas bažījos par informācijas noplūdi. Bet Ilmāram pie izdevības tomēr vēlreiz apjautāšos pa šo.
jācer, ka jūs tur nečiņījiet ko līdzīgu netīrajai bumbai, piemēram
Kā maksā tā satur Esmu šai jomā pastrādājis , ražojis eksperimentālas iespiestas plates diviem konstruktoru birojiem utt, gan REMTa labā specialitātē pamācījies , Hanza krīzes dēļ kādu daļu savējo atlaida , es dažu labu pie saviem bijušajiem kursa biedriem iekārtoju , tie atkal vienā mierā Rīga projektē un ražo mikrenes vienlaicīgi RUSSIA , NASA un dažādiem Eiropas kosmosa aģentūras sadarbības partneriem , kaut kas vecs un specifisks ko nekur citur vairs netaisa Bijušie ALFAs kadri Mans pats pirmais foto diploms bija ļoti specifiskā foto jomā , Tehniskā fotogrāfijā modernu iespiesto plašu ražošanas līnijām , sietspiedes šabloni ar cik tur to mikronu celiņiem , konstruktori zīmēja plates "Mērogos" es viņas ar 1/10mm precizitāti taisīju sietspiedes negatīvus pozitīvus un pašus sietus ar ja vajadzēja gan vilkām gan drukājām plates eksperimentāliem ražojumiem, tieši viņu arī mani aizsūtīja mācīties "Tālāk" , vienkārši izmantoju to ka funkcionāri nerubija atšķirību starp "Tehnisko un Sadzīves pakalpojumu" fočeni , protams ar savu tiešām superīgo Žid-Krievu kolēģu gādīgu atbalstu un šie man caur Maskavu ar speciāli nosūtījumu aizsūtīja mācīties uz 34 profeni , tur visi bij autā par tādu nosūtījumu un darba vietu , kamēr mācījos man pat algu rūpnīcā maksāja + stipendiju un vēlāk atkal nosūtija mācīties , šoreiz uz Baltkrieviju tur ar izmācījos dabūju unikālu papīru "Fotogrāfs foto redaktors" viss saistībā ar funkcionāru absolūtu nezināšanu atšķirību starp TEHNISKĀ / PAKALPOJUMU fotogrāfija , pēc Baranvičiem gan vairs rūpnīcā neatgriezos , nonācu uzreiz Reklāmas daļā , tie ātri atkoda ko esmu mācījies darījis , tur ar 10 gadus nošancēju paralēli ar Liesmu , Fotocentru , izdevniecībām un pressi kamēr rūpnīca izbeidzās 90 pirmajā pusē , tā nu sanāk ka Rūpnīca man apmaksāja 4 skolas 5 mācību gadus no kuriem 4 tīri Pakalpojumu foto nekā ar Tehnisko nesaistītas, no kurām tikai 1 , pati pirmā bija jebkādā saistībā ar viņu "Profilu" pārejās pavisam citā jomā Taka pati pati pirmā darba pieredze man nāk caur REMT praksēm konstruktoru birojā un tālāk jau tehniskā fočene utt Kursa biedri vel nesen bija LTK tehniskie priekšnieki un kur nu kurš pēc REMTa un RPI pij trāpijis Starp citu , citā konstruktoru birojā turpatās šancēja arī Astrīda Meirāne , tagadējā muzeju fotogrāfe , šad tad gājām pie viņas ciemos , viņai tur bija krutāks KLIMSH foto labors nekā mums , viņas birojs un viņa ražoja visu telefona centrālēm , mēs viss kas ar radiotehniskām lietām saistīts Taka būtībā sāku ar Elektroniķa praksi un finišēju šai jomā ar eksperimentālu un maz sēriju iespiesto plašu pilnu izgatavošanas ciklu līdz pat drukai , kas vēlāk nesa neticamus blakus "Rūpalus" da jebkā smalka jo smalka drukāšana ar sietu , roka uz sarežģītām smalkām mikreņu platēm bij piešauta gan Foto gan drukas lietās , varej uzražot pilnīgi jebko gan elektronikai gan ARTam Tāpec man nav problēmu pašam jaukt parlodēt pārzīmēt un pārmontēt kautkādu "Robustu" ķiniešu veidojumu , automāta joprojām pēs gandrīz 30 gadiem redzu kur problēmas platēs un aukstie lodējumi un slikti samontēts Dzīvē vis kas noder
Jā, Luni, starp rindiņām atceros lietas būtību. Es bez valsts darba, protams, arī piehaltūrēju konstruēdams un ražodams elektroniku un izmantoju šos "tehnisko" fotogrāfu pakalpojumus plašu ražošanai, paneļu dizainam, uc.. Diemžēl vārdus vairs neatceros. Viens bija Elektronikas institūtā, otram laboratorija (baismīga kamera uz sliedēm mērogošanas bildēm) tai pagalmā aiz omoniešu mājas pretī Proletāriešu rajona izpildkomitejai (vai kā to sauca vai tagad sauc).
Eltons:Jā, Luni, starp rindiņām atceros lietas būtību. Es bez valsts darba, protams, arī piehaltūrēju konstruēdams un ražodams elektroniku un izmantoju šos "tehnisko" fotogrāfu pakalpojumus plašu ražošanai, paneļu dizainam, uc..
Mums bija slēgts kantoris , viens no daudzajiem "Širpotreba" ražošanas aizsegā , pirmā nodaļa nāca reizi nedēļā pārbaudīt visu Beigās jau palikām galīgu nekaunīgi , tādu anekdoti kā man šodien stāstu kolēģi rēc. Atceros ka biju no kārtējās foto skolas atkal praksē , man visas caurlaides un dopuski bij uz rokas protams es tak "Mācijos ar nosūtījumu" kā toreiz moderni "Bez darba patraukšanās" dienas nodaļā blakus republikā Nu tad kad es kautkādus 3-4 mēnešus nebiju nācis pēc algas , priekšniecība želīgi lūdzās "Radji boga priģi za zarplatoi , narod ņe tak poimjot" Man toreiz nebija ne laika ne vēlmes atbraucot 3-4x mēnesī uz Rīgu 600km vēl vilkties pēc kaukdādiem liekas 120 Rubļiem vai 90 god vārds es pat nezināju cik , jo vairāk kā 90% naudas saņēmām tieši par visvisādām kā tu saki "Blakus lietām" . Kad atbraucu mani jau gaidija kārtīga mape ar "Haltūrām" kas bija 1-2 dienā obligati viss jāizdara un paka ar piķi par iepriekšējām reizēm , tā nu mēs tur rādamies Skolā savukārt man pasniedzējs grupas vadītājs bija tagadējais Minskas žurnalistikas institūta triecienspēks kurš tiko bij Maskavs augstāko partijsskolu izgājis un šis man vienmēr laida ar tekstu "Atved krāšņu reportāžu par Zavodu" , tā mēs tur visi bijām laimīgi Man no haltūrām piķis bij pāri galvai , Skolai bija kārtējā "Galka" par komendējumu uz darba kolektīvu un soc reālismu , un tā nu es tur bliezu kā šie reiz teica "Na zavoģe i v poļe" vāks ne mušdienu izpratnē Toties iemācijos šancēt jebkurāos apstākļos ātri precīzi un efektīgi Laba darba un radoša skola NO RŪPNĪCAS Jā mēs tur baigi daudz taisaijām arī visādus ekskluzīvus diplomus sertifikātus un vienkarši "Makslu" , paralīli ar platēm un mikrenēm taisijām vimpeļus sacenēm godalgas uzvaretājiem ko tik vēl nē un tur diezgan daudz izmantoja arī mana "Skolas bildes" Bija laba iespēja salīdzināt Latvijas zavodus ar Baltkrieviju un Lietuvu un praktiski visusr nāca juni biznesi klāt gan tehniskajā fočenē gan ar elektroniku gan "Reportažu @ Kāzu" haltūras Tehnisko fočeni pilnībā atmetu tikai kad Liesmā un Fotocentrā sāku savu "Kluso kāzu" paralēlo rūpalu , tas deva tādu pašu piķi bet nebija jānīkst laboros un pašam jātaisa bildes , varēja tik bildēt un koļeģi kopēja tūkstošiem bilžu Kad PSRS sāka jukt un brukt es pamainījos vēl paaris vietās pamācītiem bet ta jau bija tīri "Radošā fočene" , ar tehnisko es vēl sakāros jau Vācijā kad tur mācījos gan pasniedzēji gan kolēģi muti vaļā lūrēja kā es tur ar tehniskām filmām visādas maskas taisīju un "Filtrus gaismām" jeb mūsdienīgi Gobo maskas Tāpat ar ja kas bija sagājis sviestā ar tehniku un vajadzēja ātri sčiņīt , meklēja mani ka varbūt "Naglijs Krievs" varēs fiksi saremontēt , friči paši jau pat drošinātāju nemāk nomainīt , par sasvilušiem vadiem nemaz nerunājot
Tiešām, naglijs krievs... Bet nākas nožēlot, ka tais laikos nepievērsos foto lietām nopietni... ar Linku un viņa mazo kolēģi, kāviņtur, Aleksandru itkā čupojos...