forum.gif
Zemestrīce Japānā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / notikumi / Zemestrīce Japānā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.03.11 17:56
 citēt
Schneider:
Medībās esi gājis? Cik reizes cūka ir izdzīta no tīra priežu sila?
Par vecajiem kokiem - ir jēdziens "ekoloģiskie koki", kurus atstāj kailcirtē kopā ar t.s. sēklu kokiem. Parasti tie ir veci un dobumaini, kur dzīvo dzilnas un citi meža sanitāri. Tik pagājušā gada vētrā manā mežā visi tie tika nolauzti. Un nevis izgāzti ar saknēm, bet gan vidū, tieši dobumu vietās.

Piedod, nedaudz zaudēju pavedienu Tavai domai par cūkām. Lai nu kā - Kolkas apkārtnes priežu mežos ir arī cūkas. Tiesa nezinu, ko tas tagad pierāda/nepierāda.

Ekoloģiskie koki ir kompromiss - ir labāk atstāt ekoloģiskos kokus izcirtumā nekā neatstāt NEKO (kā tas bija agrāk).
Un pēdējo gadu vētru postījumi pa lielai daļai ir tieši kailciršu sekas - kailcirtes netiek plānotas konkrētai vietai, bet tiek cirstas vienkārši uz dullo pēc nogabala izmēra. Netiek ņemti vērā nekādi valdošie vēji, netiek veidotas ainavā iederīgas kailciršu formas (vienkārši taisnstūrveida, kvadrātaina forma), to platības ir pārāk lielas utt. Kā rezultātā uznākot vējam tam ir kur ieskrieties un tas aplauž i ekoloģiskos kokus, i blakus meža nogabalu. Kaut kā neesmu dzirdējis, ka kas tāds notiktu vietās kur tiek veiktas kopšanas vai izlases cirtes.
Publicēts: 11.03.11 18:02
 citēt
Schneider:
CerambyX:Tā arī kāda daļa no tiem 50% Lv mežu platībām nav meži pēc būtības, bet gan meža zemes un izcirtumi - mežs tikai uz papīra nevis dabā.

Bet nu apkopts un par jaunu apmežots izcirtums - to gan es nesauktu par "mežu uz papīra".
kasparsf:a vot nefiga necelsies!

Naftas cenas ceļas no:
-vētras Meksikas līcī, - Meksikas līcī iegūst naftu
-karstuma uz ekvatora, - naftas cenas neceļas
-aukstuma uz poliem, - naftas cenas neceļas
-kad jeņķi sāk bombardēt kādu nepaklausīgu valsti, - jeņķi bobardē tur kur iegūst naftu
-kad Zanzibārā kakatumbu cilts sakaujas ar tumbakaku cilti, - neceļas
...
...
u.t.t., u.t.jpr...

Jā, par upuriem un zaudējumiem - šausmas.
Publicēts: 11.03.11 18:08
 citēt
cerambyx, tu jau biji pirmais, kas to akmeni meta;-ppp;-))))
Publicēts: 11.03.11 18:09 labots
 citēt
Schneider:Par grabuļiem nezinu, bet naftas cenas celsies noteikti.

www.dailymail.co.uk...

"Oil price fell below $100 per barrel for the first time this month after today's enormous earthquake stroke off Japan's northeast coast creating a 10-metre tsunami that shut down dozens of plants in the world's third-largest oil consumer.

