chukmasoff:
Ta nu gribēji ka es tās labās vietas tagad pateikšu. Bet ja par to vietējo extremistu brēcieniem un krievijas likumdošanu, ta iesaku palasītioes netā krievijas likumus.
nesmīdini, kad Krievijā kāds likums ir darbojies, bērnudārzs, goda vārds. Gribi Krievijā ( LV arī) patiesību - aizej uz maukumāju. Gribi, lai Tevi izdrāž - ej uz tiesu.
Interesanti, man kā vēsturniekam... CIK tiesās Tevi izdrāzuši??
tajās eglēs ir piemineklis mežabrāļiem, kurus sarkano iznīcinātāju slēpnī ieveda savējais ................. tas ir netālu no Ērgļiem. vēl vienu tādu vietu zinu Kalsnavas pagastā ... cik pa visu Latviju, kas to lai zin....... vai šodien būtu savādāk? ........
He, he... Sapperam absolūta taisnība par to čekas skolas metodi: neatbildēt uz tiešajiem jautājumiem bet sev nevēlamo tēmu sagrozīt un pārvērst līdz absurdam. Tieši tā arī ar Ekoistu: safantazē nez kādas problēmas ne pa tēmu un ar patosu tās risina, diezgan šad tad uzjautrinoši lavierējot starp vispārpieņemtām cilvēkmīlestības frāzēm un dogmām. Pat paliek interesanti...
no diplomātijas līdz demogoģijai. Piemīt vairāk vai mazāk visiem politiķiem. Ar čeku sakars varētu būt tikai tāds, ka čekisti arī ir - 1. cilvēki, 2. izglītojās. 3. bija tendeti uz mērķa sasniegšanu. Tas pats ir ar uztveri- ko gribu, to dzirdu...
God gives us happiness... cienījamais māksliniek,esat absolvējuši šo skolu,ja tik labi metodes pārzināt?Vai dieviņš apveltījis arī ar absolūtās taisnības izpratni? Aizej pasaki Znarokam,ka viņš visu salaidis fakā
1. There is no God! 2. Esmu bijis otrajā pusē lai pietiekami iepazītu šīs metodes; 3.a. skat. p.1. 3.b. ja nelietoju "IMHO" tad tas nebūt nenozīmē šāda jautājuma retorisko apgalvojumu; 4. neesmu tāds karojošs fanātiķis kā Tu, lai katram rupeklim ko aizrādītu (he, he, labs paraugs Tev, kā īstenajsm "internacionālistam"... ne jau velti pieminēju ždanokas un ļindermanus...)
Oliss... 21.gadimts jau sētā... iesaku padomju laiku sinonīmu vārdnīcu iemest krāsnī (sk. Bulgākova līdzīgu izteicienu adresētu Zinai par proletāriešu izdoto kalendāru)
Eltons:Oliss... 21.gadimts jau sētā... iesaku padomju laiku sinonīmu vārdnīcu iemest krāsnī (sk. Bulgākova līdzīgu izteicienu adresētu Zinai par proletāriešu izdoto kalendāru)
tā tu arī uz jautājumu neatbildēji....... bet sāc kaut ko nesakarā runāt par kalendāriem....
Oliss: tā tu arī uz jautājumu neatbildēji....... bet sāc kaut ko nesakarā runāt par kalendāriem....
Eltons:He, he... Sapperam absolūta taisnība par to čekas skolas metodi: neatbildēt uz tiešajiem jautājumiem bet sev nevēlamo tēmu sagrozīt un pārvērst līdz absurdam.
Eltons:Oliss... 21.gadimts jau sētā... iesaku padomju laiku sinonīmu vārdnīcu iemest krāsnī (sk. Bulgākova līdzīgu izteicienu adresētu Zinai par proletāriešu izdoto kalendāru)
Varētu padomāt, ka Šarikovi, Švonģeri, Berliozi un Bezpajumtnieki te Bulgakovu lasa...
Oliss:Elton - un ko tu dari tagad lai Latvijā vairotu nacionālismu cilvēkos
p.s. ja kas nacionālisms un patriotisms ir divas dažādas lietas
Ne tik ļoti..... Patriotisms ir tuvs jēdziens nacionālismam un citviet tie pat pārklājas, tomēr nacionālisms ir vairāk saistīts ar tuvības izjūtu ar kādu etnisko grupu, valodu. Patriotisms pēc savas būtības ir iracionāla sajūta, jo mīlestība ne vienmēr ir skaidrojama ar loģiskiem secinājumiem. Solidaritātes izjūta ir viens no patriotisma stūrakmeņiem. Tā izpaužas gan izjūtās, kas saistās ar unikālām, īpašām iezīmēm, kuras saistās ar dzimteni, gan arī sasniegumos dažādās jomās. Liela nozīme ir dzimtenes vēsturei un atsevišķiem vēsturiskiem notikumiem, kas rada noteiktu kopības izjūtu.
nesmīdini, kad Krievijā kāds likums ir darbojies, bērnudārzs, goda vārds. Gribi Krievijā ( LV arī) patiesību - aizej uz maukumāju. Gribi, lai Tevi izdrāž - ej uz tiesu.
Interesanti, man kā vēsturniekam... CIK tiesās Tevi izdrāzuši??
Tūdīks vēsturnieks esi, ja nezini senas krievu tautas parunnas. Vispār tādas dīvainas sajūtas rodas, pēdējā laikā otrais gadījuma, kad cilvēks atbildē uz anekdoti mēģina dziļumā stūrēt.
Vēl krieviem ir super anekdote par 3 morālēm, bet to citreiz piemērotākā brīdī...
Tas melnais ķēms teikuma pieturzīmes vietā bija tas jautājums?
Ja ķēma vietā būtu jautājums, tad es teiktu, ka jautājums ar savu retorismu nav gluži man, neesmu tāds karojošs fanāts kā mūsu Ekoists. Es aprobežojos ar balsošanu par nacionālajām partijām vēlēšanās.
Ne tik ļoti..... Patriotisms ir tuvs jēdziens nacionālismam un citviet tie pat pārklājas, tomēr nacionālisms ir vairāk saistīts ar tuvības izjūtu ar kādu etnisko grupu, valodu. Patriotisms pēc savas būtības ir iracionāla sajūta, jo mīlestība ne vienmēr ir skaidrojama ar loģiskiem secinājumiem. Solidaritātes izjūta ir viens no patriotisma stūrakmeņiem. Tā izpaužas gan izjūtās, kas saistās ar unikālām, īpašām iezīmēm, kuras saistās ar dzimteni, gan arī sasniegumos dažādās jomās. Liela nozīme ir dzimtenes vēsturei un atsevišķiem vēsturiskiem notikumiem, kas rada noteiktu kopības izjūtu.
redz ir atšķirība.... runāšu tikai par sevi.... es sevi uzkatu par Latvijas kā dzimtenes patriotu, bet par nacionālistu.....nu nebūtu zolīdi, jo par latvieti es kļuvu saņemot Latvijas pasi visos citos dokumentos tai skaitā psrs pasē mana tautība ir vācietis....
Oliss:nebutu zolidi, jo par latvieti es kluvu sanemot Latvijas pasi visos citos dokumentos tai skaita psrs pase mana tautiba ir vacietis....
Nu man vienalga kas kuram pase rakstits , atceroties veco PSRS laiku teicienu par zidiem "Maini pasi cik gribi , sit pa purnu nevis Pasi" , Man si sakara ir piegajiens ka Vaciesiem un Franciem , jebkurs kurs runa Franciski vai Vaciski un ir sos valstu pilsonis ir Francuzis vai Vaciets , bez variantiem viniem tas ir automata. Kautgan man passe rakstits vienalga kas man ir kopa 4 vardi un tie ka kurs grib izlasit vieniem piemeram Francija uzkritosi lasa tos kas ir taka uz "Vinu pussi" savulart Vacija atkal to kas ir vinu es izmantoju tos papirus kurus vini man izdevusi un tie 100% Liek viniem domat ka es esmu "Savejais" , lidz bridim kamer neatveru muti A ta es so vietu uztveru loti filozofiski kaut gan daudzuur figure ka esmu Deutschbalten , saku ka nesmu , par sausmam tantem , onkuliem un meitai , regulari medzu platities ar saviem Francijas papiriem kurus taisot savulaik Belgijas , nekad neradu Latvija izdotus Lai ka butu Latvija ir vieta kur atpusos jutos vislabak parejie var uztvert to ka grib , savulaik onkuls man vienmer teica PASAULE ir divas tautas no kuram viskem der loti uzmanities Zidi un Latviesi vai Latviesi un Zidi par to varot katrs parliecinaties lasot vestures gramatas , pedejo 150 Gadu Eiropas vesture spilgts pieradijums VISI globalie sudi Eiropa notikusi ar Zidu un Latviesu aktivu dalibu pasos atbildigakos momentos . Tas ta Latviesiem . Reiz Onkuls vecs Abvera virsnieks . Spanija aizveda ciemos pie laba personaza , Krievs pec tautibas apbalvots 4 valstu augstakajiem apbalvojumiem Padomju savienibas varonis POSMERTNO , Dzelss krusts ar zobeniem , Goda legiona ordenis un Jenku sudraba zvaigzne . Lidotajs kuram dzive vienmer neticami veicies 1941 gada bijis PSRS propagandas zvaigzne "Geroiski pogib" cik tur tos fricus notriecis "Pa sapniem" , talak loti veicies nokluvis gusta pa taisno pie Abwera augstas vadibas kas esot nejausi gadijusies inspekcija , Vaciesi izmantojusi tikai ka izpcilu pilotu atbildigam missijam uz nekarojosam valstim kas lavis gut arvien lielaku uzticibu ,pasas kara beigas vinam jau Denica valdiba par nopelniem Berlines pamesana pieskirusi Dzezs krusta bruninieka pakapi ka smejies lai izbegtu no liekam problemam vins uz to laiku ja skaitijies Baltijas "Vacietis" , so apbalvojumu vins sanemis tikai pec 30 gadiem , kars sim beidzies Spanija uz kaurieni vins kautko vedis pa taisno no Berlines. Turpinajums sekojis jau Indokina Francu arzemnieku legiona kur atkal tika istaja bridi lai paraditu savus "Talantus" visa pasakuma finisa lidzigi ka Berline ar sakaru loteni izvedis no kaujas aplenkuma Francu ekspedicijas korpusa dalu no vadibas par ko ticis pie Goda legiona un smuka Franciskas "Passes" , turpinajuma bridi Taizeme , Indija sis nonacis Koreja jau pie Jenkiem ta nepatraukti lidz atkal Vjetnama un Laosa , finisa sudraba zvaigzne godpilna pensija Tad luk virins kurs ar onkuli runaja Krieviski brizam vaciski UZREIZ man pateica Tu vecit neesi Vacietis ne ari Krievs esi LATVIETIS! Es mems vienigais cilveks kurs mani jebkad atpazinis Latvieti , es ta pasmejos un parasiju kapec vins ta doma uz ko sis atbildeja "Kaut kas justos ir sevisks kas uzreiz atskir no parejiem" , man uzreiz jautajums ka vins kaut ko zin par Latviesiem ,vins paskaidroja kad karojis Francu legiona Vjetnama Latviesi , Vaciesi esot bijusi veselam rotam , par cik ar vaciesiem nav bijis velams copoties tie esot bijusi stukaci , vins savas "Baltvacu" izcelsmes ticamibai cupojies pie Latviesiem. Ta noskaidrojam ka vins zin Latviesus , runajam Krieviski vins ta gribeja , prasu kas tad mus ta atskir. Sis saka JUS NEJUT tads iespaids ka jus nemaz nesat telpa neviena nav, tacu kad paskatas acis rodas iespaids ka vis laik melo , nesaka taisnibu un kaut ko slepj neuzticams , tacu ja noligst lietai var 100% uzticeties LIDZ BRIDIM kamer kads nesamaksa vairak Latviesi esot pasi labakie un nezeligakie algotni pasaule , MAKSA un izpildis jebkuru uzdevumu lai kas tas butu , tacu ja samaksas vairak pardos jebkuru Klausijos un smejos , saku nu pec ka tad tu beigas pateici ka es Latvietis , sis saka Kad jus ienacat maja tu momenta pagaji sanis un nedaudz aiz muguras manam draugam , ta lai nebutu vinam blakus bet ena , bet tomer lai labi redzetu notiekoso , ta dara cilveks kurs automata grub but "Kada ena un neizcelties , bet paturet visu acis" , ja tu butu Krievs tu butu stavejis blakus vai pat lidis prieksa ja butu Vacietis butu stavejis tiesi blakus , tu vecit Esi Latvietis "Saimnieka ena , bet gatavs pardot tiko piesolis maksat vairak" Interesantakais teksts ko jebkad esmu dzirdejis no cilveka kurs nezin ar ko vinam darisana pirma tiksnas reize TIPISKI atpazistams Latvietis
Nu re. Neesam tālu līdz pietuvojamies polemikas saknei. Tur jau tā lieta, ka jūs, lielo nāciju pārstāvji, neatzīstat mazo nāciju eksistenci. Tu, kā vācietis, Ekoists ar Znaroku citas dižas nācijas pārstāvji, ždanoka ar pļinneru vispār neaizkaramās nācijas aizsegā savas gešeftes darās... Un visu zem dižās cilvēkmīlestības un internacionāklisma saukļiem, kas raksturīgi...
Tāda maza "matemātiska" ķecerīga skepsīte- ja paskatās Eltona tekstos, profilā un galerijā- austrumiem tāds milzīgs mīnuss, rietumiem tikpat liels pluss, bet mazai mīļai Latvijai tāda maza nullīte vien paliek...
Friidis:Tāda maza "matemātiska" ķecerīga skepsīte- ja paskatās Eltona tekstos, profilā un galerijā- austrumiem tāds milzīgs mīnuss, rietumiem tikpat liels pluss, bet mazai mīļai Latvijai tāda maza nullīte vien paliek...
Vo ku labi pateici. BET tā būs tā platoniskā mīlestība. Tik viena nelaime, kaut skaista, bet neauglīga tā mīlestība, ko Platona vārdā sauc. Ja nopietni, man tas atgādina jampadraci par karogu pie skolām, ne nu radās tā dzimtenes mīlestība no karoga nekā.
pisec kaut kāds. novākušies vidusmēra "latvietīši". kad kāds paceļ galvu, tad tā vietā lai vismaz paklusētu, ņem vēl un gremdē. šito jau skolā novēroju. krievi vismaz novācas barā un aizstāv savējo, bet šitie mīkstie pelēkie lettiņi uzreiz meklē kam ielīst pakaļā, nevis atbalstīt savējos. tā kā tādas mau*as ! reizēm gribās pa purnu uzšaut profilaksei.
Lachux:pisec kaut kāds. novākušies vidusmēra "latvietīši". kad kāds paceļ galvu, tad tā vietā lai vismaz paklusētu, ņem vēl un gremdē. šito jau skolā novēroju. krievi vismaz novācas barā un aizstāv savējo, bet šitie mīkstie pelēkie lettiņi uzreiz meklē kam ielīst pakaļā, nevis atbalstīt savējos. tā kā tādas mau*as ! reizēm gribās pa purnu uzšaut profilaksei.
...par pakaļā līšanu precīzi-Eiropai tik dziļi ielīdām,ka kājas nav redzamas
Tur jau tā lieta, ka jūs, lielo nāciju pārstāvji, neatzīstat mazo nāciju eksistenci.
Vai vari parādīt kaut vienu manis rakstītu tekstu, kur es neatzīstu mazo nāciju eksistenci?????
Ja kas tu jau zini vēsturi..... tad pasaki kurā brīdi radās tautība latvieši un kur viņi dzīvoja? Bija kurši, lībieši, zemgaļi, latgaļi utt. Tev zināšanai tautības latvieši un arī krievi ir mākslīgi radītas, jo pat tāda tautība kā krievs nebija bija krīvi......
Lachux:pisec kaut kāds. novākušies vidusmēra "latvietīši". kad kāds paceļ galvu, tad tā vietā lai vismaz paklusētu, ņem vēl un gremdē. šito jau skolā novēroju. krievi vismaz novācas barā un aizstāv savējo, bet šitie mīkstie pelēkie lettiņi uzreiz meklē kam ielīst pakaļā, nevis atbalstīt savējos. tā kā tādas mau*as ! reizēm gribās pa purnu uzšaut profilaksei.
...par pakaļā līšanu precīzi-Eiropai tik dziļi ielīdām,ka kājas nav redzamas
Sapper: manā uztverē Šuplers, kas LV ir tikai gaisu apostijis, bet dzied līdz LV himnu ir daudz lielāks Cilvēks, par Znaroku, kad šeit visu mūžu dzīvojot un strādājot var himnas laikā gremot gumiju un'spēles laikā blaustīties mātes vārdiem.
Friidis:Tāda maza "matemātiska" ķecerīga skepsīte- ja paskatās Eltona tekstos, profilā un galerijā- austrumiem tāds milzīgs mīnuss, rietumiem tikpat liels pluss, bet mazai mīļai Latvijai tāda maza nullīte vien paliek...
Nu ko var ņemties, Varbūt labāk ķieģeļus pie ķieģeļiem un gurķus pie gurķiem krāmēt un nejaukt vienus ar otriem. Ir globālas vērtību paradigmas - rietumu, arābu, krievijas bijušās impērijas, ķīnas,... utt.. Katrs latvietis pats izvēlas pieņemt tās,, kas sirdij tuvākas. Bet nostādīt tās vienā rindā ar latviskumu, un sākt vilkt ķesīšus ir vai nu muļķigi, vai ar apzinātu vēlmi dzīt damagoģiju. Tas ir tāpat kā izmantot Ņūtona likumus visuma mērogos, vai Einšteina un Bora likumus būvējot suņabūdu.