forum.gif
jautajums par macro filtriem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / jautajums par macro filtriem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 08.03.11 14:12
 citēt
taatad vai taa ir ka ja es teiksim uz sava fiksa kuram fokuss ir sakot no 45cm uzkruveju piemeram 4x makro filtru , tad fokus attalums buus ~10cm ? Un maksimalais ari attiecigi 4x samazinasies ?
Publicēts: 08.03.11 14:13
 citēt
runa iet par sitiem cgi.ebay.co.uk...
Publicēts: 08.03.11 14:18
 citēt
Terminoloģija!:face-wink:
Publicēts: 08.03.11 14:33 labots
 citēt
Nezinu kā tur kas samazināsies un kā, bet šitādus stikliņus neiesaku ņemt - nekas sakarīgs tur nebūs (paskaties uz cenu). Asums labākajā gadījumā tik pa centru, bet pa malām vis saies ķīselī - it īpaši, ja skrūvēs kopā vairākus. A pa vienam skrūvēt liela jēga nebūs, jo būtisku palielinājumu nevarēs iegūt. Jo tas +4 ir nevis, ka palielinās 4x, bet gan stikliņam ir +4 dioptrijas.

Labāk tad ir nopirkt kādus makrogredzenus - ķipa tādus cgi.ebay.com...

Būs i lielāks efekts (palielinājums), i bildes kvalitāte tomēr labāka būs (salīdzinoši ar tādiem stikliņiem).
Publicēts: 08.03.11 14:42 labots
 citēt
un sitas ir tas pats ko tu ieliki , tikai bez AF iespejas aa un diafragmu ari nevares regulet , ja ? cgi.ebay.co.uk...
Publicēts: 08.03.11 14:47
 citēt
sequenze:un sitas ir tas pats ko tu ieliki , tikai bez AF iespejas aa un diafragmu ari nevares regulet , ja ?

Šitie ir ar kontaktiem, tādad varēs... cita lieta, ka no lētas plastmasas...:face-smile:
Publicēts: 08.03.11 14:47
 citēt
sequenze:un sitas ir tas pats ko tu ieliki , tikai bez AF iespejas aa un diafragmu ari nevares regulet , ja ?

cgi.ebay.com...
Šim būs gan AF, gan diafragmu varēs regulēt.
Publicēts: 08.03.11 14:48
 citēt
Elmarss:
Šitie ir ar kontaktiem, tādad varēs... cita lieta, ka no lētas plastmasas...:face-smile:

Jā, plastmasa protams mīnuss :) Bet ja galā nekrāmē 500/4.0, tad jau nolūzt nevajadzētu :face-grin:
Publicēts: 08.03.11 14:53 labots
 citēt
sequenze:un sitas ir tas pats ko tu ieliki , tikai bez AF iespejas aa un diafragmu ari nevares regulet , ja ? cgi.ebay.co.uk...

Šim tiešām kontaktu nav un neko nevarēs regulēt. Ja vajag canonam, tad par 2 aliņiem varu Tev tādus uzdāvināt.
Bet laikam jau Nikonam vajag ;(

Tiesa es tomēr ieteiktu ar kontaktiem - daudz ērtāk un mazāk čakarīgi...
Publicēts: 08.03.11 14:53
 citēt
Plēšas vai trubas. Studijā- plēšas, dabā- trubas.
Publicēts: 08.03.11 15:21
 citēt
ja +4D stiklu pieliek pie objektīva kurš ir nofokusēt uz bezgalību, tad fokuss būs 25cm attāluma, tjipa lēcas fokusā.
A vispār nah tās lēcas, labāk toč trubas!
Publicēts: 08.03.11 16:01
 citēt
CerambyX:
sequenze:un sitas ir tas pats ko tu ieliki , tikai bez AF iespejas aa un diafragmu ari nevares regulet , ja ? cgi.ebay.co.uk...

Šim tiešām kontaktu nav un neko nevarēs regulēt. Ja vajag canonam, tad par 2 aliņiem varu Tev tādus uzdāvināt.
Bet laikam jau Nikonam vajag ;(

Tiesa es tomēr ieteiktu ar kontaktiem - daudz ērtāk un mazāk čakarīgi...

man ir canons , un vispar labprat pameginatu ka ir ar tiem macro tubiem , ja patiks , tad bus japanjem ar kontaktiem .

p.s kadu alu dzer ? :D
Publicēts: 09.03.11 14:46
 citēt
Ir kāds no tiem kas piedallās šajā diskusijā lietojis Raynox 250 Close Up lēcu ? Es gan neteiktu ka tai asums uz crup matricas ir tikai pa centru. Priekš savas cenas ļoti labs stikliņš. Pi manām bildēm pārsvarā visas ir ar KIT 55-200 un šo lēcu.
Publicēts: 09.03.11 14:55
 citēt
Mongoose:Ir kāds no tiem kas piedallās šajā diskusijā lietojis Raynox 250 Close Up lēcu ? Es gan neteiktu ka tai asums uz crup matricas ir tikai pa centru. Priekš savas cenas ļoti labs stikliņš. Pi manām bildēm pārsvarā visas ir ar KIT 55-200 un šo lēcu.

es lietoju un esmu pat ļoti apmierināts, ieteicu kādam kurš lietyoja lētos close-up, atšķirība dramatiska, lētie tādu kā noziepētu atēlu veido, šis par savu naudu ir lielisks, lai gan vienmēr gribas ko vairāk :big_smile:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):