varbūt ir vel kāds,kas shajaa dienaa piemin savus biedrus......... man piemeeram,pat sieva muuk prom,jo zin ,ka taa ir mana diena,un to pat ar traktoru neatstumt.... tā ir mūsu diena,tā ir jaunības neatnjemaas draudzības dienas, kuru nespēja atnjemt nekas,tā ir mūsu vienaudžu diena,kurā spējām stāvēt viens dēlj otra,neskatoties uz nacionalitāti.... www.youtube.com...
Nūūūū šo datumu pat dienesta laikā tā ,ne īpaši. Otrais augusts ir diena ,kad piedzeras vai izlaiž punķi mani kollegas.Un patriotisma jau tad bij pamaz,drīzāk bija tāds nedaudz rūgts lepnums par ieroču šķiru kā tādu.Ta ir lieta ,kas mūs vieno,lai arī kādas valsts formu nēsā
Rolands66:Nūūūū šo datumu pat dienesta laikā tā ,ne īpaši. Otrais augusts ir diena ,kad piedzeras vai izlaiž punķi mani kollegas.Un patriotisma jau tad bij pamaz,drīzāk bija tāds nedaudz rūgts lepnums par ieroču šķiru kā tādu.Ta ir lieta ,kas mūs vieno,lai arī kādas valsts formu nēsā
A to kā jūs ģedi drāza kamēr bijāt jaunie atcerēties negribas?Un kā par labusiem saukāja?.Un idiotus-poļitrukus ar lekcijām par imperiālisma draudiem?Druzja-tovarišči.Nerunāsim par daudz nopietnākām lietām ko piedzīvoja mūsu tēvi un vectēvi.
viecha:A to kā jūs ģedi drāza kamēr bijāt jaunie atcerēties negribas?Un kā par labusiem saukāja?.Un idiotus-poļitrukus ar lekcijām par imperiālisma draudiem?Druzja-tovarišči.Nerunāsim par daudz nopietnākām lietām ko piedzīvoja mūsu tēvi un vectēvi.
saukaaja,........es biju domājis reālā kaujā,kas tur bijis,sapratīs,''labus'' nozīmi.......
viecha:A to kā jūs ģedi drāza kamēr bijāt jaunie atcerēties negribas?Un kā par labusiem saukāja?.Un idiotus-poļitrukus ar lekcijām par imperiālisma draudiem?Druzja-tovarišči.Nerunāsim par daudz nopietnākām lietām ko piedzīvoja mūsu tēvi un vectēvi.
Nejauc politiku vienkāršām lietām. Armijā sadraudzējos ar cilvēku, ar kuru vēl šodien sarunājos un atcerējāmies jaunību. Vai pats vispār esi dienējis?
Nav tādas abstraktas armijas,kuras svētkus te daži svin.Katra armija kalpo kādai valstij,tās vadoņiem un ideoloģijai.Ierindas zaldātam dažu valstu vadoņi piekrišanu iet karot neprasa,bet dzen ar varu.Tomēr arī tādā gadījumā cilvēkam ir jāsaprot kas notiek un par ko viņu dzen nāves briesmās.Katrā gadījumā iemesla svinēt tad ir vēl jo mazāk.Sorry,ja aizskāru personīgi.
Nejauc politiku vienkāršām lietām. Armijā sadraudzējos ar cilvēku, ar kuru vēl šodien sarunājos un atcerējāmies jaunību. Vai pats vispār esi dienējis?
Jā es esmu dienējis .Obligātos 2 gadus padomju armijā,taču ar to nelepojos un par dzīves un īstas draudzības skolu to neuzskatu.
viecha:Nav tādas abstraktas armijas,kuras svētkus te daži svin.Katra armija kalpo kādai valstij,tās vadoņiem un ideoloģijai.Ierindas zaldātam dažu valstu vadoņi piekrišanu iet karot neprasa,bet dzen ar varu.Tomēr arī tādā gadījumā cilvēkam ir jāsaprot kas notiek un par ko viņu dzen nāves briesmās.Katrā gadījumā iemesla svinēt tad ir vēl jo mazāk.Sorry,ja aizskāru personīgi.
Valsti kura bija Valsts no lielā burta vadoņi un demokrāti padirsa, un saskaldija mazās valstiņās, un uzspļāva toreiz ari uz ārmiju, bet cilvēki ar kuriem kopā dienēju 7 gadus palika, un tie cilvēki izpildija savu pienākumu, neskatoties uz vadoņu izdarībām.
aibeks:
Jā es esmu dienējis .Obligātos 2 gadus padomju armijā,taču ar to nelepojos un par dzīves un īstas draudzības skolu to neuzskatu.
nav spiesta lieta,nav runa par armiju,iet runa par vienaudžu pārbaudītu draudzību...,jau pagājushi vairāk par 20 gadiem,bet,atvaino,muus politiskatas huinjas neskar... .....atcereejos to dziesmu''es tik paarlaadeee un shauj''
Eltons:Lai jau svin, kam svētki... drīz arī mūsu svētki nāk...
Elton..,tam politiskaas noskanjas nav ne kapeikas
Ej nu ej... staļina propogandas izdomāti svētki... pie kam tai dienā sarkano bandas nekādas uzvaras neizcīnīja, tikai kādu tur drezīni no sliedēm nolaida un paši krūmos... bet stāļinam, redz vajadzēja kādam datumam piesaistīt šos uzpūstos svētkus. Paši Krievijas vēsturnieki bija izrakuši. Nu kā tad jūs, nepolitiskie, tostus šodien saucat??? Taču ne "za Stāļina, za Rōģinu, ne, kā pienāktos, ko? Man pat "za Oķēčestvo" neceltos glāzi pacelt, apzinoties, ka mani šī oķēčestvo joprojām uzskata par potenciālo ienaidnieku (fakts: 80% (tieši precīzu skaitli neatceros) Krievijas iedzīvotāju Latviju uzskata par ienaidnieku Nr.1 un tika ASV viņiem ir 2. vietā).
Protams. Mani, kā nelabojamu antisovetčiku uz Galējiem ziemeļiem izsūtīja. Bija ārkārtīgi iznteresanti un pamācoši. Re, pāris bildes: www.fotoblog.lv...
_Afonja_:
Elton..,tam politiskaas noskanjas nav ne kapeikas
Ej nu ej... staļina propogandas izdomāti svētki... pie kam tai dienā sarkano bandas nekādas uzvaras neizcīnīja, tikai kādu tur drezīni no sliedēm nolaida un paši krūmos... bet stāļinam, redz vajadzēja kādam datumam piesaistīt šos uzpūstos svētkus. Paši Krievijas vēsturnieki bija izrakuši. Nu kā tad jūs, nepolitiskie, tostus šodien saucat??? Taču ne "za Stāļina, za Rōģinu, ne, kā pienāktos, ko? Man pat "za Oķēčestvo" neceltos glāzi pacelt, apzinoties, ka mani šī oķēčestvo joprojām uzskata par potenciālo ienaidnieku (fakts: 80% (tieši precīzu skaitli neatceros) Krievijas iedzīvotāju Latviju uzskata par ienaidnieku Nr.1 un tika ASV viņiem ir 2. vietā).
Tev kaut mazākā sajēga ir....par ko tagad cepies?.....
Protams. Mani, kā nelabojamu antisovetčiku uz Galējiem ziemeļiem izsūtīja. Bija ārkārtīgi iznteresanti un pamācoši. Re, pāris bildes: [url=http://www.fotoblog.lv/rep/8374/?cid=105826
tapēc]http://www.fotoblog.lv/rep/8374/?cid=105826 tapēc[/url] jau bija,''normālus'' čomus uz ziemeljiem,galjimujus uz dienvidiem
Eltons:Neko necepjos, nekas parsonisks, tikai pāris sausi fakti... sorry...
vnk cereeju,ka sheit ir kaads no vecajiem.....a politika...pis vin zirgss,un kam nav ko dariit....panem un izdar,nevis tirgu dzenaa.. Elton..,visu cienju,Taviem darbiem,un shaabriiza uzskatiem,bet ja Tu vel spētu pavilkt cilvēku........................
vnk cereeju,ka sheit ir kaads no vecajiem.....a politika...pis vin zirgss,un kam nav ko dariit....panem un izdar,nevis tirgu dzenaa.. Elton..,visu cienju,Taviem darbiem,un shaabriiza uzskatiem,bet ja Tu vel spētu pavilkt cilvēku........................
_Afonja_:Elton.....iedomājies cik vajag patron,lai izlaustos liidz mērķim tagad?.......kriize tak?)
I domāt negribu par to... re, puika mans SUVā dienēja jau Latvijas armijā... nez kāpēc tomēr piegriezās tas bardaks un nemaz vairs neraujas uz karstajiem punktiem...
Eltons:"... bet cilvēki ar kuriem kopā dienēju 7 gadus palika, un tie cilvēki izpildija savu pienākumu,"
O! S etogo mesta po podrobņei, požaluista!
Nedomāju ka podrobnej būs pie vietas , un ari 80 beigas un 90 sākums nebija tie jautrākie un patīkamākie laiki priekš ārmijas, protams būtu ari es piedzīvojis labākus laikus, ja 95 gada nebūtu komisēts veselības dēļ. Pa tiem 7 gadiem nācās dienēt dažādās vietās gan bijušās PSRS teritorijā gan arpus tās, un toreiz pat algu nemaksāja regulāri, un ja ari izmaksāja ta labi ja pāris polši sanāca, bet cilvēki pildija savus pienākumus riskējot ar veselību un dzīvību.
_Afonja_:Elton.....iedomājies cik vajag patron,lai izlaustos liidz mērķim tagad?.......kriize tak?)
I domāt negribu par to... re, puika mans SUVā dienēja jau Latvijas armijā... nez kāpēc tomēr piegriezās tas bardaks un nemaz vairs neraujas uz karstajiem punktiem...
es driju to...kas jaadara,un paldies dievam nevajadzeeja iedzilinaaties mirlu tekstos