Read more: www.dailymail.co.uk..."
Publicēts: 11.03.11 18:10
 citēt
Par cūkām bija domāts tas, ka neviens medību kolektīvs nemeklēs cūkas tīrā silā, ja blakus būs mežs ar biezu pamežu. Par piejūras mežiem nezinu. Kailcirtes gan iemēra - sadzen tik pa stūriem mietiņus un uspriekšu. Par vēja ieskriešanos, nu grūti izdarīt tā. lai tas neieskrienas, ja slīpā mala, kura vēju paceļ, var būt tikai mežmalā. Izlases cirtēm ir arī divi gali - izvilkt kokus starp augošajiem, tos neapskādējot.
Publicēts: 11.03.11 18:23 labots
 citēt
Schneider:Par cūkām bija domāts tas, ka neviens medību kolektīvs nemeklēs cūkas tīrā silā, ja blakus būs mežs ar biezu pamežu. Par piejūras mežiem nezinu. Kailcirtes gan iemēra - sadzen tik pa stūriem mietiņus un uspriekšu. Par vēja ieskriešanos, nu grūti izdarīt tā. lai tas neieskrienas, ja slīpā mala, kura vēju paceļ, var būt tikai mežmalā. Izlases cirtēm ir arī divi gali - izvilkt kokus starp augošajiem, tos neapskādējot.

Par cūkām protams taisnību runā, bet tik un tā īsti neuztvēru to kontekstu cūku sakarā.

Jā, izlases cirtes ir daudz dārgākas, sarežģītāk veicamas, iegūst mazāku peļņu utt. - tāpēc jau neviens neizvēlas tā darīt... Kaut gan tas varētu būt optimālākais veids, kad gan meža īpašnieks var iegūt ienākumus (daudz mazākus kā ar kailcirtēm taču regulārus), gan dabai ir labāk, jo no aprites pēkšņi netiek izņemts vesels mežs kā ekoloģiska struktūra (kailcirtes variants).
Kā jau minēju, kailcirtes arī var iemērīt tā, lai tās radītu mazāku ietekmi uz dabu - kaut vai nevis vienkārši kvadrātainu formu, bet neregulāras formas laukumu + atstājot vidū kādu vecāko, ekoloģiski vērtīgāko koku 'saliņu', tādējādi gan ainaviski izskatīsies labāk (braucot pa ceļu garām nevarēs redzēt kailcirtes otru galu, bet pa vidu priekšā būs koku saliņa - izskatīsies, ka izcirsts ir salīdzinoši mazāks gabals, lai arī varbūt platība ir vienāda), gan vējam būs mazāk kur ieskrieties utt. Bet to neviens nedara, jo tas ir dārgāk - un neies taču zaudēt peļņu/ieguldīt vairāk tāpēc, lai dabai/ainavai būtu labāk.. :)
Publicēts: 11.03.11 18:29
 citēt
Kādas tur optimālās ciršanas, ja visi Latgales mežu apsaimniekošanas plāni tiek izstrādāti Salaspilī, pašu mežu vispār neredzot! Atbrauc dižs spečuks, kurš, uz augšu nepaskatoties, ar zābaka papēdi paspārda velēnu, pēc augsnes nosaka, kam tur jāaug, visus materiālus aizved uz "Silvu", tad nu man te šogad būs jāpārliecina mežsargu, kuram pēc papīriem ir jābūt skujkokiem ar šaurlapjiem, ka šajā vietā tika izcirstas lielas, caurumainas apses, un tas apšu atvašu džunglis tur ir normālāka parādība par bērzu un egli.
Publicēts: 11.03.11 18:34
 citēt
schneider, a dastoshana? man arii ir Salaspils izstradaati projekti plauktaa .... tak pie kaajas tas!
Publicēts: 11.03.11 18:37
 citēt
Schneider:Kādas tur optimālās ciršanas, ja visi Latgales mežu apsaimniekošanas plāni tiek izstrādāti Salaspilī, pašu mežu vispār neredzot! Atbrauc dižs spečuks, kurš, uz augšu nepaskatoties, ar zābaka papēdi paspārda velēnu, pēc augsnes nosaka, kam tur jāaug, visus materiālus aizved uz "Silvu", tad nu man te šogad būs jāpārliecina mežsargu, kuram pēc papīriem ir jābūt skujkokiem ar šaurlapjiem, ka šajā vietā tika izcirstas lielas, caurumainas apses, un tas apšu atvašu džunglis tur ir normālāka parādība par bērzu un egli.

