Eltons:Cēloņi? Manuprāt visa pamatā ir lielo nāciju nevēlēšanās atzīt mazo nāciju pašnoteikšanās tiesības. padomju savienībā tas kādu laiku izdevās tieši ar šo 23.februāra armijas palīdzību, kā arī tai bija "jānes" miers un "jāaizstāv" Čehoslovākija, Kuba, Afganistāna, Ičkērija, Osetija, Abhāzija utt... Ko šī jūsu "Dzimtenes" armija aizstāvēs iepērkot Mistrālus? Japānai salas līdz šim vēl neesiet atdevuši, vojakas.
To pašu var ari pieraxtīt lielajiem demokrātijas aizstāvjiem ASV un NATO, kāda mārutka pēc bija Koreja, Vjetnama Dienvidslāvija, tagad Iraka un atkal afganistāna...
Rupji pietuvinot, jā, protams arī tas. Bet. Konkrētajā gadījumā jūs taču svinat tikai konkrētas armijas iekarojumus, par to tieši arī jautājums. Jūs taču nesvinat 4.jūliju. Pat Uzvaras dienu jūs nesvinat, bet speciāli saviem iekarojumiem esat izdomājuši savu datumu...
Oliss:Elton - cerams no vēstures arī kaut ko jēdz... Vienmēr visos laikos kara vinnētājs ir atņēmis-piesavinājies kaut kādu zemes pleķi no zaudētāja. Tad kāpēc kara zaudētājai japānai tagad būtu jāatdod salas????????????????????????
Šī daudzpieminētā "Dzimtenes" armija šīs salas sagrāba ārpus visām konvencijām un līgumiem, tā sakot, pod obščij šumok. Salīdzinot ar Kēnigsbergu u.c. kapitulācijas aktos noteiko demarkācijas zonu. Tāpēc līdz pat šai dienai šai "Dzimtenei" nav miera līgums noslēgts ar Japānu, kurai pieder šīs salas de-jure. Bet ši 23.februāra armijai bija daudz tālejošāki plāni. Komūnisma ēras plosīšanās laikā mums tapa dzejolītis: "Tur kur tagad Amērika Drīz būs tikai vieta plika Utainie tad turpu brauks Un par Rōģinu to sauks"
Elton,ko Tu visur krustus saskati,kam kaut kāds sakars ar bij.Psrs?Te vīri pavisam citas lietas apspriež,neba Tev arī kāds sakars ar Lāčplēsi. Tā arī neviens neatbildēja par kristiešiem un musulmaņiem. Redz,tā spēlīte ir ļoti vienkārša,Tev mājai vajadzīgs žogs,jo ienaidnieks,kaimiņu puika9latvietis) apēdīs tavus ābolus.Otrais solis,ir jānorobežo pilsēta,jo draudīgie blakuspilsētas iedzīvotāji(arī latvieši) var iebrukt.Treškārt,jāveido sava armija aizsardzībai pret igauņiem,baltkrieviem.....Ceturtkārt,meklējam lielāku ienaidnieku,jo bruņošanās un karš ir bizness(ļoti liels).Šajā spēlīte tiek iesaistīti visi,patrioti,bailīgie,varsaskārie.... P.S.Tu katrā svešiniekā saskati ienaidnieku?
kāds Helsinkiem sindroms?, es tikai Stokholmas zinu.
chukmasoff:vīriešu dzimtas īpatni,
Tev saprotams, piedodu, bet dzimtes lietvārdiem, a dzimtas principā nevar būt ne sieviešu, ne vīriešu - cilvēki takš 2-dzimumu organismi un vairojas dzimumceļā!
Eltons:He, he, kara katedrā... 105. auditorija
nū. es reiz, kad bija jāsēž uz laiku gāzšņukuros, palaidu ziņu, ka ģībšu, visiem jau nepaguvu, značit daži tā satraukušies lūr, tiem ar aci pamirkšķinu un turpinu būt noģībis, pasniedzējs d/p atskrien, karroče, visi zviedz, a kas ta šiem, zem gāzšņukuriem neredz, a man atļāva sēdēt bez un purns kā uz delnas.
chukmasoff:
To pašu var ari pieraxtīt lielajiem demokrātijas aizstāvjiem ASV un NATO, kāda mārutka pēc bija Koreja, Vjetnama Dienvidslāvija, tagad Iraka un atkal afganistāna...
Rupji pietuvinot, jā, protams arī tas. Bet. Konkrētajā gadījumā jūs taču svinat tikai konkrētas armijas iekarojumus, par to tieši arī jautājums. Jūs taču nesvinat 4.jūliju. Pat Uzvaras dienu jūs nesvinat, bet speciāli saviem iekarojumiem esat izdomājuši savu datumu...
Ārmija dzivo pēc pavēlēm, un ārmija ir tikai instruments vienu vai citu politiķu rokās, un 23 februāris ir tieši ārmijas diena, ne vis iekarojumu diena, un tam nav ne kāda sakara arpolitiku.
kāds Helsinkiem sindroms?, es tikai Stokholmas zinu.
chukmasoff:vīriešu dzimtas īpatni,
Tev saprotams, piedodu, bet dzimtes lietvārdiem, a dzimtas principā nevar būt ne sieviešu, ne vīriešu - cilvēki takš 2-dzimumu organismi un vairojas dzimumceļā!
Eltons:He, he, kara katedrā... 105. auditorija
nū. es reiz, kad bija jāsēž uz laiku gāzšņukuros, palaidu ziņu, ka ģībšu, visiem jau nepaguvu, značit daži tā satraukušies lūr, tiem ar aci pamirkšķinu un turpinu būt noģībis, pasniedzējs d/p atskrien, karroče, visi zviedz, a kas ta šiem, zem gāzšņukuriem neredz, a man atļāva sēdēt bez un purns kā uz delnas.
Par gāzmaskām man savs stāsts. Nodarbībai 105. auditorijā starpbrīdis, visi iet no auditorijas ārā, gāzmaskas pa galdiem vēl stāv. Es pagriežos un skaļi nokomandēju vienu duriku: - Ruskuļis, sņimai proķivogaz! tas atbild lepni tā: - A ja uže sņavšij! Es, tā ieturu pauzi un: - Nu i rōža u ķebja! Publika (kuri nebija oriģinālanekdoti dzirdējuši) pie zemes...
Klau Elton, nomierinies, tagad tu baigo patriotu tēlo, bat vai tāds tu biji psrs laikā šaubos vai biji helsinki 80 vai helsinki 86 organizāciju biedrs. Nu un ka tu klausījies nevēlamo mūziku, staigāji kā hipijs apkārt.... tādi nebija drauds psrs sitēmai, tikai izlecēji uz apkārtējā fona...... padomijas laikā svinēji 18. novebri? kāri karogu? Vismaz es ar draugiem vienu gadu uz skolas 18.11. uzlikām karogu (tiesa viņš plīvoja ap 30 min)..... bet tomēr. Bet tagad tu baigais patriots visi komunisti un to piekritēji sukas utt.
ekoists:Elton,ko Tu visur krustus saskati,kam kaut kāds sakars ar bij.Psrs?Te vīri pavisam citas lietas apspriež,neba Tev arī kāds sakars ar Lāčplēsi. Tā arī neviens neatbildēja par kristiešiem un musulmaņiem. Redz,tā spēlīte ir ļoti vienkārša,Tev mājai vajadzīgs žogs,jo ienaidnieks,kaimiņu puika9latvietis) apēdīs tavus ābolus.Otrais solis,ir jānorobežo pilsēta,jo draudīgie blakuspilsētas iedzīvotāji(arī latvieši) var iebrukt.Treškārt,jāveido sava armija aizsardzībai pret igauņiem,baltkrieviem.....Ceturtkārt,meklējam lielāku ienaidnieku,jo bruņošanās un karš ir bizness(ļoti liels).Šajā spēlīte tiek iesaistīti visi,patrioti,bailīgie,varsaskārie.... P.S.Tu katrā svešiniekā saskati ienaidnieku?
Es atvainojos, ka iejaucos, bet to pilsoņu attieksme pret PSRS, kas tajā saskata arī pozitīvo man asociējas ar fanošanu par saindētu zupu ar tekstiem: "Nu jā, daudzi jau nomira un kopum;a tā zupa bija indīga, bet frikadeles un burkāni tajā bija baigi labie!!!"
Eltons:Hmm... dīvaina šķiet tomēr šāda lekšanās dažiem, nepārvaldot sarunas priekšmetu...
Lekšanās jau sākās no tavas puses, ja kas Neatbalsti, neatdzīsti tā ir tava lierta, bet tev nav tiesības lamāt citus kas svin.... vienmēr ir tā kā kādiem kaut kādā datumā ir svētki, bet citiem ir sēras.... piem es svinu 19. novembri, bet varbūt tu netā atradīsi ka tieši tajā datumā tika piežmiegti kaut kādi brīvības cīnītāji...... un ko tad mani uzskatīsi par slikto?????
Eltons:
Ārmija dzivo pēc pavēlēm, un ārmija ir tikai instruments vienu vai citu politiķu rokās, un 23 februāris ir tieši ārmijas diena, ne vis iekarojumu diena, un tam nav ne kāda sakara arpolitiku.
Tikai neaizmirsti, ka tā ir svešas un Latvijai naidīgas armijas diena. Incanti būtu redzēt Krievijas pilsoņu feisus un sajūtas, ja kāda vācu diaspora Maskavā sāktu skaļi un ar azartu atzīmēt Vērmahta dibināsanas svētkus.
ekoists:Elton,ko Tu visur krustus saskati,kam kaut kāds sakars ar bij.Psrs?Te vīri pavisam citas lietas apspriež,neba Tev arī kāds sakars ar Lāčplēsi. Tā arī neviens neatbildēja par kristiešiem un musulmaņiem. Redz,tā spēlīte ir ļoti vienkārša,Tev mājai vajadzīgs žogs,jo ienaidnieks,kaimiņu puika9latvietis) apēdīs tavus ābolus.Otrais solis,ir jānorobežo pilsēta,jo draudīgie blakuspilsētas iedzīvotāji(arī latvieši) var iebrukt.Treškārt,jāveido sava armija aizsardzībai pret igauņiem,baltkrieviem.....Ceturtkārt,meklējam lielāku ienaidnieku,jo bruņošanās un karš ir bizness(ļoti liels).Šajā spēlīte tiek iesaistīti visi,patrioti,bailīgie,varsaskārie.... P.S.Tu katrā svešiniekā saskati ienaidnieku?
Es atvainojos, ka iejaucos, bet to pilsoņu attieksme pret PSRS, kas tajā saskata arī pozitīvo man asociējas ar fanošanu par saindētu zupu ar tekstiem: "Nu jā, daudzi jau nomira un kopum;a tā zupa bija indīga, bet frikadeles un burkāni tajā bija baigi labie!!!"
A tagad tā zupa nav saindēta?Kad lielākā iedzīvotāju daļa dzīvo zem jeb kāda iztikas minimuma, kad pedofīlija un narkomānija ir ja ne naceonālais lepnums tad vis maz ikdienišķas lietas, kad lai uzturētu i tā korumpēto valsts aparātu nodokļu maksātājam ir maucamas 7 ādas, un visu kas ir prorietumiskais jaslavē bet proaustrumiskais jagāna. Kad LV iedzīvotāji izbrauc no valsts ne vis labākas dzīves meklējumos , bet lai varētu izbarot ģimeni, un izbrauc ar visām ģuimenēm uz neatgriešanos...Naceonalpatrioti ibio, nepadomā par to ka pē gadiem 50 tauta kā latvieši vairs vispār neexistēs, to nepanāca ne krievi ar pārkrievošanu ne vācieši ar germanizāciju, bet mūsu naceonālpatrioti panāks, jo dzimstības vairs nav, vidēji ir tikai 1 bērns ģimenē, jo vairāk bērnu neatļauj ienākumi, vēcāki vairs pat nereproducē sevi , kur nu vēl tautas pieaugumu.Protams ir ari tie daudzbērnu tēviņi un mātītes kuri bērnus ražo deļ pabalstiem, bet vai no tiem izaugs cilvēki kuri dos kādu labumu valstij.
Eltons:Hmm... dīvaina šķiet tomēr šāda lekšanās dažiem, nepārvaldot sarunas priekšmetu...
Lekšanās jau sākās no tavas puses, ja kas Neatbalsti, neatdzīsti tā ir tava lierta, bet tev nav tiesības lamāt citus kas svin.... vienmēr ir tā kā kādiem kaut kādā datumā ir svētki, bet citiem ir sēras.... piem es svinu 19. novembri, bet varbūt tu netā atradīsi ka tieši tajā datumā tika piežmiegti kaut kādi brīvības cīnītāji...... un ko tad mani uzskatīsi par slikto?????
Tur jau tā atšķirība, ka Tu svini "19. novembri" un ne jau kaut kādu "nožmiegšanu". Šajā gadījumā kā jau teicu, piektā kolonna svin LVC naidīga karaspēka svētkus, bet let letiņi, kas tajā dienējuši atceras to kā jaunības piedzīvojumu. Tu taču neteiksi, ka kaut viens latvietis ars sirdzsapziņu šajā dienā ar sirdi un dvēseli atzīmē "armijas - atbrīvotājas" svētkus.
Da ko Jūs te ņematies ? Vai tiešām kādam šķiet, ka 18-gadīgs šmurgulis var būt ar savu nobriedušu viedokli par lietu kārtību pasaulē ))? Man toreiz nebija prātā spriedelēt par to kas labs vai slikts - bija krievos jāiet un gāju ar! Tagad šo dienu atzīmēju kā atgādinājumu par vienu traku jaunības piedzīvojumu !
Sapper:
A tagad tā zupa nav saindēta?Kad lielākā iedzīvotāju daļa dzīvo zem jeb kāda iztikas minimuma, kad pedofīlija un narkomānija ir ja ne naceonālais lepnums tad vis maz ikdienišķas lietas, kad lai uzturētu i tā korumpēto valsts aparātu nodokļu maksātājam ir maucamas 7 ādas, un visu kas ir prorietumiskais jaslavē bet proaustrumiskais jagāna. Kad LV iedzīvotāji izbrauc no valsts ne vis labākas dzīves meklējumos , bet lai varētu izbarot ģimeni, un izbrauc ar visām ģuimenēm uz neatgriešanos...Naceonalpatrioti ibio, nepadomā par to ka pē gadiem 50 tauta kā latvieši vairs vispār neexistēs, to nepanāca ne krievi ar pārkrievošanu ne vācieši ar germanizāciju, bet mūsu naceonālpatrioti panāks, jo dzimstības vairs nav, vidēji ir tikai 1 bērns ģimenē, jo vairāk bērnu neatļauj ienākumi, vēcāki vairs pat nereproducē sevi , kur nu vēl tautas pieaugumu.Protams ir ari tie daudzbērnu tēviņi un mātītes kuri bērnus ražo deļ pabalstiem, bet vai no tiem izaugs cilvēki kuri dos kādu labumu valstij.
Protams, ka ir, taču cēloņus Tu saskatīt tam neesi spējīgs. No kurienes tad cēlušies visi šie kangari un izlaupītāji, ja ne no padomju ideoloģiskās audzināsanas. Ko Tu vari gribēt, ja LV pēc 40, bet Krievija pēc 17 gada visa pilsonioskā sabiedrība, viss labākais nāciju ģenētiskais materiāls tika mēķtiecīgi iznīcināts. Tā kā viss, kas tagad notiek ir tikai biļševisma sērgas sekas, kas pašā Krievijā izpaužas vēl izvirtušākās formās.
Sapper Protams, ka ir, taču cēloņus Tu saskatīt tam neesi spējīgs. No kurienes tad cēlušies visi šie kangari un izlaupītāji, ja ne no padomju ideoloģiskās audzināsanas. Ko Tu vari gribēt, ja LV pēc 40, bet Krievija pēc 17 gada visa pilsonioskā sabiedrība, viss labākais nāciju ģenētiskais materiāls tika mēķtiecīgi iznīcināts. Tā kā viss, kas tagad notiek ir tikai biļševisma sērgas sekas, kas pašā Krievijā izpaužas vēl izvirtušākās formās.
Jā jā tikai pirmskara LV kad nebija ne kādu tā saucamo boļševizma seku bija tieši tāds pats bardaks, lidz Ulmaņa apversumam, partijas plēsās savā starpā, ekonomika bija pakaļa, bāleliņi brauca uz Kanādu mežus cirst, jo brīvajā dzimtenē nebija iespēja neko nopelnīt. No vienas puses esmu priecīgs ka esmu tikai latviešu valodas lietotājs kuru iemācijos dzīvodams šeit, ne vis iedzimtais ar kalpa domāšanu.
traktors:Da ko Jūs te ņematies ? Vai tiešām kādam šķiet, ka 18-gadīgs šmurgulis var būt ar savu nobriedušu viedokli par lietu kārtību pasaulē ))? Man toreiz nebija prātā spriedelēt par to kas labs vai slikts - bija krievos jāiet un gāju ar! Tagad šo dienu atzīmēju kā atgādinājumu par vienu traku jaunības piedzīvojumu !
Jā, protams, ar tādu filosofiju, līdzīgu kā Voldemortam, vieglāk dzīvot. Es gan savos 18 gados jau biju paspējis kļūt par oficiālu pretpadomju elementu, jo man bija savs viedoklis un argumenti, izmests no skolas ar ierakstu "Pretpadomju darbība" izvazāts pa čekām (ar izteicieniem: saki paldies, ka tagad tādi laiki, agrāk mēs tevi pie sienas būtu pielikuši) un kā izpūstu burbuli manus "varoņdarbus" skolās visās lpsr skolu kopsapulcēs lasīja, kā biedējumu...
chukmasoff:Sapper Protams, ka ir, taču cēloņus Tu saskatīt tam neesi spējīgs. No kurienes tad cēlušies visi šie kangari un izlaupītāji, ja ne no padomju ideoloģiskās audzināsanas. Ko Tu vari gribēt, ja LV pēc 40, bet Krievija pēc 17 gada visa pilsonioskā sabiedrība, viss labākais nāciju ģenētiskais materiāls tika mēķtiecīgi iznīcināts. Tā kā viss, kas tagad notiek ir tikai biļševisma sērgas sekas, kas pašā Krievijā izpaužas vēl izvirtušākās formās.
Jā jā tikai pirmskara LV kad nebija ne kādu tā saucamo boļševizma seku bija tieši tāds pats bardaks, lidz Ulmaņa apversumam, partijas plēsās savā starpā, ekonomika bija pakaļa, bāleliņi brauca uz Kanādu mežus cirst, jo brīvajā dzimtenē nebija iespēja neko nopelnīt. No vienas puses esmu priecīgs ka esmu tikai latviešu valodas lietotājs kuru iemācijos dzīvodams šeit, ne vis iedzimtais ar kalpa domāšanu.
Lai nebūtu dēļ nezināšanas absolūtas muļķibas jāraksta, ļoti vispārīgs ieskats 1920-1940 gadu LV tautsaimniecībā. www.gudrinieks.lv...
P.S. To ka 1940. Lv bija 240 000 tonnas labības rezer, ko urlas ātri izveda vagonos, kas tukši uz LV brauca ar uzrakstiem "Maize Latvijas badacietējiem" tak ar noteikti nebūsi dzirdējis... Tavā informācijas telpā to nestāsta.
Nu redz ne manam tēvam , ne vectēvam ne vecvectēvam nestrādāja neviens strādnieks, jo saimniecības kā tādas nav bijis un zemes īpašumu ari nebija, man nav ar ko lielīties, bet Savus ciltskoku zinu 300 gadu garumā, un maniem senčiem bija viena profesija to visu gadsimtu garumā , aistāvēt dzimteni, un tas nebija aiz akla patriotizma , vai merkantīlas intereses, tas bija goda pienākums.
...ne vectēvam ne vecvectēvam nestrādāja neviens strādnieks, jo saimniecības kā tādas nav bijis un zemes īpašumu ari nebija... un maniem senčiem bija viena profesija...
Nu re, tieši šīs profesijas pārstāvji atnāca un no mana vectēva lielsaimniecības uztaisīja kolchozu... a Tu saki nav bijis īpašumu, un kā vēl bija! Tik mežā šie ilgi baidījās līst...
Eltons:...ne vectēvam ne vecvectēvam nestrādāja neviens strādnieks, jo saimniecības kā tādas nav bijis un zemes īpašumu ari nebija... un maniem senčiem bija viena profesija...
Nu re, tieši šīs profesijas pārstāvji atnāca un no mana vectēva lielsaimniecības uztaisīja kolchozu... a Tu saki nav bijis īpašumu, un kā vēl bija! Tik mežā šie ilgi baidījās līst...
Mani senči ar kolektivizāciju nenodarbojās, armija un valsts drošība nenozīmē tikai ka kalpo kā represīvais instruments. Un ne jav pašu inidciat''ivas pēc armijnieki izdomāja kolhozus taisīt...
chukmasoff:Nu redz ne manam tēvam , ne vectēvam ne vecvectēvam nestrādāja neviens strādnieks, jo saimniecības kā tādas nav bijis un zemes īpašumu ari nebija, man nav ar ko lielīties, bet Savus ciltskoku zinu 300 gadu garumā, un maniem senčiem bija viena profesija to visu gadsimtu garumā , aistāvēt dzimteni, un tas nebija aiz akla patriotizma , vai merkantīlas intereses, tas bija goda pienākums.
Redzi, mans vectēvs arī bija profesionāls militārists, aizstāvēja dzimteni, dienēja Armijas Štāba Rotā. Viņu 40. apcietināja un nezināmā virzienā aizveda Tava vectēva dienesta biedri. Tāpēc nevajag iespringt par to, ka sapratne par to kas ir Dzimtene un no kā Dzimtene jāaizsargā mums ir radikāli atšķirīga. Nekā personīga.
... Viņu 40. apcietināja un nezināmā virzienā aizveda...
Skumji stāsti... nekādi nespēju attaisnot Ulmaņa taktiku... it kā jau tai laikā nezinātu sarkano nelietību viņu ģeopolitiskajos tīkojumos. Starp citu slepenie protokoli jau 39-jā gadā bija publicēti Latvijas avīzēs... liktenis bija izlemts, protams, bet uzticēties urlām nedrīkstēja!
chukmasoff: Mani senči ar kolektivizāciju nenodarbojās, armija un valsts drošība nenozīmē tikai ka kalpo kā represīvais instruments. Un ne jav pašu inidciat''ivas pēc armijnieki izdomāja kolhozus taisīt...
Velkot paralēles. Uzvelt vainu Tavam vectēvam un viņa biedriem par Staļinisma noziegumiem ir tik pat stulbi kā 15. un 19. divīzijas latviešu puišiem pārmest nacistu nodarīto. Es pareizi sapratu???
Eltons:... Viņu 40. apcietināja un nezināmā virzienā aizveda...
Skumji stāsti... nekādi nespēju attaisnot Ulmaņa taktiku... it kā jau tai laikā nezinātu sarkano nelietību viņu ģeopolitiskajos tīkojumos. Starp citu slepenie protokoli jau 39-jā gadā bija publicēti Latvijas avīzēs... liktenis bija izlemts, protams, bet uzticēties urlām nedrīkstēja!
IMHO tādi vai līdzīgi stāsti ir katrā latviešu ģimenē. A par to, ko domāja Ulmanis - tas laikam uz mūžu paliks noslēpums. Nekādu loģisku un racionālu izskaidrojumu "palikšanai savās vietās" atrast nav iespējams. Vispār tas ir paradoksāli, ka visa Baltija ar saviem autoritārajiem kareivīgajiem līderiem padevās, bet somu parlaments izlēma kauties un somi uzvarēja. Kādas ir šodien Krievijas attiecības ar Somiju un kādas ar LV? Un kāpēc? Te nu chukmasoff ir pilnīga taisbība par kalpu sindromu.
Sapper,noskaties filmu ''Pie bagātās kundzes''tur lieliski parādītas latviešu nacionālās īpatnības pirms krieviem,ja ar to nepietiek,izlasi 'Mērnieku laikus''.Tā ir mūžīga atruna,ka kāds ir vainīgs. Es armijā dienēju ar virsniekiem,kuru intelektuālais līmenis tālu priekšā bija mūsu autoritātēm.Lieliski saprotu par ko runā chukmasoff,tie bija virsnieki ar paaudžu tradīcijām kara mākslā.Tādi ir bijuši visās nācijās. Katra armija ir kādam naidīga.
chukmasoff: Mani senči ar kolektivizāciju nenodarbojās, armija un valsts drošība nenozīmē tikai ka kalpo kā represīvais instruments. Un ne jav pašu inidciat''ivas pēc armijnieki izdomāja kolhozus taisīt...
Velkot paralēles. Uzvelt vainu Tavam vectēvam un viņa biedriem par Staļinisma noziegumiem ir tik pat stulbi kā 15. un 19. divīzijas latviešu puišiem pārmest nacistu nodarīto. Es pareizi sapratu???
Tā ir tikai un vienīgi vēstureun kā vieni tā citi ne sava prieka pēc nokļuva gan armijā gan leģionā, tas ir pavisam cits jautājums.Tie puiši neizdomāja ne nacizmu ne komunismu, vienkarši bija vai nu ar varu vai ar ideoloģisko aģitāciju nokļuvuši vienkarši kara gaļas mašīnē. Kas attiecās uz vitrsnieku dinastijām, ta lielākā daļa no šīm dinastijam nedz krievijā , nedz vācu ārmijā, nepiederēje pie partijām, un tajā pašā komunistiski staliniskajā režīmā, bija ļoti daudz virsnieku kuri bija bezpartijnije, un pildija savu pienākumu, jo ka jav minēju, armija ir tikai instruments politiķu rokās un nekas vairāk.
ekoists:Sapper,noskaties filmu ''Pie bagātās kundzes''tur lieliski parādītas latviešu nacionālās īpatnības pirms krieviem,ja ar to nepietiek,izlasi 'Mērnieku laikus''.Tā ir mūžīga atruna,ka kāds ir vainīgs. Es armijā dienēju ar virsniekiem,kuru intelektuālais līmenis tālu priekšā bija mūsu autoritātēm.Lieliski saprotu par ko runā chukmasoff,tie bija virsnieki ar paaudžu tradīcijām kara mākslā.Tādi ir bijuši visās nācijās. Katra armija ir kādam naidīga.
Tu to nopieni???? Pieaudzis, it kā nopietns cilvēks, bet aicini par LV vēsturi spriest no padomju laikā tapušas inscenētas propogandas filmas, kas tapusi izmantojot Upīša romāna fragmentu izrautu no visa romāna kontexta??????? Daudz labāka lasāmviela par Mērnieku laikiem ir Matīsa "Jaunie Mērnieku laiki" CCCP laikā, starp citu, bija aizliegta. Šī grāmata bija arī iekļauta Gunāra Astras apsūdzības rakstā. Izlasi to. Orvela "Dzīvneiku ferma" arī nenāks par ļaunu.
Tā ir tikai un vienīgi vēstureun kā vieni tā citi ne sava prieka pēc nokļuva gan armijā gan leģionā, tas ir pavisam cits jautājums.Tie puiši neizdomāja ne nacizmu ne komunismu, vienkarši bija vai nu ar varu vai ar ideoloģisko aģitāciju nokļuvuši vienkarši kara gaļas mašīnē. Kas attiecās uz vitrsnieku dinastijām, ta lielākā daļa no šīm dinastijam nedz krievijā , nedz vācu ārmijā, nepiederēje pie partijām, un tajā pašā komunistiski staliniskajā režīmā, bija ļoti daudz virsnieku kuri bija bezpartijnije, un pildija savu pienākumu, jo ka jav minēju, armija ir tikai instruments politiķu rokās un nekas vairāk.
Tikai diemžēl pienāks 16. marts un 100% visa LV krievu prese rakstīs par fašisma slavināšanu pie Brīvības pieminekļa. Pienāks 9. maijs un LV TV kanāli meklēs kur nofimēt šņabi pārķērušos uzvaras svinētājus un tā šis apburtais loks turpināsies vēl 3 paaudzēs...
Eltons: "Tur kur tagad Amērika Drīz būs tikai vieta plika Utainie tad turpu brauks Un par Rōģinu to sauks"
tur kur tagad Amerika drīz būs vieta plika slāvu bari pāri trauks un par Rōģinu to sauks
Eltons: Starp citu slepenie protokoli jau 39-jā gadā bija publicēti Latvijas avīzēs... liktenis bija izlemts
liktenis, šķiet bija izlemts jau mazliet agrāk, bet ne katram sētas Duksim tas bija zināms. skat. arī krievu - vācu draudzību! ja kas, Džons Lenons priekš miera pasaulē ilgtermiņā vairāk izdarījis, kā vesels bars jobannu politiķu. www.youtube.com... www.youtube.com... proklomācijas līmēju un mani nezažopīja 1-kārša iemēsla dēļ - darīju to 1. 1. videnē 18. novembrī katru gadu nācām ar baltiem krekliem - šaubu gadījumā jautāt klasesbiedram Indulim Emsim. viņš, cita starpā, ka tik ne no manis noskatījies, vēstures grāmatā "Aurorai" piezīmēja LV karogu, par ko viņam bija lieli sūdi. to man ex klasesbiedri izstāstīja, mani tad jau bija izmetuši no 1. videnes par elektrības samaitāšanu, pagraba appludināšanu un par deguna nodauzīšanu krūšutēlam!
Hadsons:Neturpināsies, pie nākošās Saeimas 16. marts tiks aizliegts kā svinama diena un katrs kurš tuvosies Brīvības piemineklim tiks aizturēts.
He, he... atceros jūda rubiks tur sarīkoja reiz mums par spīti velomaratona starta/finiša pulcēšanās vietu... redzēs, ko Lindiņa šogad izdomās, varbūt kā Godmanis no makdonalda ēkas lūrēs binoklī?
Hadsons:Neturpināsies, pie nākošās Saeimas 16. marts tiks aizliegts kā svinama diena un katrs kurš tuvosies Brīvības piemineklim tiks aizturēts.
He, he... atceros jūda rubiks tur sarīkoja reiz mums par spīti velomaratona starta/finiša pulcēšanās vietu... redzēs, ko Lindiņa šogad izdomās, varbūt kā Godmanis no makdonalda ēkas lūrēs binoklī?
Da neko viņa neizdomās. Lai kaut ko izdomātu ir jāmēģina domāt, diemžēl visi līdzšinējei Lindas "varoņdarbi" liecina par pretējo.
Labi, ka Ekoista obligātajā literatūrā netika iekļauti Lāču Viļa pēdējās redakcijas darbi, Linards Laicēns un "dokumentālā" filma "Parastais fašisms"...