da par šito jampadracu jav Zemītis gan forumā gan raxtos ir izpaudies. Nu lai rīko, es savu viedokli esmu izteicis par šo jautājumu pie augstāk minētajiem raxtiem.
opreģeļitsa ņuņņātājs nekādi nevarēja? - tad augstskolas vai vidusskolas ražo brāķi?
rozīši tak ir videne to beidz 18 gadu vecumā - tāda pati kā citas tik ar zīmēšanas/gleznošanas novirzienu - čota nav novērots, ka no citām videnēm nāktu ārā *(inženieri, ārsti, juristi, arhitekti)* - komentētājam nobīdījies širmis pa 4-6 gadiem tālākas mācīšanās
rozīšos nemāca lietišķo grafiku - tur ņuņņātājam jāiet uz Rīgas dizaina un mākslas vidusskolu - vides mākslas, metāldizaina vai stikla nodaļu - tiem ir atbilstoša programma
vai uz dizaina nodaļu mākslas akadēmijā
lai iet kungs uz skatēm vai diplomdarbu aizstāvēšanu un izvēlas labākos (ja var samaksāt )
ja pie viņa ir aizvilcies kāds gleznotājs vai tēlnieks, tad loģiski, ka šis nejēgs neko no dizaina - tikpat labi var aizvilkties kāds no pofig kādas skolas un neko nejēgt - varētu padomāt, ka pilnīgi visām māksleņu programmām vajadzētu sagatavot grafiskos dizaiderus
lai palasa kādas nodaļas ir skolās un painteresējās ko kurās dara - tas tik autodidaktiem fotogrāfiem šķiet, ka visi kam kamera dara vienu darbu novirzieni jau štrunta fotogrāfijā ir dafiga, kur nu vēl mākslā
bļin man atnāk ūdensapgādes sistēmu inžinieris no RTU un nejēdz tolkam kalibrēt kokapstrādes darbagaldus - BET VĪŅŠ TAČU IR NO RTU!!! Nakuj jāslēdz tā tehniskā universitāte + tehnikumi ar!
Vai varbūt tomēr jāpainteresējas ko pretendents skolā mācījies un kur māca tieši darbagaldu inžinierus? Tas kāds jaunums, ka uz darba intervijām nāk raibi rūtaini no malu malām?
bļin tas losis domā, ka kondženi beigusi flautiste ir arī bundzinieks un basa partija operdziedoņiem?
Par darba intervijām nemaz nerunāsim, man parasti 1 septembrim vajag vis maz 10 fotogrāfus, par ko parasti ari raxtu forumos, ar prasībām, un sūta man bildes un CV ar visādiem fotogrāfu diplomiem, bet kaut kapēc ne vienu diplomētu fotokursu censoni vēl neesmu paņēmis uz šo līgumdarbu. A bilēšanu iedodu cilvēkiem kuri tiešām prot bildēt, ne vis ir diploms.
Nu te mēs varam nečakarēties un prasīt tieši - vai nebūtu labāk nošaut vai pārkvalificēt par ko derīgu gleznotājus, tēlniekus un grafiķus? Vai tad viņi rada mums ko derīgu (lasi ēdamu, dzeramu utt)
pērējie (dizaineri, metālisti, stikli, textils, kaeramika utt) ir specializējušies un savu kanti, savā specialitātē var noturēt mierīgi + viņu (salīdzinot ar tūkstošgalvaino LU, LLU baru) ir drausmīgi maz - metālistus katru gadu absolvē 2-3 cilvēki - lielākajās nodaļās ir max 7-8
LMA jau tā ir zem 1/10 no jebkuras lielās augstskolas
ko norubīsim tos metālistus un turpmāk visu dzelzi pirksim no Ķīnas širpotreba? Liksim ķurķī, ka viņi neiet tomātburkām etiķetes taisīt, bet zāģē dzelzi un līdz reklāmas starpniekaģentūras 400-700LVL aizvelkas tik pindzelmaņi (kuriem toč nav viegli izdzīvot)?
da ja vajag sūda maketētājus, lai iet virsū poligrāfijas skolai kas tam domāta ne lien kur neko nejēdz
Mēs visur mēdzam salīdzināt sevi ar "attīstītajām rietumvalstīm"-gāzes tarifus,benzīna cenas,iztikas minimumus utt..Nu tad salīdzinam arī šo nozari.Sakiet lūdzu,zinātāji,kādu procentu no budžeta tās tērē visam tam,ko pie mums sauc par kultūru?Cik tādus kultūras namus,muzejus,teātrus,bibliotēkas,mākslas skolas,izstādes utml. uztur pilnīgi vai atbalsta daļēji teiksim tāda Jūrmalas izmēra pilsētiņa ar 50000 iedzīvotāju no sava budžeta?Tos,kas iztiek no ziedojumiem un privātiem fondiem nepieskaitīt!Nopietni,es nezinu.Bet te jau grozās zinošāki ļaudis-lūdzu paskaidrojiet.
chukmasoff:Par darba intervijām nemaz nerunāsim, man parasti 1 septembrim vajag vis maz 10 fotogrāfus, par ko parasti ari raxtu forumos, ar prasībām, un sūta man bildes un CV ar visādiem fotogrāfu diplomiem,
kādiem vēl bļin diplomiem?!!!!