Nu par "Silavu" man pagaidām pārāk labs priekšstats nav - bet nu par cik tas tik tā pa ausu galam 'sagrābstīts' tad neizteikšos. It kā jau daļa ekspertu tur ir ok (vismaz meža entomoloģijas jomā)...
Publicēts: 11.03.11 18:48 labots
 citēt
Japānā ir draudi atomelektrostacijām...

de.wikipedia.org...

Starp citu, Mēness pietuvojas Zemei,.,..

2 metru zunami vilnis aizgājis arī līdz Kalifornijai...

www.tagesanzeiger.ch...

Pēc itāļu zinātnieku mērijumiem, šī zemestrīce ir novirzījusi Zemes centru par 10 cm.

de.news.yahoo.com...
Publicēts: 11.03.11 18:57
 citēt
Es ne par ekspertiem, bet par metodiku. Ja pēc augsnes tur jābūt bērziem, tad man jāpērk un jācenšas tos ieaudzēt tur, kur no apšu celmiem sakņu atvases pašas aug griezdamās.
Publicēts: 13.03.11 18:01 labots
 citēt
izskatās traki..

de.news.yahoo.com...

14.03.2011
de.news.yahoo.com...
Japānā haoss, izpērk visus veikalus, degvielu, neviens vairs nedzīvo daudzstāvenēs....
Publicēts: 13.03.11 18:07
 citēt
ir jau arī traki...., pa CNN regulāri rāda ......
Publicēts: 13.03.11 18:12 labots
 citēt
negatIvs:ir jau arī traki...., pa CNN regulāri rāda ......

un bez cunami, atomkatastrofas, vēl vulkāns..

...

... kāds jau to agrāk bija teicis, ka japāņi dzīvo uz pulver mucas...
Publicēts: 13.03.11 18:22 labots
 citēt
Japāna, un, ne tikai, bumba ar laika degli ....., tur ar to rēķinās, mēģina sadzīvot, bet s.... gadās
Publicēts: 13.03.11 23:41
 citēt
www.abc.net.au...
Traki skati!:face-sad:
Publicēts: 14.03.11 10:49 labots
 citēt
Šodien ir arī bēdīgākas ziņas hosted.ap.org... un reku jau sen atpakaļ biju palaidis garām www.independent.co.uk... , Tas tā PAR MĀKSLU

Ziņas Digiotiem nu varen SMAGAS es jums teikšu , Sony vien 6 rūpnīcas kirdix www.grani.ru... pati sliktākā Pana Pana faniem.
Publicēts: 14.03.11 11:01
 citēt
Jopcik, 46 gadu vecumā... labi zināju to LSD vēsturi...
Publicēts: 14.03.11 15:24
 citēt
mjā, drīz domāju fočukiem cenas kāps :S

www.photographybay.com...

Publicēts: 14.03.11 15:27
 citēt
blā, skarbi... vispā laicīgi iepirkos...
Publicēts: 14.03.11 15:28
 citēt
shauttra:blā, skarbi... vispā laicīgi iepirkos...

man jau 5dien paziņoja, ka 2nedēļu atvaļinājumā varu iet :S
Publicēts: 14.03.11 15:45
 citēt
Nedomāju ka tas vis ietekmēs fototehnikas un visa pārejā ko ražo japāņi cenu svārstību. To tikai vietējie dilleri un tirgoņi var izspēlēt kā iemmeslu bet ne vairāk. Lielākā daļā japānas rūpnēcības atrodas tālu aiz valsts robežām.
Publicēts: 14.03.11 15:51
 citēt
da nu... laivu, udeni, paiku, shnjabi un jabrauc tirgoties... atpakalj ar fochukiem...
Publicēts: 14.03.11 18:17
 citēt
Lēti pārdodu Mark3 un 400/2,8L.Maz lietots,tikko no Japānas.Piederējis pensionāram,kurš bildējis trīs reizes mūžā uz baznīcas svētkiem.
Publicēts: 14.03.11 19:19
 citēt
viecha:Lēti pārdodu Mark3 un 400/2,8L.Maz lietots,tikko no Japānas.Piederējis pensionāram,kurš bildējis trīs reizes mūžā uz baznīcas svētkiem.

