Visa tā budžeta samazināžana kultyūras un mākslas augstskolām nāks tikai par labu, jo divas trešdaļas kuri mācās un pabeidz šīs skolas ir pilnīgi beztalantīgi ka ari nestrādā pēc specialitātes. Tā kā nesaskatu vajadzību atbalstīt šāda veida pasākumu.
chukmasoff:Visa tā budžeta samazināžana kultyūras un mākslas augstskolām nāks tikai par labu, jo divas trešdaļas kuri mācās un pabeidz šīs skolas ir pilnīgi beztalantīgi ka ari nestrādā pēc specialitātes. Tā kā nesaskatu vajadzību atbalstīt šāda veida pasākumu.
Ir daži zināmi gadījumi ,kas liek tam piekrist,bet vai tiešām tik traki var būt-hm
chukmasoff:Visa tā budžeta samazināžana kultyūras un mākslas augstskolām nāks tikai par labu, jo divas trešdaļas kuri mācās un pabeidz šīs skolas ir pilnīgi beztalantīgi ka ari nestrādā pēc specialitātes. Tā kā nesaskatu vajadzību atbalstīt šāda veida pasākumu.
Ir daži zināmi gadījumi ,kas liek tam piekrist,bet vai tiešām tik traki var būt-hm
Esmu bieži saskāries ar mākslas akadēmijas diplomētiem "māksliniekiem" , diemžēl lielākā daļa domā ka viņi ir mākslinieki, bet kad vajag ko re;āli izdarīt nekas nesanāk, un tad visu savu prasmju trūkumu noveļ uz savu stilu un skatijumu,es vienmēr esmu teicis ka galdadziesmas pie plša var dziedāt visi, bet operā tikai tie kam ir talants,un talantīgus cilv;ekus var uz pirxtiem saskaitīt.
Es gribētu redzēt to augstskolu, kuras visi beidzēji ir absolūti veiksminieki un ieguvuši nepārspējamas prasmes un zināšanas savās jomās. Tomēr augstskola ir nozīmīgs blakus faktors veiksmīgai profesionalitātei... Vienu gan gribētu redzēt kā obligātu budžetnieku līguma daļu - obligātu darbu kādus 5 gadus savā specialitātē un Latvijā..., jeb atmaksāt saņemto bezmaksas izglītību!!! Un vēl gribētos sajust, ka fotogrāfi saprot mākslas nozīmīgumu fotogrāfijā...
Un vēl gribētos sajust, ka fotogrāfi saprot mākslas nozīmīgumu fotogrāfijā...
Vismaz,bet ar to vēl ir par maz.Daudz par maz. Lai foto izstādes apmeklētu tauta +saprastu,kas tur rādīts,lai kaut kad sāktu veidoties Latvijas fototirgus,nojēga par foto jāsaņem ne tikai fotogrāfiem,un krietni agrāk kā studiju gados. Nu fot ,tad tai cēlajai misijai gan būtu kaut kur no augstākajām mācību iestādēm jānāk.Bet par budžetiem un to lietderīgu izmantošanu-piedodiet,es tiešam neesmu kompetents šai jautājumā,bet kliegt kopā ar baru neizprotot lietu kaut kā neērti
Fotogrāfija nav māksla bet pseidomāksla. Vispār par māksliu var ari uzskatīt kādu daiļkakāšanu, bet foto jēdzienu kā māklslu ir radijuši cilvēki kuri mne ko īpašu nespēj pat fotogrāfijas jomā. Galvenais ir redzējums un idejas, un tam nevajag ne kādu skolu un ne kādu mākslu, protams tas ir no dabas dots talamts un katrs talantīgs fotogrāfs ari bez kādas īpašas mācības neslikti zīmē. Ja fotogrāfam ar zīmēšanu ir ne visai kā ta viņš vienkarš bildētājs un pseidomākslas radītājs.
laikam vairāk labo zīmētāju tomēr ir starp apmācītajiem, nekā starp neapmācītajiem, varbūt tas par kautko liecina... Varbūt to varētu teikt arī par ārstiem? - vairāk labo ārstu starp tiem, kuri skolā mācījušies... varbūt to varētu teikt arī par arhitektiem?... bet par definīcijām es nestrīdos. Kāds pseido... sauc par nepseido..., kāds par super... vēl visādi subli... un dubli...
H_Zemitis:Es gribētu redzēt to augstskolu, kuras visi beidzēji ir absolūti veiksminieki un ieguvuši nepārspējamas prasmes un zināšanas savās jomās. Tomēr augstskola ir nozīmīgs blakus faktors veiksmīgai profesionalitātei... Vienu gan gribētu redzēt kā obligātu budžetnieku līguma daļu - obligātu darbu kādus 5 gadus savā specialitātē un Latvijā..., jeb atmaksāt saņemto bezmaksas izglītību!!!
Apmēram 80-90% LU ĶF un BF beidzēji strādā savā profesijā un Latvijā tākā...... Bet cik % LMA beidzēji paliek uzticami mākslai un neaiziet zemenes lasīt?????
Fotogrāfija nav māksla bet pseidomāksla_negribu piekrist. Domāju precīzāk būtu,ne jebkura laba fotogrāfija ir māksla. Toties ir arī kaudzēm darbu,kurus savādāk, kā māksla nenosauksi. LABS MPS piemēram
H_Zemitis:laikam vairāk labo zīmētāju tomēr ir starp apmācītajiem, nekā starp neapmācītajiem, varbūt tas par kautko liecina... Varbūt to varētu teikt arī par ārstiem? - vairāk labo ārstu starp tiem, kuri skolā mācījušies... varbūt to varētu teikt arī par arhitektiem?... bet par definīcijām es nestrīdos. Kāds pseido... sauc par nepseido..., kāds par super... vēl visādi subli... un dubli...
Redzi abeidzot skolas ir atslīpējama tehnika ka ari apgūstamas tehnikas un tas notiek ātrāk ne kā pašmācības ceļā, bet ja par zīmēšanu ta pat nezinot tehniku zīmēt nav grūti un protams ka nedaudz tehniku pamācies tas vis notiek ātrāk, tas ir kā cilvēku ka zīmēt no natūras, sadalot proporcijas un zinot no kurienes tas jasak dalīt un zīmēt protams vis ātrāk notiek, atceros ka skolas laikos ar to ķēpājos gana ilgi, jo nezināju tehniku, protams ari visu pametu skolas laikā jo paredzētas bija citas skolas, un atsāku tad kad mācīties kādā skolā ir par vēlu, jo nav laika, tikai tagad ir pieejama literatūra daudz vienkaršaķ.
Rolands66:Fotogrāfija nav māksla bet pseidomāksla_negribu piekrist. Domāju precīzāk būtu,ne jebkura laba fotogrāfija ir māksla. Toties ir arī kaudzēm darbu,kurus savādāk, kā māksla nenosauksi. LABS MPS piemēram
Nu re labs MPS protams ir māksla, es mākslu netaisu, jo par to nemaxā, bet taisu kičīgu širpotrebu, Lai taisītu mākslu to vajag izdzīviot, a man kaut kā tas nesanāk, jo puslīdz vis dzīvē ir sakartojies.
chukmasoff:
Lai taisītu mākslu to vajag izdzīviot, a man kaut kā tas nesanāk, jo puslīdz vis dzīvē ir sakartojies.
nu nu..... Lai taisītu mākslu jābūt mākslinieciskajai domāšanai un tam jābūt ir dzīves veidam-dzīvesstilam, savādāk nekāda patiesā māksla nesanāks
protams, jalieto kādas apreibinošās vielas, lai zustu laika un telpas izjūta, reizēm ar alkoholu pietiek protams, un vēl labāk jābūt uzskaitē psihdispancerī, a ja visas tās kaites saved kartībā un ne ko nelieto ta mūza uzsit pa pederi un mākslas vairs nafff.
es sen nedomāju par tālāku nākotni par tekošās nedēļas 5-dienu. priecājos par katru dienu, kuru esmu palicis dzīvs. nezināju, ka Brīvvvalsts 100 "gudro" persōnā tāpat!
Oliss:
nu nu..... Lai taisītu mākslu jābūt mākslinieciskajai domāšanai un tam jābūt ir dzīves veidam-dzīvesstilam, savādāk nekāda patiesā māksla nesanāks
protams, jalieto kādas apreibinošās vielas, lai zustu laika un telpas izjūta, reizēm ar alkoholu pietiek protams, un vēl labāk jābūt uzskaitē psihdispancerī, a ja visas tās kaites saved kartībā un ne ko nelieto ta mūza uzsit pa pederi un mākslas vairs nafff.
Protams ir jau tādi kuri nekādu mākslu nevar uztaisīt skaidrā, bet tādi sastāda dažus %.....
chukmasoff:
Protams ir jau tādi kuri nekādu mākslu nevar uztaisīt skaidrā, bet tādi sastāda dažus %.....
Redzi pazīstu vairākus zināmus māksliniekus ne tikai LV bet eiropas un pasaules mērogā, un ari daudzus te vietā cildināmus kuru māksla atgādina tikai savus psiholoģiskos pardzīvojumus. Un starp citu tie kuri ir pazīstami eirppas un pasaules mērogā, ne ko necenšās izdzīvot vai risināt, viņi vienkarši nemeklē saviu stilu vai veidu kā izpausties, bet pārzin ļoti daudzas tehnikas mākslas jomā, un viņiem ir ne tikai viena mākslas virziena izglītība , bet izglītības filozofijā un psiholoģijā. Diemžēl lielākā daļa LMA diplomantu var tikai lepoties ar vienu diplomu LMA beigšanā un vis, un pat tehniku lidz galam nav spējuši iemācīties, kā piemērs satecinātās rokas un sejas, ko pasniedz par savu skatijumu un izpildijuma stilu , nav nekas vairāk kā neprašana uzzīmēt roku, es vienam tādam diplomantam tieši palūdzu lai uzzīmē roku no natūras a šamais sāka atrunāties ka nu tas nav tā un šitā un vel kautkā,un tā 15 gadus visas ķepas satecinātas, vai tad tik grūti apgūt bija tehniku? nafig kam tāda māksla.
Māksla tiešām nav kilograms gaļas, vai litrs vodkas... darbu cenu neaprēķina nosverot, vai mērot! Un nav obligāti labie piemēri jāmeklē PASAULĒ, kur dažā labā vietā izstāda iekonservētas fekālijas... Varbūt der padomāt, kāpēc tik daudz fotogrāfu noliedz mākslu te šajā blogā un Latvijā...
H_Zemitis:Māksla tiešām nav kilograms gaļas, vai litrs vodkas... darbu cenu neaprēķina nosverot, vai mērot! Un nav obligāti labie piemēri jāmeklē PASAULĒ, kur dažā labā vietā izstāda iekonservētas fekālijas... Varbūt der padomāt, kāpēc tik daudz fotogrāfu noliedz mākslu te šajā blogā un Latvijā...
Par to akciju neiozteikšos, neesmu iedziļinājies. Bet par mākslas noliegšanu - cilvēki parasti noliedz to, ko nesaprot.
Savukārt par fekāliju izstādīšanu - māksla atspoguļo attiecīgā laikmeta sabiedrību - sabiedrības intereses, attīstības pakāpi, intelektu, tajā valdošo harmoniju vai disharmoniju u.t.t. Tā kā secinājumus var izdarīt katrs pats
Kategoriskais apgalvojums par LMA absolventu profesionālo mazspēju, pēc pēdējo diplomdarbu izstādēm, neliekas motivēts. Pieļauju, rakstītājs/iespējamais pasūtītājs meklē ne tur. Profils ne tas, tām vajadzībām varbūt piemēroti būtu dizaineri. LMA pasniedzēju kontingents jau diezgan pastāvīgs, sanāk neloģiski - tādas spilgtas personības pagājušā gadsimtā izgāja tautā. Pie jaunās varas pēkšņi viss būtu zudis, ne jauno talantu, ne pasniedzēju... Neloģiski. Par obligāti atsrādājamo laiku, mācības beidzot. Diskutējami, visticamākais - daudzi jaunie jau būtu laimīgi, ja varētu darboties Latvijā, tikai - kur? Līdzīga situācija jaunajiem mediķiem - to lauciņu lieliski pārzinu...
chukmasoff, cik man zināms, arī S. Dali ir nodarbojies ar ko līdzīgu... Vai man gribās šo analizēt? Iespējams, ka noteiktā situācijā būtu pat spējīgs ko līdzīgu radīt, ja tam redzētu jēgu. RobertsJ te iepriekš ieminējās par satura un vides savstarpējām likumsakarībām. Pie šīs avīzes par to varētu padomāt. Vai Tu šo velti fotoblogam?
H_Zemitis:chukmasoff, cik man zināms, arī S. Dali ir nodarbojies ar ko līdzīgu... Vai man gribās šo analizēt? Iespējams, ka noteiktā situācijā būtu pat spējīgs ko līdzīgu radīt, ja tam redzētu jēgu. RobertsJ te iepriekš ieminējās par satura un vides savstarpējām likumsakarībām. Pie šīs avīzes par to varētu padomāt. Vai Tu šo velti fotoblogam?
Šo es veltu LMA Redzi neesmu Dali fans, ir viņam šis tas ņemams vērā, bet tā nu ir gaumes lieta. Kad dzirdu vardu māksla- es taustos pēc revolvera...
Sasmaidījos par citātu:"...taustos pēc revolvera". Zini, līdzīgas sajūtas reizēm piemeklē, dzirdot/lasot inetā - esmu fotomākslinieks. Tādu ir simtiem, lai gan šis tituls pienāktos dažiem desmitiem bildētāju...
chukmasoff:a pricom tur muca, , paskatijos kas tā par filmu , es tādas neskatos.
Muca pričom tāpēc, ka apbrīnoju to, ka neesi neko dzirdējis par nošauto pilsoni iekš kinoteātra. www.tvnet.lv... Bet nu visādi var būt... Varbūt tiešām Tv neskaties, avīzes un ziņu portālus nelasi, ar cilvēkiem kontaktējies minimāli utt. un attiecīgi var arī šādas ziņas palaist garām.
nu redz tā ir TV man nav turpat 10 gadus, un nejūtos apdalīts, ziņas pārstāju lasīt no pēdējās priekšvēlēšanu lkampaņas laikiem un līdz ar to ari ziņu portālus neapmeklēju , priekškam smadzenes čakarēt ar notikumiem un procesiem kurus tāpat nevaru ietekmēt. Vienīgais kas no valstī notiekošā mani satrauc , tas ir kad kādus nodokļus pacels, bet par to mani informē fīrmas administrātore un un īpašniece, lai padomājot kur vēl naudu nopelnīt. Kontaktēju pārsvarā tikai ar klientiem pēc tam kad ar tiem sabiedrisko attiecību daļa ir visu sarunājusi, un mēs runājam tikai par tehniskām lietām.
chukmasoff:nu redz tā ir TV man nav turpat 10 gadus, un nejūtos apdalīts, ziņas pārstāju lasīt no pēdējās priekšvēlēšanu lkampaņas laikiem un līdz ar to ari ziņu portālus neapmeklēju , priekškam smadzenes čakarēt ar notikumiem un procesiem kurus tāpat nevaru ietekmēt. Vienīgais kas no valstī notiekošā mani satrauc , tas ir kad kādus nodokļus pacels, bet par to mani informē fīrmas administrātore un un īpašniece, lai padomājot kur vēl naudu nopelnīt. Kontaktēju pārsvarā tikai ar klientiem pēc tam kad ar tiem sabiedrisko attiecību daļa ir visu sarunājusi, un mēs runājam tikai par tehniskām lietām.
chukmasoff:nu redz tā ir TV man nav turpat 10 gadus, un nejūtos apdalīts, ziņas pārstāju lasīt no pēdējās priekšvēlēšanu lkampaņas laikiem un līdz ar to ari ziņu portālus neapmeklēju , priekškam smadzenes čakarēt ar notikumiem un procesiem kurus tāpat nevaru ietekmēt. Vienīgais kas no valstī notiekošā mani satrauc , tas ir kad kādus nodokļus pacels, bet par to mani informē fīrmas administrātore un un īpašniece, lai padomājot kur vēl naudu nopelnīt. Kontaktēju pārsvarā tikai ar klientiem pēc tam kad ar tiem sabiedrisko attiecību daļa ir visu sarunājusi, un mēs runājam tikai par tehniskām lietām.
Un Tu uzskati, ka tā dzīvot ir normāli?
a kas tur nenormāls, meditēju un urbjos austrumu filozofijās , man pietiek ar to...