Latvijā NAV fotogrāfijas skolu - ir tikai bezcerīga profene, kursveidīgie vakaru kantori (prof. ievirzes programmu var noakreditēt jebkurš muļķis kas aizvelkas uz IM) un abstrakts blakusnovirziens Kultūras akadēmijā... ā un vēl Liepājā mēdiju žurnālists vai kātursauca (vēl nav bijis neviens izlaidums)
kāds tam sakars ar šeit apspriestām skolām kur pilna programma ir 4 gadi videnē un 6 gadi LMA no rīta līdz vakaram???
iemācies atšķirt kartona lidmodelistu pulciņu no Aviācijas akadēmijas
viecha:Mēs visur mēdzam salīdzināt sevi ar "attīstītajām rietumvalstīm"-gāzes tarifus,benzīna cenas,iztikas minimumus utt..Nu tad salīdzinam arī šo nozari.Sakiet lūdzu,zinātāji,kādu procentu no budžeta tās tērē visam tam,ko pie mums sauc par kultūru?Cik tādus kultūras namus,muzejus,teātrus,bibliotēkas,mākslas skolas,izstādes utml. uztur pilnīgi vai atbalsta daļēji teiksim tāda Jūrmalas izmēra pilsētiņa ar 50000 iedzīvotāju no sava budžeta?Tos,kas iztiek no ziedojumiem un privātiem fondiem nepieskaitīt!Nopietni,es nezinu.Bet te jau grozās zinošāki ļaudis-lūdzu paskaidrojiet.
kādu nakuj kultūru? kurš par tādu sūda kultūru ko zin (to kas neattiecas uz skatuves mākslu - nu mūsu aktiriem kas haltūrē seriālos)?
es vot nopirku kameru bildēju kaķus i ir man tā kultūra, i visiem kaimiņiem patīk - i daudz smukāka par Maļeviču
i valdībā ar man līdzīgi domājošie ir 99%
zavodi stojat! vse gitaristi hrenovi - ņekomu tokariķ!
Nespēju iedomāties nevienu frāķeni, kuru beidzot kāds censonis būtu šausmonīgi gatavs darba tirgum
Bet nu ilustratīvs piemērs - viena meitene svaigi beigusi Liepājas Universitati, šķiet, datorgrafiķus... Maketēja katalogu ar pupturiem...tekstus sarakstījusi fotošopā...skaidri dots uzdevums, ka domāts drukāšanai tipenē...
chukmasoff:Par darba intervijām nemaz nerunāsim, man parasti 1 septembrim vajag vis maz 10 fotogrāfus, par ko parasti ari raxtu forumos, ar prasībām, un sūta man bildes un CV ar visādiem fotogrāfu diplomiem,
kādiem vēl bļin diplomiem?!!!!
Latvijā NAV fotogrāfijas skolu - ir tikai bezcerīga profene, kursveidīgie vakaru kantori (prof. ievirzes programmu var noakreditēt jebkurš muļķis kas aizvelkas uz IM) un abstrakts blakusnovirziens Kultūras akadēmijā... ā un vēl Liepājā mēdiju žurnālists vai kātursauca (vēl nav bijis neviens izlaidums)
kāds tam sakars ar šeit apspriestām skolām kur pilna programma ir 4 gadi videnē un 6 gadi LMA no rīta līdz vakaram???
iemācies atšķirt kartona lidmodelistu pulciņu no Aviācijas akadēmijas
Diplomi bija no visādiām fotoakadēmijām.
Tur jav tā lieta ka es neko daudz neatšķiru no augstskolu diplomiem , man tāda vispār nav , man to pateica ka es savu karaskolas diplomu parādiju vienā kantoŗī, man pateica ka ar to varu pakaļu noslaucīt, līdz ar to es to visu augstāko izglītību kas ir LV pieejama bez maxas un ari par maxu uzskatu ka sūds vien ir, un ne kādas cieņas man nav ne pret skolām ne pret zinātniskajiem grādiem ko tās iedod, profenes vien ir un paliek.
*fotoakadēmija* jau ir kursu nosaukums ne reāla akadēmija - kapitālismā jau pokuj kā nosauc - katik krutāk skan
uz Barona ielas ir manikīra kantoris *nagu dizaina akadēmija* vienmēr gribējies paprasīt vai nevar satikt viņu akadēmiķi vai hoķ rektoru, kādu prorektoru... nu vai vismaz sūda dekānu
Maris:*fotoakadēmija* jau ir kursu nosaukums ne reāla akadēmija - kapitālismā jau pokuj kā nosauc - katik krutāk skan
uz Barona ielas ir manikīra kantoris *nagu dizaina akadēmija* vienmēr gribējies paprasīt vai nevar satikt viņu akadēmiķi vai hoķ rektoru, kādu prorektoru... nu vai vismaz sūda dekānu
šādās akadēmijās nezkāpēc šo nav :/
Bet diplomi ir, un bezdarbnieku kursos ari dod diplomu, es gribu pateikt tikai vienu ka LV augstskolas diplomi ne ko neatšķiras no bezdarbnioeku kursu diplomiem, jo zināšanu līmenis diplomantiem ir ļoti zems, un tikai te saulainajā dzimtenē ar tiem diplomiem var plivin;āties, bet arzemēs tas vis nafig nevienam nav vajadzīgs.
Būtu tik normāli, ja augstākā izglītība, tai skaitā mākslas jomā būtu par maksu un bez valsts finansējuma. Tas pats attiecas uz specializēto tehnikumu un profeņu izglītību, kur tiek mācīts, kas vairāk par standarta vidusskolas kursu. Tad nebūtu vērts lauzīt galvu par to ko skolēni/studenti dara, cik kvalific;eti ir beigās un vai nauda iztērēta lietderīgi
Nespēju iedomāties nevienu frāķeni, kuru beidzot kāds censonis būtu šausmonīgi gatavs darba tirgum
Bet nu ilustratīvs piemērs - viena meitene svaigi beigusi Liepājas Universitati, šķiet, datorgrafiķus... Maketēja katalogu ar pupturiem...tekstus sarakstījusi fotošopā...skaidri dots uzdevums, ka domāts drukāšanai tipenē...
bet datorgrafķis (grafiskais dizainers) un maketētājs ir 2 pilnīgi dažādas lietas
skatu veido dizainers un stanokam failu sagatavo maketētājs - dizainerim kvarku vai indizainu neviens nemāca - to māca poligrāfiķiem
protams hipermazos kantoros ir cilvēki-orķestri kas dara visu - maketētāja darbs jau truls - to var pa mēnesi apgūt
a šopa tekstu mierīgi var noformatēt priekš drukas - protams ir vnk neērti rakstīt vai maketēt šopā
Profenes un visādi tehnikumi būtu jāveicina kā tik vien var... mums valsti ir daudz par daudz visādu humanitaras plūsmas cilvēku ar akadēmisku gradu, kas derīgi tikai darbam valsts dienestā...
Profenes un visādi tehnikumi būtu jāveicina kā tik vien var... mums valsti ir daudz par daudz visādu humanitaras plūsmas cilvēku ar akadēmisku gradu, kas derīgi tikai darbam valsts dienestā...
Kāpēc jāveicina? Profesionālā izglītība ir investīcija. Kāpēc par to būtu jāmaksā citiem? Savukārt izglītība mākslas jomā - sevis pilnveidošana ar minimālām cerībām nopelnīt nākotnē. Tas nozīmē, ka vēl mazāk iemeslu kādam citam par to maksāt. Par saviem hobijiem ir jāmaksā pašam!
Nav gan galīgi garām, reforma izglītībā vajadzīga lai notiek atlase jav sakumskolā, ne vis ka tagad bardaks, un ja cilvēks mācīsies par maxu ta ari atbilstoši sev profesiju izvelēsies uz ko tam ir talants. Visā pasaulē lielako ties skolas ir par maxu.
Maris:*fotoakadēmija* jau ir kursu nosaukums ne reāla akadēmija - kapitālismā jau pokuj kā nosauc - katik krutāk skan
šādās akadēmijās nezkāpēc šo nav :/
Bet diplomi ir, un bezdarbnieku kursos ari dod diplomu, es gribu pateikt tikai vienu ka LV augstskolas diplomi ne ko neatšķiras no bezdarbnioeku kursu diplomiem, jo zināšanu līmenis diplomantiem ir ļoti zems, un tikai te saulainajā dzimtenē ar tiem diplomiem var plivin;āties, bet arzemēs tas vis nafig nevienam nav vajadzīgs.
Tu esi kaut vienu grafiskā dizaina nobeiguma darbu (normālā skolā ne savos kaktu kursos) redzējis?
aizej līmenist uz RDMV (tā ir parasta videne) 3.-4. skatēm un diplomdarbu izstādi
tur 18-19 gadīgi Tev ir pagājuši garām uz visiem laikiem - Tev līdz šim līmenim kā līdz bezdibenim
Kāpēc jāveicina? Profesionālā izglītība ir investīcija. Kāpēc par to būtu jāmaksā citiem? Savukārt izglītība mākslas jomā - sevis pilnveidošana ar minimālām cerībām nopelnīt nākotnē. Tas nozīmē, ka vēl mazāk iemeslu kādam citam par to maksāt. Par saviem hobijiem ir jāmaksā pašam!
tūkstoš plusu Un ne tikai šitos, bet pilnīgi jebkurā specialitātē. Pie kam, ja valstij vajag speciālistus, tad viņu augstkolas apmaksāšanu var finansēt pēc augstākās izglītības iegūšanas - piem., atmaksājot izglītībai paņemto kredītu vai atmaksājot šo summu vecākiem