Japāņi baznīcā neiet :P
Publicēts: 14.03.11 19:34
 citēt
Iesākumā nevarēju saprast - kamdēļ es esmu tāds truls tips, kam galīgi kaut kā nekrata šī nelaime. Pat pašam nepatīk, ka tā... Bet nu pie kājas. Pilnīgi.

Tad es tomēr parēķināju:

Uz zemes ir 6 000 000 000 cilvēku.
Vidējais dzīves ilgums vidējam indivīdam ir kādi 40 gadi.
Gadā ir 365 dienas. 40 gados sanāk 14600 dienas.

Tātad, ja pieņemam, ka vidējā dzīves perioda laikā faktiski uz zemes iedzīvotāji nomainās 100%, tad katru dienu uz zemes nomirst ~411 000 cilvēki.

Katru dienu - nokrīt ar lidmašīnām, nositās ar auto, noslīkst bļitkojot, nomirst no vecuma, nomirst badā, nomirst no vēža, nokrīt vannas istabā uz flīzēm. Visādi. Japānas zemestrīces ieguldījums ir tik maznozīmīgs, ka es pat savu pieņēmumu ciparos to noapaļoju.

Domāju, ka nekas nemainīsies. Ne fočiku cenās, ne kur.

Savukārt, tie 4 latvieši, ko nevar sakontaktēt Japānā - tā gan ir problēma. Domāju, ka šeit mierīgi var atrast kādu, kas pazīst personīgi kādu no tiem četriem.
Publicēts: 14.03.11 19:36
 citēt
nezheeliigi . ui nezheeliigi, Vaards.....
Publicēts: 14.03.11 21:38
 citēt
lielaakajai daljai arii tie latvieshi ir pie kaajas
Publicēts: 14.03.11 21:41
 citēt
martins_goncars:lielaakajai daljai arii tie latvieshi ir pie kaajas

Protams, bet ar ko tad latvieši ir slaveni?:D
Publicēts: 14.03.11 21:43 labots
 citēt
chukmasoff:Nedomāju ka tas vis ietekmēs fototehnikas un visa pārejā ko ražo japāņi cenu svārstību. To tikai vietējie dilleri un tirgoņi var izspēlēt kā iemmeslu bet ne vairāk. Lielākā daļā japānas rūpnēcības atrodas tālu aiz valsts robežām.

Mēļo, ka esot Nikonam viena glauno stiklu fabrika aiztaisījusies. Cita lieta, ka glaunie stikli būs, bet tiks ražoti Singapūrā vai Taivānā.
Publicēts: 14.03.11 21:46 labots
 citēt
chukmasoff:
martins_goncars:lielaakajai daljai arii tie latvieshi ir pie kaajas

