forum.gif
Mākslas augstskolas rīko protesta akciju
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Mākslas augstskolas rīko protesta akciju
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 01.03.11 07:36
 citēt
tikai aklais, vai stulbais nesaprot par ko runā ak34...:anger:
Publicēts: 01.03.11 07:57
 citēt
ImkaSm:tikai aklais, vai stulbais nesaprot par ko runā ak34...:anger:

Nepadomāji, ka saprast nebūt nenozīmē piekrist?? :face-smile:
Publicēts: 01.03.11 08:37
 citēt
Sapper:
alvils:ar foto maizi nopelnīt grūtāk, nekā seksu.

Tev vai man jā... :D

ar to gribēji teikt, ka chukmasoffs ir tik briesmīgs, ka viņam vieglāk no meičas izspiest naudu, nekā seksu? :face-devil-grin:
Publicēts: 01.03.11 08:52
 citēt
Nafig to izglītību...sūti sms ar REG uz viktorīnu un laimē audi A4 vai 20 000ls(mēs maksājam par zināšanām)Jautājumi tiešām apbrinojami stulbi.
Pa lielam jau izglītības iestādes ir tikai bizness,nekas vairāk.Un par finansēm plēšas pašas augstskolas,ne jau potenciālie studenti,kuri grib tikt budžetā.
Publicēts: 01.03.11 09:25
 citēt
ak34:
f-foto:ak34, formulē precīzāk: Tev liekas, ka nevajag plānot un Tu neplānotu, vai, ka tā valsts līmenī nenotiek? Tās būs divas dažādas lietas.

Palasi, teiksim, šī ASV Kongresa dokumenta nostādnes: Carl D. Perkins Career and Technical Education Act.

Uzskatu, ka valstij plānot nevajag. Lai plāno pašas augstskolas, bet ne par valsts naudu. Lai studēt gribētāji vai viņu vecāki paši izvēlas par ko gatavi maksāt. Cilvēki ir pārsteidzoši racionāli, kad jāizvērtē kā jātērē pašu nauda. Protams, būs atsevišķi indivīdi kas kļūdīsies vai būs pilnīgi bezatbildīgi par savu nākotni, bet kopumā rezultāts visticamāk būs labāks par esošo. Šobrīd daudzi iet studēt tikai tāpēc, ka kādā nevienam nevajadzīgā profesijā var dabūt budžeta vietu, jo strādāt negribas un augstākā izglītība "noderēs." Vai arī zvēlas pilnīgi sviestainas programmas tāpēc, ka "interesanti."

Vai tad neatceries kā beidzās lielākā plānošanas ekonomika pasaulē ;) Nesaprotu, kāpēc cilvēkiem patīk kāpt uz viena un tā paša grābekļa vairākkārt?

----------------
kur novedusi neplānošana, te redzam mūsu valsti. Plānošana jeb valsts stratēģiskā attīstība nevar būt bez izglītības. Tam visam jābūt komplektā. Es drīzāk pēdējos gadus raksturotu kā neplānošanu valsts līmenī, jo budžetnieku uzņemšana un kredītu dzēšana atsevišķas jomās nebūt nav nosaucama par plānošanu. Te nu vajadzētu noskaidrot, kas ir plānošana, kas ir naudas izsviešana! Kāda jēga tiem saceptiem psihologiem, juristiem, medmāsām ar augstāko izglītību?
Pat lai Latvijā ienāktu viens auto ražotājs ir vajadzīga attiecīga kadru apmācība un tā ir profene, bez apmācītiem kadriem nekas nevar notikt. Tā tikai pie mums sākuma gados pierobežas kolhozu traktoristi kļuva par robežsargiem, iedeva formu un parādīja, kur stāvēt.
Piemērs- Smiltenes ceļinieku profeni grib taupības nolūkos apvienot ar Smiltenes tehnikumu. Tiem kas nezin, tad tehnikums vairāk uz mājsaimnieku sagatavošanu- pavāri, viesnīcnieki, vetārsti, utt, tāta cita mācību bāze. Nu tad pasakiet, kādas sekas šī valstiskā lēmuma pieņemšana atstās, ja zinam, ka ceļi mums ir vissliktākie?
Publicēts: 01.03.11 09:44
 citēt
Garām skrejot,jautājums visskaļākajiem kritiķiem:Vai jūs un jūsu pārstāvētie uzņēmumi godīgi nomaksā pilnīgi visus nodokļus?:grimace: Ja teiksiet-jā,padomāšu ka melojat!:bad_smile:
Publicēts: 01.03.11 09:47
 citēt
talavieti, valsts parasti nav spējīga neko saplānot, lai kā daudziem to gribētos.

forelljanka, labāk atbildi uz jautājumu - vai par saviem samaksātajiem nodokļiem dabūju atpakaļ adekvātu servisu no valsts?
Publicēts: 01.03.11 09:53
 citēt
Nu ko var dirst... LMA un Kūltūras akadēmija ir vienīgās elitārās augstskolas Latvijā!
Publicēts: 01.03.11 09:54
 citēt
Es esu par maksas izglītību plāno galdiņu urbēju specialitātēs (ekonomisti, juristi, psihologi utt.), budžetniekus vajaga bioloģijā, ķīmijā, fizikā, ģegrāfijā-ģeoloģijā un pilnīgu valsts dotāciju šajās nozarēs, jo studenti nebūs spējīgi pilnībā apmaksāt mācības, jo mācību bāze maksā baiso naudu.
Maksliniekiem...... mācību bazei jābūt dotētai no valsts, jo'piem., mūzikas instrumenti maksā baigo naudu :( bet mācībām jābūt maksas lielai vai mazai bet maksas.
Publicēts: 01.03.11 09:56
 citēt
ak34:talavieti, valsts parasti nav spējīga neko saplānot, lai kā daudziem to gribētos.

forelljanka, labāk atbildi uz jautājumu - vai par saviem samaksātajiem nodokļiem dabūju atpakaļ adekvātu servisu no valsts?

------------

kā nu ne!? Bija taču Latvija izsludināta par tūrisma zemi... tikai aizmirsa, ka ieviešot pavāru, istabeņu un tūrisma menedžeru apmācību, kā arī piešķirot kredītus viesu mājām, no tā Latvija uzreiz nekļūs par tūrisma zemi un valsts kasē labklājība neiestāsies.
Publicēts: 01.03.11 09:57
 citēt
Psihologus vispār varētu aizliegt mācīt gadus desmit:D Nu ja kāds jaunietis vēlas kļūt par ekonomistu un par to mācās, tas neko labu par viņu neliecina, un ir godam to pelnījis...labāk jau par savu naudu, protams...:)
Publicēts: 01.03.11 10:48 labots
 citēt
imgfoto:Nu ja kāds jaunietis vēlas kļūt par ekonomistu un par to mācās, tas neko labu par viņu neliecina, un ir godam to pelnījis..

Godīgi? Stulbs un aprobežots skatījums. Es nesaku, ka ekonomikas fakultātes nav ģenerējušas kaudzi stulbu blondīņu. Tai pat laikā, daudz kas no tās nelielās attīstības, kas mums te šobrīd notiek, notiek tāpēc, ka cilvēki kas kaut ko gatavo/taisa ir satikuši kādu, kas var tam atrast finansējumu, sarakstīt papīrus, izplānot rūpniecisku ražošanu, produktu reāli nopārdot - ja Tu man pateiksi, ka vēlme pasūdīgi bildēt pusplikas meičas vulgārās pozās būtu ar kaut ko labāka par vēlmi, piemērams, izdomāt kā lētāk veikt piegādes kaut vai tādā pašā RIMI pa visu Latviju vai arī, pieņemsim, cilvēku, kas konsultē jaunos censoņus, palīdz viņiem iebraukt biznesā un savu lietu no hobija vai idejas novest līdz reāli strādājošam uzņēmumam, tad nāksies padomāt ka esi vienkārši... nezinu. Pārcilāju lamuvārdu krājumu, nenāk prātā.
Par finansējumu cita runa, taču, redzot visu bardaku kas pie mums notiek - mums VAJAG cilvēkus, kas spēj plānot, organizēt un vadīt. Cita lieta, ka tas realizēts tā, ka plānotāju ir vairāk kā darītāju, lai gan, atsevišķos gadījumos arī tas strādā. Un es runāju par konkrētiem piemēriem. Tu?
Savukārt, ja cilvēks nezina ko darīt, un tā vietā lai vienu gadu pēc videnes pastrādātu, aiziet uz ekonomistiem, tad gan, jā, varbūt arī neko labu tas par viņu neliecina. Bet augstskola tik un tā ir domāta lai iemācītu dzīvot. Darbā tāpat klāt nāk reāli vairāk visa kā un tā tas ir jebkurā nozarē.

Lai gan... skola, kurā es ieguvu izglītību bez maksas, tagad maksā 3500 EUR gadā, jāmācās 3 gadi... Studētgribētāju skaits sarucis, bet kursa 115 vietas tik un tā aizpildās...
Publicēts: 01.03.11 10:51
 citēt
ak34:talavieti, valsts parasti nav spējīga neko saplānot, lai kā daudziem to gribētos.

vispār jau būtu - zinu labus specus valsts iestādēs, bet politika/korupcija visur ielien.
Publicēts: 01.03.11 10:54
 citēt
versatile:

vispār jau būtu - zinu labus specus valsts iestādēs, bet politika/korupcija visur ielien.

Nosauc piemēru, kur ilgtermiņa valstiska plānošana kādā nozarē ir nesusi pozitīvu efektu
Publicēts: 01.03.11 11:01
 citēt
ak34:
versatile:

Nosauc piemēru, kur ilgtermiņa valstiska plānošana kādā nozarē ir nesusi pozitīvu efektu

nesaku, ka shie pozitivie piemeri ir shobrid ljoti redzami (par ko es ari rakstu!), bet taja pasha izglitiba, realizejot citu, dinamiski pielagojoshos buzheta planoshanas modeli, butu iespejami uzlabojumi un dazhadu nozaru attistishana. Turklat, isti neredzu, ka manis teiktais konfliktee ar Tevis teikto.
Publicēts: 01.03.11 11:02
 citēt
Versatile - tu domā teorētiski....
piem., tev ir ļoti labas idejas vai produkts tu viņu gribi pārdot bet tev nau naudas lai palielinātu š'[i produkta ražošanu un izplatīšanu, tev vajaga naudu.... un te nav vajadzīgs ne ekonomists ne finansists te vajaga galus-draugus vai būt nahalam :D Tev būs labi speciālisti, bet tev nebūs naudas un tu ar savu ideju-produktu paliksi tur kur esi :(
Publicēts: 01.03.11 11:05
 citēt
forelljjanka:Garām skrejot,jautājums visskaļākajiem kritiķiem:Vai jūs un jūsu pārstāvētie uzņēmumi godīgi nomaksā pilnīgi visus nodokļus?:grimace: Ja teiksiet-jā,padomāšu ka melojat!:bad_smile:

Mans uzņēmums nevar nemaxāt godīgi visus nodokļus, jo esmu iesaistijies dažos projektos no kuriem varu izlidot ara, ja būs kādas nelikumības.
Publicēts: 01.03.11 11:07 labots
 citēt
Oliss:Versatile - tu domā teorētiski....
piem., tev ir ļoti labas idejas vai produkts tu viņu gribi pārdot bet tev nau naudas lai palielinātu š'[i produkta ražošanu un izplatīšanu, tev vajaga naudu.... un te nav vajadzīgs ne ekonomists ne finansists te vajaga galus-draugus vai būt nahalam :D Tev būs labi speciālisti, bet tev nebūs naudas un tu ar savu ideju-produktu paliksi tur kur esi :(

nu, redzi, es ka reiz gan pamatdarba gan laiku pa laikam ari uz savu galvu vai kopa ar kadu nodarbojos ar to, ka paliidzu tikt pie finanseejuma - izplaanot piegaades, razhoshanu, pardoshanu, to visu uzlikt uz papiira tada formaa, lai investoram kas, lai ari absoluti neorientejas konkreta nozare, rodas priekshstats par to, cik liela jeega ir shim censonim naudu dot.
pagaidam ir diezgan labi raditaji projektiem, kuros esmu iesaistijies - shobrid norisinas parrunas par finansejuma piesaisti projektam, kura kopejas izmaksas parsniedz pusmiljardu eiro... Kur Tu tādus čomus domā raut, ka pie aliņa viņiem pastāstīt un bez normāla plāna tā, lai to naudiņu arī iedod? Ja nu Tev tādi ir, iepazīstini, man toč ir idejas, ko piedāvāt...
Publicēts: 01.03.11 11:07
 citēt
f-foto:Mēģinājumi mūsdienās iztikt bez ņuņņu juristu pakalpojumiem droši vien ir vērtējami kā cīņa pret sistēmu. Smieklīgi, ja vien tas neraksturotu padomisku domāšanu, kas noved pie apķīlātas mantas, zaudēta NĪ, bloķētiem kontiem, lieliem soda naudas uzrēķiniem. Bet tas nekas. Brekte šo posta ainu uzgleznos.

Apmēram šādi:

http://foto.delfi.lv/picture/469361/

Vo vo, tieši īstā māksla, vispār tādu herņu lai mālētu nekādas ipašās izglītības nav vajadzīgas.
Publicēts: 01.03.11 11:11
 citēt
Oliss:Versatile - tu domā teorētiski....

Ja ir labs produkts, tad riska kapitāla fondi rindā stāvēs uz iespēju investēt. Šobrīd zinu par vairākiem Latvijas fondiem, kuriem ir nauda investīcijām, bet nav kur ieinvestēt. Tā ka naudas trūkums ir relatīvs. Protams, lai kaut ko uzzsāktu vajag investēt gan savu naudu, gan laiku, bet to praktiski katrs var atļauties
Publicēts: 01.03.11 11:16
 citēt
imgfoto:Nu ko var dirst... LMA un Kūltūras akadēmija ir vienīgās elitārās augstskolas Latvijā!

par to otro tā viss nevarētu teikt :D turklāt viņas nav pat līdzīgas - vizuālais apjoms 10:1 .... un LMA - kas tur īpaši elitārs - sīka saliņa kur uz pirkstiem skaitāmi ļaudis ņemās ar retām lietām - pa manam ļoti proporcionāli pret kopējo bildi

ak34:Augstākai izglītībai ir jābūt par maksu.

da mani jau maksa neuztrauc - te tik ierēcu par pirmā posta cīkstien, ka vajag likvidēt jo kādam tur gavrikam, jebkuras mākslenes, sazinkāds skolnieks nemākot kvarku un indizainu grozīt :)

ak34: ja paskatās kas darās ar naudu "kultūras" jomā, kuru dala KM un citas tās pakļautībā esošas iestādes, tad nevarētu nemaz teikt, ka pie mums ir kvalitatīva izglītība šajās jomā. Tas rezultāts, kas top pārsvarā gadījumu ir bēdīgs un bez tā mēs ļoti labi varētu iztikt

diemžēl ar valsts naudu dīvaini rīkojās VISĀS ministrijās, visās lielajās pašvaldībās un lielajās augstskolās ar - LMA salīdzinoši pat nav budžeta piķa ko *fīrēt* - šī sērga ir ierēdniecībā un pārvaldes aparātā (tā kontroles sistēmā) ne saujiņā LMA studējošo

par dotētiem kultūras projektiem... der atcerēties, ka 90% sabiedrisku aktivitāšu ir AKTĪVU ļaužu vikums, ne labāko ļaužu veikums - aktīvi idioti vienmēr ir pārklājuši ēteru VISĀS jomās (sk fotoblog)

bet šeit runa ir par SKOLĀM - aizvelkaties taču vienreiz uz SKATĒM - TUR NAV TĀDU SŪDU KĀ PIĶA *APGŪSTAMAJOS PROJEKTOS* mākslas telpā utt.... apsolu, ka no RDMV un LMA skatēm būsiet uz pauzes - es aizvedu savu 2 gadus nomācījušos (vienu vakaru nedēļā) bildētāju grupu uz RDMV - jaunajiem fotogrāfim bij ļoti lielas acis kādas lietas dabū gatavas par viņiem jaunāki ļaudis kas mauc diendienā 4 gadus no vietas - NESALĪDZINĀMAS lietas
Publicēts: 01.03.11 11:16
 citēt
ak34:Ja ir labs produkts, tad riska kapitāla fondi rindā stāvēs uz iespēju investēt. Šobrīd zinu par vairākiem Latvijas fondiem, kuriem ir nauda investīcijām, bet nav kur ieinvestēt. Tā ka naudas trūkums ir relatīvs. Protams, lai kaut ko uzzsāktu vajag investēt gan savu naudu, gan laiku, bet to praktiski katrs var atļauties

tik tāds sīkums, ka riska kapitāla piesaiste nozīmē arī daļas uzņēmuma atdošanu. Riska kapitāls nav slikta lieta, bet, ja biznesam ir iespēja piesaistīt finansējumu aizdevuma veidā, tas varētu būt prātīgāk.
Publicēts: 01.03.11 11:18
 citēt
versatile, ja negribi riska kapitālu, tad jābūt kaut kam, ko ieķīlāt vai naudai. vai arī vari sēdēt uz sava uzņēmuma daļām un justies kā vienīgais īpašnieks
Publicēts: 01.03.11 11:19
 citēt
chukmasoff:
f-foto:Mēģinājumi mūsdienās iztikt bez ņuņņu juristu pakalpojumiem droši vien ir vērtējami kā cīņa pret sistēmu. Smieklīgi, ja vien tas neraksturotu padomisku domāšanu, kas noved pie apķīlātas mantas, zaudēta NĪ, bloķētiem kontiem, lieliem soda naudas uzrēķiniem. Bet tas nekas. Brekte šo posta ainu uzgleznos.

Apmēram šādi:

http://foto.delfi.lv/picture/469361/

Vo vo, tieši īstā māksla, vispār tādu herņu lai mālētu nekādas ipašās izglītības nav vajadzīgas.

Tu varētu ar Kristianu sacensties - būtu ko ierēkt :D Bet bilde lieliska ilustrācija cik truli ir fotogrāfi un kā tie bildē darbus (vai principā jebko) aklie ar kameru :)
Publicēts: 01.03.11 11:23
 citēt
Kristians ir provakators - provokācijas priekš tam ir domātas, lai ņirgtu par truleņiem kas uz tām uzķerās - šeit jau varam novērot divus

- bet paskatieties viņa paveiktā kopainu - spoži + puisim ir lērums projektu kuros provokācija atkāpjas otrā plānā un nav nemazāko šaubu par viņa akadēmisko vai amatniecisko meistarību
Publicēts: 01.03.11 11:23 labots
 citēt
ak34:versatile, ja negribi riska kapitālu, tad jābūt kaut kam, ko ieķīlāt vai naudai. vai arī vari sēdēt uz sava uzņēmuma daļām un justies kā vienīgais īpašnieks

taisnība, ķīlu parasti prasa. Tiesa, atkarībā no tā, kā to naudu izlieto, ķīla var būt viskautkas... Nav vienas standarta receptes + pirms parakstīt, līgumus vajag lasīt.
vienam biznesam piemērotāks būs riska kapitāls, vienam kredīts, vienam 10 draugi savāksies, katrs pa štukai gadā pirmos 3 gadus ieliks, 6. gadā sāks pelnīt... scenāriju dafiga...
Publicēts: 01.03.11 11:27
 citēt
Maris:
chukmasoff:

Tu varētu ar Kristianu sacensties - būtu ko ierēkt :D Bet bilde lieliska ilustrācija cik truli ir fotogrāfi un kā tie bildē darbus (vai principā jebko) aklie ar kameru :)

Redzi, es pats ari savā laikā gleznoju un tagad esmu nedaudz to lietu pametis, tapēc ka nav ne laika ne vietas kur to darīt, man nav ne kādas LMA izglītības bet glezniecības tehnikas pārzinu pašmācības ceļā esmu diezgan daudz ko iemācijies, gan ar eļu gan ar akvareli,akrila tajos laikos nebija. Šobrīd tikai skicēju ar zīmuli vai pastilēm šo to projektiem. To ko redzēju linkā , var uzzīmēt jebkurš , pat īpaši nepārzinot glezniecības tehniku, tikai ar vienu noteikumu, kaut kas ir jalieto lai to visu izfantazētu, jo skaidrā galvā tadi murghi tomēr nelien.
Publicēts: 01.03.11 11:37
 citēt
chukmasoff:
Maris:

Redzi, es pats ari savā laikā gleznoju un tagad esmu nedaudz to lietu pametis, tapēc ka nav ne laika ne vietas kur to darīt, man nav ne kādas LMA izglītības bet glezniecības tehnikas pārzinu pašmācības ceļā esmu diezgan daudz ko iemācijies, gan ar eļu gan ar akvareli,akrila tajos laikos nebija. Šobrīd tikai skicēju ar zīmuli vai pastilēm šo to projektiem. To ko redzēju linkā , var uzzīmēt jebkurš , pat īpaši nepārzinot glezniecības tehniku, tikai ar vienu noteikumu, kaut kas ir jalieto lai to visu izfantazētu, jo skaidrā galvā tadi murghi tomēr nelien.

no tehniskā/amatnieciskā viedokļa protams konkrēto nav grūti uzmālēt - bet šis projekts tak nav skatāms kā glezniecība, bet provokācija kopumā - puisis vnk ātri ķepļep pindzeli izmantojis, ka tehnoloģiju

jebkura izstāde ar 2D bildēm taču nav amatnieciskās varēšanas un ieguldītā darba laika apjoma demonstrējums - tikpat labi var jāties virsū dzejniekam, ka viņam klibo kaligrāfija

vnk paskatīties plašāk par fokusēšanus uz savu nabu (diemžēl tā ir vieta no kurienes tiek vilktas lielais procents pašmācības atziņu)
Publicēts: 01.03.11 11:44
 citēt
Rozīšos var iemācīties kko vairāk par pīpēšanu!!!
Pilnīgas blēņas!
Ļoti laba mākslas skola, ar līmeni!
Publicēts: 01.03.11 11:45
 citēt
Nu no tām provokācijām un kas tur vēl tajā visā es nifiga nesaprotu, tādu kā Brekti uz maršbrasoku aizdzīt uz kilometriem 15 , pēc tam polosa prepjatstvuij un dvojeborje. Paskatīšos kur tā filozofija un provokācija būs. Protams man grūti saprast naceonālās mentalit[ātes īpašības, bet vaģīna galvas vietā un vēl ar zobiem ir psihiskā novirze, vai nu smago narkotiku iedarbība.
Publicēts: 01.03.11 12:10 labots
 citēt
Versatile,

OMG....es protams hipertrofēju:)
Es mācījos par savu naudu un nezinu tagad cik tā skola maksā, bet nu skaidrs ir viens - cilvēkbērns iegūstot mācību iestādē daiļskanīgo nosaukumu - ekonomists 99% gadījumu nemācēs neko, kas praktiskajā uzņēmuma ikdienā ir vajadzīgs:)

Atkal mazliet hipertrofēšu, bet tā pa lielam par ekonomiku visu var apgūt paātrinātajā mikroekonomikas kursā dažu nedēļu laikā, izlasot mana bijušā pasniedzēja Škapara grāmatu Mikroekonomika;) Nu labi, vēl redzeslokam izlasīt A.Hitlera darba "Mana cīņa" pirmās daļas, ja tad viss nav skaidrs...nav lemts:)

Protams, var aizvadīt gadus mācoties grafiski attēlot ekselī dažādus statistiskus datus, pētīt asv tirgiem piemērojamus tirgu matemātiskos modeļus utt..utjp...:)

Lielos vilcienos augstskola>ekonomists>klientu apkalpošanas speciālists skandināvu bankā... es gan nesaprotu kāpēc viņi te prasa augstāko izglītību tam mērkaķa darbam, jo laikā kad biju zviedrijā, paši zviedru bankas darboņi teica, ka darbs kotējas tikpat labi kā strādāt lielveikala kasē...:)

p.s.
Smaidu izraisa pasludināšana par īpašām prasmēm piesaistīt banku kredītus...:) 10 gadus uz šitiem fruktiņiem-bīdītājiem atskatījos, nolīgt tadus katra paša izvēle...nebūtu slinkums, varētu grāmatu sarakstīt ar anekdotiskiem gadījumiem:)
Publicēts: 01.03.11 13:04
 citēt
vispār nakuj mācīties - *visu* var vārdnīcās, rokasgrāmatās pašmācības ceļā :)

Я достаю из широких штанин
То, что не вместится в узких,
Красивый, могучий в надёжных руках
Словарь мой большой англо-русский!

Отбросив ненужный стыд
Заяви во всю мощь и гордо!
Смотрите, мой самый большой,
Завидуй, буржуйская морда!

Грозишь издали кулаком,
Манишь гамбургером бумажным.
Открою словарь и тебя пошлю
Твоим родным трёхэтажным.
Publicēts: 01.03.11 13:05 labots
 citēt
imgfoto:p.s.
Smaidu izraisa pasludināšana par īpašām prasmēm piesaistīt banku kredītus...:) 10 gadus uz šitiem fruktiņiem-bīdītājiem atskatījos, nolīgt tadus katra paša izvēle...nebūtu slinkums, varētu grāmatu sarakstīt ar anekdotiskiem gadījumiem:)

nekā. smaidu izraisa, ka gadu-divus pēc biznesa uzsākšanas, atbildes uz lielāko daļu jautājumu joprojām ir atrodamas tajā biznesa plānā :)
un kredītu piesaistīšana apstākļos, kad no iesniegtajiem biz plāniem 3-5% tikai tiek līdz kaut kādam finansējumam (konkrētajā bankā, konkrētā projekta ietvaros) arī nav slikti.

Un mikroekeonomika ir tiešām vienkāršākā daļa no tā, ko mācās ekonomisti. Ne velti apgūstama pirmā studiju gada pirmajā pusgadā...

par klientu apkalpošanas speciem piekrītu, bet neko ilgi tur tāpat neviens nenostrādā. Parasti jau sāk studiju gados un tad vai nu iet prom, vai arī aug iekšienē, pēc mācību pabeigšanas.

es netaisos tagad aizstāvēt, cik lietderīgi ir tas, ko daru/esmu darījis - to es pats ikdienā redzu. Runa bija par to, ka ekonomisti neesot vajadzīgi un vēlēties par tādu būt ir stulbi...
Publicēts: 01.03.11 13:27
 citēt
joprojām palieku pie sava - sekss ir labāks par ekonomiku!
Publicēts: 01.03.11 13:58
 citēt
alvils:joprojām palieku pie sava - sekss ir labāks par ekonomiku!

Bet politika ir ienesīgāka par abiem kopā...
Publicēts: 01.03.11 14:16
 citēt
politika - ekomomisks seks
Publicēts: 01.03.11 14:19
 citēt
ak34:
Oliss:(

Ja ir labs produkts, tad riska kapitāla fondi rindā stāvēs uz iespēju investēt. Šobrīd zinu par vairākiem Latvijas fondiem, kuriem ir nauda investīcijām, bet nav kur ieinvestēt. Tā ka naudas trūkums ir relatīvs. Protams, lai kaut ko uzzsāktu vajag investēt gan savu naudu, gan laiku, bet to praktiski katrs var atļauties

Un tas atkal ir teorētiski, nu varbūt vēk kādam tā ir paveicies.
Varu teikt no savas pieredzes es divas reizes mēģināju dabūt ES struktūr fondu naudu un abas reizes neko nedabūju :( Man tā arī pateica ka mans produkts ir ļoti labs un noteikti būs vajadzīgs, bet...... pat pirmo reizi viens no atteikuma argumentiem bija ka es par maz paprasiju naudu :D
Un vēlreiz atkārtošu man nav paziņas draugu šajās sfērās un neesmu nahals un godīgi naudu nedabūšu un ne jau tādēļ ka produkts ir slikts vai nevajadzīgs.
Publicēts: 01.03.11 14:29
 citēt
...nu tad tik turpini skriet ar pieri sienaa, kliedzot "ekonomisti na*uj nav vajadziigi"... kaut gan, esi maalcis - liela dalja vispar nepapulsa uzrakstit projektus kur droshi dabutu 50% no izmaksam atpakalj...
Publicēts: 01.03.11 14:32
 citēt
Ak dies.... vajadzēja aiziet uz kādu no dažiem jēdzīgajiem kantoriem, kas nodarbojās ar struktūrfondiem...par nelielu, bet taisnīgu atlīdzību 10-20% no atbalsta apjoma būtu izbīdījuši...:)

Par to mazumu, jā tā varētu būt problēma. Cilvēki bija atēdušies...ja projekts nebija pietiekami liels, skaitījās ka nav vērts ķēpāties( salikt gatavās matricās biznesa plāna ciparus, ja kāds nezin, tad dara to no otra gala(nepieciešamā rezūltāta), pagrūst kādam studentam sarakstīt lirisko sadaļu(ko neviens ar veselo saprātu apveltīts cilvēks tā pat nelasa, un aiziet ar atkatu uz attiecīgo institūciju)... Nu jā...varbūt pat jāsaka, ka visvairak atēdušies droši vien bija ierēdņi, kas negribēja ar sīkumiem smērēties...

Ar ko nebūt negribu teikt ka tā bija 100% gadijumu...bet nu tendencīte tāda bija...
Publicēts: 01.03.11 14:32
 citēt
versatile:...nu tad tik turpini skriet ar pieri sienaa, kliedzot "ekonomisti na*uj nav vajadziigi"... kaut gan, esi maalcis - liela dalja vispar nepapulsa uzrakstit projektus kur droshi dabutu 50% no izmaksam atpakalj...

Laikam lasīt nemāki, lasi lēni un uzmanīgi ... ja tev nav paziņas.... tad arī 15 ekonomisti naudu nedabūs!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas