forum.gif
fotogrāfija žurnālistikā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / fotogrāfija žurnālistikā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 10.03.11 19:08
 citēt
kādas galvenās problēmas jūs saskatāt Latvijas laikrakstu ("Diena", "Neatkarīgā" u.c.) fotogrāfijās?
Publicēts: 10.03.11 19:20
 citēt
Sorry, tas ir kā pajautāt, kādas problēmas jūs redzat Titānika salonu interjerā. :)
Tad, kad prese ir angažēta (necīņa) un ar neskaidru finansējuma izcelsmi (diena) neba nu bilžu kvalitāte ir ir tas, kas satrauc visvairāk.
Publicēts: 10.03.11 19:21
 citēt
gincis:kādas galvenās problēmas jūs saskatāt Latvijas laikrakstu ("Diena", "Neatkarīgā" u.c.) fotogrāfijās?

Par daudz visādas muļķības safotogrāfētas :grimace:
Publicēts: 10.03.11 19:30
 citēt
Nav skatītāju,nav bilžu...
Publicēts: 10.03.11 19:31
 citēt
Sapper:Sorry, tas ir kā pajautāt, kādas problēmas jūs redzat Titānika salonu interjerā. :)
Tad, kad prese ir angažēta (necīņa) un ar neskaidru finansējuma izcelsmi (diena) neba nu bilžu kvalitāte ir ir tas, kas satrauc visvairāk.

bet ja tieši to vajag noskaidrot, un tieši tas satrauc visvairāk, ko ta`?

(Titānika salōnos arī var problēmas atrast..)
Publicēts: 10.03.11 19:38
 citēt
Portreti būtu teicis...:face-wink: nu jūs jau zināt ko viņš būtu teicis!!! :face-grin:
Publicēts: 10.03.11 19:39
 citēt

(Titānika salōnos arī var problēmas atrast..)

Nu bet protams, tik kāda jēga no miroņa pirdienu mēģināt izspiest (tas par titāniku, necīņu, dienu)
Publicēts: 10.03.11 19:42
 citēt
gincis:kādas galvenās problēmas jūs saskatāt Latvijas laikrakstu ("Diena", "Neatkarīgā" u.c.) fotogrāfijās?

Pārāk mazi honorāri.
Publicēts: 10.03.11 19:45
 citēt
60uz5komats6:

Pārāk mazi honorāri.

būs labāk, naftas cenas aug, saimnieki varēs atļauties maksāt vairāk.
Publicēts: 10.03.11 20:00
 citēt

Tur tikpat fotoproblēmu, cik hamburgeru ēdājam kulinārijas problēmu.:face-grin:
Publicēts: 10.03.11 20:06
 citēt
zem bildes nevar nospiest "dzēst" :D
Publicēts: 10.03.11 20:09
 citēt
Topošajiem fotomeistsriem sākas kursadarbu laiks... Turies, fotoblog!:face-grin:
Publicēts: 10.03.11 20:34
 citēt
Mēs jau šeit - rietumi (fortposts/bordertauna?). Austrumu kaimiņa forumos diezgan vienprātīgi rezumēja - Fotožurnālists kā klase izzūd. Redakcijas piešķirot rakstošajam žurnālistam nedārgu kameru, un - uz priekšu. Rezultāts viegli prognozējams. Par Latvijas presi konkrēti - reizēm pašķirstu publiskajā lasītavā. Neredzot neko labāku kā gadus desmit atpakaļ - daru to arvien retāk. Pat ja publikācija šķiet ticama - tā jau sen izskanējusi/plaši atainota i-netā. Visticamāk - proklamāciju laiki aiziet uz neatgriešanos. Avīze pilnībā zaudējusi aktualitāti kā ticamas informācijas nesēja (analoģija ar CD muzikas tirgu, nostiprinoties MP3).
Publicēts: 10.03.11 20:52
 citēt
Mūsdienās presses foto protams ka nav vairs nekas vērtīgs, jo galvenais ir ātrums ne vis rakurs un kvalitāte, mēdiju jomā. Agrāk tasir pirms gadiem 30 un vairāk fotožurnalistika bija var teikt kā māksla, jo soc.darba sitējus un kolhozniekus miljonārus tiešam bildēja kā priekš žurnāla vāka, sensācionālā infa nevarēja nokļūt masu mēdijos momentālā ātrumā kā tagad no notikuma vietas ar mobilo pa tiešo var straumēt pasācienu uz neta resursu. Līdz ar to kvalitātei nav nozīmes, un tas ari ir pareizi, jo galvenais ir notiekošā fakta piefiksēšana. Nu vēl protams paliek visādu plānoto pasākumu bildēšana, bet to tiešam var izdarīt jebkurš reportieris ar ziepi, jo vai tad tur ir svarīgi rakursi un vis parejais,tāpat aravīzi tagad pat dirsu neviens neslauka, jo tualetes papīrs ir lētāks, to vienkarši izlasot izmet :D Un pēc manām domām tuvāko 10-20 gadu laikā presse kā tāda ļoti samazēs tirāžu ziņā, jo ar visāda veida planšetdatoru ieviešanu avīzi vairāk vai mazāk lielākā daļa cilvēku lasīs elektroniski, jo paaudze kuriem tagad ir 20-30 gadi, avīzes ne visai lasa, es par sevi varu pateikt ka pēdējo reiz avīzi esmu lasijis gadus 10 atpakaļ...
Publicēts: 10.03.11 21:01
 citēt
Elmarss:Topošajiem fotomeistsriem sākas kursadarbu laiks... Turies, fotoblog!:face-grin:

+++:haha::haha::haha:
Publicēts: 10.03.11 21:32
 citēt
Vai tiešām kāds vēl pērk drukāto presi?Vienīgais ko lasu ir Sporta Avīze.Viss pārējais internetā vai pa teļļuku.
Publicēts: 10.03.11 21:57
 citēt
Nesak nu,pirms iekuru krāsni ja gadās(laimējās avīze,ne reklāma)palasu virsrakstus.:grimace:
Publicēts: 10.03.11 22:34
 citēt
forelljjanka:Portreti būtu teicis...:face-wink: nu jūs jau zināt ko viņš būtu teicis!!! :face-grin:

++ :face-grin::face-grin:
Publicēts: 10.03.11 22:57
 citēt

galvenā ir tā, ka tur vispār labu fotogrāfiju nav !
un tur nevienam tādas nemaz nevajag !
Publicēts: 10.03.11 23:02
 citēt
viecha:Vai tiešām kāds vēl pērk drukāto presi?Vienīgais ko lasu ir Sporta Avīze.Viss pārējais internetā vai pa teļļuku.

kā tu pa tv lasi avīzes??? :amazing:
Publicēts: 11.03.11 01:00
 citēt
a es esmu saskaarusies ar to, ka zh urnaalu drukaa .... o jee kaadaa kvalitraatee ... iesnoedzu bildes normaalas .... a ko galarezultaataa redzu .... ;-((((.... u kad zvanu maketeetaajam un drukaataajam ( abi viirshu dzimtes) un jautaaju KAAAA man sagatavot bildes ...... atbilde ir ... anekdotees apsmieto blondiinu veerta ....
Publicēts: 11.03.11 01:08
 citēt
dansiga:a es esmu saskaarusies ar to, ka zh urnaalu drukaa .... o jee kaadaa kvalitraatee ... iesnoedzu bildes normaalas .... a ko galarezultaataa redzu .... ;-((((.... u kad zvanu maketeetaajam un drukaataajam ( abi viirshu dzimtes) un jautaaju KAAAA man sagatavot bildes ...... atbilde ir ... anekdotees apsmieto blondiinu veerta ....

Tapec visu vajag sagatavot pašam samaketet apstradat un CMYKa nodot, un nebūs nekādas problēmas, man vismaz nav gadijies.
Publicēts: 11.03.11 01:14
 citēt
kaapeec man buutu jaamaketee, ja man redaktors pasuuta tikai bildes?!??!?!?!
Publicēts: 11.03.11 01:15 labots
 citēt
Eu bet jaa kā Portreti teiktu "Bet tu smukiņa" , Latvijas drukātai presei ir VIENA problēma viņai neizmanto profesionālu mūsdienīgu bildredaktoru pakalpojumus un redakcijas nesaprot BILDES nozīmi sava štrunta izdevuma pārdošanai. Būtībā MŪSDIENĀS drukātās preses vienīgā cerība un glābiņš būtu 80% drukātā laukuma aizņemt ar EFEKTĪGĀM lielām bildēm un 10% ar "Tekstu 3 vārdos" 10% reklāmas un TAD viņu biznesam būtu kaut kādas cerības. Es te skatos kā mainās kolēģu bizness , ar interesi konstatēju ka no pat ļoti lieliem Eiropas lielvalstu uzdevumos tiek mazinātas tekstu daļas un tās aizvieto SUPER bildes no "Notikuma" . Šeit arī slēpjaas galvenā problēma NAV BILDREDAKTORU kuri spētu noformulēt KO TIEŠI viņš vēlās redzēt uzdevumā un kā sekas NAV FOTOGRAFU kas paši bez "Pātagas" spētu ģenerēt lielā skaitā efektīgu darbu. SMIEKLĪGĀKAIS ko esmu konstatējis ka šais reizēs teicami parādās pa pēdējiem 10-15 gadiem nokautais "Foto funktieris" par labu "Foto drazai" kuru tā mīl visādi portāliņi un "Lētas avīželes" , ar fantāziju neapveltīti dumjas sensācijas ģenerējoši "Skribenti" pieknipsē ar ziepjutrauku tikpat glupas nemākulīgas bildiņas, vai pasūta tādiem pašiem nejēgām "Knipsētājie," . man piemēram JĀSMEJAS ka "OFICIOZAM" nacionālai ziņu aģentūrai LETA ir "Asāks efektīgākas" bildes nekā Portāliņiem / Avīželēm kur panki tīņi strādā. Par ko tas liecina ka LETA ir Profesionāli bildredaktori + Spējīgi labi fotogrāfi bet citur NAV NEKĀ :):) Ja vēl "Oficiālus" materiālus kurus spriežot pēc autoru parakstiem taisa "Vecmeistari" var skatīties , tad tādus kuri parasti ierindojas kategorijā "Konceptuāla neskatāma draza" dragā nevienam nezin vizuāli idioti . Jaunie spējīgie RODAS tikai vienā variantā ja viņus MĀCA ILGI UN NEŽĒLĪGI , tas kurš IZTUR -- IZAUG pats no sevis nekas nerodas vai rodas tas ķīselis ko redzam patreiz.
Publicēts: 11.03.11 01:30
 citēt
Lunis, da runa ir par zhurnaalu, kas netiek "tirgots", bet gan izplatiits sleegtajaa tiklaa - tb zhurnaals kaa taads nepelna - jamo sponsoree zinaamas jomas ;-)))
Publicēts: 11.03.11 02:03 labots
 citēt
dansiga:Lunis, da runa ir par zhurnaalu, kas netiek "tirgots", bet gan izplatiits sleegtajaa tiklaa - tb zhurnaals kaa taads nepelna - jamo sponsoree zinaamas jomas ;-)))

PIEMERS , esi redzējusi kdas "Tuss-pjanku" bildes ir Latvijas mēdijos?:) Zini takšu. Un reku PIEMĒRAM kādas taisa dzēki ikdienā par tusiem Moskovijā , zyalt.livejournal.com... , NEKĀDA atšķirība efektos vai vidē , tik ACIS citādi skatās:):) 90% Latvijas preses redaktoru ir "Vizuāli idioti" kam liekās ka "Skatāma ilustrācija" ir jebkurš pleķis kas satur attēla pazīmes , par šo mēs varam pateikties vienam no mūsu VVF radiniekiem kurš šo ārkārtīgi materiāli izdevīgo "Inovāciju" 90 gadu otrajā pusē ieviesa Latvijas presē , kopš ta laika LAIME , bildes tikpat kā neko nemaksā , jo PAR KO TADU nav vērts maksāt TĀDA arī ir galvena REDAKCIJU politika "Attēla pazīmes kuras var dabūt pa BRĪVU" Nezinat tādu faktu ? 90 gadu vidū tāds Kārlis Freibergs kļuva par Baltic Times redaktoru , galvenā INOVĀCIJA ko viņš ieviesa kura ātri iekaroja VAIRUMU Latvijas redakciju sirdis bija USA / Canada skolu un universitāšu avīžu PRINCIPS "Paši vārsmojam paši knipsējam" , ziepjutrauks katram grafomānam un BILDES PA BRĪVU , tas nekas ka "Attēls" virumā ir drausmīgi atbaidošs , toties neko nemaksā neko , kā zināt PAŠKRITIKA nav Jeņķu stiprā puse un VISS NOTIEK! Sākumā viss Preses nams smējās vēderus turēdami par Baltic "Debilogrāfijam" taču kad vairums pārējo redakciju sāka rēķināt ka tas ietaupa bezmaz vai 50% Honorāru budžetu , redakcijas loģiski nosprieda "RIETUMU TAUTIETIS māca" tad tam tā jābūt , tad ātri sapirka savējiem retākos ziepjus un VISS notikās BRIESMĪGI toties LĒTI ! Pirms ta avīzes bildes maksāja to pašizmaksa bija no 15Ls līdz 5Ls , tad tai brīdī tā nokrita uz 1Ls un 0,50Ls tas ir ~10x , REZULTĀTS joprojām skaidri redzams:):) Mums te daudziem likās ka jebkurš mēsls kas nāk no Rietumiem ir "Fantastiski vērtīgs" tiek piemirsa ka Rietumi ir DAŽĀDI un USA nav nekāda EIROPA kur mēs dzīvojam. Atšķirībā no EIROPAS tradīcijām un līmeņa USA ir lētas gaumes , prastuma un paškritikas trūkuma citadele ko arī daudzi un daudz pie mums nonākušie "Padomdevēji" burvīgi nodemonstrēja , tāpēc mums VISAPKĀRT kur joprojām ir Eiropas Preses foto tradīcijas un līmenis vis sir O.K bet mums ir PILNĪGĀ DIBENĀ :) Eiropā atšķirībā no USA cilvēki mēdz maksāt arī par "Stilu @ LĪMENI" ne tik Lēti ātri uzcepām daudz daudz pārdevām. Man 90 sākumā diezgan daudz nācās komunicēt ar šeit no USA iebraukušu puliku , jūs stādieties priekšā ka cilvēki 30-40 gadu vecumā NEKAD nebija ēduši "Gatavotu pārtiju" un valkājuši "Drēbes ne no lielveikala" ? Eiropā tas būtu neiesperami USA mierīgi. Tieši tāpēc mēs arī nogāzāmies visās jomā katastrofāli , toties mūsu kaimiņiem kuriem PIEMĒRS kā vaig bija Somija , Vācija , Francija , Zviedrija bet mums HRONISKI tikai USA / Canada / UK pats lētākais "Tautas gals" , ja mūsu kaimiņiem līmenis pat nav audzis vismaz ir palicis tur kur bija varbūt pirms 20 gadiem MUMS tas ir "Zemāk vairs nav kur" pati prastākā tautas klase, sliktākais ka mums Jaunatne pēc šis inerces šādu stilu jau mācās ka "Klasiku" :):) Starp citu pēdējos 10 gadus USA ir zaudējusi visas pozīcijas Preses un Ziņu ilustratīvo materiālu jomā TUPI MIETPILSOŅI , nesen smējos ne pa knapo , www.huffingtonpost.com... , skatos smejos english.aljazeera.net...
Publicēts: 11.03.11 05:55
 citēt
Toties cik rēcīgi iszkatās, kad tāds skribents aizčāpo publikai priekšā, koncerta laikā un ar erotiski graciozu kustību pastiepis ziepi, uztaisa kārtējo nebildi savai tenkulapai...:face-grin: Šis vien ir pusizrāde, ... jo ar vienu reizi nepietiek...:face-grin:
Publicēts: 11.03.11 07:52
 citēt
++ 200% Luni! Formulējums - Jenkiju subkultūra. Tās visnepetīkamākās šķautnes, kas šeit tiek kultivētas. Jaunie ta nav ko citu redzējuši. Te saitā arī viens "jauniņais" paņirdza zem reporta par Šopēnam veltītu pasākumu mazpilsētā. Jenkiju subkultūra....:face-sad:
Publicēts: 11.03.11 09:06
 citēt
vispār jau žurnālos labas bildes,cilvēki izskatās labāki,nekā patiesībā.
Publicēts: 11.03.11 09:15 labots
 citēt
Lunis:
dansiga:Lunis, da runa ir par zhurnaalu, kas netiek "tirgots", bet gan izplatiits sleegtajaa tiklaa - tb zhurnaals kaa taads nepelna - jamo sponsoree zinaamas jomas ;-)))

PIEMERS , esi redzējusi kdas "Tuss-pjanku" bildes ir Latvijas mēdijos?:) Zini takšu. Un reku PIEMĒRAM kādas taisa dzēki ikdienā par tusiem Moskovijā , zyalt.livejournal.com... , NEKĀDA atšķirība efektos vai vidē , tik ACIS citādi skatās:):) 90% Latvijas preses redaktoru ir "Vizuāli idioti" kam liekās ka "Skatāma ilustrācija" ir jebkurš pleķis kas satur attēla pazīmes , par šo mēs varam pateikties vienam no mūsu VVF radiniekiem kurš šo ārkārtīgi materiāli izdevīgo "Inovāciju" 90 gadu otrajā pusē ieviesa Latvijas presē , kopš ta laika LAIME , bildes tikpat kā neko nemaksā , jo PAR KO TADU nav vērts maksāt TĀDA arī ir galvena REDAKCIJU politika "Attēla pazīmes kuras var dabūt pa BRĪVU" Starp citu pēdējos 10 gadus USA ir zaudējusi visas pozīcijas Preses un Ziņu ilustratīvo materiālu jomā TUPI MIETPILSOŅI , nesen smējos ne pa knapo , www.huffingtonpost.com... , skatos smejos [url=http://english.aljazeera.net/programmes/insidestory/2011/03/20113675732489765.html

izlasīju]http://english.aljazeera.net/programmes/insidestory/2011/03/20113675732489765.html

izlasīju[/url] mazliet no sākuma.
bet diez vai turpinājumā bija jēdzīgs skaidrojums - kāpēc mūsu avīzēs nav labu bilžu, lielos daudzumos.
Bet nav tāpēc, ka pirmkārt minēto uzdevumi mērķis ir labi atstrādāt savu maizestēvu pasūtījumus.
Līdz ar to viss pārējais jau ir sekundārs un patiesībā par pārējo saturu var neiespringt tā pārāk.
Vēl ir tāda prakse, ka bildes - tas ir līdzeklis vietas aizpildīšanai, vislabāk ar šo uzdevumu nereti tiek galā raksta autores, ar savu foršo ziepīti ! Nu, vismaz laikam viņām tā šķiet........

Vislabāk man atmiņā palicis neatkarīgās sestdienas izdevuma vāks, uz kura bija Kambalas portrets. Nu super smalki nostrādāts.......varbūt mazliet izsmērēts, nujā, balanss ar bija kāds bija un Kambis rādījās dzeltens kā ķīnīzeris, troksnītis atkal piešķīra ipašu šarmu nu un tas viss bija nedaudz nedaeksponēts.......savukārt tante kas to radīja saņēma piķi i pa rakstu i pa bildēm un tas bija galvenais ! Vienīgās jēdzīgās bildes tamā izdevumā pa tiem gadiem ko pirku un lasīju ( tagad vairs ne ) bija no Andre, 2x un laikam pārreiz bija paņēmuši kaut ko no F 64.

Kamēr prese dzīvos no maizes tēvu piķa un pasūtījumiem, nekas nemainīsies.
Jo nav nekāda vajadzība kaut ko mainīt
Publicēts: 11.03.11 09:44
 citēt
te labs piemērs:
www.apollo.lv...
Publicēts: 11.03.11 10:08
 citēt
- Слушай, а сколько нынче фотографы зарабатывают?
- Ну.. Смотря кем работают.
Publicēts: 11.03.11 10:31
 citēt
ivars55:te labs piemērs:
http://www.apollo.lv/portal/news/articles/231973/galery/

Piemērs labs - raksts par Jaunzēlandi, bilde no Francijas. Redaktoram vajadzētu rokas izraut.
Publicēts: 11.03.11 10:39
 citēt
nu te palasoties, gincim skolas darbas jau gatavs... :face-glasses: Runājot nevis par fotogrāfiju žurnālistikā, bet gan par fotožurnalistiku, pēdējais, ko nācies lasīt (fotostāsts ar autora - fotogrāfa komentāriem (par rakstu to negribētos nosaukt)) bija dienas ārštata (varbūt štata) fotogrāfa Delmi Alvaresa radītais www.diena.lv... Ja kāds nezina, Delmi ir spānis, kurš ik pa brīdim iegriežas LR, piestrādā dienā, un izstāda kādu personālizstādi... Delmi ir fotožurnālists (www.delmialvarez.com...)... nu nezinu es nevienu letiņu, kas būtu fotožurnālists
Publicēts: 11.03.11 10:44 labots
 citēt
noveerotaaja:nu te palasoties, gincim skolas darbas jau gatavs... :face-glasses: Runājot nevis par fotogrāfiju žurnālistikā, bet gan par fotožurnalistiku, pēdējais, ko nācies lasīt (fotostāsts ar autora - fotogrāfa komentāriem (par rakstu to negribētos nosaukt)) bija dienas ārštata (varbūt štata) fotogrāfa Delmi Alvaresa radītais www.diena.lv... Ja kāds nezina, Delmi ir spānis, kurš ik pa brīdim iegriežas LR, piestrādā dienā, un izstāda kādu personālizstādi... Delmi ir fotožurnālists (www.delmialvarez.com...)... nu nezinu es nevienu letiņu, kas būtu fotožurnālists

jā, te vismaz bija no bildēm vien saprotams stāsts.
Nekā satriecoša, bet normāli paveikts darbs
Publicēts: 11.03.11 11:41
 citēt
noveerotaaja:nu te palasoties, gincim skolas darbas jau gatavs... :face-glasses: Runājot nevis par fotogrāfiju žurnālistikā, bet gan par fotožurnalistiku, pēdējais, ko nācies lasīt (fotostāsts ar autora - fotogrāfa komentāriem (par rakstu to negribētos nosaukt)) bija dienas ārštata (varbūt štata) fotogrāfa Delmi Alvaresa radītais www.diena.lv... Ja kāds nezina, Delmi ir spānis, kurš ik pa brīdim iegriežas LR, piestrādā dienā, un izstāda kādu personālizstādi... Delmi ir fotožurnālists (www.delmialvarez.com...)... nu nezinu es nevienu letiņu, kas būtu fotožurnālists

Bet baigā pozētu un inscinētu bilžu piegarša.Bet ko tu cilvēks padarīsi,ja citādi nevar parādīt ko gribās.
Pirms pāris gadiem man bija iespēja paskatīt mūsu preses un pro bildētājus un slavenus āzremniekus,tā teikt massā un melnajā materiālā,nu nav mūsejie ne pa gramu sliktāki,dod tik šiem vaļu un iespējas.
Publicēts: 11.03.11 12:23
 citēt
Oliss:
viecha:Vai tiešām kāds vēl pērk drukāto presi?Vienīgais ko lasu ir Sporta Avīze.Viss pārējais internetā vai pa teļļuku.

kā tu pa tv lasi avīzes??? :amazing:
A kas avīzēs ir tāds kas nav internetā?Un kuras ziņas nav TV?Nupat ienācu mājās,domāju jāapskatās kā iet manam draugam pulkvedim Kadafi.A tur jau pilnā sparā breaking news un tiešraide no Japānas.Avīzēs tas būs tikai rīt.Ko tur kāds "analītiķis"uz pasūtijuma sacerējis un ko viņš domā par Lembergu mani maz interesē.Es pats sev analītiķis.Man vajag ziņas un operatīvi!
Publicēts: 11.03.11 17:51
 citēt
varbūt ne viss, gluži par tēmu`, bet veco laiku reportiņš ir

www.ziemellatvija.lv...
Publicēts: 11.03.11 18:15
 citēt
šodien apollo šitāda bilde bij publicēta.
img.apollo.lv...

Es laikam palieku vecs, stulbs un moderno reportāžas māxlu nesaprotošs.....
Publicēts: 11.03.11 18:21
 citēt
CerambyX:
forelljjanka:Portreti būtu teicis...:face-wink: nu jūs jau zināt ko viņš būtu teicis!!! :face-grin:

++ :face-grin::face-grin:

atcerējos

www.photosight.ru...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt