forum.gif
salons "Fotki"
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / salons "Fotki"
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 03.03.11 22:55
 citēt
Lieta sekojoša - sieva ir iedāvinājusi dāvanu karti no salona "Fotki", lai izdrukātu kādas bildes A3 formātā (ar mūsu kopistiskiem izbraucieniem :D pielikšanai pie sienas - bildes kautkānebūt atlasīju - un jautājums ---> vai ir kautkādas lietas, kas jāņem vērā nedaudz lielākus bildukus (attiecīgā gadījumā A3) šajā zalonā, moš šie uz kautko predisponēti...????????
Publicēts: 03.03.11 22:58
 citēt
drukat lielaakas par 10x15 shinii salonaa ir naudas izmeshana ....
Publicēts: 03.03.11 23:01
 citēt
nu a ko darīt ja sieva nekonsultējoties nopērk? pats kautkā pie JVK printēju (kautkgan tur arī reizēm drausmas nāk laukā)!
Publicēts: 03.03.11 23:03
 citēt
sievas vajag audzinaat pareizi ;-ppp;-)))))) nu jvk arii meedz taisiit briinumus, bt par to naudu saliidzinoshi ir ok..... man ja vajag LABU rezultaatu, liidz shim esmu drukaajusi pie Roberta LIndaa ... shobriid ir dazhi jauni piedaavaajumi, ko veel nesmu parbaudiijusi ...
Publicēts: 03.03.11 23:12
 citēt
nujāāā - sūdīga audzināšana :D - šai tas vienkārši pa ceļam! Atvainojos par atpalicību, bet, kas ir "Linda" (Un kas ir Roberts?)???:D

lielākā problēma (iespējams), ka personīgi nepazīstu nevienu drukātāju un attiecīgi sanāk kas nu kuru reizi :(
Publicēts: 03.03.11 23:15
 citēt
Salons LInda ir uz Kr.barona pie Artileerijas ielas ... un Roberts ir bilzhu drukaataajs tur ;-)
Publicēts: 03.03.11 23:17
 citēt
dansiga:Salons LInda ir uz Kr.barona pie Artileerijas ielas ... un Roberts ir bilzhu drukaataajs tur ;-)

Paldies par info!

moš tais "Fotkos" jāpaņem kautkādi loriņi un bildes jādrukā citur!?!
Publicēts: 03.03.11 23:40 labots
 citēt
dansiga:drukat lielaakas par 10x15 shinii salonaa ir naudas izmeshana ....

DUMĪBAS kādas , jau gadus 3-4 nekur citur "Ikdienas" darbus nedrukāju pa 2Ls 30x45 esmu ļoti apmierināts LĒTI / OPTIMĀLI ja jēdz ievērot foto fažošanas tehnoloģijas , protams ja "Māksla" tad sarežģīti prasīt "Neizsakāmu sapratni" Fotkās esmu uzdrukājis SIMTIEM 30x45 bildes :):)
Publicēts: 03.03.11 23:43
 citēt
Lunis, nu tad tev prasiibu liimenis zems;-pppp
Publicēts: 04.03.11 00:55
 citēt
Tāpat kā jebkurā Soču krastmalas promenādes kafeinīcā defaultā kafija tiek pasniegta ar izmaisītu cukuru tajā, arī ja brīdina, lai tā nedara, fotkām vismaz kādreiz piemita grēks iemaukt automātiskās korekcijas arī tad, ja lūdza, lai tā nedara.
Publicēts: 04.03.11 00:55
 citēt
bija reiz note izdrukāt tai kantorī.Divas no 20 šķiet tā griezāk nodrukāja,bet vairums bija pieņemamas.
Publicēts: 04.03.11 01:05
 citēt
Varbūt mazliet ne pa tēmu, bet cik izmēros lielu bildi (pixeļos) viss labāk nest uz salonu priekš A3 bildes ?
Publicēts: 04.03.11 02:24
 citēt
nu, varbut labais tonis skaitaas fotkas kritizeet man pretenzijas ir bijushas 1reiz. un taja reize problema bija mana monitora :)
cita lieta par dazham citam niansem, bet ai, da labi...
Publicēts: 04.03.11 02:39
 citēt
Kristaaps:Varbūt mazliet ne pa tēmu, bet cik izmēros lielu bildi (pixeļos) viss labāk nest uz salonu priekš A3 bildes ?

Iesaku šai lietai izurbties, kamēr nāk apgaismība,nav tur nekā sarežģita,toties pēc tam nekad nebūs problēmu sagatavot failu. Tā rupji, uzliec rezolūciju 300 un izmēru 20x30 cm un gatavs.:face-wink:
Publicēts: 04.03.11 09:42
 citēt
dansiga:sievas vajag audzinaat pareizi ;-ppp;-))))))
grūti atrast, bet lētāk paņemt jau pareizi izaudzinātu!:grimace:
Publicēts: 04.03.11 11:18
 citēt
Nu to izmēru un 300 rezolūcija, protams, vajag likt crop tūlī...ieliksi image size, baidos, ka bildē notiks kardinālas un pārsteidzošas izmaiņas:)
Publicēts: 04.03.11 11:48
 citēt
Kādu rezolūciju 300dpi?Domājat tur drukā 300dpi?Pilnībā pietiks ar 150-200.
Publicēts: 04.03.11 11:53
 citēt
haralds:
dansiga:sievas vajag audzinaat pareizi ;-ppp;-))))))
grūti atrast, bet lētāk paņemt jau pareizi izaudzinātu!:grimace:

nu man tad tāda vidēji audzināta - ēst gatavo labi, māju kopj un tiešos pienākumus veic :)
Publicēts: 04.03.11 12:05 labots
 citēt
Autors, saka, ka grib A3, kas ir 297 × 420 mm. Fotkas piedāvā drukāt 300 X 400 mm vai 300 X 450 mm. Mani kādreiz mācija, ka lai nesačekrētu bildei asumu un nepārkadretu, uz drukātavu fails jānes precīzi pēc mašīnas izšķirtspējas un papīra izmēra, lai mašīna neveic nekādu up/down scaling un crop. IMHO jāzvana uz Fotkām un jānoprasa precīzi kādas rezolūcijas un izmēra bilde fotku "A3" mašīnai jāiebaro, lai izdrukā precīzi bez jebkādām korekcijām un pārrēkiniem. Vai es kaut ko jaucu???
Publicēts: 04.03.11 12:07
 citēt
Sapper:Autors, saka, ka grib A3, kas ir 297 × 420 mm. Fotkas piedāvā drukāt 300 X 400 mm vai 300 X 450 mm. Mani kādreiz mācija, ka lai nesačekrētu bildei asumu un nepārkadretu, uz drukātavu fails jānes precīzi pēc mašīnas izšķirtspējas un papīra izmēra, lai mašīna neveic nekādu up/down scaling un crop. IMHO jāzvana uz Fotkām un jānoprasa precīzi kādas rezolūcijas un izmēra bilde fotku "A3" mašīnai jāiebaro, lai izdrukā precīzi bez jebkādām korekcijām un pārrēkiniem. Vai es kaut ko jaucu???

nejauc gan :)
Publicēts: 04.03.11 12:31 labots
 citēt
paldies - piekropēt jau piekropēju uz vajadzīgo izmēru, tikai vot laikam rezulūciju vajadzētu uzzināt :)

un vēl - šodien redzēju vienu bildi divās dažādās versijās drukātu(ne īpaši lielās) - viena Fotkos viena JVK - drukājuši divi dažādi cilvēki, absolūti bez korekcijām no savas puses un ar tekstu, ka ir ieķeksējuši, lai to salonā nekoriģē - rezultātā Fotku bilde ir tāda kā dzeltenīgi sarkanīga, bet JVK vroģi normālāka, bet arī tāds neliels piesitiens ir ???????
Publicēts: 04.03.11 13:26
 citēt
laaaciss:paldies - piekropēt jau piekropēju uz vajadzīgo izmēru, tikai vot laikam rezulūciju vajadzētu uzzināt :)

un vēl - šodien redzēju vienu bildi divās dažādās versijās drukātu(ne īpaši lielās) - viena Fotkos viena JVK - drukājuši divi dažādi cilvēki, absolūti bez korekcijām no savas puses un ar tekstu, ka ir ieķeksējuši, lai to salonā nekoriģē - rezultātā Fotku bilde ir tāda kā dzeltenīgi sarkanīga, bet JVK vroģi normālāka, bet arī tāds neliels piesitiens ir ???????

Par to piesitienu runājot, Kādu monitoru lieto?
Publicēts: 04.03.11 13:53 labots
 citēt
ekoists:Kādu rezolūciju 300dpi?Domājat tur drukā 300dpi?Pilnībā pietiks ar 150-200.

+++

imgfoto:Nu to izmēru un 300 rezolūcija, protams, vajag likt crop tūlī...ieliksi image size, baidos, ka bildē notiks kardinālas un pārsteidzošas izmaiņas:)

a Tu nebaidies. drukaaju maajaas un crop tuulii reti kad lieku izmeerus un rezoluucijas.
bilde naak aaraa taada pati, kad lieku, kaa parasti, image size caur opshaniem :bad_smile:
Publicēts: 04.03.11 13:55
 citēt
kautkādu pavecu Viewsonic LCD krāmu (un jā nav man šis kalibrēts, jo nav nevienam paziņam nekādi kalibrējamie verķi un pirkt tādu nauda žēl) - bet neiet jau runa par monitoru, bet to ka vienu bildi ar identiskiem parametriem drukājot vienā vietā ir normāli (nu nav ideāli un tas es pieļauju ir dēļ nekalibrētiem moņiem), bet otrā ir diezgan lielas drausmas (konkrēti Fotkos - viss sarkani dzeltens)!!!
Publicēts: 04.03.11 14:10
 citēt
laaaciss:kautkādu pavecu Viewsonic LCD krāmu (un jā nav man šis kalibrēts, jo nav nevienam paziņam nekādi kalibrējamie verķi un pirkt tādu nauda žēl) - bet neiet jau runa par monitoru, bet to ka vienu bildi ar identiskiem parametriem drukājot vienā vietā ir normāli (nu nav ideāli un tas es pieļauju ir dēļ nekalibrētiem moņiem), bet otrā ir diezgan lielas drausmas (konkrēti Fotkos - viss sarkani dzeltens)!!!

A kā Tu zini, ka Tev īstenībā nav drausmas pašā jpg failā , ko Tavs vecais nosēdušais TN paneļa monis rāda par labu esam? :D Varbūt JVK meistars tās drausmas redzot bildi ar roku piekoriģē, bet fotkas mauc kā ir vai automātā. Jebkurā gadījumā tikai tad, kad Tev ir attēls uz kalibrēta foto apstrādei paredzēta monitora var sākt kaut ko runāt par drukātāju dzeltensarkanumu vai nelielo piesitienu.
Publicēts: 04.03.11 14:16 labots
 citēt
Nu ļoti liela iespējaamība, ka Tev taisnība (galīgi nesajēdzu tehnisko pusi) :(

būs vien jāpaliek gribot ar tām drausmām (vai operatora koriģēšanu - tas gan arī nesajūsmina, jo liela iespējamība, ka šī "izpratne" atšķirsies no manas), jo naudas nava ne jaunam monim, ne koriģējamam verķim :(
Publicēts: 04.03.11 14:28
 citēt
laaaciss:Nu ļoti liela iespējaamība, ka Tev taisnība (galīgi nesajēdzu tehnisko pusi) :(

būs vien jāpaliek gribot ar tām drausmām (vai operatora koriģēšanu - tas gan arī nesajūsmina, jo liela iespējamība, ka šī "izpratne" atšķirsies no manas), jo naudas nava ne jaunam monim, ne koriģējamam verķim :(

šito jau neviens neliedz palietot.
www.calibrize.com
Publicēts: 04.03.11 15:00
 citēt
vienalga jau paliek cilvēciskais faktors - "bīdiet slaiderus kamēr tur kautkas kautkā"
Publicēts: 04.03.11 15:07
 citēt
dansiga:drukat lielaakas par 10x15 shinii salonaa ir naudas izmeshana ....
Muļķības, nauda izmesta (vējā) tad, kad alus bez šnabja paņemts.
Publicēts: 04.03.11 15:15
 citēt
laaaciss:vienalga jau paliek cilvēciskais faktors - "bīdiet slaiderus kamēr tur kautkas kautkā"

nē, nu ja nevar sabīdīt tā, ka viens nav tumšāks vai gaišāks par otru, tad pie glazņika jāiet. :D vai acu gaišumam jādara kā blaac iesaka.
Publicēts: 04.03.11 15:28
 citēt
nu jā - aiztikšu mājās būs jāpakrāmējas :) - stulbākais jau, ka gaišumu/kontrastu sanāk piekoriģēt arī netam, kadam video... un tad atkal bildītēm būtu jāčakarējas pa jaunam :(
Publicēts: 04.03.11 16:06
 citēt
www.microsoft.com...

Ieinstale šito un visur būs viena krāsu telpa.

Priekš fotodrukas uz gaismošanas agregāta DPI 240
Tipenes drukai priekš glancētā žurnāla DPI 300
Visādiem plakātiem un brendmaieriem tur jaskatās pēc to izmēra bet tā jav ir cita opera.
Publicēts: 04.03.11 16:17
 citēt
paldies par ieteikumiem!
Publicēts: 04.03.11 16:46
 citēt
chukmasoff:www.microsoft.com...

Ieinstale šito un visur būs viena krāsu telpa.

Priekš fotodrukas uz gaismošanas agregāta DPI 240
Tipenes drukai priekš glancētā žurnāla DPI 300
Visādiem plakātiem un brendmaieriem tur jaskatās pēc to izmēra bet tā jav ir cita opera.

JVK drukā ar šitādu. www.noritsu.com...

Tiešām uz aci nevar pamanīt atšķirību starp 240 DPI un native izšķirtspējas failu, kad izdrukā uz papīra??? Neesmu nekad salīdzinājis. Tāpēc jautāju.
Publicēts: 04.03.11 17:07 labots
 citēt
Man kolēģiem kādreiz bija teiciens , Kaut pie tevis šodien "Foto Mākslinieks" ātnāktu bildes pasūtīt ! Tas nozīmē , neko isti nemakoš tehnaļogi`jas nerubosš "Makslinieks" kura vajazdību neizpratīs neviens VALNS:):) Dariet pavisam vienkarši , es tā māciju visiem saviem skolniekiem un šie joproj`ma saka parldis , BILDI uz druku sūtiet caur funkciju "Save for Web & Devices" kompresiju 10-11 un bildi AUTOMĀTĀ jebkurā vietā izdrukās NORMĀLI. Nevaig mēģināt uzminēt mašinas uzstādījumus un opērātora garstāvokli VAIG izmantor STANDARTA iestadījumus bez kādiem "Superpuperunikālie" krāsu profiliem un telpām un VISS BŪS ŠTOKOS!
Publicēts: 04.03.11 17:13 labots
 citēt
IKZ

a Tu nebaidies. drukaaju maajaas un crop tuulii reti kad lieku izmeerus un rezoluucijas.
bilde naak aaraa taada pati, kad lieku, kaa parasti, image size caur opshaniem :bad_smile:

Tas ko Tu mājās drukā nevienu neinteresē...taču ja zalonā meistaram jādrukā 15x21.5; 10x15; 30x40; 30x45.... , kur sanes visādus ārtus fotogrāfi un paģēr "uztaisi bez maliņām, gribu 15x21.5 un 30x40, neko nekoriģē, un pamēģini tikai iejaukties manā ārtā", tad nabaga meistaram ir tikai divas opcijas: pasūtīt dirst duriku, vai arī nogriest nost vienā bildē galvu vai kājas( atkarībā no kadrējuma un garastāvokļa)...tādi lūk pīrāgi...:D:D:D Atliek vēl trešā - mēģināt izskaidrot cilvēkam, ka mainoties malu attiecībai mainās arī viss kas cits:)

+++ Lunis, foto mākslinieks ir nopietna palama bilžu drukātājiu vidū:)
Publicēts: 04.03.11 17:17 labots
 citēt
imgfoto:

+++ Lunis, foto mākslinieks ir nopietna palama bilžu drukātājiu vidū:)

Tā pat nav palama , tā ir DIAGNOZE kas nozīmē "Nejēga ar ambīcijām" neko korekti pēc tehnoloģijām uztaisīt nejēdz un rezultātu vēlās "Kaut kādu XVZ kādu" sev vien zināmu :)

Redziet man 11 gadus viens no amatiem ir bijis "Foto laboratorijas vadītājs" es gana labi pārzinu visādas materiālu apstrādes , drukas un kopēšanas tehnoloģijas , TIEŠI TĀPĒC ja man kāds prasa KĀ TASĪTI BILDI , saku tikai 3 vārdus "Lai pašam patīk " , tik pilnīgam aptaurētam "Pixseļpisējam" ir būtiski pelēkuma un vēl nez kādi % , vienīgais būtiskais ir lai BILDE IZSKATĪTOS NORMĀLI un viss. Ja vēlies lai tev BILDES būtu perfektas tieši tādas ka "Fantāzijas ieerētās" iemet bildes stūrī "Krāsu šablonu" operators uzmetīs viņam ar pipeti un nokopēs visu sēriju ar 1-3% densitometrisko precizitāti. Problēma tā ka "Mākslinieki" neko par darba tehnoloģijām nav mācījušies , par krāsu skalām un mērījumiem neko nav dzirdējuši un neko tadu nesaprot:)
Publicēts: 04.03.11 18:36
 citēt
Kad aizeju pie Soma, tad katru reizi dzirdu: atkal atnāca viens mākslinieks, sataisījis tifā, cmikā, bilde gandrīz kvadrāts, bet grib lai nodrukā ar malu attiecību 1.6:D
Publicēts: 04.03.11 19:08
 citēt
nu iesācēji, kas dod uz drukāšanu neko nesprotot no izmēriem kaut vai, bija ir un būs .... bet tas, kurš vairākkārtīgi dod drukāt .. nu nez vai ir tādi "maakslinieki"....
Publicēts: 04.03.11 21:45
 citēt
vislabāk, uzliec crop lodziņā sev vajadzīgos izmērus,piemēram 30x45 un lodziņu ar dpi atstāj tukšu,izgriez.Tad Tev būs pareiza izmēra fails kuru drukāt,par dpi neraizējies,neredzēsi starpību starp 72 vai 300.Tā nav sietspiede,tas tintes punkts mēdz izplūst atkarībā no papīra veida.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):