forum.gif
23.februāris..
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / 23.februāris..
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >
IerakstsAutors
Publicēts: 23.02.11 23:23
 citēt
chukmasoff:
Eltons:"... bet cilvēki ar kuriem kopā dienēju 7 gadus palika, un tie cilvēki izpildija savu pienākumu,"

O! S etogo mesta po podrobņei, požaluista!

Nedomāju ka podrobnej būs pie vietas , un ari 80 beigas un 90 sākums nebija tie jautrākie un patīkamākie laiki priekš ārmijas, protams būtu ari es piedzīvojis labākus laikus, ja 95 gada nebūtu komisēts veselības dēļ. Pa tiem 7 gadiem nācās dienēt dažādās vietās gan bijušās PSRS teritorijā gan arpus tās, un toreiz pat algu nemaksāja regulāri, un ja ari izmaksāja ta labi ja pāris polši sanāca, bet cilvēki pildija savus pienākumus riskējot ar veselību un dzīvību.

izveele.......? filozofeet?.....:face-grin:
Publicēts: 23.02.11 23:26
 citēt
_Afonja_:
Eltons:
I domāt negribu par to... re, puika mans SUVā dienēja jau Latvijas armijā... nez kāpēc tomēr piegriezās tas bardaks un nemaz vairs neraujas uz karstajiem punktiem...

es driju to...kas jaadara,un paldies dievam nevajadzeeja iedzilinaaties mirlu tekstos

pim. Tavs vectēvs.....vins tak darija kaa uzskatija pareisi?...
Publicēts: 23.02.11 23:28
 citēt
_Afonja_:
chukmasoff:
Nedomāju ka podrobnej būs pie vietas , un ari 80 beigas un 90 sākums nebija tie jautrākie un patīkamākie laiki priekš ārmijas, protams būtu ari es piedzīvojis labākus laikus, ja 95 gada nebūtu komisēts veselības dēļ. Pa tiem 7 gadiem nācās dienēt dažādās vietās gan bijušās PSRS teritorijā gan arpus tās, un toreiz pat algu nemaksāja regulāri, un ja ari izmaksāja ta labi ja pāris polši sanāca, bet cilvēki pildija savus pienākumus riskējot ar veselību un dzīvību.

izveele.......? filozofeet?.....:face-grin:

Redzi filozofija ir ļoti īsa, ir tāda profesija aizstāvēt Dzimteni.

www.youtube.com...
Publicēts: 23.02.11 23:34
 citēt
_Afonja_:
_Afonja_: es driju to...kas jaadara,un paldies dievam nevajadzeeja iedzilinaaties mirlu tekstos

pim. Tavs vectēvs.....vins tak darija kaa uzskatija pareisi?...

Mans? Protams, kāds jautājums? Viens Ložmetējkalnā, otrs Kurzemes katlā... Bet tad jau izvēles nebija, bet bija apziņa, ka vai nu nostāvēsim, vai vācietis vai krievs iznīcinās reizē ar valsti... tā bija varonība vārda visaugstākajā nozīmē.
Un šai varonībai ir attiecīgie atceres brīži.
Ko pie 23. februāra nekādi nevar attiecināt (tā sacīt, kotletes atsevišķi, mušas atsevišķi).
Publicēts: 23.02.11 23:38
 citēt
Redz Elton arī padomju armijā citreiz nebija izvēles vai tu viņu vai viņš tevi........
un po tiem zaltātiem bija uz politiku, galvenais bij izdzīvot un sveikā tikt mājās un nācās aizstāvēt ja ne dzimteni tad vismaz savus tuviniekus, draugus. Un naf ko te spriedelēt tagad vai tie svētki ir vai nav pareizi
Publicēts: 23.02.11 23:39
 citēt
Eltons:
_Afonja_: pim. Tavs vectēvs.....vins tak darija kaa uzskatija pareisi?...

Mans? Protams, kāds jautājums? Viens Ložmetējkalnā, otrs Kurzemes katlā... Bet tad jau izvēles nebija, bet bija apziņa, ka vai nu nostāvēsim, vai vācietis vai krievs iznīcinās reizē ar valsti... tā bija varonība vārda visaugstākajā nozīmē.
Un šai varonībai ir attiecīgie atceres brīži.
Ko pie 23. februāra nekādi nevar attiecināt (tā sacīt, kotletes atsevišķi, mušas atsevišķi).
Publicēts: 23.02.11 23:45
 citēt
Oliss:Redz Elton arī padomju armijā citreiz nebija izvēles vai tu viņu vai viņš tevi........
un po tiem zaltātiem bija uz politiku, galvenais bij izdzīvot un sveikā tikt mājās un nācās aizstāvēt ja ne dzimteni tad vismaz savus tuviniekus, draugus. Un naf ko te spriedelēt tagad vai tie svētki ir vai nav pareizi

tie ir mani sveetki,paldies.
Publicēts: 23.02.11 23:45
 citēt
Oliss:Redz Elton arī padomju armijā citreiz nebija izvēles vai tu viņu vai viņš tevi........

Padomju armija nekad nav bijusi nekāda "aizstāvētāja" pēc definīcijas (izlaidīsim propogandas saukļus, kuri āža kāju nemaz nespēja nosegt). Padomā, ko tad viņa tā aizstāvēja... un no kā?
Ne jau velti komūnisti Orvelu aizliedza... Orvels 84-tajā gadā precīzi formulēja šos "aizstāvjus".
Bet vēlreiz saku: lai svin, kam šie ir svētki, Dieva dēļ!
Publicēts: 23.02.11 23:48
 citēt
Elton - komunisti daudz ko aizliedza, arī playboy utt......:face-grin:
Publicēts: 23.02.11 23:53 labots
 citēt
Eltonam tā vien niez katrā caumurā politiku iestūķēt...:)
Es no tās vecās paaudzes, arī armijā pa 2-gadu virsnieku nācās padienēt, bet nekad nav nācis prātā šai dienai politiku klāt stiķēt (tāpat arī krievu puišiem, ar ko kopā dienēju).
Vienkārši "vīriešu diena" ar visiem attiecīgajiem atribūtiem...:)
Publicēts: 23.02.11 23:56
 citēt
Oliss:Elton - komunisti daudz ko aizliedza, arī playboy utt......:face-grin:

Nē, Tu labāk man izstāsti savu versiju, ko komūnistu armija aizstāvēja?
Vakar rādīja igauņu dokumentālo filmu, kā puča laikā padomju armijas zaldātiņi ar visiem kalašņikoviem laidās lapās no neapbruņotas tautas...
Publicēts: 24.02.11 00:02
 citēt
barikāžu laiks......manaa komandējumā vads zolīšu ar apshaubāmamām krievu mēles saprashanām........ko?...atnjems stobru?....ko?.....biju''psiholoģiski''gatavs atvbairīt jebkuru...... ko?....nu godīgi,smiekls nāca,ljopi labi apzinājos,ka 4-5 spec.sagatavoti cilvēki spēj paralizēt veselu valsi....:D
Publicēts: 24.02.11 00:04
 citēt
Friidis:Eltonam tā vien niez katrā caumurā politiku iestūķēt...:)
Es no tās vecās paaudzes, arī armijā pa 2-gadu virsnieku nācās padienēt, bet nekad nav nācis prātā šai dienai politiku klāt stiķēt (tāpat arī krievu puišiem, ar ko kopā dienēju).
Vienkārši "vīriešu diena" ar visiem attiecīgajiem atribūtiem...:)

Katrā ne!
Bet arī svinējis neesmu nekādu "vīriešu" dienu. Darba kolektīvos speciāli lūdzu, lai no rīta man nekādas neļķes uz galda nestiepj... jo sieviešu dienā tāpat sveikšu dāmas, bet ar šādu politisko datumu man neuzmācaties.
Publicēts: 24.02.11 00:06
 citēt
Eltons:
Oliss:Elton - komunisti daudz ko aizliedza, arī playboy utt......:face-grin:

Nē, Tu labāk man izstāsti savu versiju, ko komūnistu armija aizstāvēja?
Vakar rādīja igauņu dokumentālo filmu, kā puča laikā padomju armijas zaldātiņi ar visiem kalašņikoviem laidās lapās no neapbruņotas tautas...
Elton- es arī tieši tagad atcerējos vakardienas filmu par igauņiem. Vai to tekstu klausījies vakar, ka tad, 91. augustā TV tornī bija uzkāpuši divi igauņu miliči, nu ja vakar izskatījās 40-45, tad toreiz 20-25 un teica tiem zaldātiņiem, ok, kāpiet augšā. Tad, kad būsiet uzkāpuši, tiks iedarbināta ugunsdzēšanas sistēma, kas visu torni piepilda ar freonu... Tāpēc arī tie zaldāti nav nekur kāpuši un pēc kāda laika saņēmuši komandu tīt makšķeres...
Publicēts: 24.02.11 00:17 labots
 citēt
Stāsts par freonu man likās izdomāts, jo. cik pats esmu projektējis sprinkleru sistēmas, bez evakuācijas trauksmes un plāna to nevar izveidot, kur nu vēl palaist no pogas bez karstuma sensoru nostrādes automātikā... Tad jau arī Ostankinā, kas reāli dega, būtu bijusi tāda sistēma... kaut gan... viss var gadīties...
Publicēts: 24.02.11 00:20
 citēt
Labi, davaj!
Priekā svinētājiem!
Publicēts: 24.02.11 00:32
 citēt
Eltons:Labi, davaj!
Priekā svinētājiem!

nu paldies,a to domaaju dziives nebuus:face-grin:
Publicēts: 24.02.11 00:51
 citēt
nav?:face-sad:
Publicēts: 24.02.11 00:51
 citēt
Eltons:
Oliss:kas par svētkiem 2. augustā :amazing:

Jopcik! Pārdzērušo ģesantņiku klaunādes diena...

Nemēri gan visus pēc sevis :face-grin:Pa vairāk 20 gadiem gadiem neesmu 2.augusta piedzēries nekadās atrakcijās piedalījies. Tas ,ka tu redzi tikai trokšņaināko pusi tikai liecina šauru redzējumu+ja reāli neesi dienējis desantā vai jūras kājniekos,tev vispār nav nojēgas par dažām lietām. Daudzi no mums arī es pēc tam dienēja vai dien Latvijas armijā,citi ārzemju leģionā,tādi cilvēki-armija ir viņu dzīvesveids. Protams atkal ne visi,jo cilvēki mēdz būt dažādi. Tā ka ir liela daļa bijušo karavīru ,kam kaut kādi datumi ir tikai kāds atskaites punkts pavisam citām,ar karogu vai ideju nekrāsotam lietam. Par klaunādi drīzāk gan gribētos nosaukt dažu blogeru sakāpinātu interesi padalīties savā nostājā jautājumos,kas skar teiksim Olympus fotoaparātus vai politiku.Par mutesbajāriem gan esmu ņirdzis vienlīdz gardi kā sovjetu, tā brīvvalsts gados:exciting:
Publicēts: 24.02.11 01:24
 citēt
chukmasoff:
_Afonja_: izveele.......? filozofeet?.....:face-grin:

http://www.youtube.com/watch?v=Akfmklok81k

Bez paskaidrojuma, kas Tev ir Dzimtene un kā izpaužas tās aizstāvēšana, var vēl padomāt, ka esi bijušais "Helsinku" aktīvists. :D
Publicēts: 24.02.11 01:57
 citēt
Sapper:
chukmasoff:

http://www.youtube.com/watch?v=Akfmklok81k

Bez paskaidrojuma, kas Tev ir Dzimtene un kā izpaužas tās aizstāvēšana, var vēl padomāt, ka esi bijušais "Helsinku" aktīvists. :D

Dzimtene ir zeme kurā dzīvo un kurā dzīvo Tavi tuvinieki. Kas ir Helsinku aktivisti nezinu, zinu tikai par Helsinku sindromu.
Publicēts: 24.02.11 03:17
 citēt
chukmasoff:
Sapper:

Dzimtene ir zeme kurā dzīvo un kurā dzīvo Tavi tuvinieki. Kas ir Helsinku aktivisti nezinu, zinu tikai par Helsinku sindromu.

Tiešām ir tik vienkārši? Kur es dzīvoju, tur ir Dzimtene??? Žēl, ka Tavas zināšanas Dzimtenes vēsturē ir apgriezti proporcionālas zināšanām psihiatrijā. :face-grin:
Publicēts: 24.02.11 05:49
 citēt
pavēles, par dembeli apmazgāšana img.fotoblog.lv... ........
Publicēts: 24.02.11 07:20
 citēt
Nevajag aizmirst,ka toreiz armija bija obligāts pasākums,izsprukt varēja tikai īpaši glumi cilvēki,vai nu tie,kuriem veselība neļāva.Pie tam tas bija labs pārbaudījums,kad cilvēku noliek svešā vidē,starp svešiem cilvēkiem,bez mammas,bez iepriekšējiem sasniegumiem.Bija tādi,kuriem tas bija šausmīgi grūti,tie arī kā ēnas dienēja.
Intereses pēc var pavērot mūsu politiķus,paskatīties kāpēc viņi nav dienējuši,kāpēc tik glumi tagad cenšas turēties pie mammas(politikas).Ne jau nu baigā patriotisma vadīti.Tas vienkārši ir dzīves stils-parazitēt.
Publicēts: 24.02.11 08:39
 citēt
Oi,oi,oi kā te ne par ko sacepušies!Zinat kas ir demokrātija? ;) Tie kas grib-svin 23.02.(8.03.),kas grib-2.08.,kas grib-9.05. un t.t.Esmu dienējis tajā-tagad nepareizajā,jo tāpat ka citiem ,nebija izvēles,tātad-tur nav ko nožēlot,bija arī pozitīvais,kaut vai redzēju lērumu putnu sugu kas Latvijā nemājo vai ir baisie retumi! :D Nav man 23-ais nekādi svētki,bet ampelējoties atzīmējam,darbā tradicionāli par galdautu avīzes krieviski,uz ķieģelīša ķilkas ar olu,padomju desa...Kaut kādas jautras pārmaiņas ikdienas rutīnā ,un viss.Tāpat 8-jā tradicionālā tulpe kolēģēm(manuprāt 23.02=8.03.)Gadās ar draugiem savācamies ,formas frenčus uzstīvējam,atkal-ņirdzīgi jo par mazu visiem! :D
Arī ģedi pazemoja,par labusiem saukāja,bet bija arī draugi,gan krievi,gan ukraiņi ,gan baltkrievi,pat uzbeki! :grimace: Tas gan netraucēja vēlāk pašam ģedam esot pacelties tam pāri ,pierādīt ka var dienēt salagas neaiztiekot! :face-wink:
Publicēts: 24.02.11 10:02
 citēt
Zini Elton tev varbūt dienējot vienīgie ienaidnieki bija baltie lāči un ziemeļbrieži kas gribēja tev paiku atņemt, bet es paldies dievam ne pārāk ilgu laiku biju ārpus psrs dienēt un tur bija pilnīgi cita gaisotne nekā pie tevis......
Un tur neviens par politiku nevāvuļoja un visiem vārds "dzimtene" asiocējās ne ar psrs, bet ar vietu kur viņi dzīvo, draugiem, radiem, paziņām.....
Tas ka armija no memļuka vārguļa daudzus pataisija par cilvēkiem nenoliegsi. Paskat tagadējo jaunatni vienu dienu pasalst nākāmā iesnas, klepus utt slims. Mana paaudze un tavējā ir rūdīta un šo rūdījumu iedeva armija.
Publicēts: 24.02.11 10:23
 citēt
Īsto armiju redzēju maz tikai kaut kur gadu pēc tam bija karaskola, bet dedovsinas nebija, ne ucebkā ne dienestā, var būt es netrāpijos tajās daļās kur dedovščina. Skolā gan nedaudz dedovščinu izjutu, bet ari nekas briesmīgs. Pilnīgi esmu vienuprāt ar Ekoistu, vairāk vai mazāk katru vīriešu dzimtas īpatni, sasniedzot pilngadību ir jaatrauj no mammas pupa un tā lai vismaz to pupu neredz kādu gadu, tad vis maz pierod pie patstāvības un atbildības gan par saviem vārdiem gan par dārbiem.
Publicēts: 24.02.11 10:42
 citēt
chukmasoff:
Sapper:

Nav tāda "Helsinku sindroma" ,ir„stokholma sindroms”- nozieguma upura stāvoklis, kuram raksturīga neattaisnoti laba upura attieksme pret noziedznieku :)
Publicēts: 24.02.11 10:45
 citēt
chukmasoff:Īsto armiju redzēju maz tikai kaut kur gadu pēc tam bija karaskola, bet dedovsinas nebija, ne ucebkā ne dienestā, var būt es netrāpijos tajās daļās kur dedovščina. Skolā gan nedaudz dedovščinu izjutu, bet ari nekas briesmīgs. Pilnīgi esmu vienuprāt ar Ekoistu, vairāk vai mazāk katru vīriešu dzimtas īpatni, sasniedzot pilngadību ir jaatrauj no mammas pupa un tā lai vismaz to pupu neredz kādu gadu, tad vis maz pierod pie patstāvības un atbildības gan par saviem vārdiem gan par dārbiem.

+++precīzi
Publicēts: 24.02.11 10:56
 citēt
esmu 70. gadu beigās iesaucies. Nebija variantu...
Publicēts: 24.02.11 11:17
 citēt
talavietis:esmu 70. gadu beigās iesaucies. Nebija variantu...
Tā bija gan vecais.Man arī.Ja negribam te politiku,bet par foto,tad nevajag šitos blakus topikus iesākt.Ja kāds runā pilnīgi pretējo tam kā es domāju,tad kāpēc man būtu jātur mute?Nesāciet un miers mājās!:face-wink:Eu,kas ir krutāks-nikons vai kanons?
Publicēts: 24.02.11 11:27
 citēt
viecha:
talavietis:
Eu,kas ir krutāks-nikons vai kanons?

protams ka Sony un Minolta :big_smile:
Publicēts: 24.02.11 12:11
 citēt
Nu... kā svinētājiem ar veselību šodien?
Publicēts: 24.02.11 12:17
 citēt
Normāli ar veselību, pēc 1 litra šņabja otrā dienā rūdītam organismam nedaudz tikai slāpes moka un tik.
Publicēts: 24.02.11 18:19
 citēt
ekoists:Nevajag aizmirst,ka toreiz armija bija obligāts pasākums,izsprukt varēja tikai īpaši glumi cilvēki,vai nu tie,kuriem veselība neļāva.Pie tam tas bija labs pārbaudījums,kad cilvēku noliek svešā vidē,starp svešiem cilvēkiem,bez mammas,bez iepriekšējiem sasniegumiem.Bija tādi,kuriem tas bija šausmīgi grūti,tie arī kā ēnas dienēja.
Intereses pēc var pavērot mūsu politiķus,paskatīties kāpēc viņi nav dienējuši,kāpēc tik glumi tagad cenšas turēties pie mammas(politikas).Ne jau nu baigā patriotisma vadīti.Tas vienkārši ir dzīves stils-parazitēt.

Tu tagad vienā katlā zaļu ar četrstūrainu met. :) Interesanta teorija par to ka dienēšana psrs armijā korelē ar cilvēka rakstura pozitīvākajām īpašibām. Tad jau Ādamsons un Mirskis ir krutākie džeki un visi padarmijas prapori ir cēli kā bāreņa asara. :D :

Hmm, tātad, ja Tu esi dabūjis 2 gadus stingrā režīma, bet kāds nav, tātad vai nu slims vai glumš. Savādak nevar būt pēc noklusējuma? Pats, ceru, saproti, ka tie ir bijuši visneracionālāk pavadītie gadi Tavā dzīvē, kur piesedzoties ar cēliem lozungiem tika bezjēdzīgi notriekts laiks un spēlēts absurda teātris ar zālītes krāsošanu un rakšanu "no šejienes un līdz pusē pieciem", bet tie, kam nepaveicās, nokļuva lielgabalgaļā Afganistānā. No mana pagalma 3 gab. tur devās. Viens neatgriezās, 2 atgriezās psihiski slimi.. Šobrīd abi jau zem zemes. Tad kad pienāca mans laiks padarmijai, tad sākās pārmaiņas, krievu armijniekiem nebiju vairs vajadzīgs, stājos LV uzskaitē, bet arī LV armijai diemžēl nebiju vajadzīgs. Tomēr tas, ka neesmu dienējis man absolūti netraucēja mācīties patstāvību. Man dzīve iegriezās tā, ka daļēji pašam sevi nācās apgādāt no 15 un pilnībā rūpēties pašam par sevi no 18 gadu vecuma. Ja tāpēc, ka neesmu "krievos" bijis, es esmu slims vai glumš Tavā izpratnē, lai nu tā būtu. Toties Tavi izteikumi sauc atmiņā anekdoti par to, kāpēc ellē pie latviešu katla sargs nav vajadzīgs. :D

Mans skatījums uz šiem svētkiem - Tas, ka to svin Krievijā - ļoti normāli, tas ir viņu analogs mūsu Lāčplēša dienai. Piektā kolonna tieši tāpat to atzīmē arī šeit, bet letiņu čaļi IMHO to piemin kā sava veida politieslodzijumu ar mazliet skaudrām, bet tomēr arī nedaudz romatiskām jaunības atmiņām.

Ļoti interesanti būtu pajautāt tiem, kas šo dienu atzīmē kā savus svētkus, kurā ierakumu pusē viņi stāvēs, ja nedod Dies austrumu pusē būs frontes līnija????? IMHO tā šobrīd ir reāla LV problēma un ne jau tā, ka pareizais ir tas,kas ceturtdaļgadsimtu atpakaļ krievos ir bijis un nepareizais, kas nav. :face-smile:
Publicēts: 24.02.11 18:37
 citēt
Eltons:Nu... kā svinētājiem ar veselību šodien?

Veselība okey. Ne jau svētkus svinēju, bet draugus atcerējos ar kuriem divus gadus"lauzām". 30 gadiņi pagājuši kopš tā laika, bet sarakstāmies ar pāris čomiem, kuri starp citu nebija no mana iesaukuma, bet pusgadu un gadu jaunāki, mani padotie. Kaut pats esmu piedzīvojis ģedovščinu, nekļuvu tāds pats. Lūk tā.
Publicēts: 24.02.11 18:42
 citēt
Sapper-

"Ļoti interesanti būtu pajautāt tiem, kas šo dienu atzīmē kā savus svētkus, kurā ierakumu pusē viņi stāvēs, ja nedod Dies austrumu pusē būs frontes līnija????? |"

--------------------
kā vienmēr un visur... par SAVU SĒTU, bet tiem, kuriem tās nav, tie par taisnību! :D :D :D
Publicēts: 24.02.11 19:08
 citēt
iistaakais vechu topiks:-))) dies, kas kas notiksies 8.martaa;-))) (ceru, ka vismaz dzeltenaas tulpes neizppppirks, lai maniem l pieluudzejiem buutu ko 10.08 man daavinaat) ;-))))
Publicēts: 24.02.11 19:10
 citēt
Sapper-tik kategorisks es neesmu,savu pieredzi no armijas laikiem uzskatu par labu,iespējams arī Tu būtu guvis no tā.Sastapos ar ģenerāļu dēliņiem,kuri par katru varu gribēja dienēt VDV,bet ne morāli,ne fiziski nebija tam gatavi,tad nu ātri vien tētiņi parūpējās,lai dēliņi nokļūtu kādā mierīgākā dislokācijas vietā.
Mans stāsts par glumajiem,kuri tēloja slimus,vai pamuļķus,lai nebūtu grūtības.Liels vairums no tiem tagad ''vada'' valsti.
Publicēts: 24.02.11 19:11
 citēt
dansiga:iistaakais vechu topiks:-))) dies, kas kas notiksies 8.martaa;-))) (ceru, ka vismaz dzeltenaas tulpes neizppppirks, lai maniem l pieluudzejiem buutu ko 10.08 man daavinaat) ;-))))

8.martā būs īsts īstu veceņu topiks :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. >

Mana info: