Nu normālās valstīs ir tā, ka vidusskolā nevar visi mācīties - zem kaut kāda līmeņa tikai viens ceļš> profene>augstakā profesionālā izglītība un viss... Normālās valstīs ir arī tā, ka profenes ļoti bieži piestiprinātas ražotajiem - jaunie strādnieki apgūst amatu un tieši tādu, kādu uzņēmumam vajadzēs... Lielisku piemēru redzēju Vācijā vienā kompānijā, kas centrafūgas taisa( ne veļas, bet sākot no pārtikas rupniecības līdz celtniecībai...vošem dražeju mašīnas ), tur tāda neliela frāķene uz vietas bija
Tā kā Ak saka, fraķenes par maksu...nu nezinu... Es drizāk teiktu vidusskolas par maksu...
Skaisti tak kā citas valstīs - iet tads vācu mūrnieks pa ielu un skaidri var redzēt ka nekaunas, cilvēks ar savu šķiras apziņu un ta... vai francijā krogā onkulis oficiants uz gadiem 60... ar dzīvi apmierināts cilvēks Pie mums - ja nav augstakās izglītības, vai nedod Dies' , strādā pats ar savam rokām - bezmaz jākaunās
Sapotē bērniem muļķības galvā jau bērnībā, ka ikviens var būt gudrs, ikviens var būt bagāts...atzīmes sākumskolās neliek, izaug cilvēks, kas maximums der par apmetēju, taču par valsts naudu bezjēdzīgi izmācas par sociologu, lai pēc tam par nodokļu maksātaju naudu aizvadītu savas dienas kāda valsts kantorī čatojot neta...
Man neviens tā arī neatbildēja par procentiem no kopējā budžeta.Kaut aptuveni-cik mēs un cik viņi.Te ir runa par maniem nodokļiem un man galīgi nerausta,ka kāds grib mācīties spēlēt teātri un kāds grib fotografēt vai gleznot tāpēc,ka viņam ir talants.
imgfoto:...par valsts naudu bezjēdzīgi izmācas par sociologu, lai pēc tam par nodokļu maksātaju naudu aizvadītu savas dienas kāda valsts kantorī čatojot neta...
vieča, a Tu strādā privāta kantorī vai valsts iestādē? Principā jau būtu jābūt skaidram, ka vienīgie nodokļi, kurus maksā valst/pašvaldību darbinieki ir PVN, akcīze un NĪN....
imgfoto:vieča, a Tu strādā privāta kantorī vai valsts iestādē? Principā jau būtu jābūt skaidram, ka vienīgie nodokļi, kurus maksā valst/pašvaldību darbinieki ir PVN, akcīze un NĪN....
.. un koka kola ir amerikāņu valdības konspirācija lai izskalotu pasaulei smadzenes sev par labu!
imgfoto:Nu normālās valstīs ir tā, ka vidusskolā nevar visi mācīties - zem kaut kāda līmeņa tikai viens ceļš> profene>augstakā profesionālā izglītība un viss... Normālās valstīs ir arī tā, ka profenes ļoti bieži piestiprinātas ražotajiem - jaunie strādnieki apgūst amatu un tieši tādu, kādu uzņēmumam vajadzēs... Lielisku piemēru redzēju Vācijā vienā kompānijā, kas centrafūgas taisa( ne veļas, bet sākot no pārtikas rupniecības līdz celtniecībai...vošem dražeju mašīnas ), tur tāda neliela frāķene uz vietas bija
Tā kā Ak saka, fraķenes par maksu...nu nezinu... Es drizāk teiktu vidusskolas par maksu...
Skaisti tak kā citas valstīs - iet tads vācu mūrnieks pa ielu un skaidri var redzēt ka nekaunas, cilvēks ar savu šķiras apziņu un ta... vai francijā krogā onkulis oficiants uz gadiem 60... ar dzīvi apmierināts cilvēks Pie mums - ja nav augstakās izglītības, vai nedod Dies' , strādā pats ar savam rokām - bezmaz jākaunās
Sapotē bērniem muļķības galvā jau bērnībā, ka ikviens var būt gudrs, ikviens var būt bagāts...atzīmes sākumskolās neliek, izaug cilvēks, kas maximums der par apmetēju, taču par valsts naudu bezjēdzīgi izmācas par sociologu, lai pēc tam par nodokļu maksātaju naudu aizvadītu savas dienas kāda valsts kantorī čatojot neta...
Pie mums pat greizi skatās uz mazo uzņēmumu īpašniekiem ar visām augstskolām kuri paši plēšas savā uzņēmumā, pie mums ir cieņā pirktie diplomi un sakari tajā mazajā ietekmīgo ļaužu pulciņē, un "sevi cienoš" cilvēks pat savu pakaļu pārdos tiešā varda nozīmē lai tur iekļutu, jo tur neviens nestrādā bet piederēt pie izmantotāju kastas LV ir goda lieta.
chukmasoff, tu nu gan pārspīlē. Protams, vieglākais un drošākais veids kā tikt pie naudas ir algots vadošs amats. Bet tas tā ir visā pasaulē. Savukārt privātais bizness visur ir riskanta nodarbošanās ar ļoti dažādu atdevi. Un par to šķībi vai nē skatās - pirmkārt man kā mazā biznesa uzņēmējam pa lielam ir vienalga kā skatās, lai gan neesmu neko tādu novērojis.
ak34:chukmasoff, tu nu gan pārspīlē. Protams, vieglākais un drošākais veids kā tikt pie naudas ir algots vadošs amats. Bet tas tā ir visā pasaulē. Savukārt privātais bizness visur ir riskanta nodarbošanās ar ļoti dažādu atdevi. Un par to šķībi vai nē skatās - pirmkārt man kā mazā biznesa uzņēmējam pa lielam ir vienalga kā skatās, lai gan neesmu neko tādu novērojis.
Skatoties ar ko uzņēmums nodarbojas protams, bet man ir bijuši gadijumi gan darba lietās gan personīgās attiecībās ka uz mani skatās tā gana greizi un no augšas, jo nevaru palielīties ar kādiem zināmiem vai ietekmīgiem kontaktiem, man tādu nav un ari nevajag, bet ir bijs ka ja nu būtu ta ar mani drošāk varētu darijumus kartot... Kaut iztiku bez tiem darijumiem, nu un protams vēl tautiskā piederība ari nedaudz spēlē lomu.
f-foto:Normāla diskusija sanākusi. Beidzot ar emocijām, jo laikam jau citāts nostrādāja. Žēl tikai, ka tam nebija dizainera paraksta.
Ja valsts kaut ko grib plānot un organizēt, tai ir jāizstrādā valstī vajadzīgo lietu programma - profesiju pasūtījums. Kamēr tāda nav, tikmēr katrs iet turp, kur aiziet draugs, draudzene, vai kurp pašu kaut kas velk.
valstij nekas nav jāizstrādā. jo mazāk tā nodarbosies ar šādām lietām, kas izglītības jomā ir zīlēšana, jo labāk. tas kā ir, kad valsts maksā par augstāko izglītību un nosaka ko mācīt mēs varam redzēt šobrīd: inženieri, kuri nepārzin savu jomu, sekretāres ar augstāko izglītību valodās, psiholoģijā, literatūrā un līdzīgos priekšmetos. Galu galā tas ir likumsakarīgi, jo no saviem universitātes laikiem par zinošiem varu nosaukt tikai dažus pasniedzējus. Un situācija pēdējo desmit gadu laikā nav uzlabojusies - vismaz ko dzirdu no studentiem, kuri ir mani darbinieki.
Ar māksliniekiem man ir maza saskare, bet nedomāju, ka tur viss ir savādāk un labāk. Minēšu piemēru ar žurnālistiem, kas arī ir "radošā" profesija. Ik pa laikam pie manis ierodas smaidīgas topošās žurnālistes ar visādiem jautājumiem saviem "zinātniskajiem" darbiem par sociālajiem medijiem, žurnālistiku internetā utt. Jautājumi ir tādi par kuriem pamatskolā būtu kauns. Un "zinātniskie" vai "diplomdarbi" arī pārsvarā ir labi ja vidusskolas sacerējumu vai praktisko darbu līmenī.
imgfoto:vieča, a Tu strādā privāta kantorī vai valsts iestādē? Principā jau būtu jābūt skaidram, ka vienīgie nodokļi, kurus maksā valst/pašvaldību darbinieki ir PVN, akcīze un NĪN....
.. un koka kola ir amerikāņu valdības konspirācija lai izskalotu pasaulei smadzenes sev par labu!
Par kokakolu nepateikšu, bet ja Tu zinātu to anekdoti par Žīdu, Sāru un tumbačku(no kuras viņi naudu ņem), tad saprastu par ko es runāju...vienkāršotiem vārdiem:
Iedomājies ka Tu esi valsts, kam jāpabalsta pasākums "pusdienas" ... un tapēc no visiem ģimenes locekļiem iekasē 25% no viņu ikmēneša ienākumiem...piemēra pēc ģimenē Jūs esat 6 cilveki - omīte - pensionārs pensija 200 Ls mēnesī, Tava sieva d/a 600 mēnesī, Tu bez ienākumiem un 3 bērni, kuriem par "pusdienu pagatavošanu" Tu izmaksa kabatas naudu 10 Ls mēnesī( kopā 30 Ls). No visiem šiem ienākumiem tiek iekasēti nodokļi 25% apmēra.
Kuri finansē budžetu un kuriem var vienkārši ieturēt/neizmaksāt naudu, kuru nopelnījuši citi? Jeb arī...ja omite nomirs un sieva Tevi pametīs cik lieli aizņemums no SVF vajadzīgi, lai noturētos pie dzīvības pusgadu ar nodokļu maksātajiem bērniem, ja budžets pusdienām ir 100 Ls mēnesī...? Nu kaut kā tā...
p.s. Ak jā...nekādi uzkrajumi nav veikti, jo jau omītei guļot uz slimības gultas, Tu visu naudu atdevi brālēniem, kuri viņu kurpnieku darbnīcā Pardex bija sataisījuši paradus un ta kā viņus draudēja nomušīt moskačkas narkaši, Tu aiz labas sirds atdevi paradus viņu vieta...vēljovairak, jo tur glabajās tavu izejamo kurpju pāris. Tagad Tu esi īpašnieks kantorim Pardax...
f-foto:ak34, formulē precīzāk: Tev liekas, ka nevajag plānot un Tu neplānotu, vai, ka tā valsts līmenī nenotiek? Tās būs divas dažādas lietas.
Palasi, teiksim, šī ASV Kongresa dokumenta nostādnes: Carl D. Perkins Career and Technical Education Act.
Uzskatu, ka valstij plānot nevajag. Lai plāno pašas augstskolas, bet ne par valsts naudu. Lai studēt gribētāji vai viņu vecāki paši izvēlas par ko gatavi maksāt. Cilvēki ir pārsteidzoši racionāli, kad jāizvērtē kā jātērē pašu nauda. Protams, būs atsevišķi indivīdi kas kļūdīsies vai būs pilnīgi bezatbildīgi par savu nākotni, bet kopumā rezultāts visticamāk būs labāks par esošo. Šobrīd daudzi iet studēt tikai tāpēc, ka kādā nevienam nevajadzīgā profesijā var dabūt budžeta vietu, jo strādāt negribas un augstākā izglītība "noderēs." Vai arī zvēlas pilnīgi sviestainas programmas tāpēc, ka "interesanti."
Vai tad neatceries kā beidzās lielākā plānošanas ekonomika pasaulē Nesaprotu, kāpēc cilvēkiem patīk kāpt uz viena un tā paša grābekļa vairākkārt?
Valsts var neplānot neko šajā jomā vnk nolikvidējot visu, izglītības ministriju ieskaitot,gan ļauži paši izdomās par ko ,ko un kur mācīties.Un nebūs tādas figņas,ka resnas pakaļas izbļaustās: ''Valsti tagad bīdam TUR!!!",bari saskrien samācās tai nozarē,tad :''Ēēēēēē,nē nah eiropa tomēr mums ieteica,ka šo mums nevajag,ejiet visi DIRST!""
Figņa ir visa plānošana un budžetnieki, bet vēl ir tāda valsts un eiropas naudas izšķerdēšana izglītības jomā kā maģistratūras finansēšana bezdarbniekiem.Kā piemērs ir tāda skola ISMA, kur pasniedz lielāko ties tādi paši bezdarbnieki pasniedzēji, paz„istu turienes maģistrantus, kuri senos PSRS laikos bija pabeiguši RTU un tagad mācās maģistratūru uzņēmējvadībā, esmu redzējis viņu kursa darbus, kurus vienkarši sakopē no neta un nodod, bet uz jautājumu ka vai tad tur tas vis tā ir normāli, saņēmu atbildi to tāpat neviens nelasot, un tā kā es redzeju ka tas kursa darbs izskatās ta tiešām laikam neviens viņu nelasija, jo novērtēts bija gana teicami. Tur esot tikai viens galvenais noteikums, obligāti jaapmeklē lekcijas a vis parejais nav svarīgs.
Foršā tēma žēl ka strādāju nevarēju atrāk iesaistīties..... Civilizētā pasaulē daļēji dotē augstāko izglītību un tikai tais jomās kuras ir nepieciešamas valsts attīstībai. Pārsvarā gandrīz visā Eiropā dotējamās specialitātes ir medicīna (ne ārstniecība), ķīmija, bioloģija (ne tauriņķērāji) un pārtikas tehnologi. Un nekur sienu apķēpātājus nedotē, gribi maksā no savas kabatas. Un pie mums vajaga tieši tāpat.
Nedomāju ka ši diskusija ir to emociju vērta, sistēmai ir jābūt līdz apsurdam vienkāršai un racionālai. Katram kurš vēlas mācīties ir jābūt elemetāri paņemamam krdītam bankā uz salīdzinoši nelieliem procentiem un demokrātisku atmaksas termiņu. Tad arī cilvēki izvēlēsies ko mācīties. Valsts apmaksātas studijas varētu būt tikai valstij vitāli nepieciešamās profesijās kur pirms bezmaksas izglītības uzsākšanas students paraksta līgumu par apņemšanos nostrādāt norādītajā amatā par noteiktu samaksu noteiktu laiku.
kasparsf:... paraksta līgumu par apņemšanos nostrādāt norādītajā amatā par noteiktu samaksu noteiktu laiku.
gan darbavietas izmaksātus izglītošanās variantus pētījām draudzenei. sistēma līdziga, bija viņai 24 vai 25, sarēķinājām, ka tad, kad būs izmācījusies un atstrādājusi sroku, būs veca sieva.
Es gribu zināt cik šitajām mākslas skolām tērē ''attīstītās valstis".Apmēram .Cik tas ir procentuāli no visiem budžeta tēriņiem.Nu ja ne tieši skolām,tad visam tam ko sauc par kultūru.Un cik mēs.Tam nav nekāda sakara ar to kur es strādāju un ar to,kur rodas budžeta ieņēmumi.
Man patīk, ka cilvēki runā par to, par ko nezina. Cik daudzi no klātesošajiem ir beiguši mākslas skolu vai augstskolu un kaut mazliet saprot, kas ir LMA, LKA vai JVLMA? Vai tik teorija prātā? Nē, bet uz teorētiskiem pārspriedumiem latvieši naski, tas tiesa... Un kas tie par jocīgiem centieniem dažiem, padarīt augstāko izglītību par ko tādu, ko var atļauties tikai bagātu vecāku bērni? Jau tagad principā tā ir. Un maksā nodokļus visi, vismaz būtu jābūt tā, ka visi, cik realitātē tas darbojas, lai paliek uz katra sirdsapziņas. Ja mani vecāki nodokļus maksā, ja maksā arī Pēterīša vecāki, tad man un Pēterītim ir tiesības mācīties to, ko mēs vēlamies. Valsts attīstībai...ak tad, ja reiz es vēlos studēt mākslu es varu nodokļus nemaksāt? Nu, no manis taču jēgas nebūs, ja reiz nebūšu mediķis vai fiziķis, tad jau drīkstu arī pastāvēt maliņā visās nozīmēs.
nesaprotu ar ko viens studens labāks par citu, ja tie mācas dažādās augstskolā vai fakultātēs? esmu par vienādiem nosacījumiem visiem... nav neviena īpašāka profesija...
Kraa:Man patīk, ka cilvēki runā par to, par ko nezina. Cik daudzi no klātesošajiem ir beiguši mākslas skolu vai augstskolu un kaut mazliet saprot, kas ir LMA, LKA vai JVLMA? Vai tik teorija prātā? Nē, bet uz teorētiskiem pārspriedumiem latvieši naski, tas tiesa... Un kas tie par jocīgiem centieniem dažiem, padarīt augstāko izglītību par ko tādu, ko var atļauties tikai bagātu vecāku bērni? Jau tagad principā tā ir. Un maksā nodokļus visi, vismaz būtu jābūt tā, ka visi, cik realitātē tas darbojas, lai paliek uz katra sirdsapziņas. Ja mani vecāki nodokļus maksā, ja maksā arī Pēterīša vecāki, tad man un Pēterītim ir tiesības mācīties to, ko mēs vēlamies. Valsts attīstībai...ak tad, ja reiz es vēlos studēt mākslu es varu nodokļus nemaksāt? Nu, no manis taču jēgas nebūs, ja reiz nebūšu mediķis vai fiziķis, tad jau drīkstu arī pastāvēt maliņā visās nozīmēs.
A kāda mārutka pēc man nodokļu makšatājam vajag uzturēt tagad Pēterīti un anniņu, ja m,an pašam bērnu nav. J„a es nezinu kas ir LMA vai LVU, bet esmu mācijies Rjazaņas kara skolā kas toreiz bija augstākā bet ar kuras diplomu man tagad piedāvā pakaļu sklaucīt, augstprātīgi ineteliģenti 'kuriem tā vien gribas reizēm ar vienu triecienu brilles par kontaktlēcām pārtaisīt. Bet nodokļus nedodievs ja uzņēmums nesamaksās, tad ziepes, tapec es gribu lai manis samaxātā nodokļu nauda neiet kāda Pēterīša vai Anniņas hobija atbalstam, bet tiešām būtu izmantota pareizos nolūkos. Un kurš liedz ņemt mācību kredītus, , ņemiet kredītus un mācieties.
Es kā jau ilgstoši tautas maizē studējošs cilvēks varu teikt, ka ar budžeta grupu ir viena bēdīga lieta. Līdzīgi kā daudzus citus sliekšņus iekļūšanu budžeta grupā nosaka populācijas vidējā neaptēstība, jeb tas, cik studenti ir slinki. Nevar būt tā, ka, ja trīs cilvēki kursā reāli rukā, bet budžeta vietas ir desmit, tad septiņi cilvēki var laist luni (atvainojos šeit Puriņa kungam). Vajag fiksētu sekmju slieksni, kas nosaka to, vai students ir pelnījis studēt par valsts naudu, nevis ļaut to noteikt vāji motivētiem sliņķiem. Papildus var uzlikt par pienākumu piedalīties papildus akadēmiskajā darbībā vai studentu pašpārvaldes struktūrās. Un akadēmisko studiju programmu studentiem vajag kategoriski aizliegt strādāt studiju laikā. Izņēmums varētu būt pētniecisks darbs studiju jomā.
Galvenais, pa manam, ir izskaust to, ko es saucu par augstākā izglītības devaluāciju. Pašlaik augstākā izglītība ir katram durnim. Gribi par apkopēju strādāt? 3 gadu pieredze un augstākā izglītība... apkopšanā. Pārdevēja? Veiksmīga pieredze pārdošanā, vēlama augstākā izglītība ekonomikā vai komerczinātnēs, kā arī pastiprinātā izturība pret izsalkumu, jo alga jums sanāks knapi dzīvoklim.
Nu priekš tam lai atalgojums būtu apmierinoš un sanāktu gan konītim gan ikrunmaizei augstākā ekonomiskā vai kāda tur nav nemaz vajadzīga, protams strādāt vajag bet es bez visiem tagadejiem diplomiem pelnu tīri normāli. A tā budžetniekus likvidēt, un dot kredītus studijām, kurus atmaksā valsts tajā gadijumā ja students pabeidzis skolu strādā vajadzīgā valstij nozarē, visus parejos, kā jav te augstāk bija minēts nav jēgas uzturēt nodokļu maksātājiem jo par hobiju jamaksā katram pašam.
Ja hobijs ir nopietns, tad to vajag veicināt. Pašlaik Latvijā nedaudz vairāk kā puse nodarbināto skaidri un gaiši pasaka, ka strādā tikai atalgojuma dēļ. Man tas liekas nožēlojami. Sauciet mani par naivu romantiķi, tomēr teikšu, ka dzīvot dzīvi, no kuras trešdaļa tiek pavadīta sūdīgi nav vērts. Ok, katrā darbā ir savi nepatīkamie momenti, bet strādāt tikai piķa dēļ man liekas bezjēdzīgi. It īpaši, ja tās ir tās astoņas stundas dienā. Palabojiet, ja kļūdos, tomēr darba devējam šādi darbinieki nevar būt izdevīgi. Ja mans darbinieks pasaka, ka viss šajā darbā ir sūdīgi, izņemot naudu, tad tur ir jābūt skaidram, ka šis darbinieks nekad nestrādās ar savu pilno atdevi un arī nekādu iniciatīvu no viņa nesagaidīsi. Plus vēl, ja viņš ir vērtīgs darbinieks, tad agrāk vai vēlāk konkurenti viņu pārpirks.
Tāpēc es saku- saņemt naudu par hobiju ir vienīgā jēgpilnā nodarbinātība.
RudeWolf:Tāpēc es saku- saņemt naudu par hobiju ir vienīgā jēgpilnā nodarbinātība.
Redzi, ja negribi strādāt uz onku un gribi lai darbs sakristun ar hobiju, tad jastrādā pašam uz sevi, es piemēram ta ari daru, tikai man sanāk ne 8 stundas bet 16 stundas lai nopelnītu tik cik man ir nepieciešams, un tajā darbā ari ir sava garoziņa, bet esmu pats sev saimnieks un atskaitos tikai klientam.
Nu re- Tu labprāt pavadi 16 stundas darbā, jo Tev, acīmredzot, tas patīk. Es nezinu nevienu cilvēku, kurš strādājot tikai dēļ piķa būtu uz to gatavs. Vismaz ne ilgstoši. Vēl interesants fakts, ka ļoti daudziem darbs tiek vispār pretnostatīts hobijam vai jebkam patīkamam. Un arī debīlais rietumu pieņēmums, ka tagad nu es tā riktīgi pašancēšu, bet riktīgā dzīve sāksies pensijā. Eh...
RudeWolf:Nu re- Tu labprāt pavadi 16 stundas darbā, jo Tev, acīmredzot, tas patīk. Es nezinu nevienu cilvēku, kurš strādājot tikai dēļ piķa būtu uz to gatavs. Vismaz ne ilgstoši. Vēl interesants fakts, ka ļoti daudziem darbs tiek vispār pretnostatīts hobijam vai jebkam patīkamam. Un arī debīlais rietumu pieņēmums, ka tagad nu es tā riktīgi pašancēšu, bet riktīgā dzīve sāksies pensijā. Eh...
Nu tā nu gan nav ka ar lielu prieku tās 16 stundas trubītu, no visa kopuma tikai kāda 10 daļa ir tas kas tiešam patīk , bet vis parejais ir tas ko jadara, jo naudu vajag, var būt viens otrs var iztikt ar to ko onka vai valsts iestāde maxā, bet es nevaru, ēs negribu vilkt galus no algas lidz algai, un pirkt veikalā tikai to uz ko ir atlaides vai kas lētāks, un lai dzīvotu normālu dzīvi ar 8 stundām nepietiek, un ari brīvdienas ir reizi mēnesī un atvaļinājums vispar nav paredzēts.
A Tavuprāt cilvēks dzīvo kam citam ne vis lai strādātu un pelnītu, un pēc tā visa skatoties, gandrīz vai visa pasaule katram ir parādā par to ka viņš vispār ir piedzioimis.
RudeWolf:Tāpēc es saku- saņemt naudu par hobiju ir vienīgā jēgpilnā nodarbinātība.
Redzi, ja negribi strādāt uz onku un gribi lai darbs sakristun ar hobiju, tad jastrādā pašam uz sevi, es piemēram ta ari daru, tikai man sanāk ne 8 stundas bet 16 stundas lai nopelnītu tik cik man ir nepieciešams, un tajā darbā ari ir sava garoziņa, bet esmu pats sev saimnieks un atskaitos tikai klientam.
redzi chumasoff Tu esi cilvēks-orķestris (tas ir normāli mūsu mikrotirgū) - *dzīves skola*, iracionāla pieeja utt - salīdzinoši Baltijas krievu institūts, neprātā daudzās, infantilās pedagoģijas augstskolas + visādas milzaugstskolu neveiksmīgās fakultātes izlaiž tūkstošiem bezcerīgu *speciālistu*
bet nevajag to attiecināt uz mikroskopisko LMA kuru absolvē 2-7 speci gadā no katras nodaļas + loģiski, ka arī tur gadās pa blondīnei kas iziet pie vīra vai bezdaram kuram kolēģi izgriež pogas
mok labāk paskaitīt kas notiek ar tām fakultātēm kur auditorijā ir 300+ studentu kas klausās lekcijas mikrofonā un ieskaites nodod copy-paste režīmā netā?
LMA katrs pusgads beidzas ar 15-25 darbiem pie sienas... mellu muti un rociņām - tur kursadabus pa aliņiem nenopirkt
Esmu redzējis tos LMA kursa darbus, tur labi ja pa gadu kādi 10 darbi ņemami vērā parādās, bet LMA valsts fimnansejumu nevajag, jo sabiedrībai tie diplomanti ne ko labu nedod, pabeiguši lielako ties meklē sponsorus un mecinātus izstādēm un savu darbu veikšanai, labākā gadijumā aiziet restaurātoros, nu tie vis maz kaut ko dara restaurējot ēkas un telpas. Bet daž labs mācijies budžetā metina no visādiem krāmiem velosipēdu hibrīdus un pasniedz to kā dižo mākslu jo nu tas vir ari hobijs, bez kuras pasaule var iztikt. Kad vienreiz visa tā kūtrā sabiedrība sapratīs ka naudas valstī ir tik cik viņas ir, un tā nevairojās aritmētiskā progresijā, un kāds to pelma melnu muti un maxā nodokļus , lai visādi LMA studenti varētu savu hobiju atīstīt, un pēc tam dzīvot uz nodokļu maksātāju reķina dižodamies ka ir mākslinieki un ienes kultūras darbā lielu ieguldijumu. Maxājat par mācībām un tad paskatīsimies cik no visa tā bara būs gribētāju mācīties.
hm... restaurācija ir amatniecība - ja nevelk ta iet maļaros
tātad Brekte ar šķību felleri (kurš nav valsts dotēts) ir tas ļaunais a Tu pasties uz Kristiāna bildēm - labas
da viņš ir 100 ņuņņaku pseidoekonomistu/abstraktpedagogu/sociālspeciālistu vērts un sponsorus savām idejām atradīs 1000x vieglāk nekā aunu bari no milzskolām
tūkstošu ekonomistu, juristu utt klaunu nav žēl, bet kā par savu naudu mācīsies ģeogrāfi, biologi utt?
chukmasoff:Esmu redzējis tos LMA kursa darbus, tur labi ja pa gadu kādi 10 darbi ņemami vērā
LMA nav *kursa darbu* un nekad nav bijuši - tas ir bara augstskolu termins - un arī pa gadiem tur nekas nedalās - ja biji uz skatēm, tad redzēji pusgada skati - un ja no visas skolas 50 viena kursa (skaits pa visiem faķiem) studentiem 10 bij vērā ņemami, tad 1/5 ir astronomiski nesasniedzams skaitlis jebkurai milzaugstskolai
tiesa *dzīves skolas* verdikts ko ņemt, ko neņemt vērā ir spalvas svarā
man pokuj par studijām par naudu - norubījat to visiem un lai nu kas, bet šitie trakie izdzīvos točna - Plūmem neaizmirsti pateikt, ka viņš nesen zema līmeņa skolā mācījies - noteikti viņam šis viedoklis būs ūber svarīgs...
jaa, fascinee, ka te tiesham izsakas cilveki, kas ne tik LMA, bet pat normalus absolventus nav dzive redzejushi... ir visadi frukti no visurienes. vajag visas specialitates, tikai kada proporcijaa...
versatile:jaa, fascinee, ka te tiesham izsakas cilveki, kas ne tik LMA, bet pat normalus absolventus nav dzive redzejushi... ir visadi frukti no visurienes. vajag visas specialitates, tikai kada proporcijaa...
Redzi man diplomdarbs bija gana dīvains salietu ar ūdeni darbojošos raidstaciju vajadzēja dabūt pie dzīvīvas 30 minūšu laikā, ar to kas pa rokai bija, lai vis maz kaut kādu sakaru izdabūitu un ar djatlu varetu uzsist šifrovku, protams pirms tam bija 30 km maršbrasoks un vēl visādi šķēršļi. Nu exameni ari bija protams krievu valodā , vēsturē, vācu valodā, taktikā un topogrāfijā, psiholoģijā bija ieskaite. Vēl tur vis kaut kas bija , bet tas nav būtiski, bet tagad tas nav uzskatāms par diplomu, a visādas LMA , un vēl vis kaut kādas skolas grib ka finansetu no valsts un varetu duraku dzenāt, un ta vēl te nu stāstīs ka melnu muti tie tur ņēmušies. Blin izdzītu maršbrasokā ar gāzmasku LMA vai LVU studentu bariņu uz 10 km , tak es domāju ka pusceļā puse nomirtu, un uz lekcijām neviens vairs pat neaizvilktos taja diena, a mums katrs rīts ar 10km sākās un pēc tam brokastis un lekcijas tā pat kā normāliem studentiem, tiokai par nesekmīgām atzīmēm, bija mnarjadi.Protams tapec es ari skatos uz to visu kas notiek augstskolu izglītībā ar dziļu sarkazmu, ka studentiem gruti... Pelnat naudu un maxājat par studijām da jebkur, vai tas ir LMA vai LVU vai RTU.
Mari, ticu, ka LMA ir kruta un kvalitatīva, bet tas nenozīmē, ka tā ir jāfinansē no valsts naudas. Augstākai izglītībai ir jābūt par maksu. Turklāt ja paskatās kas darās ar naudu "kultūras" jomā, kuru dala KM un citas tās pakļautībā esošas iestādes, tad nevarētu nemaz teikt, ka pie mums ir kvalitatīva izglītība šajās jomā. Tas rezultāts, kas top pārsvarā gadījumu ir bēdīgs un bez tā mēs ļoti labi varētu iztikt