forum.gif
Braucamajam!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Braucamajam!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.03.11 03:02
 citēt
Kur var iepirkt dīzeli (neskaitot benzīntankus) - sākot ar 30l.
Ja kādam ir ko piedāvāt kontaktus meklēt šeiten: lutums.lv...

Var būt, ka kāds kliegs - ne pa tēmai - bet tu kļūdies :) Auto un degviela nepieciešami, lai aizbrauktu līdz bildēšanas vietai un atpakaļ, aizvestu modeli, visus fotokrāmjus utt. Automašīna un degviela ir vieni no fotogrāfa svarīgākajiem instrumentiem :) Un šobrīd pie krīzes cenām foto jomā... gandrīz pa 1Ls litrā liet degvielu... nu...... kkā nestāv (+ pusi no degvielas cenas savāc valsts)
Publicēts: 09.03.11 04:41
 citēt
Kas tev liedz ražot pašam? Es te dažviet laukus skatos zemnieki ražo sev dīzeli paši no rapšu eļlas , kaut kāda Jeņķu pataisi, atgādina celtniecības mixseri tik plastmasas , pa dienu tāds mājas variantā sanākot ~100L :):) Šitādus es jau paaris gadus redzu pa reizei laukos, ja tas bija izdevīgi pirms 2 gadiem tad jau nu šodien tas ir absolūti izdevīgi:)
Publicēts: 09.03.11 06:45 labots
 citēt
Cik maksā rapša eļļa ???
Man te maximā diezgan padārga !
Publicēts: 09.03.11 07:37
 citēt
jāmeklē kāds smagā auto šoferis tik mazam apjomam.Tie kuri piedāvā daudz,arī grib nodokļa cenu sev paturēt.Man vienalga ir izdevīgāk pirkt legālu,jo varu norakstīt izdevumus.Vēl viens mīnus,ka dīzelis pie pārliešanas piesaista putekļus,jo vairāk laisties,jo sūdīgāks paliek.
Publicēts: 09.03.11 07:54
 citēt
Mees koledzaa diizelja stendus paartaisiijaam, lai pilniibaa darbotos uz rapshu ellju. Un atgaazes smarzho peec pankuukaam.
Publicēts: 09.03.11 08:29
 citēt
man viens paziņa šādi sajāja autiņa motoru, esmu dzirdējis vēl pāris tādu stāstu.
diemžēl labu dīzeli visi netirgo....un ja tas kas tirgo nav labi pazīstams un dīzeļa izcelsme skaidra, tie ietaupītie 0.23 ls litrā var izmaksāt sasodīti dārgi.
Publicēts: 09.03.11 09:04
 citēt
Lunis:Kas tev liedz ražot pašam? Es te dažviet laukus skatos zemnieki ražo sev dīzeli paši no rapšu eļlas , kaut kāda Jeņķu pataisi, atgādina celtniecības mixseri tik plastmasas , pa dienu tāds mājas variantā sanākot ~100L :):) Šitādus es jau paaris gadus redzu pa reizei laukos, ja tas bija izdevīgi pirms 2 gadiem tad jau nu šodien tas ir absolūti izdevīgi:)
Un tu gribi lai es šito samopalu dīzeli lietu savā Audi?:face-grin:Bet vispār ar degvielu sūdi ir,tas točno.Da visi vainīgi-arābi karo,valdība pieliek akcīzi,Statoils grib vārīties...bet lieta jau tur,ka cilvēkiem uz rokām vēl ir nauda,lai arī visi bļauj ka gals klāt.Un kamēr pērk(jābrauc ta ir),tikmēr arī cenu var skrūvēt.:face-sad:
Publicēts: 09.03.11 09:18 labots
 citēt
Ar lēto dīzeli uzmanies.... vieni ved sūdīgu dīzeli no krievijas, kuru gāzt vieglajā (ne traktorā) ir stulbi un vēlāk maksāsi daudz. otri (pārsvarā fūrmaņi) dzen labu, bet dārgāku. Vēl Latvijā tiek tirgots kuģu dīzelis pa lēto, bet to gāzt vieglajā var bet pēc apmēram 10 000 km garantēts sūkņa remonts, gredzenu maiņa, vārstu slīpēšana kopumā remonts uz 1000Ls kā minimums :)
Pašam taisīt biodīzeli priekš vieglās mašīnas (jo tu vajaga citas tīrības pakāpi nekā traktoram) sanāks apmēram 5% lētāk kā benzīntankā :( Biodīzeļa ražošana zem 5000l diennaktī neatmaksājās....
Un vēl iekārta lai biodīzeli ražotu maksā minimums ap 20 000-30 000 Ls

p.s. neklausi Luni :D viņš stāsta muļķības :grimace:
Publicēts: 09.03.11 10:27 labots
 citēt
pēc apmēram 10 000 km garantēts sūkņa remonts, gredzenu maiņa, vārstu slīpēšana kopumā remonts uz 1000Ls kā minimums
Pašam taisīt biodīzeli

kaut kas tamlīdzīgs arī bija manam čomam. Nu mazliet vieglākā formā.
Tā ka.........
Nez, moš vērts likt gāzi, ja autiņš nav no jaunajiem
Publicēts: 09.03.11 10:28
 citēt
Pagaidam ir risinajums - autogaze! Pag. nedela pildijos un 0.425, paterins +/- tads pats... un nu jau par D sanak letak!
Publicēts: 09.03.11 10:30 labots
 citēt
NilsS:pēc apmēram 10 000 km garantēts sūkņa remonts, gredzenu maiņa, vārstu slīpēšana kopumā remonts uz 1000Ls kā minimums
Pašam taisīt biodīzeli

Tā ka.........

OK, ar musu DUS degvielu atri nenokausi, bet tapat ta kvalitate ir drankiga, aizsauj uz Vaciju, Austriju, Sveici... degvielas paterins samazinas :)
Publicēts: 09.03.11 11:09
 citēt
Vish:... aizsauj uz Vaciju, Austriju, Sveici... degvielas paterins samazinas :)
jā, mēs arī Vācijā par šo nobrīnījāmies, tā arī īsti nesapratām, kas pie vainas, pieņēmām, ka vienmērīgāka braukšana (ātrums nav jārausta) uz šosejām... :what:
Publicēts: 09.03.11 11:16
 citēt
Vish:
NilsS:pēc apmēram 10 000 km garantēts sūkņa remonts, gredzenu maiņa, vārstu slīpēšana kopumā remonts uz 1000Ls kā minimums
Pašam taisīt biodīzeli

Tā ka.........

OK, ar musu DUS degvielu atri nenokausi, bet tapat ta kvalitate ir drankiga, aizsauj uz Vaciju, Austriju, Sveici... degvielas paterins samazinas :)

Nu nez, man Itālijā patēriņš bija lielāks, tas gan tāpēc, ka braucu ātrāk, bet ja brauktu kā LV, tad būtu tas pats. Es domāju liela problēma ir pilsētas dročīšanās. Es pilsētā zem 8 - 9 litri reti kad dabūnu. Brauciens uz Siguldu, ieskaitot Rīgas centru 6.5. Tikai ārpus pilsētas 5.5. Atbraucot no Itālijas vidējais patēriņš uz visu nobraukumu bija 8.2.

Manuprāt, prātīgākais ekonomijas veids ir braukt ekonomiski, netrakot, nebraukāt ziemā īsus gabalus, utt. Gan degvielas patērīņš samazināsies, gan mašīnai vieglāk - divi zaķi ar vienu šāvienu:)
Publicēts: 09.03.11 11:18
 citēt
tusne:
Vish:... aizsauj uz Vaciju, Austriju, Sveici... degvielas paterins samazinas :)
jā, mēs arī Vācijā par šo nobrīnījāmies, tā arī īsti nesapratām, kas pie vainas, pieņēmām, ka vienmērīgāka braukšana (ātrums nav jārausta) uz šosejām... :what:

+
Publicēts: 09.03.11 12:24
 citēt
risinājums - gaidīt biš siltāku laiku un cik vien var braukāt ar velo. tagad skatos, ka autiņam apriļa sākumā beigsies OCTA un pat ir doma nedrošināties kādu laiku un pavizināties ar velo savām vaidzībām. kad kas jāved aizņemties kādu darba auto. tādā veidā ieekonomējot OCTA naudiņu, benzīnu un galu galā remontus + ieekonomē naudu lielākiem krekliem uz riepas rēķina :face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):