forum.gif
infrasarkanā fotogrāfija filmu
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / infrasarkanā fotogrāfija filmu
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 02.03.11 12:41
 citēt
Jautājums vienkāršs: Vai fotografējot ar IR fotofilmu kā iestādīt asumu?
Publicēts: 02.03.11 12:51
 citēt
Atbilde vienkārša: ja IR filma ,fotografējot asumu iestādīt-jā,
ja NAV filma ,fotografējot asumu iestādīt- nē(nav jēgas ,jo NAV filma)
:)

P.S. jautājums tā uzdots sasmīdināt mani ļoti. :)
Publicēts: 02.03.11 12:57
 citēt
P.P.S uz objektīva blakus asuma skalai mēdz būt sarkans punktiņš,vai svītriņa.Asumu iestāda kā parasti,tad pagriež asuma riņķi,lai tā distance,kas redzama uz skalas būtu pretī tam sarkanajam ponktam/svītriņai.Ja tādas atzīmes uz objektīva nav,tad vienkārši par kūsmatu tuvāk pagriež to asuma riņķi,piever kārtīgāk diafragmu un gan jau būs labi.Filtru neaizmirstam uzskrūvēt.
Publicēts: 02.03.11 13:02 labots
 citēt
60uz5komats6:P.P.S uz objektīva blakus asuma skalai mēdz būt sarkans punktiņš,vai svītriņa.Asumu iestāda kā parasti,tad pagriež asuma riņķi,lai tā distance,kas redzama uz skalas būtu pretī tam sarkanajam ponktam/svītriņai.Ja tādas atzīmes uz objektīva nav,tad vienkārši par kūsmatu tuvāk pagriež to asuma riņķi,piever kārtīgāk diafragmu un gan jau būs labi.Filtru neaizmirstam uzskrūvēt.

IR kā jau pareizi saprati ir Infrared saīsinājums, bet pret jokiem man nav pretenzinju. Prieks, ka uzjautrināju :)
Man jau tā likās, paldies! Par to filtru. Ja drīkst precizēt?! Digitālajam tas liekas ir baigi tumšs. Ja ar filmu ir tāds pats, tad pēc kādiem parametriem iestādīt slēdzi un diafragmu?!
Publicēts: 02.03.11 14:22
 citēt
Diafragmu ~11-16(asuma dziļumam),slēdzi pēc ņuha,čutenes,методом научного тыка,un protams kadrs jānodublē,jo eksis ir atkarīgs no filmas spektrālās jūtības un filtra spektrālās caurlaidības,infra sarkano staru daudzuma apgaismojumā un bildējamā objekta spējas to infru atstarot.Filmai kastītes iekšpusē mādz būt rekomendācijas iedrukātas.Ja runa par melnbalto filmu,tad ekspozīcija plusā nekaitēs,ja nepārtīsta filmu līdz necaursitamam blīvumam.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):