Protams, bet ar ko tad latvieši ir slaveni?:D

Nu man, kad vajadzēja savas valsts universitāti prezentēt Helsinkos, tad es ļoti pamatīgi uzsvēru, ka Latvija ir vienīgā valsts pasaulē, uz kuru slavenais filosofs Imanuels Kants gandrīz pārcēlās pasniegt lekcijas.
Publicēts: 14.03.11 21:47
 citēt
Man japāņu ir ļoti žēl. Pēc manām domām tieši japāņi dzina uz priekšu evolūciju. Japāņiem bija viskvalitatīvākie izstrādājumi. Visaugstāk attīstītās tehnoloģijas. :face-crying:
Publicēts: 14.03.11 22:13
 citēt
Zemnieks:Man japāņu ir ļoti žēl. Pēc manām domām tieši japāņi dzina uz priekšu evolūciju. Japāņiem bija viskvalitatīvākie izstrādājumi. Visaugstāk attīstītās tehnoloģijas. :face-crying:
A kāpēc tu domā,ka vairāk nedzīs to civilizāciju uz priekšu?Viņi ir čakli un organizēti kā roboti.Atkopsies.Mans sīkais tur mēnesi pavadīja.Stāstīja,ka tur svešam praktiski iedzīvoties nav iespējams.Tik savdabīga ir viņu kultūra.Migrantu un laimes meklētāju pie viņiem nav.Lai gan toties ir savas problēmas.Paradoksāli viena tāda lieta ir milzu stress un no šejienes alkoholisms.Metot individuāli un katrs savā kabūzītī.Ne publiski pa bāriem.Un smagi.Otra lieta-daudzi dzīvojot visu nedēļu prom no ģimenēm kā pie mums internātskolās,tikai katrs savā ūķītī un pie bērniem un sievas pārrodas tikai uz vīkendiem,jo lojalitāte kantorim un bosam par visu svarīgāka.Kādreiz esot bijušas masu pašnāvības bankrota gadījumā.Tiks galā -redzēsit!:face-glasses:
Publicēts: 14.03.11 22:23
 citēt
Vaards,piekrītu Tev pilnībā,nav nekādas nozīmes,vai vienā nedēļā iet bojā,vai vienā gadā.Latvijā arī ik gadu paliek par 10-12tk mazāk iedzīvotāju.
talavieti-10 cm zemeslodei tāds nieks vien ir,tāpat kā dobā apse tūkstošiem tās iemītnieku.
Publicēts: 14.03.11 22:33
 citēt
viecha:.Tiks galā -redzēsit!:face-glasses:

Gan jau ka tiks. Tik cik gadi paies, lai šie atgūtos? Var jau būt, ka šāda katastrofa liks viņu smadzenēm kustēties sparīgāk un tiks izgudroti sazin vēl kādi brīnumi. Parasti jau kara laikos tā evolūcija ir visvairāk attīstījusies. Un varbūt šis gadījums nāks par labu pasaulei. Izgudros drošākas AES, kā cunami enerģiju pārvērst elektrībā un lai nekaitē pilsētām utt
Publicēts: 14.03.11 23:48
 citēt
Soreiz isteniba ir visai exstremi , patreiz pazistams japanju sieviskjis gada sencjus uz Eiropu vismaz uz kadu laiku. Vini kateiz nelielas pilseteles netalu no juras , tur principa esot lalikusi tuksa dubljina vieta viss noskalots un aizpeldejis jura un ta esot visa apkartne. Civila aizsardziba un armija tur sados gadijumos stradajot burvigi needis un nosalis tur neviens nav palicis. Viniem ir savadakas mums nesaprotmas problemas , ka tur ta damite teica kad es kautka sakomunicejusi ar senciem variants teicams "Viss esot kartiba nekaa vairs nesot " . Un ta daudziem , vini baigi organizeti un ja 40 gadus dara visu dara pec plana un svilves un taga nekas vairs nav ne svilpes ne olana tad "Viss kartiba neka vairs nav" ot tas jau esot satraucosji jo ta esot daudziem nekadas panikas nekadas histerijas "Mierigi". Tas ari esot pats satraucosjakais KAS naksjot velak kad pirmais soks un sastingums paries , tapec tante rikojas kamer nav vel pargajis vismaz sakuma pieskatisjot.
Publicēts: 14.03.11 23:58
 citēt
Zemnieks:
viecha:.Tiks galā - redzēsit!:face-glasses:

Gan jau ka tiks. Tik cik gadi paies, lai šie atgūtos? Var jau būt, ka šāda katastrofa liks viņu smadzenēm kustēties sparīgāk un tiks izgudroti sazin vēl kādi brīnumi. Parasti jau kara laikos tā evolūcija ir visvairāk attīstījusies. Un varbūt šis gadījums nāks par labu pasaulei. Izgudros drošākas AES, kā cunami enerģiju pārvērst elektrībā un lai nekaitē pilsētām utt

Delfos lasīju smieklīgu komentāru. Aptuveni tādu: Pirms Japāņiem uzmeta attombumbas, tie bija parasti un ne pārāk attīstīti īpatņi. Radiācijas iespaidā šie sāka darboties daudz efektvāk un sasniedza lieliskus panākums. Tomēr pēdējos padsmit gados Japāņiem progress ir apstājies. Saņemot jaunu radiācijas devu ir sagaidāms, ka Japāņi atkal gūs panākumus tehnoloģiskā progresa virzībā.

===

Japāņi nekad nav bijuši tehnoloģiskā progresa virzītāji. Viņi NAV RADOŠI. Japāņi ir pedantiski un centīgi, izcili teicamnieki, kas pārņēma rietumnieku izgudrotās idejas un tās pilnveidoja. Padarīja lietotājiem draudzīgas. Mašīnas, močus, elektronikas visādus gadžetus. Bet tie neko jaunu nerada.

Arī Delfu komentātājam (ko es atstāstīju) nav īsti taisnība. Japāņu tehnoloģiskos panākumus un uzņēmumu vadības principus tie iemācījās no Amerikāņiem.

www.economist.com...

Bell Laboratories darbinieks Edwards Demings attiecīgi pateicoties Japānās sagrautajai pēckara ekonomikai un tās izolētībai, spēja japāņiem ieskaidrot kvalitātes vadības parincipus. Tas viņam radīja godpilnu vietu TOP 100 cilvēku sarakstā, kas 20gs laikā visvairāk izmainījuši pasauli. Bet pamatprincipi nāk no baltā cilvēka. Tikai japāņi to visu izpilda daudz apzinīgāk :grimace:
Publicēts: 15.03.11 01:04 labots
 citēt
PART 1 www.boston.com...

PART 2 www.boston.com...

PART 3 www.boston.com...

ir par ko pabrīnīties.
Publicēts: 15.03.11 01:37
 citēt
Bet pamatprincipi nāk no baltā cilvēka. Tikai japāņi to visu izpilda daudz apzinīgāk :grimace:

Nu kas par muļķībām, baltais cilvēks vispār ir gana aprobežots un slinks ja tā pa īstam ņem, ASV ekonomiku radija ne vis baltie cilvēki bet Ebreji, nu tāda ari tur viņiem tā sanāca priekš sevis izdevīga, un nemaz nav par labu baltajam cilvēkam :D Japāņi paņēmuši protams ir mened„zmenta pamatus bet ne vien no baltā cilvēka , no visas pasaules, ka ari tehnoloģijas ir pirktas un vāktas kaudzē, Japānai pec otrā pasaul;es kara bija aizligts veikt atīstību militārā jomā un lidz ar to kamēr baltais cilvēks gan vienā gan otrā dīķa pusē centās radīt iznīcināšanas mašīnas un taja pašā laikā visus pārejos izgudrojumis neņēma vērā japāņis tos vienkarši savāca, bet ari paši japāņi vairāk vai mazāk ir radijuši daudzas tehnoloģijas par kurām baltajam cilvēkam nav vel šodien ne kādas nojausmas.
Baltajam cilvēkam vis labāk patīk WHITE POWER un tas neslikti sanāk, gan Vjetnamā, gan Afganistānā, gan Angola , Irakā un citās valstīs...Bija jav vieni tādi brēcējhi, kuriem pabeidzās vis Nirnbergā...
Publicēts: 15.03.11 12:32
 citēt
gizmodo.com...
Iespaidīgs video!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info: