forum.gif
Krāsu profili
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Krāsu profili
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 05.03.11 11:58 labots
 citēt
OK. Vienu brīdi likās, kas plus mīnus saprotu, kā tas darbojas, bet šodien sapratu, ka ir melnie caurumi.

Ieraudzīju tīri glīšus portretus netā un nolēmu papētīt tuvāk gaismu izvietojumu. Nokopēju bildi no neta: kreisais taustiņš Copy: atveram jaunu dokumentu PhotoShopa un Paste. Iekopētās bildes krāsas stipri atšķīrās no tā, ko redzēju interneta pārlūkā. Tātad pirmais mēģinājums bija no Firefox. Tad joka pēc pamēģināju to pašu ar Safari. Atkal citādāks rezultāts. Varētu jau arī citus pamēģināt, bet nu lai paliek.

Tātad jautājums: Kāpēc tā? Un vai tas kaut kādā ieteikmē to, ko es daru, t.i. vai bildes ko aptrādāju, lieku netā, vēlāk citiem lietotājiem, kas bildes novelk, izmainās krāsu profili, intensitāte utt...?

Bildīšu tests

Firefox copija iekš PS, Safari copija iekš PS un Prinscreen iekš PS

Printscreens abiem pārlūkiem bija vienāds, tātad cik noprotu, tad lieta ir Photoshopā
Publicēts: 05.03.11 12:06
 citēt
P.S. Pamēģināju save as no Firefoxa un tad atvēru iekš PS, bilde bija 1 pret 1, kā Safari piemērs augšpusē. Vēl vairāk neko nesaprotu.
Publicēts: 05.03.11 12:57
 citēt
Cik saprotu tas ir uz Maca? vao uz PC?
Publicēts: 05.03.11 13:04
 citēt
Uz mac.
Publicēts: 05.03.11 13:10
 citēt
Publicēts: 05.03.11 14:14
 citēt
Satraukumam nav pamata.

Vienmeer bildi apskaties Fotoshopaa un dziivo mieriigi. Nelaime taada, ka 99% lietotaajiem galvenais brovsera izveeles kriteerijs ir aatrums. Attieciigi sho kriteeriju bazuunee forumi, attieciigi geeki to testee, attieciigi viss tiek pakaartots brovseru aatrumiem.

Attieciigi ICC profils bildiiteem tiek ignoreets. Safari vareetu buut jeedziigaakais bilzhu raadiitaajs internetaa, bet arii tam ir zinaamas probleemas.

Isaak sakot, nesatracuies - tavas bildes internetaa visi lietotaaji redz dazhaadas.
Publicēts: 05.03.11 14:20
 citēt
Vaards:Satraukumam nav pamata.

Vienmeer bildi apskaties Fotoshopaa un dziivo mieriigi. Nelaime taada, ka 99% lietotaajiem galvenais brovsera izveeles kriteerijs ir aatrums. Attieciigi sho kriteeriju bazuunee forumi, attieciigi geeki to testee, attieciigi viss tiek pakaartots brovseru aatrumiem.

Attieciigi ICC profils bildiiteem tiek ignoreets. Safari vareetu buut jeedziigaakais bilzhu raadiitaajs internetaa, bet arii tam ir zinaamas probleemas.

Isaak sakot, nesatracuies - tavas bildes internetaa visi lietotaaji redz dazhaadas.

Man patiesībā pofig, kā viņi tās redz internetā, bet gan kā tās redz photoshopā un vēlāk dažāda veida izdrukās. Bet cik saprotu, tad tās ir tikai pārlūku gļuki un satraukumam nav pamata.
Par to ātrumu nebiju iedomājies:) Tāda sajūta, ka kaut kur steidzamies.
Publicēts: 05.03.11 17:07
 citēt
Jaa, paarluuku gljuki. Protams, spriezhot peec jautaajuma formuleejuma, esmu saliidzinoshi paarliecinaats, ka arii fotoshopaa tev ir liikas kraasas - deelj nejeedziigi nokalibreeta monitora.
Publicēts: 05.03.11 18:01
 citēt
Vaards:Jaa, paarluuku gljuki. Protams, spriezhot peec jautaajuma formuleejuma, esmu saliidzinoshi paarliecinaats, ka arii fotoshopaa tev ir liikas kraasas - deelj nejeedziigi nokalibreeta monitora.

Cik es saprotu no šī jautājuma, tad monitors ir nokalibrēts visam vienādi, t.i. nejau photoshopā es monitora profilus metu, bet gan datorā. Tas varētu nozīmēt, ka līkums krāsās vajadzētu būt vienāds visam, gan PS, gan Firefoxam, gan pārējam.
Monitoru es kalibrēju pēc nopirkšanas, bet rezultāts nelikās acij patīkams (pat ja uber precīzs). Tāpēc pieregulēju tā, kā man likās OK. Kaut gan es joprojām nesaprotu, kāpēc jākalibrē monitors, ja pats nedrukā, jo tavam drukātājam būs cits profils, un tavam skatītājam uz sava monitora cits. Ķeksīša pēc... nu nez. Kad strādāju drukāšanas kantorī, tad kalibrējām visu reizi mēnesī, jaunus papīrus pirms pirmās lietošanas, kā arī vecos pēc kaut vienas krāsu maiņas printerī un tam gan bija jēga. Nobildējot gleznu, ieliekot to PS, apskatot uz monitora un izdrukājot, un nevienā no posmiem neatšķīrās krāsas - tas bija patīkami:)

Bet nu laikam es kaut ko nesaprotu līdz galam...
Publicēts: 05.03.11 18:24
 citēt
nezinu kā Macam tur ir bet PC es izmantojušamo spftu un tad visur krāsas ir vienādas gan brauzeros, gan programās.

www.microsoft.com...
Publicēts: 06.03.11 09:32
 citēt
Senders:
Vaards:Jaa, paarluuku gljuki. Protams, spriezhot peec jautaajuma formuleejuma, esmu saliidzinoshi paarliecinaats, ka arii fotoshopaa tev ir liikas kraasas - deelj nejeedziigi nokalibreeta monitora.

Cik es saprotu no šī jautājuma, tad monitors ir nokalibrēts visam vienādi, t.i. nejau photoshopā es monitora profilus metu, bet gan datorā. Tas varētu nozīmēt, ka līkums krāsās vajadzētu būt vienāds visam, gan PS, gan Firefoxam, gan pārējam.
Monitoru es kalibrēju pēc nopirkšanas, bet rezultāts nelikās acij patīkams (pat ja uber precīzs). Tāpēc pieregulēju tā, kā man likās OK. Kaut gan es joprojām nesaprotu, kāpēc jākalibrē monitors, ja pats nedrukā, jo tavam drukātājam būs cits profils, un tavam skatītājam uz sava monitora cits. Ķeksīša pēc... nu nez. Kad strādāju drukāšanas kantorī, tad kalibrējām visu reizi mēnesī, jaunus papīrus pirms pirmās lietošanas, kā arī vecos pēc kaut vienas krāsu maiņas printerī un tam gan bija jēga. Nobildējot gleznu, ieliekot to PS, apskatot uz monitora un izdrukājot, un nevienā no posmiem neatšķīrās krāsas - tas bija patīkami:)

Kalibreeshana noziimee iekaartas piereguleeshanu atbilstoshi kaut kaadiem standartizeetiem parametriem. Monitora kalibreeshanaa piedzen kraasas, temperatuuru, balto punktu peec shiem standartizeetajiem parametriem. Attieciigi uz cita lietotaaja ekraana taa bilde izskatiisies identiska. Savukaart, ja tu uz aci esi savu monitoru piedzinis vienaa vai citaa virzienaa (pienjemot, ka kalibreeshana bija atbilstosha - iespeejams tev kalibreeshanas verkjis boojaats, nerpareizi kaut ko dariiji u.c.), tad visi potenciaalie profesionaalie skatiitaaji redzees tavas bildes nedaudz liikas.

Man te maajas bija nesen prikols - sievai maasa taisa bukletinjus par savu bodi. Uzsava megavecaa laptopa apskataas kraasas, pats zin kaa attieciigajai kraasai dabuut numuru (kraasas ar nummuriem apskataas uz laptopa un peec savas gaumes izveelas violeti zilu toni). Taalaak to visu tipograafija nodrukaa - tonis ir paaraak jiftiigs, tumshs un neatbilstoshs.

Ek, kaa lai ieskaidro, ka uz liika monitora apskatoties konkreetu kraasu, ar konkreetu ciparu tai klaat - dziivee buus savaadaak. Nekaadi skriinshoti nepaliidzees. Nekaadi Chukmasova XP plugini arii nee.

Vispaar jau tu dikti labs fotoshopotaajs - buutu greeks shopot uzn nekalibreeta monitora.
Publicēts: 06.03.11 10:03
 citēt
man neiet tas mac links :(
Publicēts: 06.03.11 11:45
 citēt
Vaards:
Senders:

Kalibreeshana noziimee iekaartas piereguleeshanu atbilstoshi kaut kaadiem standartizeetiem parametriem. Monitora kalibreeshanaa piedzen kraasas, temperatuuru, balto punktu peec shiem standartizeetajiem parametriem. Attieciigi uz cita lietotaaja ekraana taa bilde izskatiisies identiska. Savukaart, ja tu uz aci esi savu monitoru piedzinis vienaa vai citaa virzienaa (pienjemot, ka kalibreeshana bija atbilstosha - iespeejams tev kalibreeshanas verkjis boojaats, nerpareizi kaut ko dariiji u.c.), tad visi potenciaalie profesionaalie skatiitaaji redzees tavas bildes nedaudz liikas.

Man te maajas bija nesen prikols - sievai maasa taisa bukletinjus par savu bodi. Uzsava megavecaa laptopa apskataas kraasas, pats zin kaa attieciigajai kraasai dabuut numuru (kraasas ar nummuriem apskataas uz laptopa un peec savas gaumes izveelas violeti zilu toni). Taalaak to visu tipograafija nodrukaa - tonis ir paaraak jiftiigs, tumshs un neatbilstoshs.

Ek, kaa lai ieskaidro, ka uz liika monitora apskatoties konkreetu kraasu, ar konkreetu ciparu tai klaat - dziivee buus savaadaak. Nekaadi skriinshoti nepaliidzees. Nekaadi Chukmasova XP plugini arii nee.

Vispaar jau tu dikti labs fotoshopotaajs - buutu greeks shopot uzn nekalibreeta monitora.

Manuprāt, šeit nav runa par kalibrēšanu vispār. Mans monitors ir plus mīnuss nokalibrēts. Vakar tieši paskatījos ar kādu profilu strādāju un izrādījās, ka ar to, ko taisīju ar kalibrātoru (xrite eye-one). To, ko pēc tam it kā piekoriģēju ir kaut kur pazudis, laikam mani būs kolēģi atrunājuši. Jā zinu, ka ar laiku kalibrācija ir jāveic pa jaunu, jo krāsas nobīdās, bet nu arī zinu, ka ne tik daudz, lai krāsas būtu uber līkas. Visiem, kam bildes esmu tasījis, ir bijuši apmierināti un nevienas sūdzības nav bijušas. Domāju, ka šeit pie vainas ir tikai profilu neasakritība interneta pārlūkiem - ja būtu runa par kalibrētu/nekalibrētu monitoru, tad nebūtu tik krasas atšķirības starp dažādiem pārlūkiem.

Katrā gadījumā Tavu domu izprotu līdz saknei:) Zinu, ka neesmu paraug pilsonis PS apstrādē, monitoru kalibrācijā utt, bet par to arī īpaši nesūdzos:) un cik zinu, tad citi ārī.

Par kalibrēšanu - Eizo iznācis jauns modelis ar iebūvētu kalibrātoru, kas ik pēc laika (kā iestāda) automātiski nokalibrē monitoru.
Tas būtu labs risinājums tādiem kā es:)
www.eizo.com...
2200 eiro (Eiropā)
2850 $ (ASV, ja ir iespēja atvest bez nodokļiem)
Publicēts: 06.03.11 12:40
 citēt
Vai par tādu naudu nav labāk nopirkt kādu no lētā gala IPS monitoriem un par atlikušo naudu piepirkt kādu stiklu?
Lētākie sākas no nepilniem 300 Eiro.
Publicēts: 06.03.11 12:43
 citēt
nu lētā gala IPS neder bilzu apstrādei, bet par kādiem 500ls, var nopirkt tīri normālu vidējās klases moni, kādu mac vai ko līdzīgu.:face-sad:
Publicēts: 06.03.11 13:25
 citēt
chukmasoff:nu lētā gala IPS neder bilzu apstrādei, bet par kādiem 500ls, var nopirkt tīri normālu vidējās klases moni, kādu mac vai ko līdzīgu.:face-sad:

Nu gan pateici :)
Kāpēc gan lai nederētu?
Publicēts: 06.03.11 13:28 labots
 citēt
Maigonis:
chukmasoff:nu lētā gala IPS neder bilzu apstrādei, bet par kādiem 500ls, var nopirkt tīri normālu vidējās klases moni, kādu mac vai ko līdzīgu.:face-sad:

Nu gan pateici :)
Kāpēc gan lai nederētu?

Esmu salicis blakām IPS un Mac monus atšķirība ir pat ļoti pamanāma.Ta jav bildes var ari uz portatīvā kompja apstrādāt...
Publicēts: 06.03.11 13:44
 citēt
Man ir dell u2211h IPS monitors un sūdzēties nevar, nezinu kādus monitorus tu esi salīdzinājis...
www.youtube.com...
www.youtube.com...
Publicēts: 06.03.11 14:05 labots
 citēt
Būtu vietā pieminēt, ka IPS visi nav vienādi. Konkrētajā DELL monitorā (kurš viennozīmīgi ir labāks par jebkuru tādas pašas klases TN monitoru) tiek izmantota tā saucamā E-IPS tehnoloģija, kura ir lētāka par S-IPS tehnoloģiju, kas tiek izmantota dārgā gala monitoros.

"While not as good as quality as it's bigger brother the S-IPS panel, the e-IPS panel still boasts (against TN) better color gamut, RGB/Adobe RGB compliance, superior viewing angles to TN panels, superior image quality to all TN panels (sub $400~) as well as typically better warranty..."

Jebkurā gadījumā DELL piedāvā ļoti labu alternatīvu TN un MVA (PVA) monitoriem budžeta klasē.
Publicēts: 07.03.11 00:22
 citēt
OK, gļuks atrasts un taisnība bija Vaardam jau sākotnēji. Nav tām bildēm profilu (vai arī ir kreisi) un atverot PS bildi, tas uzliek savu profilu un viss aiziet tūtā. Ja verot to failu ieķeksē, lai PS nomenedžē krāsas šim dokumentam, tad gala rezultātā saņemam tieši tādu rezultātu, kādu redzam interneta pārlūkā.

Bet nu patiesībā nejūtos nedz laimīgs, nedz nelaimīgs par šo atklājumu...:)
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):