Ko nozīmē zipspuldzēm TTL režījums un kāda atšķirība viņš ir vai nav ? Un vai ir vērts iegādāties katukādus canon dārgos speedlite pa 200 ls vai arī ķīniešu zipspuldzes pa 20 ls ? Un kādu jūs man ieteiktu iegādāties ? un kādu tigger ? un kur fotoapgaismojuma statīvu ? un cik tas maksātu un kur to visu iegādāties?
es angliski īpaši labi nesaprotu tapēc arī vēršos pie jums kas kautko no zibspuldzēm saprot. Asprātīgas atbildes varat paturēt pie sevi ganjauka arī kāds atbildēs normāli
Ja gribi zibspuldzes trigerēt, tad TTL var nebūt, uz aparāta gan labāk ar extrām. Canon "dārgās" zibspuldzes ir krietni foršākas par ķīniešu brīnumiem, viss atkarīgs no tavām prasībām pret kvalitāti. Es ieteiktu Canon produkciju. Ar trigeriem līdzīgi, ir visādi. Vieni no labākajiem skaitās Pozcketwizard. Var jau arī darboties ar IR trigeriem, tad var ņemt Canon ST-E2 (obligāti Canon zibspuldzes). Statīvu vienalga kādu, galvenais lai stabils. Maksā tas viss dažādi, atkarīgs no vietas, kur pērk. Iegādāties var kādos veikalos vai internetā pasūtīt.
kur pirkt, un cik maksā www.fotopreces.lv... , viens no variantiem par TTL TTL sistēma strādā, ar gaismas sensoru mērot no filmiņas atstaroto gaismu fotografēšanas brīdī. E-TTL sistēma tā vietā veic nelielas jaudas zibspuldzes zibsni pirms fotogrāfijas uzņemšanas un izmēra atstaroto gaismu ar kamerā iebūvēto eksponometru. tās tā rupji īsumā...... sistēma palīdz paniskos darba apstākļos. var iztikt ar vienkāršām manuālajām zibspuldzēm, bet var gadīties, ka nepieciešama kāda gaismas mērīšanas ierīce. viss atkarīgs no sagatavotības līmeņa, un vēlmēm ....
ricijs1232:Ko nozīmē zipspuldzēm TTL režījums un kāda atšķirība viņš ir vai nav ? Un vai ir vērts iegādāties katukādus canon dārgos speedlite pa 200 ls vai arī ķīniešu zipspuldzes pa 20 ls ? Un kādu jūs man ieteiktu iegādāties ? un kādu tigger ? un kur fotoapgaismojuma statīvu ? un cik tas maksātu un kur to visu iegādāties?
TTL noziimee "through the lens", t.i. zibspuldze nozibsnii, kamera izmeera gaismu, tad zibsnii otreiz un sanaak peec fochika domaam, pareizi noeksponeeta bilde. Bez maz vai kaa taads auto rezhiims. Noderiigi bildeejot kaut kaadu pasaakumu, kur viss kustas un gaismas mainaas, bet bilzhu vajag daudz. Ja nav TTL rezhiima, tad bildee manuaalajaa rezhiinaa, mainot zibenes jaudu, atveerumu un sleedza atarumu. Manuaalajaa rezhiimaa vairaak kontroles paar gaismu, bet arii lielaaka njemshanaas. Man izveeloties zibeni svariiga bija jauda un cik aatri taa paarlaadeejas.
waldis:TTL noziimee "through the lens", t.i. zibspuldze nozibsnii, kamera izmeera gaismu, tad zibsnii otreiz un sanaak peec fochika domaam, pareizi noeksponeeta bilde
Tu jau bazarē par e-TTL ar preflash. pie TTL 1-kārši kā mauc, tā mauc un, kad pietiek, ar tiristoru pārkož impulsu. tas preflash idijōtisms, jo uz to pilsoņi salecās un tad uz bildes mutes valā un siekalas tek.