Ticu ka kāds ir lietojis Nikon 20/2.8D uz kropa. Kādas ir atsauksmes? Cilvēks, kurš pārdod, diez ko labi neizsakās...grūti noticēt. Man viņš intresētu kādai dabas bildei un galvenokārt bildēšanai salīdzinoši mazās telpās.
starp citu, tai tokinai (11-16) pie 16mm uz FF (D700) nav vinjetes. lētāka tik plata un gaiša priekš nikona nav (neskatoties uz to, ka sanāk gandrīz kā fixs, jo platāks pa lielam nav lietojams, taisot platāku, ir vinjete).
nuu... 11 uz crop ir tas pats kas 16 uz pilnā kadra.. tad apmēram paliks skaidrs. Bet tik un tā,neredzu jēgu no šī stikla,ja jau ir 11-16 un kā saprotu arī 17-35 nekur vēl nav pārdots.
shvaboc:nuu... 11 uz crop ir tas pats kas 16 uz pilnā kadra.. tad apmēram paliks skaidrs. Bet tik un tā,neredzu jēgu no šī stikla,ja jau ir 11-16 un kā saprotu arī 17-35 nekur vēl nav pārdots.
Pieļauju jau, ka optika 20mm f/2.8D būs gana laba- Galens Rowels izmantoja līdzīgu- AI-S 20mm f/4 un slavināja visos veidos. Sūdi jau būs tajā, ka šausmīgi pārmaksāsi par to pilnā kadra nosegumu un pieklājīgu kvalitāti stūros, ko nemaz neizmantosi. Objektīvu, kas būtu ass vidū māk uzražot jebkurš.
Arhitektūrai uzmanies no kompleksās ģeometriskās aberācijas, kas rodama visai Nikkor 20mm f/2.8 optiskajai formulai. Bet tā- es tādu ņemtu tikai pilnajam kadram. Mazajam pietiek bezmazvai ar vidējo zūmu.
RudeWolf:Pieļauju jau, ka optika 20mm f/2.8D būs gana laba- Galens Rowels izmantoja līdzīgu- AI-S 20mm f/4 un slavināja visos veidos. Sūdi jau būs tajā, ka šausmīgi pārmaksāsi par to pilnā kadra nosegumu un pieklājīgu kvalitāti stūros, ko nemaz neizmantosi. Objektīvu, kas būtu ass vidū māk uzražot jebkurš.
Arhitektūrai uzmanies no kompleksās ģeometriskās aberācijas, kas rodama visai Nikkor 20mm f/2.8 optiskajai formulai. Bet tā- es tādu ņemtu tikai pilnajam kadram. Mazajam pietiek bezmazvai ar vidējo zūmu.
AI-S un AF-D ir dažādi stikli.20mm lietojis nēesmu,bet 28mm AF-D salīdzinājumā ar AI-S ir galīgs ....
shvaboc:nuu... 11 uz crop ir tas pats kas 16 uz pilnā kadra.. tad apmēram paliks skaidrs. Bet tik un tā,neredzu jēgu no šī stikla,ja jau ir 11-16 un kā saprotu arī 17-35 nekur vēl nav pārdots.